BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.288.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako

a imam original kompletan avg, malwerebytes, superantispywere...

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako, problem se javlja samo kada se pokrene Football Manager 2013. Sve ostalo funkcionira odlicno, puno zahtjevnije igre i programi idu bez ikakvih problema.

BSOD se ne pojavljuje nekim redom. Nekad ga nema 1h, a nekad se pojavi nakon 5min od ukljucivanja igre.

Konfiguracija laptopa:

Intel i3-3110M 2,40GHz

4GB RAM

Intel HD Graphics 4000/AMD Radeon HD7679M

Win 7, 32bit

Evo i slike dumpa, pa kazite u cemu bi mogao biti problem. Ne znam da li se da iz ovoga nesto iscitati ali evo slike:

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

problem ti je u grafickoj kartici. Probaj sa starim driverima ili azuriraj drivere od graficke.

COMODO secure :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

domagoj05

- Driver grafičke se očito "kolje" sa igrom, probaj kako kolega kaže stavit noviju verziju drivera ili stariju ako imaš najnoviju.

- Možeš i BIOS nadogradit.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Krasan tutorial, zaista, ali čemu služi ako se bsod pojavljuje pri paljenju kompa? Dakle imam Windows xp (neznam si točno konfiguraciju kompjutera i neznam kako ju pogledati pošto ga nemrem upalit) i kad piše Windows xp i dolje se vrte one tri točkice u krug, flasha mi bsod i kompjuter se resetira. Nakon toga se javlja onaj izbornik ( http://i.stack.imgur.com/FehNX.png ) ali ja nemogu birati te uvijek ostane na Start Windows normally (stiščem strelice ništa se ne događa usprkos tome što tipkovnica pouzdano radi jer prijemnik za bežično svjetli). Možda trebam reinstalirati Windowse?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Probaj safe mode with newtorking 

COMODO secure :)
15 godina
neaktivan

kao što rekoh, ne mogu birati kako da se pokrene - uvijek je start windws normally. strelice ne rade

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Jel zna itko išta o ovome?

To mi se događa kad igram igru neko duže vrijeme. Komp se freeze i to bude ili ga moram resetirat.

matična asus z87-a intel i5 4570 vtx3d amd radeon hd7850 kingston dual channel 2x4gb ddr3 630W napajanje

Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Locale ID: 1033

Additional information about the problem: BCCode: a0000001 BCP1: 0000000000000005 BCP2: 0000000000000000 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1

Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump\100813-13946-01.dmp C:\Users\bolituskitus\AppData\Local\Temp\WER-23134-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline: 

C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt 

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Prvo je pocelo izbacivanjem iz igrica, i onda jednom bsod, mislio sam da je ram, ali prije 2-3 dana sam skenirao ram sa memtestom 86+ i odvrtio 3 pass-a (malo vise od 2h) i nije niti jednu gresku nasao, i opet se sada u 03:58h se pojavio bsod...

Kontam da bi jos moglo biti do HDD-a, ali on je u poprilicno dobrom stanju, imao sam i gore hdd-ove pa mi nije izbacivalo bsod

Edit:

http://img22.imageshack.us/img22/1017/0xxi.png

error scan error scan
speed map speed map
http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 9:15 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Haker_x

- Probaj napravit reinstall sustava, imao sam takav slučaj i reinstall je pomogao.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ Učim mačke radit na računalima, ako kome zatreba takav mačak, ponude na PM. PS. samo ozbiljne ponude molim. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 11:23 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

OK, iako imam tonu toga da spasim prije reinstall-a i iako nije puno proslo od zadnjeg reinstall-a, 59 dana :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Sam Windows ti se crashao (ntoskrnl.exe)
2. To ti je do Avasta. Reinstaliraj ga.
3. Ovaj BSOD je uzrokovao Windowsow proces TCP/IP Protocol. Njegova je namjena komunikacija sa priključenima hardware-om itd.
4. Isto ti se ntoskrnl.exe crashao 8točnije, sam Windows).

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

3. Ovaj BSOD je uzrokovao Windowsow proces TCP/IP Protocol. Njegova je namjena komunikacija sa priključenima hardware-om itd.

aha a koje mi je rješenje za ntoskrnl.exe ?

15 godina
neaktivan
dbkdbk kaže...
luxxxfromhell kaže...

aha a koje mi je rješenje za ntoskrnl.exe ?

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/23643-ntoskrnl-exe-bsod.html

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/287091-bsod-ntoskrnl-exe-nt-0x75c00.html

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/286654-bsod-ntoskrnl-exe-blue-screen-error-windows-7-64-bit.html

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/280292-bsod-ntoskrnl-exe-75c40.html

http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/46451-ntoskrnl-exe-causing-bsod.html

Eto ti pa pogledaj.

'I od vlastite sjenke, on počeo je bježati' Mel
12 godina
neaktivan
Juzer II kaže...

Tko me može pratit u mom jadu?

BSOD CRITICAL_OBJECT_TERMINATION bugcheck f4. Događa se na računalu na kojem je nedavno nadograđena matična (Gigabyte Z87), procesor (i5-4670k) i memorija (2x8 GB DDR3 1600 MHz). Također, stavljen je pored postojećeg klasičnog i novi 250 GB Samsung SSD. Bio sam uvjeren da me ne ide klokiranje ali nakon 15-ak dana patnje sve više sumnjam na nešto drugo. Naime, procesor je vrlo dobar (prvi koji sam dobio već je na 4.2 GHz tražio puno voltaže pa sam reklamirao, i dobio dosta boljeg), bez ikakvih problema radi stabilno na bilo gdje 4.5 ili 4.6 GHz uz VCore 1.28. Problem je što dobivam BSOD nakon prilično dugo vremena pod 100% opterećenjem svih jezgri (temperature su okej, cca 70). Dakle otprilike ovaj scenario: boot na 4.6 GHz VCore 1.28V. Full opterećenje bez prestanka i BSOD nakon 25h rada u tom režimu. Ja podignem malo voltažu. BSOD se sad ranije (?!?) pojavi. Ja još malo podignem voltažu. BSOD se još ranije javi??!!. Smanjim ga na 4.5 GHz. Radi jako dugo i onda opet BSOD nakon 8-24h. Napominjem, stalno je pod 100% opterećenjem sve jezgre. Opet malo dignem voltažu. Opet BSOD još ranije. Itd. Sada sam išao skroz na 4.2 GHz uz vjerojatno nepotrebnih 1.275V VCore, i izdržao je torturu 23h i 45 minuta. I opet ista priča. Napominjem da je i bez kloka, dakle na stock brzini napravio BSOD nakon cca 8h 100% opterećenja. Prime suspects su mi: a) PSU (stari, ali radi; moguće da mu je došao kraj ili nije dovoljan? Help, kako znati, kako provjeriti??); b) RAM (najčešći problem je XMP mod, ali moj to ima zasivljeno u BIOS-u, vjerojatno jer je najjeftiniji RAM koji se mogao naći); c) Win7 x64 koje je frend morao "srediti" (štagod to značilo) da prepoznaju novu matičnu, inače bi morao ići bolni reinstall OS-a a to nisam želio; d) instalacija SSD-a (koji što se tiče normalnog Windows režima radi savršeno, hvala na pitanju). Puno hvala unaprijed, ako treba još informacija molim pitajte.

EDIT: Parametar 1 je na "3", dakle process a ne thread.

Bump: pokazuje se da bi mi problem mogao biti vezan za grafiku. Činjenica je da sam u par navrata, par minuta prije BSOD vidio da Windowsi pokazuju zbrkanu grafiku, nestaju slike, minja se boja pozadine i taskbara, na istome se trakice aktivnih aplikacije pobrkaju i sl. Zato sam skinio najnovije Intelove grafičke drajvere (Intel Iris and HD Graphics drivers 4600) i instalirao ih preko postojećih. Grafička je ugrađena u procesor (4600), a staru Radeonku sam izvadio van kad sam radio upgrade. Od instalacije novih drajvera nisam imao BSOD, ali sam jednom primjetio istu grafičku eksploziju kaosa po ekranu, no komp je nastavio normalno radit (to bi bilo, je li, poboljšanje). A danas se dogodilo kad sam upalio monitor da je bio light show, cijela ploha monitora luduje i mijenja boje kao da smo u disko klubu, pa sam PCrestartao. Da li je rješenje vraćanje stare diskretne grafičke kartice? Da li ikome ovo što pišem ima nekog smisla?

15 godina
neaktivan
Juzer II kaže...
Juzer II kaže...
....

Pogledaj kabal od monitora, moguće da on radi probleme.

12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

Za trenutak sam se poveselio da je rješenje tako jednostavno, jer uistinu, kontakt mi nije najbolji ... ali nije to u pitanju. Kad sam zatekao Zrće atmosferu (night club light show na monitoru), svjetlo od diska bilo je upaljeno non-stop, kao da je u permanentnom čitanju ili pisanju, dakle nije bio kabel u pitanju (barem ja mislim da je vezano za neki softverski problem). Osim toga, friškiji drajveri grafike čini se da su malo popravili stvar, pa kako bi to moglo utjecat na stanje kabela? Ali hvala! :)

15 godina
neaktivan
Juzer II kaže...
luxxxfromhell kaže...

Za trenutak sam se poveselio da je rješenje tako jednostavno, jer uistinu, kontakt mi nije najbolji ... ali nije to u pitanju. Kad sam zatekao Zrće atmosferu (night club light show na monitoru), svjetlo od diska bilo je upaljeno non-stop, kao da je u permanentnom čitanju ili pisanju, dakle nije bio kabel u pitanju (barem ja mislim da je vezano za neki softverski problem). Osim toga, friškiji drajveri grafike čini se da su malo popravili stvar, pa kako bi to moglo utjecat na stanje kabela? Ali hvala! :)

Jesi pogledao po opcijama monitora?? Tamo se poigraj možda je tamo nešto smrdano....

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

pozdrav ekipa, molim vas da mi pomognete detektirati problem s bsodom

...dakle, nedavno sam skužio da mi je hard u banani (slike u prilogu) i također odnedavno mi se počeo događati bsod pa me zanima je li upravo hard razlog

simptomi su povremeni bsod i restart svakih nekoliko dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...

...dakle, nedavno sam skužio da mi je hard u banani (slike u prilogu) i također odnedavno mi se počeo događati bsod pa me zanima je li upravo hard razlog

Čekiraj hard disk sa uključenim "repair errors"

12 godina
ivo454 kaže...
picajzla0707 kaže...

Čekiraj hard disk sa uključenim "repair errors"

napravio sam check disk na sve tri particije hard diska i svugdje kaže da je ok, no hard disk sentinel i dalje pokazuje iste probleme kao na slici gore, a stari pata disk je još na 100 posto healtha i nema nikakvih problema

...doduše, imao sam ranije problema sa napajanjem i otkako sam ga promijenio sve je bilo u redu dok nisam skužio da je hard oštećen i dok nisu počeli bsodi

EDIT: za koji dan namjeravam kupiti novi disk pa ćemo vidjeti hoće li biti problema kad ga promijenim

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 20:44 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Dosao ja danas kuci i vidim racunar mi se restartovao, kad vidim izbacilo mi prozorcic da se desio BSOD, ma reko dobro nema veze, ja pokrenu Mozillu i odmah bsod, upali se ponovo komp ja otvorim bluescreenview, kad imam sta i vidjeti. Nije se jednom pojavio... I to sve u kratkim intervalima

Bas cu morati reinstalirati sistem(to je jedina preostala soluciju), jer sz HDD a i ram u extra stanju.

Poslije ovog posljednjeg nije vise izbacivao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ljudi, imam slijedeci problem, pa molim pomoc ako me netko pametniji moze savjetovat..

Radi se o ploci ASRock P55 Deluxe3 socket 1156, koju sam kupio polovnu, nakon sto mi je grom unistio staru (tocnije, komp je frendov, nije moj, al nebitno).

Buduci da nisam imao gdje isprobati plocu i proc prije nego sam saznao o cemu se tocno radi, odnio sam komp u ADM na dijagnostiku, gdje su rekli da su sve ostale komponente ispravne, ploca sigurno nije, sto je i bilo logicno i da nemaju ni oni gdje isprobat procesor.

Sada sam zamijenio plocu ovom navedenom, sve pospajao i na ploci dobivam kod E8, kojeg ne nalazim u knjizi od same maticne, pa me zanima jel zna netko o cemu se radi?

Na ekranu ne dobivam nista, a komp se upali i nakon 10ak sek restarta i tako u krug..

Procesor je i5, napajanje je CCT atx 600W, za koje su u ADMu također rekli da je ispravno.

Ako sta znaci, ploca ima 8 pinski konektor, a napajanje ga nema, no ne vidim zasto nebi radila i sa 4 pinskim, buduci da komp nije OC-an i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 20:59 (bikloner).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bikloner kaže...
Procesor je i5, napajanje je CCT atx 600W, za koje su u ADMu također rekli da je ispravno.

Ako sta znaci, ploca ima 8 pinski konektor, a napajanje ga nema, no ne vidim zasto nebi radila i sa 4 pinskim, buduci da komp nije OC-an i sl.

Mozda i treba bas 8 pinova za i5, ne znam tacno, ja sam bas u sebe probao sa 4 i komp se upali, ali je u mene samo dual, mali potrosac.
Koji je model tog CPU-a, koliki mu je tdp?

Edit:

Znaci radio je procesor i sa 4 cpu pina na prosloj ploci?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 23:40 (Haker_x).
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
bikloner kaže...

Mozda i treba bas 8 pinova za i5, ne znam tacno, ja sam bas u sebe probao sa 4 i komp se upali, ali je u mene samo dual, mali potrosac.
Koji je model tog CPU-a, koliki mu je tdp?

Edit:

Znaci radio je procesor i sa 4 cpu pina na prosloj ploci?

E sad, nemoj me drzat za rijec, al mislim da se radi o modelu 750, tako da je max tdp 95W.

A na staroj ploci je radio sa 4 pina, jer em napajanje nema 8 pinski konektor, em ga ploca nije imala, nego 4 pinski.

Meni ovo osobno izgleda kao da napajanje nema snage, al to mi je cudno kad su decki u servisu rekli da je ispravno.. Stvarno ne kuzim..

EDIT:

Evo ovako, izgleda da je ipak bilo do ploce. Prebacio sam graficku u drugi PCI-E i memoriju u druga dva slota i sad radi normalno.. Nije mi se kasnije dalo isprobavat sta je od toga pomoglo, odnosno koji slotovi imaju problema..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 11:58 (bikloner).
15 godina
neaktivan
bikloner kaže...

E sad, nemoj me drzat za rijec, al mislim da se radi o modelu 750, tako da je max tdp 95W.

A na staroj ploci je radio sa 4 pina, jer em napajanje nema 8 pinski konektor, em ga ploca nije imala, nego 4 pinski.

Meni ovo osobno izgleda kao da napajanje nema snage, al to mi je cudno kad su decki u servisu rekli da je ispravno.. Stvarno ne kuzim..

EDIT:

Evo ovako, izgleda da je ipak bilo do ploce. Prebacio sam graficku u drugi PCI-E i memoriju u druga dva slota i sad radi normalno.. Nije mi se kasnije dalo isprobavat sta je od toga pomoglo, odnosno koji slotovi imaju problema..

Ja sam negdje procitao da 4 pinski cpu pin ima maximalnu snagu od 75W pa sam mislio da bi do toga moglo biti, ali kada je radilo na prosloj ploci, ne znam sto ne bi i na novoj.

Znaci problem je bio u toj drugoj ploci koju si kupio polovnu?

13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
bikloner kaže...

EDIT:

Ja sam negdje procitao da 4 pinski cpu pin ima maximalnu snagu od 75W pa sam mislio da bi do toga moglo biti, ali kada je radilo na prosloj ploci, ne znam sto ne bi i na novoj.

Znaci problem je bio u toj drugoj ploci koju si kupio polovnu?

Da, ta koju sam kupio ima neki problem, pretpostavljam da ne radi jedan pci-e slot, nije mi se vise dalo provjeravat nakon sto je proradilo.. :D

Mislim, ona stara je crkla skroz, pa nije bilo druge opcije, jer nove ploce s tim socketom vise nema, sta cu.. 

15 godina
neaktivan
bikloner kaže...

Da, ta koju sam kupio ima neki problem, pretpostavljam da ne radi jedan pci-e slot, nije mi se vise dalo provjeravat nakon sto je proradilo.. :D

Mislim, ona stara je crkla skroz, pa nije bilo druge opcije, jer nove ploce s tim socketom vise nema, sta cu.. 

I ja mislim da nema, sve samo 1155, 1150 i 2011 socketi

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

poz svima

imam probkem sa bsod nedavno

imao sam dosad gtx560 ti oc al prije mejsec dana i nesto zamijenio sam je sa gtx660 ti, isto tako prije mjesec dana sam stavio hyper evo 212 na cpu

23.10 prvi bsod, a jucer jedan i evo malo prije drugi, u cemu bi mogao biti problem, vrtio sam memtest86+ to je bilo ok

konfiguracija pod moj komp, temperature su ok, occt je reko sve ok

bsod1 bsod1
bsod2 bsod2
bsod3 bsod3
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 23:01 (Trnjan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice