Dobivanje slike iz fotica na ekranu pc-a

poruka: 9
|
čitano: 2.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam fotic casio ex-z80 i on podrzava video out funkciju za pregledavanje slika na vanjskom ekranu/ tv-u i s njim sam dobio usb na video out kabel, imam tv karticu gigabyte gt-ptv-taf-rh(rev 2.0) koja podrzava video in i dobio sam adapter za to. Spojio sam fotic na adapter i adapter na karticu, e sad mene zanima kako da dobijem sliku na ekranu, probo sam u chris tvu i nece, uopce ne postoji opcija da odaberem video in kao izvor slike. Kad na foticu odaberem video out ekran se zacrni, mogu slikat ili snimat, i na kompu mi se cuju klikovi od fotica koda se krecem kroz meni. Jos jedna stvar me zanima dali bi bilo moguce na isti taj nacin koristiti fotic kao web kameru jer u skypeu i live messengeru kad odem na webcam , detektira mi tv karticu kao izvor slike, ali takoder ne postoji opcija biranja video in-a kao izvora slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To bi trebalo funkcionirat ak taj fotic ima Webcam funkciju a cini mi se da nema  pa to onda ne bu islo to sam ja probal i sa svojim sony digitalcem DSC P-90 pa nista od toga!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobivanje slike iz fotica na ekranu pc-a

ma dobro za webcam, al meni je vazno da radi ova funkcija pregledavanja slika i videa prek video izlaza

17 godina

Ak ti detektira video ulaz na tv kartici u mesengeru a nemres izabrat video izvor onda ne moze stvarno neznam kak dobit sliku na komp nek se javi neko ko ima neku ideju!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jako jako zanimljivo, a da spojiš preko USB-a i presnimiš slike kao sa bilo kojeg vanjskog diska.

A vjeruj mi mnogo pomaže i čitanje uputa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobivanje slike iz fotica na ekranu pc-a

eh, kad bi pisalo u uputama nebi ja sad ovo pisao

17 godina
neaktivan

evo uspio sam sve gore navedeno, al na tv-u, na kompu jos neznam s kojim programom da dobim sliku na ekran

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja sam   tom karticom uspio dobiti video in samo u PowerCinema koji dođe s njom na CD-u. Ako ti fotić na TV daje i trenutni prikaz ekrana kada fotografiraš, možeš ga iskoristiti kao webcam. Pokušaj u PowerCinema prebacit na video-in, pa zatvorit powercinema u upalit messenger, valjda će upalit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uspio sam al prek movie makera, u njemu odem na "capture video from camera" i tam ima opcija da odaberem tv card, s video ili composite kao izvor slike, sve radi odlicno i u messenger, sam kad ugasim komp i opet ga upalim onda moram opet namjestat, jer zna ko jer ima di u windowsima opcija da se kao default signal odabere composite tak da nemoram stalno mjenjat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice