Imam relativno nov Acer Aspire 5100 laptop i odnedavno mi se poceo pojavljivat slijedeci problem.
Laptop mi je po tipkovnici dobio jedan jaci udarac (zbog toga pretpostavljam da je hardwerski problem) i od tada je poceo uzasno sporije i zbunjeno radit. Zatim sam ga ja odlucio restartat. Nakon sto se poceo ponovno podizat pojavi se natpis "A disk read error has occured press Ctrl-Alt-Del to restart" i onda nece se dalje podizat nego tako stoji cijelo vrijeme. Naravno pokusao sam Ctrl-Alt-Del, ali samo se restarto i opet stane na istom dijelu i napise se isti natpis.
Ima li itko ikakvu ideju kako da se toga rijesim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nemogu ti reći sa 100% sigurnošću ali mislim da ti HDD skoro pa krepao jer sam imao taj problem. isto sam udarao po tastaturi ko blesav
ako imaš garanciju, nosi ga na servis i pravi se da niša neznaš....možda prođe
ako imaš garanciju, nosi ga na servis i pravi se da niša neznaš....možda prođe
Imam garanciju, ali nekako sumnjam. Al ipak cu probat, mozda prodje.
A sta da ja radim?!?!?!?!
Moj je novi HArd!!
Nije lupan niti ista!!
A jutros mi se to pojavilo..
Al sam ga uspio podic ( na win mislim) i nisam ga cjeeeeeeeliiiiiiii dan gasio..
Kupio sam novi komp i isto mi se dogodilo. Samo odjednom nakon tjedan dana dok sam instalirao obican program komp mi se ugasio pa upalio i pisalo je disk read error ali kad sam stisnuo crt-alt-del za restartiranje nista se nije dogodilo nego isti. Onda nakon par dana sam ronovo instalirao windowse i sve je radilo normalno no nakon mjesec dana opet isto, opet sam formatirao i instalirao windowse i onda je radilo, no sad mi se dogodio blue screen of death i morao sam opet instalirat windowse. Sad evo drugi dan radi normalno ali vjerovatno ce mi opet se dogoditi. Jel mi moze tko kako pomoci, da li je do hard diska ili do memorije. Hard disk je hitachi 500 gb a memorija 2x po 2 gb kingston ddr II.