ehhh.... i što da vam čovjek kaže....???...mislim..svi se vole igrati nečim nepotrebnim,a kad ih nevolja dohvati,onda kukumače....overclockirati,fleshati,ovo raditi,ono raditi...da li za tim doista postoji potreba,...??..obični odgovor je :neće mi neka komponenta raditi pa moram fleshati BIOS..ma nemoj...mislim,posložiš konfu,u dućanu ti je sklope,dao bog i testiraju...sve radi...i sad odjednom ima neodoljive potrebe fleshati bios....???..mislim da nema osim ako se hoćete igrati gubitkom garancije..i neka vam...kad hoćete petljati u ono što radi kako treba...
Kao prvo sa fleshanjem BIOS-a matične ploče se ne gubi garancija.Štoviše u nekim situacijama(posebice ako se mijenjaju kritične komponente poput proca) je to poželjno ili čak nužno učiniti.
Danas kada su bolje matične sve redom opremljene dual BIOS-om je rizik od neuspjelog flasha mizaran.
Jer ako i flashanje ne uspije drugi BIOS čip čuva orginalne postavke i u slučaju potrebe te postavke vrača na primarni čip.
Što se OC-a tiče u potpunosti si u pravu.I korisnik mora biti svijestan da bilo kakvim OC-om gubi garanciju i može oštetiti hardvera.
Haha gubi gubi malo sutra. Nemogu oni to nikako saznat ni da dođe do kvara, nemogu dokazat da si overclockao.