GA-AB350M-Gaming 3 krepala?

poruka: 9
|
čitano: 2.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
GA-AB350M-Gaming 3 krepala?

Evo ukratko: flashao sam bios sa f6 na f10 njihovim APP centerom, vjerojatno je nešt pošlo krivo jer je jedna verzija biosa između F7a, a ovaj vrag je skinuo odmah f10 verziju.

Uglavnom nakon flashanja i restarta sve vrti, svjetli, ali nema signala na monitoru i rgb tipkovnica ne svjetli..

Probao sam clear cmos vađenjem baterije, probao sam reset preko jumpera, vadio keks memorije, probao samo s jednim i ništa..

Ploča i proc su kupljeni u Linksu i sad mi je frka to nositi kod njih jer sam garant mjesec dana bez kompa.

Proc je r5 1400, memorija je uredno radila na 2.666Mhz, znači prije flashanja nikakvih problema nije bilo od prvog dana, bios sam redovito nadograđivao i sve je bilo o.k.

Ima još kakvih trikova ili nosim na reklamaciju, i ako nosim uzimam i memoriju ili samo ploču i proc koji su kupljeni kod njih?

Zahvaljujem unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: GA-AB350M-Gaming 3 krepala?
pilgrim_23 kaže...

Evo ukratko: flashao sam bios sa f6 na f10 njihovim APP centerom, vjerojatno je nešt pošlo krivo jer je jedna verzija biosa između F7a, a ovaj vrag je skinuo odmah f10 verziju.

Uglavnom nakon flashanja i restarta sve vrti, svjetli, ali nema signala na monitoru i rgb tipkovnica ne svjetli..

Probao sam clear cmos vađenjem baterije, probao sam reset preko jumpera, vadio keks memorije, probao samo s jednim i ništa..

Ploča i proc su kupljeni u Linksu i sad mi je frka to nositi kod njih jer sam garant mjesec dana bez kompa.

Proc je r5 1400, memorija je uredno radila na 2.666Mhz, znači prije flashanja nikakvih problema nije bilo od prvog dana, bios sam redovito nadograđivao i sve je bilo o.k.

Ima još kakvih trikova ili nosim na reklamaciju, i ako nosim uzimam i memoriju ili samo ploču i proc koji su kupljeni kod njih?

Zahvaljujem unaprijed!

idi na servis, jer koliko vidim, probao si sve što si imao u mogućnosti da probaš da se vrati matična na tvorničke postavke (vađenje baterije, clear cmos, memorija i sl.)

ti pokazuje boot ilitiga flash screen od matične ??

pa da probaš nekako preko q-flash opcije prije boota windowsa flashat bios ??

ako to ne ide, onda ti je jedina opcija servis koliko ja vidim...

a memoriju mislim da ne moraš davati sa matičnom i procesorom, jer kako god oni tamo imaju memorije sigurno da mogu napraviti test boot i bez tvoje 

imam istu matičnu kao i ti, sa f4 biosa sam ju digao na f10, verziju po verziju kako su dolazile, da pokucam u drvo, još nikakvih problema nije bilo, sve radi kao urica 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.12.2017 20:08 (matija656).
12 godina

Nikakav post screen nema, uopće ne daje signal na monitor..

Vjerojatno si u pravu, servis je jedina opcija.

14 godina
pilgrim_23 kaže...

Ima još kakvih trikova ili nosim na reklamaciju

Reklamacija za nešto što si ti sam prouzrokovao. Mrak, samo čekaju na tebe.

Tvoja ploča ima tzv. Dual BIOS, nađi upute od ploče i vrati početni BIOS natrag, riješen problem.

A za ubuduće BIOS se ne nadograđuje preko nekog tamo alata, već se stavlja na USB/HDD i nadograđuje se iz samoga

UEFI sučelja, tako se eliminiraju sve moguće smetnje koje OS ili programi koji rade uz njega mogu stvoriti u postupaku nadogradnje,

jedan slučaj je ovo tvoje da je alat skinuo nešto što mu ti nisi odobrio (ili možda ipak jesi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.12.2017 20:59 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
pilgrim_23 kaže...

Ima još kakvih trikova ili nosim na reklamaciju

Reklamacija za nešto što si ti sam prouzrokovao. Mrak, samo čekaju na tebe.

Tvoja ploča ima tzv. Dual BIOS, nađi upute od ploče i vrati početni BIOS natrag, riješen problem.

A za ubuduće BIOS se ne nadograđuje preko nekog tamo alata, već se stavlja na USB/HDD i nadograđuje se iz samoga

UEFI sučelja, tako se eliminiraju sve moguće smetnje koje OS ili programi koji rade uz njega mogu stvoriti u postupaku nadogradnje,

jedan slučaj je ovo tvoje da je alat skinuo nešto što mu ti nisi odobrio (ili možda ipak jesi).

ja sam na svojoj 4 puta radio update biosa, verziju za verzijom kako su dolazile, putem windowsa i programa koji se može skinuti sa stranice matične, niti jednom nisam imao problema, tako da...

flashanje preko usb-a i iz biosa nisam pokušao, još...

doduše ja sam update radio tako da sam skinuo bios file na komp, i onda preko tog alata biranjm file-a napravio flash, nisam niti jednom išao da program sam skine file sa neta, radi sigurnosti i da se ne potegne nešto što ne treba

sumnjam da mu se što pošemerilo sa tim što je preskočio jednu verziju biosa, ali nikad ne znaš što mu može doć...

možda je file bio korumpiran / nije se preuzeo kako treba, pa je to stvorilo problem, tko će ga znati...

14 godina
matija656 kaže... 

putem windowsa i programa koji se može skinuti sa stranice matične, niti jednom nisam imao problema, tako da...

Polako, doći ćeš ti već na svoje jer ne radiš dobro kao niti kolega u postu iznad.

Raspitaj se malo kod drugih koji je ispravan način, tvoj ili ipak moj, ako već meni ne vjeruješ,

a tvoj uzorak je premali da bi bio dobar za procjenu rezultata.

A taj program je krasan, zadnja verzija je kako je kolega napisao F7, a alat sam odlučio skinuti F10 vjerojatno betu, svaka čast.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 15:25 (Valentin17).
15 godina

Zadnja verzija za našu matičnu je F10, koja je došla na službenu stranicu matične od proizvođača, početkom mjeseca, ja sam ga stavio čim je došao, sve radi kako treba od prvog dana
Nije beta, nego službena verzija dostupna svima, tako da program nije sigurno skinuo beta verziju, jer na stranici matične ni ne možeš skinuti beta verziju
Možda je problem u tome, što je išao preko programa skidati BIOS, možda da je ručno skinuo BIOS, i stavljao verziju po verziju, nebi bilo problema...

Jer ovako je program skinuo zadnju verziju i preskočio jednu, pa je možda zbog toga nastao problem, Iako po meni nebi trebao

Razumijem da je moj primjer pre mali za uzorak, ali eto, 4 puta radio preko programa, svaki put prošlo bez ikakvih problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 18:02 (matija656).
14 godina
matija656 kaže...

Preskakanje verzije nema nikakve veze, njemu se je OS zblesirao i tu je nastao problem.

Do problema može doći i ako ide raditi nadogradnju preko BIOSa, ali to je prava rijetkost,

današnje ploče upravo radi toga imaju po dva BIOSa, uništiš jedan, oporaviš ga preko drugoga.

12 godina

Method #1:
1. Shut your PC down (if you're reading this guide, than your PC isn't working anyways)
2. Hold the power button until the PC starts and shuts down again
3. Press the power button again, your backup BIOS should kick in now and should re-flash the main BIOS if there's anything wrong with it.

Method #2:
1. Shut your PC down
2. Hold the power AND the reset button for about 10 sec, than release.
3. Backup BIOS should kick in anytime soon now.

Method #3:
Had to use this one in order to get my 990FXA-D3 working again. Backup BIOS kicked in using method #2, but I was back to the good ol' no signal state once the procedure finished..
1. Short out pins 1 and 6 on the main BIOS chip (pin #1 should be marked with a red dot or whatever)
2. Tell a friend (or a relative) of yours to press the power on button
3. Remove the ghetto-like jumper you're holding between pins 1 and 6 as soon as you hear a beep.
4. Backup BIOS should kick in again and everything will (hopefully) be fine.

Evo isprobano svo troje i ništa..

Uvijek sam tako apdejtao bios i nikad problema do sad..

Jebiga, službeni program skida službenu verziju biosa i nakon toga krep, samo mi nije jasno ako je dual bios zašto ga kvragu nebrem pokrenuti..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice