Dali LAN stvara probleme?

poruka: 3
|
čitano: 878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Situacija je sljedeca.

Prije par tjedana dobio sam comp od frenda bez memorije, Hdd, i napajanja. Frend ga dao meni jer mu grom lupio u Router i spalio LAN na tom compu. On nije znao da se Router moze spojiti i preko USB-a i povadio sta mu trebalo i comp dao meni. Rekao je da mu je nakon udara groma comp radio kako treba ali net nije.

E sada, ja sam kupio memoriju i napajanje ubacio svoj Hdd (Maxtor 120gb) ali mi nije nikako zelio dignuti windowse.

Probao sa drugim hardom i nakon 15 puta podignuo mi ih je u Safe modu.

Probao sam snimiti windowse na USB od 2gb (win xp) i nakon polovicne instalacije comp se restarta (tako i treba), pojavi se win. logo i proces stane i pojavi se BSOD.

Dalje sam probao sa win. live podignuti windowse i sve radi ok.

Moje pitanje je posto ni memorija, ni Hdd, ni graficka, ni napajanje, ni procesor po meni ne stvaraju probleme da li je moguce da je otisla maticna ali samo taj dio (LAN) i da to stvara probleme kod instalacije. Inace prilikom paljenja compa maticna daje jedan beep kao da je sve ok. Da li se moze LAN nekako iskljuciti iz BIOS-a pa da uspijem dovrsiti instalaciju kako treba.

Maticna je Gigabyte GA-MA770 DS3.

Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e sad zavisi kakav je to grom bio .. ak je bio onaj brzi onda nece ti to vise radit .. ak je prvo sjevnulo pa udarilo i bijelo sviejtlo onda to mora da radi .. pitaj frenda kakav je to grom bio jel ga mozda vidio kad je udaro po rutero ?

xF: rebelsy

0 0 hvala 0
16 godina

Imas u biosu opciju da iskljucis LAN port na MBO. Probaj ga iskljuciti pa pokrenuti instalaciju. Pogledaj dali su se kondenzatori na MBO napuhali (gornji dio), ako jesu znaci da je i ploca dobila malo vise struje nego je trebala. Promijenit kondenzatore mozes samo ti treba znanja i truda.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice