Pozdrav,
Imam jedan problem.
Prije 2 tjedna racunalo me pocelo zezati. Znalo mi se desavati da se monitor ugasi, a racunalo i dalje radi. Ali moram ga ugasiti na gumb da bi monitor proradio ponovo. Btw. monitor je ispravan.
Nakon toga znalo mi se desiti da mi se graficka automatski odspoji. Morala sam updejtati driver da je ponovo spojim. Mislila sam graficka mozda se graficka pocinje kvariti. Sinoc mi se ponovo desila ista stvar,
monitor se ugasi, komp moram restartat rucno da osposobim monitor kada sam primjetila da se CPU cooler uopce ne vrti.
Furmark sam pustila da vrti cca 5 minuta i sve je bilo ok, komp se nije gasio. Stres test sam prekinula kad je temperatura dosla do 80 stupnjeva, Heaven Benchmark bez problema odradim.
BIOS prepoznaje CPU cooler, ali ga Speed Fan ne nalazi.
E sad, ono sta meni pada na pamet da zeza jest napajanje. Komp je jos uvijek pod garancijom (kupljen prije cca 2 godine, garancija je 5), u HG spotu.
Zanima me dal bi rjesenje moglo biti softwersko prije nego ga odnesem na servis? Mozda da updejtam BIOS ili nesto slicno?
Problem mi je sto mi komp treba, a oni u servisu znaju zadrzati komp poprilicno dugo pa pokusavam to izbjeci. Ne mogu otvarati komp jer ima one naljepnice na kucistu, ako ga otvorim, gubim garanciju.
Primjetila sam da se monitor gasi samo ako se na kompu igraju igrice, i to ne sve. Npr Ranch Sim se pokrene 5 minuta max i komp se ugasi, neke lakse igrice se igraju bez problema.
Specifikacije:
TUF B450-Plus Gaming
AMD Ryzen 5 3600 6-Core
Radeon XT 580 Series
arctic cooler 34 esports duo (kupljen prije godinu dana)