DVB-T problem

poruka: 9
|
čitano: 2.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVB-T problem

Evo već skoro 3 tjedna gledam digitalnu preko ovog prijamnika, imam sobnu antenu i do sada su signal i kvaliteta bili odlični.Danas je počelo titrati ko nespašeno i na pretrazi je poduplao programe (znači 2x HRT,RTL...) samo ovi drugi imaju napisano ispod šta trenutno igra a šta će igrati poslije (i vrijeme).Ovi prvi samo napišu "nema informacija".Sad jel oni to nešto prčkaju nemam pojma ali ovo je nemoguće gledati.Šteka ko da gledam youtube preko 56k modema.

EDIT: Evo još veća sprdancija.Kako ja pozicioniram sebe, tako se signal mjenja.Ako ispružim ruku oko 1.5 m pred antenu, signal ok, ako maknem, titra.Ako stanem pred antenu, nema signala.Ako sjednem 1.5 m ispred antene, opet se popravi. (lol wtf?omg!)

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 19:56 (pbandov).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: DVB-T problem
pbandov kaže...

Evo već skoro 3 tjedna gledam digitalnu preko ovog prijamnika, imam sobnu antenu i do sada su signal i kvaliteta bili odlični.Danas je počelo titrati ko nespašeno i na pretrazi je poduplao programe (znači 2x HRT,RTL...) samo ovi drugi imaju napisano ispod šta trenutno igra a šta će igrati poslije (i vrijeme).Ovi prvi samo napišu "nema informacija".Sad jel oni to nešto prčkaju nemam pojma ali ovo je nemoguće gledati.Šteka ko da gledam youtube preko 56k modema.

EDIT: Evo još veća sprdancija.Kako ja pozicioniram sebe, tako se signal mjenja.Ako ispružim ruku oko 1.5 m pred antenu, signal ok, ako maknem, titra.Ako stanem pred antenu, nema signala.Ako sjednem 1.5 m ispred antene, opet se popravi. (lol wtf?omg!)

probaj na toj sobnoj anteni ugasit pojacalo(nema koristi tj. samo smeta jer je ono namjenjeno samo za obicni analogni signal)

kanele imas poduplane jer primas signal sa dva odasiljaca, a kolko je meni poznato "oni" nis ne prckaju, meni sve uredno radi

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 20:12 (dado8).
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
pbandov kaže...

probaj na toj sobnoj anteni ugasit pojacalo(nema koristi tj. samo smeta jer je ono namjenjeno samo za obicni analogni signal)

kanele imas poduplano jer primas signal sa dva odasiljaca, a kolko je meni poznato "oni" nis ne prckaju, meni sve uredno radi

neće raditi bez pojačala jer ta antena nema pojačalo.Ali nije to problem, ja bez problema gledam svih 5 programa.Ali on je opet ubacio tih 5 samo što piše ispod kad šta igra.A na tim programima je taj problem sa signalom.Ovi koje imam od početka je sve ok.

Dont bug me!
17 godina
DVB-T problem

Ista stvar kod mene s time što ja imam krovnu antenu i 3 tv-a u kući i događa se na svima isto. Kanali rade na drugim brojevima,npr. drugi program mi radi na 8-ici. Izgleda da ovi nesto prčkaju....

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DVB-T problem

evo sad sam ponovno odskeniro sve kanale, u signal s onog prvog odasiljaca ukljucen je i EPG (onaj tekst) dok u signal s onog drugog ne

Jel hvata neko jos neke ekstra programe, ja imam samo HRT1&2, RTL, NOVU te KAPITAL prije sam hvato i slovence, koliko ja znam trebao bi bit dostupan i Z1

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DVB-T problem

Odskenirao sam i ja pa je opet ista stvar...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVB-T problem

danas sam na vikendici namješto 2 prijemnika i tamo sam pohvato mađare i nešto od švaba.Samo što zero od toga jer su kodirani i nepodržani video format.E da, tamo mi je uhvatio National geographic i još par njih.To "kodirano", jel se može nekako odkodirati ili je to stvar kod njih ili šta ?

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
dado8 kaže...

evo sad sam ponovno odskeniro sve kanale, u signal s onog prvog odasiljaca ukljucen je i EPG (onaj tekst) dok u signal s onog drugog ne

Jel hvata neko jos neke ekstra programe, ja imam samo HRT1&2, RTL, NOVU te KAPITAL prije sam hvato i slovence, koliko ja znam trebao bi bit dostupan i Z1

Pih kaj ti vrjedi sva tehnika najmodernija i taj MPEG4, necemo se mi tog docekat jos jako dugo a od extra programa mos ulovit cistu figu a Z1 od jeseni ide i OTV isto tak u DVB-T signalu. Badave sve to kad je od DVB-T kod nas korist slaba ili nikakva, a to su stavili na sva zvona ko da su otkrili toplu vodu a jos su u zaostatku ko puževi klasican populizam.Nevinašce Slika je samo cisca i to je to, ali i dalje je rezolucija u banani preniska za danasnje LCD televizore pa vidis bumbare tj piksele na sve strane. Uglavnom nemas kaj posteno gledat jad i bijeda, pa onda jos i slika u 4-3 kaj izgleda na LCD 16-9 super kud ceš bolje boli glava od toga.Nevinašce Glavno da ljudi kupuju nove televizire i trose pare, a iskoristit ih nemreju nikak obicno samo kimaju glavama kad usporede sliku u ducanu i ono kaj vide doma.CoolNevinašce

http://i50.tinypic.com/2po2qyr.jpg

15 godina
neaktivan
DVB-T problem

lol slika nogometaša na hrt-2 na tvojoj slici izgleda ko FIFA 10

Dont bug me!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice