Čudni zvukovi u komp

poruka: 10
|
čitano: 4.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Čudni zvukovi u komp

Pozz.Komp mi je poceo cudnije zujat, u zadnje vrijeme pa sam ga otvorio i pustio da radi, te dosao do dileme(ili napajanje zuji ili nesto drugo) nekako mi se cini da je otisao lezaj na na njegovom ventilatoru, ali mozda je otiso lezaj na ventilatoru od procesora ili graf, pa nikako da dokucim, znam da je malo glupo pitanje, ali jednostavno ne znam sto je, jer ako promjenim napajanje, a ono zuji graf ili proc. ne znam sto cu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Čudni zvukovi u komp

Problem bi 100 posto trebo bit u ventilatoru na procu.Koliko ti je star komp.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
neaktivan

oko 4 god, ali sumnjam da je proc jer mi je napajanje vec jednom otislo pa sam ga mjenjo u servisu pa su mi dali (besplatno) slaije napajanje od MS-a 135WAT-i

2mad2die
16 godina
neaktivan
Čudni zvukovi u komp

izvadi zice od kulera(hladjenje)koje je na procesoru i upali racunar na minutu ako ti pocne oped zujat onda ti je sigurno napajanje a ako ne onda je obratno od procesora hladjenje te zeza.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk_bih kaže...

izvadi zice od kulera(hladjenje)koje je na procesoru i upali racunar na minutu ako ti pocne oped zujat onda ti je sigurno napajanje a ako ne onda je obratno od procesora hladjenje te zeza.

Ako sam dobro shvatio reko si da iskopca vent od proca..pazljivo s tim da nebi vidio bjeli dim oko sebeNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Čudni zvukovi u komp

ma nece valjda na min to mu se desit ,mene se nije bilo desilo sad neznam,sve na svoju odgovornost

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno uzmeš jednu kemisku i zaustavljaš ventilatore po redu, grafička-procesor-napajanje. Moguče da je i do HDD-a, frendu je HDD dosta zujao, dosta da se uplašio i otišao kupiti novi.

The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame
16 godina
neaktivan

Ja sa imo isti takav problem sa zujanjem i jako mi se je usporio kompjuter počeo je trokirati te sam ustanovio da mi je otišo HDD.

I pazite onda ovo kupim novi HDD stavim ga u proc. i uključim naravno prvo HDD treba ga hakirati ( tako ja zove slaganje na slayer ...)

te ustanovim da mi neče HDD raditi te mi se jako grijao i ništ dao sam frendu da ga proba u svoj komp sataviti i nije radio

nakraju svega toga moro sam ga vratiti u trgovinu sa garancijom te je neradni HDD bio zamjenjen u radni HDD.

Stvarno moguče je svašta da ti zuji.

A na kraju ne isplati ti se mjenjati neke djelove u tvojem kompu.

Zato što ti je garant komp DDR a danas su jako skupi DDR-i prije bi ti preporučio novi komp.  

15 godina
Čudni zvukovi u komp

Pozz, pitao sam i u temi za slaganje pc konfiguracija, ali pitati cu i ovdje. Komp mi već duže vrjieme, a sada baš jako primjetno zuji, cvili, struže. Zvuk dolazi iz smjera procesora ali ne znam iz čega točno. Kada je komp u mirovanju, ne čuje se ništa, a kada prebacujem recimo datoteke s eksternog na unutardnji hard disk čuje se zvuk, ili kada skidam nešto s interneta. Nije do unutarnjeg hard diska jer sam ga izvadio i dalje se čuo zvuk. 

Link na poruku u temi za slaganje pc konfiguracije da se ne ponavljam

https://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx?page=793&jumpto=6677698&sort=asc&view=flat

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Čudni zvukovi u komp

Kad je zadnji put ispuhan ...

Ako i je, moguće da je vent ispao iz ležišta i struže po nečemu ....

Možda po kablovima od samog venta ...

Otvori to i pogledaj, možeš i prstom na kratko zaustaviti vent na procu, vent iza na kućištu, pa da eleminiraš koji je ventilator ....

Naravno prs taviš na sredinu ventilatora, ne na pera da te ne bubne ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2023 14:20 (nbdy32).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice