Framerate preskakanje, drops

poruka: 27
|
čitano: 2.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Problem je taj da mi u svim igrama pada fps s naprimjer 60 na 35  i onda se vraca na 60 i tako svakih par sekundi. Ali javlja se još jedna čudna stvar a to je da preskace fps, odnosno fps je u kontinuitetu  ali;  na primjer u LOL-u ili BF4 kao da se lik  teleportira svake sekunde , uopce se ne krece u kontinuitetu. 

Još zanimljivije mi je to da mi se to javljalo prekjucer, jucer je bilo sve u redu, danas opet pada fps, i događa se to preskakivanje FPS-a, sa istim postavkama i bez diranja kucista racunala! 

Povijest problema; 

Prije 4 dana tokom instalacije jedne igre, smrznuo se ekran te nakon restarta još jednom, poslje je sve radilo uredu. Drugi dan sam nevezano uz to išao instalirat novi cooler CM Hyper evo 212 raskopao komp i sastavio sve natrag, upalio i sve radilo kako treba igre itd., onda sam išao isprobavat costum clockove za CPU , također nikakvih problema, osim crasha naravno kod pre visokog clockanja, ali sve se bootalo kasnije kako treba i igre su radile normalno. I onda drugi dan poceli ovi problemi, kuciste je pomicano, moguce da je cooler vijao maticnu ili nešto takvo . HDD vec dulje vrijeme ruži, a graficka je nova 7790.   Problem je s nekom memorijom ili maticnom al ne znam dal je to HDD, RAM, memorija graficke ili nešto drugo. Ak netko zna uz što bi ovaj specifican problem bio vezan. Konfiguracija  iz potpisa. Sve temperature su normalne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 18:37 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ugasio sam auto OC, i stavio na stock clock 3.5 GHz sad radi sve normalno jedino ponekad mi se zamrzne ekran i nemogu nista radit ili se javi BOSD, ali dosta rijetko jednom u dva tjedna. Možda je maticna pukla negdje kod instalacije coolera, pa imam takve neke specificne probleme :D.

Što vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

hard disk sentinel ? memtest

0 0 hvala 1
17 godina

Evo napokon imam vremena za testiranje, bio mi je uletio neki posao pa me nije ni bilo na komp-u.

Svaka komponenta je testirana s više programa, Hirens boot testovi, prime 95...

HDD - bez greške

Memorija(memtest, i još 3 testa memorije )- bez greške

GPU i G.memorija- bez greške

sad sumnjivi su mi;

CPU prolazi također sve testove dok je na stock 3.5 GHz(iskljucen auto OC) ,,, tek kod clockanja baca errore i ne prolazi testove. U zadnje vrijeme i na stock 3.5 događaju mi se usporavanja u web browseru, ponekad u igrama,

ali bez pravila kako koji dan- stvarno iritantno i zbunjujuce.

Matična ili PSU, moguc problem.

Najskloniji sam tome da je Matična problem, ali nemam nikoga da mi posudi svoju pa da otklonim sumnje.A moram znat tocno o kojoj se komponenti radi tako da mogu reklamirat ili kupit novu.

PSU Maticna CPU sve pod garancijom ali u razlicitim ducanima, PSU skoro 5 godina staro, Maticna godinu dana, CPU oko 2 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Rastavio i sastavio komp 3 puta vadio cpu i sve druge komponente...  maticna mi izgleda savršeno, tako da sam gledajuci u obzir simptome najbliže tome da je greška ipak u toliko hvaljenom VX450 napajanju

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 4:35 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ultimativni test!

1. pokreni HD Tune da ti skenira disk,

2. dok on radi pokreni i prime95 da loži CPU na 100% (stavi blend test tako da koristi i memoriju - još bolje custom gdje ćeš staviti npr. 6GB RAM-a ako imaš ukupno 8GB)

3. nakon što si ta dva testa pokrenuo pokreni i Furmark da loži GPU.

Ako u ovakvom testu bude sve ok, onda se nameće pitanje koje sam trebao postaviti na početku posta: Jesu li igre koje 'štekaju' originali ili barem solidni ne-orginali ili su barem prije radile normalno?

P.S. Napajanje možeš testirati multimetrom: bez opterećenja (tako da spajalicom spojiš zelenu i crnu žicu na 24-pinskom konektoru da ga pokreneš), a i kad je pod opterećenjem da vidiš kakve nepone daje na željenih 12, 5 i 3.3V!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ma prolazi taj tvoj test, inace najbolji software za to je AIDA 64 također prolazi, ne crasha se komp  (stavio sam samo 20-ak minuta da ne pregori nešto pod AIDA testom), OCCT prolazi također, dva sata. Sve na 3.5 GHz testirano viši clockovi bacaju error.

Problem se ne javlja samo u igrama napisao sam par postova iznad da mi komp usporava i u web browseru, pa i u random aplikacijama, igrama itd. Igre(jedino igram  LOL, Hearthstone, Battlefield 4) , sve original.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 14:42 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo power suply OCCT test, ILI Napajanje ili regulacija napona na Matičnoj.    Al 99% bi reko da je napajanje.

Vcore pada s porastom opterecenja , Power suply test Vcore pada s porastom opterecenja , Power suply test
CPU OCCT test, dolazi do manjeg pada napona ali i ovdje padne kad poraste opterecenje CPU OCCT test, dolazi do manjeg pada napona ali i ovdje padne kad poraste opterecenje
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 14:55 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pronašo sam također rezultate preko 7 sati test (prije 10 dana) OCCT Linpack.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači vrtio si sva tri testa istovremeno i grafika u furmarku je radila bez trzaja?

Ako imaš uređaj za mjerenje potrošnje struje možeš vidjeti koliko ti troši pri takvom opterećenju, a koliko dok igraš BF4.

Poanta je bila u tome da ako ti ovakav test (barem Prime95 + Furmark istovremeno) prođe bez trzaja u Furmarku, onda bi trebao i BF4 koji ne loži cpu stalno na 100%.

Probaj reinstalirati BF4.

P.S. Ako imaš uređaj za mjerenje potrošnje struje možeš dok igraš BF4 vidjeti pada li potrošnja za vrijeme svih nepravilnosti u igrama!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije svega hvala na trudu da pomogneš. {#}

Nemam s cim mjerit potrošnju, windowsi su reinstalirani vec 5x od kad imam ovaj problem ukljucujuci i igre. Imo sam windows xp windows 8, windows 7 - na koji se uvijek vracam. Što je najgore od svega radi bez trzanja u prime+ futuremark testu doduše 10 fps opet najvjerovatnije zbog toga što nešto ne valja s napajanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ali ne kužim kako u takvom testu pod maksimlanim mogućim opterećenjem ne trza, a u igri, gdje ni gpu ni cpu nisu nikada na 100% (pa onda paralaleno nije ni napajanje) trza?!?!?

P.S. A eto pokušavam pomoći! Takve 'sitne' gluposti me jako nerviraju.

Kao npr. moja trenutna situacija: Promijenio sam mbo i ram, reinstalirao kompletni sustav, ali gospodin driver za tv karticu ne radi! Instalacija prođe, ali je kartica u device menageru i dalje sa uskličnikom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo kolega forumašBulldozer je reko da je greška u regulaciji napona na maticnoj.

Puno hvala njemu, a i vama (na žalost samo dvojici) koji ste sudjelovali i pokušali pomoc u ovoj temi.

Nadam se da ce to bit kraj problema s mojom konfom, a možda ce nekom koristit ova tema ako ga zadesi slican problem kakav ja imam.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguće!

Jesi li već provjerio sa drugom pločom?

Ako je do ploče, onda u zadnje 4 godine nisam vidio/čuo pritužbu na Corsair VX450W!  {#} {#} {#} {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Radi se o takozvanom " trotlanju " ploče. Frekvencija proca pada kad se zagrije regulacija i moš ga jebat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda probat hladit ploču ručno (sa ventilatorom koji bi puhao po dijelu oko cpu?).

Ovako gađajući u prazno, probaj i sa otvorenim kućištem igrati pa vidi kako stvari stoje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

otkako sam vidio kako ljudi pale ploce sa clockovima procesora , uzimam samo ploce sa hladnjakom na vrm, i kolegama koji su uzimali nove ploce sam isto predlagao

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ček, logika se tek sad uključila...

Pa zar nije svejedno pod Prime95+Furmark opterećenje veće nego u npr. BF4? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ma whatever

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Meni se slična stvar pojavila prije par dana, dropanje fps-a sa 60 na 50-40-35, ovisi kako kad i zatim se vrati sve u normalu pa nakon par sekundi ista prica...igram uglavnom online igre, cod, lol najvise i uzasno me to smeta jer imam osjecaj konstantnog laga...prije mi se dogadala stvar da sam znao imati nekakve trzaje male u igri, to sam rijesavao svakih 6mj ciscenjem komponenata i rijesio stvar, ali ovo se pojavilo prije par dana i sve sam napravio sto mi je palo na pamet, od ciscenja do stavljanja novih windowsa, reinstaliranja igre i sl,ali nista mi ne pomaze...do neki dan sam imao cvrsti lock u lolu na 60fps, sve podeseno na high. Stavim cak grafiku i na low,ali opet ista prica s dropanjem...koristim win 7 i stvarno ne znam vise sta da radim, ovo me izluduje...jel moguce da je i meni problem kao i kolegi u maticnoj,napajanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Framerate preskakanje, drops
Bulldozer kaže...

ma whatever

{#} na što se to odnosi?

Pretpostavljam na moj post, ali ne znam zašto. Zar moje pitanje nije na mjestu?

Sad sam se domislio da prati preko Task Menagera graf CPU-a dok je pod testom Prime95 + Furmark (ili barem samo Prime95, a onda zasebno Furmark dok je u pozadini MSI Afterburner pokrenut).

Čemu takva reakcija, zar nije konstruktivnije (budući da nitko ne osporava tvoje navode) dati par 'argumenata' i objasniti zaključak koji si iznio? Ja sam samo reako da mi nije logično da pod većim opterećenjm radi bolje (u igri CPU nije svo vrijeme na 100%), ali zapravo je pitanje da li je njemu uopće pod Prime95 CPU svo vrijeme na 100%, pa zato kažem da prati sa Task Menagerom!

Eventualno probati flashati BIOS.

BTW, kako stojiš (autor teme) sa mogučnošću posuđivanja MBO i PSU za potrebe testiranja?

17 godina
MrTomo122 kaže...

Pozdrav! Meni se slična stvar pojavila prije par dana, dropanje fps-a sa 60 na 50-40-35, ovisi kako kad i zatim se vrati sve u normalu pa nakon par sekundi ista prica...igram uglavnom online igre, cod, lol najvise i uzasno me to smeta jer imam osjecaj konstantnog laga...prije mi se dogadala stvar da sam znao imati nekakve trzaje male u igri, to sam rijesavao svakih 6mj ciscenjem komponenata i rijesio stvar, ali ovo se pojavilo prije par dana i sve sam napravio sto mi je palo na pamet, od ciscenja do stavljanja novih windowsa, reinstaliranja igre i sl,ali nista mi ne pomaze...do neki dan sam imao cvrsti lock u lolu na 60fps, sve podeseno na high. Stavim cak grafiku i na low,ali opet ista prica s dropanjem...koristim win 7 i stvarno ne znam vise sta da radim, ovo me izluduje...jel moguce da je i meni problem kao i kolegi u maticnoj,napajanju?

Lako moguce je da imas slican problem al ne mora bit. Najbolje da odvrtiš neke od gore navedenih testova pa javi kakvi su rezultati sigurno ce se nac neko riješenje.

Godo; pa nije te vrijeđo čovjek vec je samo reko da badava stavljat kondom kad vec napraviš dijete. Ili ti ga; cemu hladit maticnu ak je vec skurena "whatever",  nema koristi( isto tako svejedno kakvo je opterecenje stalno ce laggat i zafrkavat).

Drugi tjedan cu kupit novu maticnu, a ovu staru na servis pa javim rezultate.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 3:33 (Bubabug).
15 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

Godo; pa nije te vrijeđo čovjek vec je samo reko da badava stavljat kondom kad vec napraviš dijete. Ili ti ga; cemu hladit maticnu ak je vec skurena "whatever",  nema koristi( isto tako svejedno kakvo je opterecenje stalno ce laggat i zafrkavat).

Drugi tjedan cu kupit novu maticnu, a ovu staru na servis pa javim rezultate.

Ok, ali ti u Furmarku nemaš problema, a u igri imaš i to mi nije jasno!

Znam da nije lako izvoditi čuda sa raznim hlađenjima, ali da je nešto 'skureno' onda nebi uopće radilo. Do problema dolazi zbog pregrijavanja.

I kako to misliš kupovati novu matičnu? {#}

Posudi od nekoga ili ondesi u servis da prvo vidiš kakvo je stanje sa ovom, tj. da nije slučajno do napajanja!

P.S. Ne želim nikome proturječiti i izazivati svađe, ali sve se vrti oko toga da meni nije jasno kako u testovima nema nikakvih problema, a igre štekaju! {#}

17 godina

Stigla matična, sve isto ko i prije pada vcore kod opterečenja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi li možda već odnio staru mbo u servis da ti potvrde da je ona ok?

Znači sad idemo sve ispočetka, a lijepo je prvo trebalo testirati, a ne (sad ispada) bacati novce!

Nisi htio slušati - naučio si na vlastitoj koži! NHF

Ako si ti sve dobro testirao, sad je sumnja na napajanju?

Znači svi simptomi su isti? Prilikom igranja isti efekti?

EDIT: Kako znaš za Vcore? I kako to da ne utječe prilikom Prime95+Furmark?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 11:00 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma mora bit napajanje kao što sam vec prije reko 99% sigurno,jer je  skoro 5 godina staro i ovakvi simptomi.

Samo mi je žao što sam otvarao uopce temu i tražio pomoc na ovom forumu, cisto gubljenje vremena. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala! Ja sam se potrudio koliko sam mogao!

Rekao sa ti da prvo ustanoviš do koje komponente je, pa onda trošiš novce, ali eto naš čovo nauči tek kad ga opališ tamo gdje najviše boli!

Evo ti i opet savjet. Ako možeš (provjeri opcije koje ti se nude) probaj vratiti matičnu (ako je unutar 7 dana - mislim da možeš bez ikakvih pitanja).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice