Crni ekran na PC-ju iz čistog mira

poruka: 9
|
čitano: 1.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Počelo se danas događati iz čistog mira.

Radim nešto na kompu, surfam, radim, ništa prekompleksno i najednom samo nestane sve s ekrana i nakon par sekundi na monitoru "no signal".

Restartam komp - sve ok.

Sad, evo, nakon sat vremena opet. Na sekundu se pojavio potpuno sivi ekran i onda sve crno pa "no signal". Kućište radi normalno.

Bilo kakve ideje?

Opis u "moj PC"

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kakve su tempareture pod opterećenjem? Model kućišta, broj ventilatora u kućištu i njihova pozicija?

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2021 19:12 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Crni ekran na PC-ju iz čistog mira

Kućište je LC POWER 703 B, a ovo su temperature pod klasičnim opterećenjem, odnosno kad na njemu nešto radim.

14 godina
stef_zg kaže...

Kućište je LC POWER 703 B, a ovo su temperature pod klasičnim opterećenjem, odnosno kad na njemu nešto radim.

Zamjeni stock hladnjak procesora za Arctic Freezer 34 jer su temperature procesora previsoke.

https://www.nabava.net/search.php?q=Arctic+Cooling+Freezer+34

A dobro bi bilo zamjeniti tu RGB krletku za nešto u čemu komponente mogu disati.

14 godina
neaktivan

a znači to je?

puno hvala!

13 godina
stef_zg kaže...

a znači to je?

puno hvala!

Ne-nije to!

Temperature procesora su ti odlićne!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
14 godina
stef_zg kaže...

a znači to je?

puno hvala!

Svaki slučaj možeš probati izvaditi bateriju sa ploča na par minuta, vrati pa probaj onda bez diranja postavki u BIOSu.

Isto tako možeš probati jedan po jedan modul RAM memorije u svima utorima, a možeš obrisati trenutne drivere za grafičku karticu sa display driver uninstaller i iz safe moda,

pa probati neku drugu verziju (stariju ili noviju) instalirati.

Svakako nadogradi BIOS ako već nije najnoviji, a i sami Windows.

Za kraj možeš probati i sa drugom karticom da nju eliminiraš, kao i drugi kabel za povezivanje računala i monitora, a onda i drugi monitor.

ps. teško je reći što je točno, treba istestirati, ali skoro 70 stupnjeva za procesor je svakako previše i stock hladnjak treba mijenjati.

13 godina

Dragi Valentine ala si ti njemu nadrobio svega i svacega!

Ne,nisu mu previsoke temperature procesora i tu je sve ok,nema potrebe mjenjati hadnjak!

Njemu je 99.99% problem u grafičkoj kartici-točnije u driverima koji su poznati po pravljenju problema nakon svakoga updatea.

Moj savjet je da u safe modu očisti stare drivere grafe uz pomoć njihovoga uninstalera te instalira nove drivere.

Ako i dalje ima problem,onda istu stvar napravi i instaliraj stariji driver!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
17 godina
Treba prvo da provjeri isorravnost kabela sa kojim spaja monitor sa GPU, da li je sve fino prikljuceno i da nije osteceno. Moze isprobati i drugi kabel cisto da vidi desavaju li se isti simptomi. No signal je samo poruka koju po defaultu izbacuje monitor kada ne detektuje GPU ili je kabel neispravan/iskljucen.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice