Ekonomska kriza vs. tehnologija

poruka: 21
|
čitano: 2.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, po vašem mišljenju, kako li će globalna ekonomska kriza utjecati na informatički razvoj i prodaju elektroničke robe? Da li će cijene padati ili drastično rasti? Neki izvori govore da će elektronički proizvodi značajno izgubiti na cijeni...Da li se isplati pričekati koji mjesec, pa onda početi kupovati nove komponente, monitore, frižidere...?Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cijene informatičke opreme bi trebale pasti početkom 12. mjeseca.A frižideri ko bi to znao.Pa pogledajte samo cijene iz početka odnosno prvog mjeseca 2008. Athlon 64 X2 5200+ je koštao oko o 800 kn,a sad je negdje oko 400kn.Kriza tak i tak ništ ne vrijedi jer se zna da ljudi svejedno najviše troše za vrijeme blagdana odnosno Božića i Nove Godine i nitko to ne može promjenit.Monitori bi valjda trebali pojeftinit.

92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 19:15 (Xbox360 Modder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ekonomska kriza vs. tehnologija

Ma ja sam odustao od kupovanja sve ga toga.....

Uzimam laptop...

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan

Početkom 12. mjeseca? Super...tada imam rođendan, pa se mislim počastiti novim PC-om...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni bi dobro došao jedan drastični pad cijena informatičke opreme. Smijeh

I možda kad bi se prestalo malo razvijati ovom brzinom... Kupiš neku stvar (npr. grafičku) i za pola godine ti je već zastarjela i praktički bezvrijedna... Mogli bi malo ohladit s time...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U tome je poanta cijelog kapitalizma...Oni stalno i neprekidno izbacuju na tržište nove i bolje komponente kako bi ih mi stalno i neprekidno izmjenjivali. A da nas 'prisile' na kupnju, izbacuju nove igre koje traže što jači hardver. I želja za igranjem tih igara stalno vuče novac iz novčanika. I nakon što kupimo super konfiguraciju, za max. šest mjeseci on već ima problema s fps-om u mnogim novim igrama... I tako staalnoo u krug. Do kada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Cijene informatičke opreme bi trebale pasti početkom 12. mjeseca

kako znaš?
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan

Ti padovi cijena će mi predobro doć, premda, ništa nije sigurno, možda još cijene i skoče, ali nemam pojma, budući da nisam nikakav financijski analitičar, mislim da se svašta može dogodit.šta san ja sad reka WTF???ukratko, nije me briga

Kako se zove lanac od osam Velebita:velebajt hahahaha(LOL).....
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

U tome je poanta cijelog kapitalizma...Oni stalno i neprekidno izbacuju na tržište nove i bolje komponente kako bi ih mi stalno i neprekidno izmjenjivali. A da nas 'prisile' na kupnju, izbacuju nove igre koje traže što jači hardver. I želja za igranjem tih igara stalno vuče novac iz novčanika. I nakon što kupimo super konfiguraciju, za max. šest mjeseci on već ima problema s fps-om u mnogim novim igrama... I tako staalnoo u krug. Do kada?

A onda bi valjda bilo bolje da se komponente ne razvijaju?? Naravno da naprave novu i bolju grafu, a onda naprave igru koja moze iskoristit tu grafu....I onda se ljudski rod razvija
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Je li ikome na pamet došao bojkot, bar jednodnevni, budući da nas mnogo ne bi moglo izdržat bez da kupi nešto??
Kako se zove lanac od osam Velebita:velebajt hahahaha(LOL).....
17 godina

Nadam se da će cijene još padati, jer planiram iza nove godine uzeti novi PC (ako se bude imalo para)! A što se tiče stalnog izlaženja novih komponenti, ja imam 3 PC-a koji je "najnoviji i najjači" star više od 3 godine => ATI Radeon 9600, 768MB RAM, Intel Celeron 2,20 GHz i igram na njemu Crysis Warhead, NFS UC, TDU...jest da je "slab" ali navedene igre igram bez štekanja (NFS UC i Crysis igram na min detaljima, ali meni to ne smeta)

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledao sam sada malo cijene memorije u vemilu i 2gb kingmaxa na 800mhz je prije par dana bila 179kn, a sada je 169. Ovako možda ne izgleda velika razlika, ali kad se bolje vidi jest. Kako je krenulo, na kraju 12. mjeseca koštati će manje od 150kn. Sve je više ddr3 memorije koja je sve jeftinija i ovo sve više pada. Da ne spominjem procesore...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ma ekonomska kriza još ne drma kako treba tako da se još neće osjetiti. Možda za godinu ako se stanje ne popravi.
What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
Riker kaže...

Gledao sam sada malo cijene memorije u vemilu i 2gb kingmaxa na 800mhz je prije par dana bila 179kn, a sada je 169. Ovako možda ne izgleda velika razlika, ali kad se bolje vidi jest. Kako je krenulo, na kraju 12. mjeseca koštati će manje od 150kn. Sve je više ddr3 memorije koja je sve jeftinija i ovo sve više pada. Da ne spominjem procesore...

Inače, u ADM-u ti je 154kn. A prije jedno mjesec-dva je bila 180kn. Znači pada... :P
A što se tiče procesora, njima cijene rastu. Recimo E8400 je prije mjesec-dva bio 1055kn, sad je 1215kn...
I grafička, konkretno Sapphire HD4870 512MB je porasla, i to debelo... Sa 1750 na 1900...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
protjeran
Riker kaže...

Poanta svega je tona nepotrebnog smeća kojim se zagađuje planeta Zemlja. Cilj ovakvoga kapitalizma je kvantiteta umjesto kvalitete a posljedica toga je hrpa otpada i trovanje ljudi nekvalitetnom prehranom (dok jedni jedu govna, drugi jedu kekse).
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
17 godina
Core2Duo2 kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Cijene informatičke opreme bi trebale pasti početkom 12. mjeseca

kako znaš?
 Kad dođe Core i7 (već ima u Hrvatskoj nekih modela) i matične za njegov socket to će sigurno za sobom povući i proizvodnju novih grafičkih čipova.Pa nije mala stvar potpuno novi proc.Početkom 12. mj. bi trebalo bit zato kaj svi najavljuju pad informatičke opreme kraj 11. i početkom 12.
92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
17 godina
neaktivan

Ja bih volio da tehnologija ( stvari koje se kupuju rijetko) poskupi 50%, a da hrana i ostale kućne potrepštine (ono što se kupuje svaki dan) pojeftini za 50%..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
Riker kaže...

Slažem se s tobom u vezi komponenti kupiš PC za 5000 kn i za godinu dana vrijednost mu je skoro duplo manja.Zato je najbolje kupit konzolu po mom mišljenju X360 - igre će izlazit još barem 2 godine,a igre nemaju zahtjeve (ali zato imaju veću cijenu) jer moraju biti optimizirane za konzolu.
17 godina

Tolko o padu cijena... Sada vidim da je matična Gigabyte EP45-DS3 u Hardveraju skočila sa 780kn (jučer) na 820kn (sada)... Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako što je poskupilo

RAM-i su pojeftinili zbog DDR3

a procesori će nadam se zbog Core i7

npr dok sam kupovao u 8mj ove godine q6600 je koštao oko 1150kn

a sada je 1360kn

ali očekujem pad nakon nekog vremena

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da sam dosta duže u svemu ovme od nekih od vas pa iman jedna savjet.....

Ako ce te kupit novi komp......

Morate ga kupit tman kad se socket od matične promini.....

Znači najbolje ste prošli u ono vrijeme kad je izdana zadnja verzija AM2 ploče....pričekate mjesec dana nakon sto je socket izaša (vrijeme kad ne izlaze igre) i kupite "najskuplje" dijelove za taj komp......proci cete puno jeftinije i imat ćete puno bolje perfomanse nego da ste uzeli novi "socket" i uzeli neke middle range djelove........tako svake godine (ili koliko vec imate volje..ja osobno ne namjeravn uopče uzimat komp sljedečih 2 godine...).Čim počnete ovisit o 3D Mark scorevima vi ste pukli i potrosit cete pustu lovu na dijelove a to se ne isplati....

Ako uspijete prodat tako da vam se isplati, svaka čast iako mi je to podlo ali čovik mora od nečeg živit pa razumijen...

Evo usporedba konfiguracije u isto vrijeme (mjesec dana nakon izlaska novog socketa za jednake pare dobijete!!!!)

AM2                                        AM2+

5000 kn                                 5000 kn

ASUS deluxe                          Asus

4 gb ddr 2 800 OC                2 gb ddr 3 1066

Dvd                                       Dvd

250 disk                                250 disk

550 w napajanje                  550 w napajanje

Athlon 6400+ BE                   Phenom 9500+

8800 Ultra 768 MB                8800 gt 512MB

11 137 3d mark core          9 876 3d mark score

Nikad problema!!!               Svako četvrto paljenje neki k!!!!!!!!

Pa sad vi razmislite!!!!

Koliko je taj novi socket tako važan?????

I sad kad mi kažete ovaj se novi može nadogradit.....nope ima podršku samo do toliko i toliko....to nije to!!!!!

Naravno ako imate beskonačno para nije vas briga za ove moje "gluposti".

Ali ja se sičam moje GeForce 2 MX 200/400 i Durona 800 Mhz.....sry sicam se ja i Pentium MMX ali to nije baš za usporedbu industrija je bila u začecima...

Svaki put kupiš novo  i zeznes se nestabilno, lose kvalitete (los bios je za poludit!!!!!).

Iskoristite maksimum od socketa jer su vec gotovi driveri i sve greske su ispravljene,necete nikad brinit da ce vam past sustav bez razloga itd....Osim toga puno ce te bolje prodat komp koji je nabrijan koliko se može nego neki tamo iscidak iz vašeg novčanika.....

Kad bi uzeli 4 000 kn bila bi još veča razlika...

3000 još veča itd.....

Nadam se da sam bio jasna i poučanCool!

Tikviči vladaju svijetom!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 0:02 (Tale).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice