Čudan problem s starom kantom

poruka: 14
|
čitano: 2.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa :)

Teta mi se požalila da joj šteka komp i zbilja je tako bilo,na računalu za kidat živce bilo je dovoljno start kliknut...
Otvorivši Task manager da vidim zauzece procesora i memorije uvidio sam da je zauzece proca 99,a memorije 270mb od 1gb(u grubo receno) ali niti jedan proces koji bi mogao toliko opterecivat procesor,skeniro viruse ali nista...

Onda sam isao provjerit temp procesora koja je bila 70°(ako je vjerovati senzoru iz biosa)...i nije mi trebalo dugo da shvatim da s njim nesto nije u redu fizicki sto se iskazalo tocno,hladnjak na sebi je imao centimetar prasine cime je proc grijao  cak i kuciste...(zlatna ideja za izbjegnut skupo grijanje zimi {#} )
Rastavio sam sve,ocistio od prasine,kuciste takoder,nanio novu pastu na procesor  (amd athlon 468 socket),sastavio sve i u cudu komp je poletio,nista stekalo nije,bolje moram priznat radi od mog fx-a {#}...temperaturu u biosu je prikazivao na 0°

nadalje...

ati catalyst je izbacivao gresku na pocetku da mu fali net framework 2.0 (jos prije ovoga) pa me zamolila da i to rijesim i prilikom instaliranja  komp se restarto,navodeci da se oporavio od teskog errora...
Isao sam onda instalirat nove windowse (neznam iz kojeg razloga) ali ni to vise nije moglo,prvo je prilikom prikazivanja hard diska izbacivao BSOD...i tu sam promijenio par ram plocica ali to nie rijesilo problem..imam 5 razlicitih ram plocica,nemogu da sad nijedna nesljaka,pronasao sam jednu gdje komp zablokira na "Setup is starting windows"...
drugim hardiskom isto nisam rijesio problem..

evo vec nakon sat-dva rada temperatura proca u biosu jos uvijek stoji na 0° a systema 26°? :S  

kakav savjet?ja sam lud,neznam sta vise pokusat {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Čudan problem s starom kantom

Koji windowsi, koja konfiguracija? Previše "ja sam onda to promijenio ali nije radilo", mi nismo vidoviti. Što se AMD-ovih drivera tiče, CCC nije nužan za instalaciju drivera (a upravo je Catalyst Control Center komponenta koja treba .net framework), mogao si ih instalirati i bez CCC. I zašto si pobogu išao reinstalirati windowse ko iz topa? OS ispljune neku grešku, odmah reinstall, right? Na neki način si i zalužio ovu situaciju...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
15 godina
neaktivan

Sljako je do sad s istim problemom, zasto bi sad zezao stari moj na novo ocisceno? 

Konfig : amd athlon 1800+ 

Ati radeon x1300 

512 ddr 400 (2 keksa)

40gb hard

Wind xp...

Izoszavio sam da zasteka poslije "press any key to boot from cd" ukoliko nish nestisnem i to se dogodilo nakon drugog pokusaja instaliranja frameworka,  tko joj je to prije radio nemam pojma zasto je isao preko catalysta 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 18:26 (kompfreak).
15 godina
neaktivan

Pronađen problem, jedan kondenzator se napuhao na maticnoj ploci...hoce li ta maticna sljakat ako ga pokjsam zamjenit ilu u smece s njom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kompfreak kaže...

Pronađen problem, jedan kondenzator se napuhao na maticnoj ploci...hoce li ta maticna sljakat ako ga pokjsam zamjenit ilu u smece s njom?

Vjerojatno će raditi dobro nakon zamjene (ako je problem u matičnoj).

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
kompfreak kaže...

Vjerojatno će raditi dobro nakon zamjene (ako je problem u matičnoj).

Nisam imao takav problem do sada,zato sam ovdje,u nadi da ce mi netko barem otprilike objasnit u cemu je stvar ili zajedno doci do rijesenja ili tako nesto...
pokusao sam s drugim procesorom (ma da nisam siguran dali je taj drugi isto ispravan,ali je jedini kojeg sam imao nazalost ), s druga 2 hard diska,5-6 ram plocica ddr tipa pokusavajuci u obe sabirnice koje posjeduje,no isti problem,zasteka u boot-u...u bios mogu normalno,u biti sve normalno radi do dizanja windowsa onda zamrzne te isto tako kod instalacije windowsa zasteka kad treba prikazat u biti stare windowse...jedino nisam probao s drugom maticnom i grafickom jer nemam ispravnih tog tipa...
pa sam ponovno isao sve rastavit i ponovno sastavit s vise paznje u slucaju da sam nesto zaboravio ili da nesto nije dobro sjelo,gdje sam primjetio kondenzator,u biti nasao sam dva indeticno napuhana na maticnoj... 
slika prilozena...

napuhani kondenzator oznacen strijelicom napuhani kondenzator oznacen strijelicom
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 19:23 (kompfreak).
14 godina
protjeran

A što je s hard diskom.

Ima li on kakvih bad sectora ? Health ?

To je disk iz 2002/3 godine pa nisam baš siguran u njegovu ispravnost ?

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 20:05 (Budokai).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

A što je s hard diskom.

Ima li on kakvih bad sectora ? Health ?

To je disk iz 2002/3 godine pa nisam baš siguran u njegovu ispravnost ?

radio je dok nisam raskopao sve,a i kazem,probao sam instalirat windowse s drugim hardiskovima,stane na "Setup is starting windows" ... slican primjer u slici 

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 20:17 (kompfreak).
14 godina
protjeran

Problem koji se često događa (čitam na forumu) u zadnje vrijeme.

Probao si i neki drugi ISO XP zapržit ?

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Problem koji se često događa (čitam na forumu) u zadnje vrijeme.

Probao si i neki drugi ISO XP zapržit ?

jesam jesam naravno,imam 2 kopije i 1 original sva tri stanu na istom dijelu...prikazan na slici

16 godina
neaktivan

Probao resetirati bios? 

Prdim metke

0 0 hvala 0
17 godina

Dajte čovjeku vremena da riješi taj problem s kondenzatorima, ako problema bude i dalje (a ne bi trebalo biti) onda će se tražiti druga rješenja - jer prema svemu sudeći kondenzatori i jesu problem.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

nedavno sam isto tako sređivao staru kantu, proradio je tek s 4. hardom, i to najnovijim. ja dajem glas za hard. dolazio je bsod nakon prvog restarta pri instalaciji xp-a.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem riješen drugom matičnom... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: