Dvi na DP

poruka: 9
|
čitano: 1.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Dvi na DP

Ima neku staru grafičku koja ima 2 dvi-a . Kupio sam monitor koji ima Dp ulaze. Hoće li raditi s običnim kablom dvi na dp ?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Dvi na DP
Hoće
14 godina
Dvi na DP

Onda je meni do kabla jer ne mogu dobiti sliku. Probam sa drugim kablom danas kasnije. Kabel je sa onim adapterom,iz kompa ide DVI do monitora gdje uštekavam preko tog adaptera (dvi->DP).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Obrati pažnju da postoje dva tipa DVI portova: DVI-I i DVI-D.

14 godina
Dvi na DP

Da li mi možda treba dvosmjeran kabel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dvi na DP

Da li ti je na kojem od konektora nacrtan znak monitora? Oba su digitalni ulazi pa ne bi trebalo biti neke konverzije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dvi na DP

nema nikakvih oznaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- grafička GT740 ima vga-hdmi-dvi konektore.

- prvo pripaziti gdje spajaš, ne na matičnu nego na grafičku (ima i takvih primjera).. :)

- zatim, hdmi je 'bolji', jeftiniji, ako možeš birati, adapter i sl, sve je dostupnije s hdmijem na bilo koju kombinaciju npr hdmi-na-dp. + te generacije grafičke su imale normalan hdmi i mini .. mHDMI (postoji i micro).. pa to može biti problem, pripaziti-provjeriti.

- DVI .. trebao bi imati oba signala, analgoni i digitalni, ako ima oznake provjeriti DVI-A (samo analogni) DVI-D (samo digitalni) DVI-I (oba).. i kod paljenja automatika detektira i omogući signal, tj već od paljenja računala moraš vidjeti nešto na ekranu, bios-boot.. mora dati signal neovisno o win-driveru-postavkama, ako tad nema ništa, tad je neispravno, ne radi, bilo koji uzrok, kabel-nešto..

-u osu, problem dok nemaš ekran ne vidiš.. ali u samom osu-driveru se može podešavati, primarni-sekundarni izlaz itd.. za to treba drugi monitor ili remote-pristup čisto da bi mogao klikati-vidjeti-izabrati.. zato je važno gledati ekran kod paljenja pa i ledice-lampice na monitoru jer u pravilu detektira signal i pali npr zeleno ili žuto za standby.. .. ako tog nema tad monitor ne dobija signal, ništa.. možda pogrešan port na monitoru, možda neispravno.. bilo što od gpu do monitora.

-za digitalne adaptere, važno.. mogu biti jednosmjerni, tj nije isto dp-na-dvi i dvi-na-dp .. smjer, kao i pitanje jel to adapter ili konverter (aktivna elektronika, tad je isključivo jednosmjerno).

-hdmi je bolji, više-jeftinije, dvi kombinacije su po trgovinama manje dostupne (zastarjelo) dok su oba dvi i dp skuplji od hdmi pa i kombinacije..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Dvi na DP

nisam uspio natjerati sa ni jednim kablom ,probao sam i dual link kabel..nema veze idem na soluciju hdmi to radi,sad samo trebam jedna hdmi spliter jer idu komp i ps5 na taj monitor.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice