Vlasnik sam Forcebook Extreme laptopa, garancija istekla. Operativni sustav je Windows Vista Home, grafička kartica je GeForce Go 7950 GTX ( originalna tvornička kartica je bila Go 7900 ali je crkla te je bila zamijenjena još za trajanje garancije). "Pretpostavljam" da je otišla i baterija, tako da je trenutačno radim uvjek priključen na struju. Bateriju nažalost moram i dalje držati u laptopu zbog nezgodne konfiguracije da je ispod nje jedna od 4 "nogu" laptopa.
Problem je sljedeći. Prilikom igranja određenih igrica, npr. World of Warcraft, Mirror's Edge, Mass Effect, Warhammer 40k DoW2 etc. odjednom se igra uspori do neigrivosti. Nakon 2-3 minute takvog "rada", igra se odmrzne i nastavi raditi brzinom normalnom za moju konfiguraciju te nakon 30 sekundi-1 minute ponovno se tako zamrzne. Primjetio sam da usporavanje ovisi o zahtjevnosti same igre, tako da Mass Effect i Mirror's Edge pate najviše, dok Warhammer 40K na minimalnim detaljima, ili WoW na maksimalnim, ostaju čak i "igrivi". Međutim, druge igre poput npr. Homeworld 2, Warhammer 40K Dow1 ili čak Fallout 3/TES IV:Oblivion ne usporavaju uopće, te normalno rade.
Pokušao sam formatirati disk, te problem i dalje postoji.
Zbog isticanja garancije, te udaljenosti od službenog servisera laptopa (koji je u Zagrebu a ja sam u Puli), te cijene i potrebe za tim laptopom, nije mi baš svejedno da ga šaljem u Zagreb i gubim na Bog zna kolko vremena, te se nadam da je problem softwerski, a ne hardwerski. Ako itko ima kakvih savjeta kako riješiti, ili barem identificirati problem, molim odgovorite. Ukoliko je potrebno još informacija, mogu post sve što bi vam pomoglo u identifikaciji problema.
Hvala unaprijed na bilo kojem savjetu ili ideji!