Formatiranje

poruka: 7
|
čitano: 1.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Formatiranje
pitanje

Neznam u cemu je problem, ali kad zelim formatirati 33gb koja su mi neiskoristena, javlja mi se greska koja kaze da nema dovoljno prostora na disku da formatiram...

probao sam formatirat samo 1gb i javlja se ista greska, nece formatirat ni preko windows instalacijskog cd-a...

cak sam probao na taj prostor instalirat linuxe, ni to ne djeluje..

u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Formatiranje

Mozda bad sectori. Upisi u cmd chkdsk i vidi sta ti javi.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Formatiranje
a s cime si formatira
AATF DarkSons.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Formatiranje

Za pocetak probaj opsirnije i detaljnije definirat u cemu je problem...

Sto tocno zelis napraviti i kako to radis, sa cime itd.

Iz ovoga sto si napisao, tih 33Gb je unpartitioned space,

tako da prije samog formatiranja tog prostora moras odrediti taj dio kao novu particiju.

tj. definirati ga. Tek onda kreces sa formatiranjem pa sa koristenjem tog prostora....

Ako imas iskustva sa particijama, formatiranjima itd. probaj se poigrati u Disk Managementu.

To ti je alat koji imas u win XP-u, vjerojatno i na visti....neznam na pamet kako do njega, a trenutno radim na Mac-u ...

Tako da ces do toga morati doci sam, mislim da je detaljno opisano u help centru od Windowsa (rijetka stvar u kojima win help centar pomaže).

Samo upisi Disk Management u help i nađi put do toga....treba bi moci rjesiti svoj problem na taj nacin.

Ako ti se to ne svidja, probaj sa softwareom Partition Magic.

Jednostavan je a dobar.

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Formatiranje
autorov komentar

Ma probao sam vec, nebi to ni pisao da neznam u cemu je problem,a pise greska ovako:

"There is not enough space available on the disk(s) to complete this operation."

i uvijek tako...

disk check nista ne cita, gdje je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Formatiranje

Nađi na internetu program "partition magic" instaliraj ga, pa probaj s njim.. mene je jednom izvukao iz problema.. ako ne uspijes od tog prostora napravit novu particuju, probaj taj prostor spojit s drugom particijom (merge) samo nemoj spajat s onom na kojoj ti je windows zato sto mislim da ti formatira tu particiju koju spajas s tim neiskoristenim prostorom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Formatiranje
autorov komentar

nista ne pomaze, neznam....

sve sam to vec prije probao...

al nista, ne kuzim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1