Fps u igrici(lol)pomoć pls

poruka: 17
|
čitano: 4.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pozdrav, znači ovo su mi spec od kompa i3 2100 4gb ram i nedavno sam kupio gtx750ti..znači fps mi je u početku dobar oko 200-300 na very high Al poslije kad se vise stvari događa i ostalog fps mi je max 90-100 čak i kad gledam u nešto kad se nista i nemice.. Znači fps mi onako minimalno dođe do 35 Al to mi je skroz unplayable čini se puno gore nego 35..gotovo nema razlike u fpsu ako je very high ili very low.sto bih mogao napravit po tom pitanju? Hvala!!

0 0 hvala 0
14 godina

Da pratiš malo temperature?

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li si sam odabrao grafičku za kupiti ili ti je neko pomogao, nisam siguran neda mi se istraživati ali mislim da ti ne možeš iskoristiti tvoj gpu u potpunosti ?
Mislim da ti otežava tvoj cpu, pokušaj defragment hdd, vjerovatno imaš nešto što te koči i zbog toga ti opadne fps

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Fps u igrici(lol)pomoć pls
Čitao sam da gpu neće bottleneckat cpu u većini igrica gdje kao ne koristi više od dvije jezgre. Temperature od gpu mi ne ide nikad više od 30 a od cpu mi je od 56-70 nekad dođe do 80 i tad mi se komp ugasi dok igram..dal bi pomoglo da kupim pastu za procesor i 8gb rama stavim? Bio sam već nedavno formatiro disk tako da neće to pomoć.. I još jedno pitanje sad s novim gpu imam ovaj kabel dvi d a matična mi kao podržava max 1920-1080 60hz a imam monitor od 75hz i sad mogu jedino 60hz oko tog nemogu ništa jelda?

0 0 hvala 0
15 godina
gamer1234 kaže...

Točne specifikacije računala?

Temperature dok igraš?

Koje igre točno igraš?

ps. svakako promjeni termalnu pastu na procesoru, dobro očisti prašinu, a ako je Intel stock hladnjak dotrajao,

zamjeni ga za LC CC 95, taj procesor se ne smije toliko grijati. Ako kućište nema nikakve ventilatore, ubaci na

zadnju stranu jedan da izvlači zrak van iz kućišta, uzmi još 4 GB RAMa.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 19:29 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
Gigabyte gtx750ti oc, intel i3 2100, asrock h61m-s, neznam kakav ram Al 4gbi 1066mhz,napajanje je neko lose max 400w,frontier l8400btx,monitor l194wt
14 godina
neaktivan
I igram lol igra koja nije uopće zahtjevna
14 godina
neaktivan
Ocu trebat onda nova napajanje s tim hladnjakom za procesor?
13 godina
protjeran
gamer1234 kaže...
I igram lol igra koja nije uopće zahtjevna

pa nebi se bas slozio da nije zahtjevna, na najvisim postavkama i kod mene ide recimo solidno! to sto igra izgleda kao da je ispala iz crtica je druga stvar na kojim detaljima igras, daj tocno specifikacije!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
neznam zašto ali isti mi je fps i na Very high i very low možda mala razlika u početku uvijek 150-200i onda poslije kad ima vise stvari max100 i nekad dropa do cca 35 Al čini se puno gore
17 godina
gamer1234 kaže...
neznam zašto ali isti mi je fps i na Very high i very low možda mala razlika u početku uvijek 150-200i onda poslije kad ima vise stvari max100 i nekad dropa do cca 35 Al čini se puno gore

Preporuka je da prvo instaliras neki antivirusni program skeniraš komp i vidiš jel si cist.

Zatim izbriši drivere za grafičku, skini najnovije i instaliraj.

Ako i to ne pomogne instaliraj ponovno windowse.

S obzirom da je ovo online igra dosta o fpsu ovisi i sama internet konekcija, pogledaj si ping kakav ti je trenutku pada fpsa, provjeri su u postavkama modeme koliko cesto ti puca veza itd..

15 godina
neaktivan

Internet konekcija nema apsolutno nikakve veze s FPS-om jer se on generira lokalno, odnosno ne postoji nekakav stream grafike pa da dođe do FPS Drop-a. Problem je vjerojatno ili do OS-a, sve mi se čini kako se možda nesto u pozadini pokreće pa dolazi do opterećenja CPU-a. Sugestija također kao što je kolega gore napisao:

• Full scan PC-a
  • Reinstall Windows-a (Upgrade na Windows 10)
  • Zamjena termalne paste (Temperature ti malo previše odskaću od normalnih)
  • Update svih drivera
  • Reinstall LoL-a

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
2 2 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kod konfiguracije treba uskladiti procesor i grafičku karticu. Ako je na računalu osrednji procesor i zmaj od grafike jasno je da je usko grlo procesor koji treba isporučiti podatke grafičkoj kartici u onoj mjeri koliko njoj treba za normalan rad. To je jedan problem, drugi je eventualno "opterečen" operativni sistem kod kojeg je bilo puno instalacija i deinstalacija, ili jednostavno previše instaliranih programa koji podižu svoje servise koji opet u pozadini polako troše resurse procesora i memorije. Treće, ne treba srljati u najnoviji operativni sistem jer svaka novija verzija op. sistema traži sve veće resurse računala. Tako npr, na računalo sa dvojezgrenim procesorom na kojem je u startu instalirana bila Vista (npr.)normalna nadogradnja bi bila Win 7, a ne Win 10 (oni resursi koje sam ranije spomenuo)...

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I dalje ne razumijem zašto mi je na low i high grafici isti, pc mi je čist,c disk formatiran,reinstaliran windows, samo osnovni procesi u pozadini dok igram..jedino što bi moglo bit je da mi se procesor zagrijava previše jer u igrici poput lola bih bar na low grafici trebao imati 60+fpsa.. Znací nakon 30minute igre mi je fps <120 uvijek a u početku je oko 200 a kad se nešto događa onda nekad do 35-40 najmanje a to mi dosta smeta

0 0 hvala 0
13 godina
gamer1234 kaže...

I dalje ne razumijem zašto mi je na low i high grafici isti, pc mi je čist,c disk formatiran,reinstaliran windows, samo osnovni procesi u pozadini dok igram..jedino što bi moglo bit je da mi se procesor zagrijava previše jer u igrici poput lola bih bar na low grafici trebao imati 60+fpsa.. Znací nakon 30minute igre mi je fps <120 uvijek a u početku je oko 200 a kad se nešto događa onda nekad do 35-40 najmanje a to mi dosta smeta

Instaliraj si MSI Afterburner omogući overlay u igri i tako ćeš najbolje znat što te koči, za temperaturu i brzinu procesora ćeš trebat HW info.

14 godina
odjavljen

Ako ti se isto desava na low i high settinsima, onda je bottleneck u pitanju. Gdje si kupio graficku, jesi li iz Bosne mozda ? Bas sam skoro prodao tu graficku.

Darko

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupio sam gigabyte gtx750ti oc u linksu,nisam iz bosne :D sutra cu si promijenit termalnu pastu na cpu pa cu vidjet oce li bit ista bolje posto mi je star pc i velika mi je temp od cpu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 20:06 (gamer1234).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice