BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.267.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Šta znači ovaj BSOD ?

StarChild
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
dushan_997 kaže...

Vec 2 meseca me muci ovaj problem i nikako da ga resim.. kada igram neku igricu posle 10 minuta ili nekad posle 1-2 sat igranja,odjednom se zakoci igrica (zvuk se jos uvek cuje) i pojavi se crn ekran,tako pola minuta traje i odjednom se vibrirajuci zbuk i pojavi se plav ekran smrti! Na kojem pise atikmpag.sys....Istrazivao sam ceo internet,sve sam probao drajver za graficku sam 5 puta unistall pa install noviji drajver pokusao sam sa onim EXPAND.exe u cmd-u,skidao sam razne programe..ali kad sam naisao na ovo sto se postavili to nisam probao pa mislim da ce uspeti..nadam se..

To mi se desavalo retko kad sam igrao FarCry 3,ali sve cesce i  cesce je pocelo na igrici Call of Duty Ghosts i Battlefield 4 (jedva sam prosao te igrice,zbog prokletog atikmpag.sys),ali sada je pocelo da se pojavljuje i na ovoj igrici koju sam sad novu skinuo- Spec Ops:The Line..Igrao sam 2-3 sata uspesno i onda mi se opet pojavio isti problem pa odmah nakon restartovanja kompa,opet sam usao u igricu i opet ali nakon 5 minuta....E sad skinuo sam sve sto ste pisali windows symbole,windows debugger...cak sam i skinuo bluescreen viewer..Evo slike ako mozete da mi pomognete:

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386703059-1500-x-844px-Untitled.png

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386703134-1500-x-844px-Untitled2.png

Da nije pregrijavanje?

troyan_horse_exe kaže...

pozdrav narode ! imam problem sa plavim ekranom..ovako :

kad upalim kameru na face ili skype, to mi se pojavi, mislio da je do nje probam drugu isto se dešava...zatim odradio sustav,isto se dešava..znam da je do nekog hardvera samo kojeg !!

Pogledaj programom BlueScreenView što točno izaziva rušenje.

Silwncer kaže...

Šta znači ovaj BSOD ?

Pogledaj programom BlueScreenView što je točno izazvalo BSOD.

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
Kako da proverim dali je pregrejavanje u pitanju?
dushan_997
17 godina
dushan_997 kaže...
Kako da proverim dali je pregrejavanje u pitanju?

Stavi si program HWMonitor i nadziri temperature.

Možeš i sa SpeedFan, CoreTemp, Aida64 al meni je HWMonitor naj.

11 godina
neaktivan
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Napone prikazuje jako čudne. Koje je napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Cooler Master 600 W

dushan_997
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Jel dobro spojen 8-pinski CPU konektor? 24-pin ATX isto dobro sjedi?

Je li na matičnoj najnoviji dostupan bios? Ako nije, treba flash.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sve je dobro spojeno.. BIOS Version/Date   American Megatrends Inc. FA, 10/19/2012

SMBIOS Version 2.7

Kako da znam da li je ovo najnovija verzija?

dushan_997
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Prvo moraš vidjeti koju reviziju matične imaš (1.0/1.1, 1.2, 3.0) i koja inačica biosa je gore (pogledaš u samom biosu ili pak neki programom tipa CPu-Z, Aida64, ...).

Nakon toga odeš na stranicu matične (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3907#ov), odabereš reviziju ploče koju imaš i pod Support&Downloads imaš Biose za nju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Usao sam u BIOS,Pise mi BIOS Version: FA   i   Update Revision 06000626....Sta ovo znaci?  Skinuo sam i Aida64 ali mi isto ne pise koju reviziju maticne imam... 

dushan_997
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 19:12 (dushan_997).
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Koju reviziju matične imaš moraš vidjeti na samoj matičnoj ili na njenoj kutiji.

Možda bi i u CPU-Z pod Motherboard pisalo, no ne mora značiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dushan_997
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Zanimljivo, za reviziju piše x.x. :(

Gledam na stranici matične, FA je izašao samo za reviziju 3.0 i datum biosa se poklapa pa tako vjerojatno tu imaš.

Skini i flashaj najnoviji bios: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4396#bios

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ok,hvala brate... Instalirao sam najnoviji BIOS,e sad nadam se da ce da bude sve u redu {#}

dushan_997
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 20:31 (dushan_997).
11 godina
neaktivan

Auuu opet mi se pojavio prokleti atikmpag.sys {#}  sta da radim sad???

dushan_997
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Da nisi možda instalirao AtiTool ili tako nešto? To može smetati.

Jesi stavio najnovije drivere za matičnu (AMD SouthBridge driver)?

Je li nešto od komponenti overclcokano ili na neki /bilo koji/ način modificirano?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nije nista overclockovano,nista nisam instalirao kao sto je AtiTool,a ovo za AMD SouthBridge,kako da proverim da li imam najnoviju verziju,izvini vec pocinjem da smaram,ali ovaj problem me opasno nervira..{#}

dushan_997
17 godina
BSOD - što, zašto i kako
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Instalirao sam....

dushan_997
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,jučer sam igrao igru na PC-u i odjednom mi se zacrnio ekran i bio je nekakav pišteći zvuk i nakon toga se računalo gasi.Ponovnim paljenjem dolazi BSOD 0xA000001 i atikmag.sys.Atikmag.sys rješavam preko interneta expandiranjem u cmd-u ali me sad zeza ovaj 0xA00001,mogu samo u Safe Mode a ako i uspijem ući normalno u PC dogodi se BSOD nakon 5 minuta korištenja.Napravio sam BSOD dump pa mi pomozite!

PS:Temp grafičke je bila 53 stupnja,pa sam povećao okretaje ventilatora pa se spustila na 49-51 no i dalje BSOD!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 15:44 (racerblade3).

0 0 hvala 0
15 godina
racerblade3 kaže...

Pozdrav,jučer sam igrao igru na PC-u i odjednom mi se zacrnio ekran i bio je nekakav pišteći zvuk i nakon toga se računalo gasi.Ponovnim paljenjem dolazi BSOD 0xA000001 i atikmag.sys.Atikmag.sys rješavam preko interneta expandiranjem u cmd-u ali me sad zeza ovaj 0xA00001,mogu samo u Safe Mode a ako i uspijem ući normalno u PC dogodi se BSOD nakon 5 minuta korištenja.Napravio sam BSOD dump pa mi pomozite!

PS:Temp grafičke je bila 53 stupnja,pa sam povećao okretaje ventilatora pa se spustila na 49-51 no i dalje BSOD!

Aj ti nemoj ništa expandirati i prvo reinstaliraj drivere od grafe.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan

Opet mi izbacilo atikmpag.sys....sta sad da radim da ga odnesem u servis?? Kompjuter mi je jos pod garancijom.

dushan_997
12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
racerblade3 kaže...

Aj ti nemoj ništa expandirati i prvo reinstaliraj drivere od grafe.

Ne mogu reinstalirati drivere od grafe jer kad odem na programs and features u safe modeu i kliknem na drivere change(tj deinstaliraj) piše mi da Windows Installer nije moguće pokrenuti dok je komp u Safe Modu i da kad budem normalno ušao u komp da ću onda moći.Koristim safe mode with networking i smanjio sam mhz na grafičkoj,no i dalje BSOD!

Nakon jutarnjeg BSOD-a,napravio sam još jedan BSOD dump!

PS:jučer sam mogao ujutro ući normalno u komp,driveri su mi bili 13.9 na grafi,ja sam ih deinstalirao i stavio sam gore drivere 11.8 jer su mi ti prije normalno radili ali ni to nije pomoglo!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 11:08 (racerblade3).
16 godina
dushan_997 kaže...

Opet mi izbacilo atikmpag.sys....sta sad da radim da ga odnesem u servis?? Kompjuter mi je jos pod garancijom.

reklamacija ovisi o uzroku hardware-software.

-ako je kvar-hard treba reklamirati, ako je soft ...

-bootaj neki live OS, linux, minipe, hirens.. ako je problem jednak tad je sigurno kvar =>reklamacija. Ako problema nema na livebootu treba još provjeriti jer se s livea ne koriste sve VGA funkcije (driver).

-previše je mogućih soft uzroka (koristio si utilse speedfan i sl.) pa je ponekad jedino clean install konkretan odgovor (ili drugo računalo-druga VGA)..

@ racer.. ista jednak odgovor osim reklamacije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 11:39 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
dushan_997 kaže...

reklamacija ovisi o uzroku hardware-software.

-ako je kvar-hard treba reklamirati, ako je soft ...

-bootaj neki live OS, linux, minipe, hirens.. ako je problem jednak tad je sigurno kvar =>reklamacija. Ako problema nema na livebootu treba još provjeriti jer se s livea ne koriste sve VGA funkcije (driver).

-previše je mogućih soft uzroka (koristio si utilse speedfan i sl.) pa je ponekad jedino clean install konkretan odgovor (ili drugo računalo-druga VGA)..

@ racer.. ista jednak odgovor osim reklamacije.

Ako sam dobro shvatio,da srušim Windowse i ponovno instaliram?

PS:može li uzrok BSOD-a biti i pregrijavanje grafičke?Jer komp je star 3 godine a ja nisam uopće čistio kučište?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:12 (racerblade3).
16 godina
racerblade3 kaže...
.

Ako sam dobro shvatio,da srušim Windowse i ponovno instaliram?

- ne, nego na temelju nekih informacija, testova.. doneseš zaključak-odluku, koja može biti i clean install. Ako nemaš drugih infoa-ideja, tad je to shortcut = da, clean install jer tad mora raditi, ako tad ne radi potvrdio si hardware kvar. Live boot i testovi služe samo tome da ne radiš nepotreban install jer može biti gubljenje vremena.

-da imaš kao servis rezervne komponente, tad bi mogao zamijeniti npr VGA i vidjeti dali radi, zaključiti.. post iznad ima garanciju i njemu je to logičnije reklamirati ali tek kad potvrdi da je kvar, jer bi inače mogao platiti lažnu reklamaciju pola ili 1 h 150kn servisa.

-da ili ne, ovise o tvojoj odluci na temelju postojećih informacija.

uzrok BSODa može biti BILO ŠTO od HW ili SWa. Sam kod služi smao bržem otkrivanju konkretnog krivca. Ponekad ne mora krivac biti jedan, može više njih istovremeno. Zamisli to kao npr gripa, upala uha, zubobolja, bubreg.. i doktora koji ti prepiše recept.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:21 (ihush).
17 godina
racerblade3 kaže...

PS:može li uzrok BSOD-a biti i pregrijavanje grafičke?Jer komp je star 3 godine a ja nisam uopće čistio kučište?

Tebe i takve treba bičevati, baš kao i one što muče životinje. Meni je drago što ti komp ima probleme, tako ti i treba, i sigurno nisam jedini koji tako misli.

Kako možeš ne čistiti komp u 3 godine. Koja je to uobraženost. Strašno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 13:38 (191x7).
15 godina
racerblade3 kaže...
luxxxfromhell kaže...
racerblade3 kaže...

Ne mogu reinstalirati drivere od grafe jer kad odem na programs and features u safe modeu i kliknem na drivere change(tj deinstaliraj) piše mi da Windows Installer nije moguće pokrenuti dok je komp u Safe Modu i da kad budem normalno ušao u komp da ću onda moći.Koristim safe mode with networking i smanjio sam mhz na grafičkoj,no i dalje BSOD!

Nakon jutarnjeg BSOD-a,napravio sam još jedan BSOD dump!

PS:jučer sam mogao ujutro ući normalno u komp,driveri su mi bili 13.9 na grafi,ja sam ih deinstalirao i stavio sam gore drivere 11.8 jer su mi ti prije normalno radili ali ni to nije pomoglo!

Skini Revo uninstaler ako imaš 32 bitne Windowse, ili Geek uninstaller za 64 bitne i sa njima pobriši.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Prilikom reinstalacije drivera i ponovnog pokretanja racunala pojavio mi se crni ekran i ne mogu uc u racunalo.Zatim sam otisao napraviti clean install windowsa no ne mogu ju zavrsiti jer se crni ekran sa linijama ponovio te nakon njega bsod 0x000016 i atikmag.sys.Mislim da mi je grafa krepala.Sto vi mislite?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice