Kupio sam navedeni laptop 2012. negdje u 11. mjesec ...
HDD je Toshiba ...
E sad, nakon niti mjesec dana prvi kvar na laptopu, otiša HDD, odnesen na servis jer je bilo pokriveno jamstvon (naravno), HDD uredno zamjenjen
7-8 mjeseci nakon toga, opet kvar, opet HDD, opet odneseno na servis i zamjenjeno
I ove godine u 4 mjesec, windows 8 mi poceo javljat da iman problema sa HDD, da je pitanje vremena kad će otići i da napravim back-up
Kako sam bio u inozemstvu nisam si imao vremena a iskreno ni volje priustit njihove servise i popravke a i jamstvo u Hrv. mi je vec isteklo.
E sad, po meni je jako cudno da mi 3 puta umire HDD, a nije bas da ne skrbim o laptopu, ili da ima fizicka ostecenja, pogotovo kad vidim razno razne informaticki nepismene ljude koji ubijaju svoje hardove a ovi uredno duraju godinama ...
U cemu je problem, po vasem iskustvu ? Ili sam jednostavno jako nesretan
Sada planiram uzeti ovaj HDD za laptop i konacno se rjesit te nesretne Toshibe , sto mislite o njemu ?
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18151
S obzirom na komplekse koje iman od doticne komponente, najvise me privlaci ovih 60 mjeseci jamstva
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim da su temp. previsoke za hdd ili nesto nevalja sa napajanjem.
I ja san pomislio da postoji neki problem jer da 3 harda crknu tek tako u kratkom vremenskom roku, hm.
Sad ne znam kako to provjerit, je li do napajanja ili ici na rizik pa uzeti novi hard na slijepo, ako nista bar je pokriven garancijom
Jel imas te pokvarene HDD kod sebe jos?Ako imas otvori ih i pogledaj PCB da li ima neka ostecenja.