Flashiranje biosa otislo krivo

poruka: 43
|
čitano: 6.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Flashiranje biosa otislo krivo
microman kaže...
linuxjuzer kaže...

ehhh.... i što da vam čovjek kaže....???...mislim..svi se vole igrati nečim nepotrebnim,a kad ih nevolja dohvati,onda kukumače....overclockirati,fleshati,ovo raditi,ono raditi...da li za tim doista postoji potreba,...??..obični odgovor je :neće mi neka komponenta raditi pa moram fleshati BIOS..ma nemoj...mislim,posložiš konfu,u dućanu ti je sklope,dao bog i testiraju...sve radi...i sad odjednom ima neodoljive potrebe fleshati bios....???..mislim da nema osim ako se hoćete igrati gubitkom garancije..i neka vam...kad hoćete petljati u ono što radi kako treba...Belji se

Kao prvo sa fleshanjem BIOS-a matične ploče se ne gubi garancija.Štoviše u nekim situacijama(posebice ako se mijenjaju kritične komponente poput proca) je to poželjno ili čak nužno učiniti.

Danas kada su bolje matične  sve redom opremljene dual BIOS-om je rizik od neuspjelog flasha mizaran.

Jer ako i flashanje ne uspije drugi BIOS čip čuva orginalne postavke i u slučaju potrebe te postavke vrača na primarni čip.

Što se OC-a tiče u potpunosti si u pravu.I korisnik mora biti svijestan da bilo kakvim OC-om gubi garanciju i može oštetiti hardvera.

Haha gubi gubi malo sutra. Nemogu oni to nikako saznat ni da dođe do kvara, nemogu dokazat da si overclockao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Haha gubi gubi malo sutra. Nemogu oni to nikako saznat ni da dođe do kvara, nemogu dokazat da si overclockao.

Formalno se garancija gubi bilo kakvim OC-om.E sada ako je osoba koja reklamira sprženu komponentu jaka na jeziku sve prođe OK!.

No ima i onih koje trgovci bez beda otpreme.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 19:56 (microman).
17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

ovako. flashirao sam gigabyte p55-udr preko njihovog programa @BIOS. i sada komp se restartao, usao sam u bios samo da bezveze pogledam. i izađem iz biosa i on me pita dali da sejvam promjene ja sam rekao da, i nakon toga nista. upalim komp sve se cuje ali nikakva slika na monitoru. kako da ga nanovo instaliram ili flashiram. moze li se to preko cd-a? nov mi je komp kupio sam ga u adm-u, dali to garancija pokriva i mogu li im ga poslati tamo?

"samo glup čovjek može flashat novu matičnu,,,omg sta ti bi da si to napravio... XD,,,nemogu virovat XD

A neka ti,,,Sta si tražio to si i dobio :D

Paty
17 godina
neaktivan
vice kaže...
"samo glup čovjek može flashat novu matičnu,,,omg sta ti bi da si to napravio... XD,,,nemogu virovat XD

Upravo suprotno, glupo je tvoje mišljenje. Tempo razvijanja i izlazaka novih ploča je ubitačan, i često (pogotovo najnoviji model) ploče kad dođu u ruke korisnika, već postoji 2-3 novija firmware-a. I ne postoje eto zato za šminku, već su to ispravljene verzije firmwera na ploči, a jednostavno je tempo takav da si proizvođači ne mogu dopustiti testiranje više mjeseci.

17 godina
neaktivan
vice kaže...
DyerMaker kaže...

ovako. flashirao sam gigabyte p55-udr preko njihovog programa @BIOS. i sada komp se restartao, usao sam u bios samo da bezveze pogledam. i izađem iz biosa i on me pita dali da sejvam promjene ja sam rekao da, i nakon toga nista. upalim komp sve se cuje ali nikakva slika na monitoru. kako da ga nanovo instaliram ili flashiram. moze li se to preko cd-a? nov mi je komp kupio sam ga u adm-u, dali to garancija pokriva i mogu li im ga poslati tamo?

Recimo u novom biosu se ispravi nešto što ti jako smeta, zar ti nebi išao flashat? Ja mislim da bi

Ja sam svoju već 6-7 puta flashao i staru sam i onu prije nje.

Postupak je lagan da boli glava.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina

Ja sam svoju flashao isto preko tog programčića @BIOS. I sve je prošlo vrlo jednostavno i brzo. Moja ploča ima dual bios, kolko vidim ima ga i ova tvoja. Greškom u flashanju iliti ako nešto prođe krivo on se automatski prebaci na taj drugi bios. I zaista mi nije jasno di se dogodio problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj im vratit, laži, muljaj, ma sve... možda prime...

E i probaj ovo: odlemit chip od bios-a s ploče i zalemit ga na neku drugu ploču, pa prekopirat BIOS...

To sam čuo od jednog profesora informatike ranije...

Pogledaj i ovu stranicu - http://www.badflash.com

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bed kaže...
vice kaže...

Upravo suprotno, glupo je tvoje mišljenje. Tempo razvijanja i izlazaka novih ploča je ubitačan, i često (pogotovo najnoviji model) ploče kad dođu u ruke korisnika, već postoji 2-3 novija firmware-a. I ne postoje eto zato za šminku, već su to ispravljene verzije firmwera na ploči, a jednostavno je tempo takav da si proizvođači ne mogu dopustiti testiranje više mjeseci.

Oke :D

Hyperion kaže...
vice kaže...
DyerMaker kaže...

Recimo u novom biosu se ispravi nešto što ti jako smeta, zar ti nebi išao flashat? Ja mislim da bi

Ja sam svoju već 6-7 puta flashao i staru sam i onu prije nje.

Postupak je lagan da boli glava.

E da vidis ,,ja nikad nisam flasho bios jer mi nije bilo potrebno,,1.komp 2005 kupljne ,,a 2.komp sam kupio prije 3 mjeseca :D

Paty
18 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

E i probaj ovo: odlemit chip od bios-a s ploče i zalemit ga na neku drugu ploču, pa prekopirat BIOS...

To se nekad radilo (ja lično sam to radio par puta), ali kod BIOS čipova koji imaju ležišta. Sa ispravnim čipom se buta do DOS prompta, a zatim se "naživo" iščupa ispravni čip i postavi neispravni. Zatim se odradi flashov-anje i ako je sve OK riješen problem.

Drugi način je bio da se čip izvadi i odnese kod nekoga ko ima odgovarajući EPROM programator pomoću koga se ponovo isprogramira.

Ali u slučajevima kada su EPROM čipovi letovani na ploču bojim se da je ova druga opcija jedino moguća.

17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

Ako se komp prvi put nakon flashiranja normalno bootao i ako si mogao normalno ući u BIOS kako si ti došao do zaključka (a i ostali) da je BIOS krivo flashiran? Neodlučan

17 godina
neaktivan

Nisam 100% siguran, ali mislim da se flashanjem gubi garancija. Ti si dobio ispravan računar, koji je podešen i radi ispravno. Ako počneš samostalno prčkat po BIOS-u a time i po samom hardveru (jer BIOS kontrolira hardver) to ti je slično kao da si otvorio kućište i tamo nešto vadio. Na kraju nisi rekao za koju si se opciju odlučio? Ako misliš da neće vredeti otvaranje kućišta i resetiranje BIOS-a (vađenje baterije, izmena jumpera) probaj ga odnet na servis i smuljat nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

E koji pametni savijeti.To može funkcionirat no samo mala grška sa lemilicom i fizički si oštetio ploču

A i ako uspiješno zalemi nitko ne može garantirati da če proradit(možda nije BIOS u pitanju).

Ja se samo pitam što lakše prođe na servisu?

Fizički netaknuta matična koja se neče bootati?

Ili pak vidljivo lemljena?

To se može napravit ako matična ne prođe na servisu pa onda nema što izgubit.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
RoyalBlood kaže...

E koji pametni savijeti.To može funkcionirat no samo mala grška sa lemilicom i fizički si oštetio ploču

A i ako uspiješno zalemi nitko ne može garantirati da če proradit(možda nije BIOS u pitanju).

Ja se samo pitam što lakše prođe na servisu?

Fizički netaknuta matična koja se neče bootati?

Ili pak vidljivo lemljena?

To se može napravit ako matična ne prođe na servisu pa onda nema što izgubit.

Na to sam i mislio....

Ali nemora niti biti ista ploča, samo mora biti isti tip čipa i ako je moguće flasha ga BIOSom njegove ploče... poslje ga samo premjesti na ovo...

Ako ne zna on nek onda pozove nekoga ko zna, nema što izgubiti...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice