BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.252.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Uffff sad sam već lagano živčan. Pojavio m se BSOD već nekih 6-7 puta. Testirao sam memoriju i hard, sve je ok, nema nikakvih grešaka. Instalirat ću novu verziju Windowsa i nadam se da će pomoći. Ako se i dalje bude pojavljivao BSOD, ne znam šta ću...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
znaci imam laptop emachine e725 i na njemu sam instaliro prije 2 dana windows xp sp3 problem je kad uđem u neku igricu pokaze mi se plavi ekran sa tekstom:
PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVANT DAMAGE TO YOUR COMPUTER

IF THIS IS THE FIRS TIME YOU'VE SEEN THIS STOP ERROR SCREEN RESTART YOUR COMPUTER.IF THIS SCREEN APPEARS AGAIN.FOLLOW THESE STEPS:

CHECK TO BE SURE YOU HAVE ADEQUATE DISK SPACE.IF A DRIVER IS IDENTIFIED IN THE STOP MESSAGE.DISABLE THE DRIVER OR CHECK WITH THE MANUFACTURER FOR DRIVER UPDATES.TRY CHANGING VIDEO ADAPTERS.

CHECK WITH YOUR HARDWARE VENDOR FOR ANY BIOS UPDATES.DISABLE BIOS MEMORY OPTIONS SUCH AS CACHING OR SHADOWING.IF YOU NEED TO USE SAFE MOD TO REMOVE OR DISABLE COMPONENTS,RESTART YOUR COOMPUTER,PRESS F8 TO SELECT ADVANCE STARTUP OPTIONS,AND THEN SELECT SAFE MODE

TECHNICAL INFORMATION:

*** STOP: OXOOO0008E (0XC0000005,0XBF494AAA,0XA7D6E364,0X00000000)

*** IGXPDX32.DLL - ADDRESS BF49AAA BASE AT BF296000, DATESTAMP 48FE1D15

BEGINNING DUMP OF PHYSICAL MEMORY
PHYSICAL MEMORY DUMP COMPLETE
CONTACT YOUR SYSTEM ADMINISTRATOR OR TECHNICAL SUPPORT GROUP FOR FURTHER ASSISTANCE.

molim vas da mi pomognete
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
dokic kaže...
..

Ovaj dll koji pravi uzrok povezan je sa intelovim chipsetom.. Ako imaš Intelovu grafu, probaj reinstalirati drivere za nju... Isto tako i sa Nvidijinom i ATIevom grafom

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

evo uputili su me u ovu temu pa cu opisati problem..

Poz ekipa

Dakle konfa je sljedeca:

Manufacturer:

Gigabyte Technology Co., Ltd.

Processor:

AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor 3.2GHz

Memory:

G.Skill 2x2 1333 4096MB RAM

Hard Drive:

2x500 gb

Video Card:

AMD Radeon HD 6870 XXX Dual fan

Operating System:

Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.120830-0334)

Motherboard:

Gigabyte 970A-UD3

Computer Case:

Fractal Design Arc Midi

PSU:

Corsair CX 600

Svi su novi djelovi sve je ispravno, grafa bila na servisu al nema problema. Dakle da pocnemo.

Ponekad mi zna u igricama se zblesirat komp totalno, nekad daje full manje fps-a nego sto treba nekad je slika za qrc, kad ga restartam sve prodje i sve je ok, nekad kad ga palim baca mi bsod, onda odem u bios loadam optimized settings i normalno se upali, nis nije klokano nit sprzeno, prije je bio klokan na starim windovsima i normalno je radio. I jos jedan problem. Napravio sam particiju C za winse 30 gb, imam 2 particije po 400gb za instalacije i download, i uvijek znaci uvijek ocistio ja particiju C da bude 15 gb slobodno, svakim danom sve manje prostora, nes izbrisem i drugi dan mi baca low space on C: ... Kao da se sam zatrpava a ja nista ne skidam niti instaliram, sve zivo sam provjerio Temp itd itd, sve obriso svejedno se napuni i baca mi da je low disk space na C:

Pomagajte..

P.S. temperature su i bolje nego normalne..

Takodjer kad instaliram neke igrice kad kliknem na ikonu samo se zavrti onaj kruzis pokraj kursora i nis, ne pokrene igricu, to mi baca kod Driver San Francisco, Grid, TDU2...

evo slika od provjera oba diska i particije

ovo baca kad kliknem na write ovo baca kad kliknem na write
ovo baca kad kliknem na write ovo baca kad kliknem na write
Gamers dont die, they respawn! :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 14:43 (MilkMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
dokic kaže...
..

Ovaj dll koji pravi uzrok povezan je sa intelovim chipsetom.. Ako imaš Intelovu grafu, probaj reinstalirati drivere za nju... Isto tako i sa Nvidijinom i ATIevom grafom

ne pomaze

13 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Milkman, vrijeme je za reinstalaciju Windowsa i reparticioniranje diska-bez 50-60 Gb za Win ti neće proći.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran

1. Premala particija za OS

2. Napravi memtest

3. Promjeni SATA DATA kabel

4. Nadogradi (ili downgradeaj) BIOS na ploči

5. Pregrijava ti se možda chipset

6. Disk krepava - provjeri stanje sa HD Sentinelom

7. Nemaš sreće, nekompatibilnost komponenti

8. Prodaj PC i počni se baviti poljeprivredom - nemoj bezveze gubiti živce i vrijeme na računare

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
Don Kihoty kaže...

1. Premala particija za OS

2. Napravi memtest

3. Promjeni SATA DATA kabel

4. Nadogradi (ili downgradeaj) BIOS na ploči

5. Pregrijava ti se možda chipset

6. Disk krepava - provjeri stanje sa HD Sentinelom

7. Nemaš sreće, nekompatibilnost komponenti

8. Prodaj PC i počni se baviti poljeprivredom - nemoj bezveze gubiti živce i vrijeme na računare

8. solucija ftw, hahahahahah

Gamers dont die, they respawn! :)
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Molim Vas pomoć ... danas upalim lap. kad hop iznenađenje ,plavi ekran sa porukom-....greška ... stop c0000218 ...nešto registry corupted.ne kužim se nikako u te stvari pa vas molim za pomoć šta bi to moglo biti .... dakle u windowse nikako n emogu ući , safe mode itd..ništa , konstantno se resetira i pri podizanju windowsa baci taj plavi ekran sa tom porukom . laptop sam kupila , na njemu je win. home edition i naravno kako se ne kužim u te stvari nemam instalacijski cd , a čovjek od kojeg sam kupila mi je rekao da su na njemu original win. , e sad dakle kako i n akoji način bih mogla popraviti tu grešku ako uopće postoji način ??hvala svima unaprijed na pomoći , puno bi mi značilo da barem uspijem pokupiti važne dokumente ....

0 0 hvala 0
16 godina
gracy kaže...

.. da barem uspijem pokupiti važne dokumente ....

-'čovjek je rekao...' ? Original win je svaki, pitanje je samo dali imaš licencu-key. Sve je na računu.

-ovisno što se dešavalo prije problema, win ne može pročitati sys.fileove, malware, greška HDDa, greška RAMa... bez boot medija možeš samo provjeriti RAM-kontakte (obriši gumicom), disk treba provjeriti s bootmedija, npr chkdsk /f, kao i repair OSa. Ako možeš nabaviti s neta, npr Hirens ili neki miniPE .. tad je lako doći do dokumenata ili barem vidjeti što je uzrok problema.

-drugi način, izvaditi HDD i spojiti ga na neki PC, ako je disk ispravan, dokumenti i sve ostalo je tu, istovremeno, znaš da je problem u ostatku notebooka tj kvar (ili kontakt..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
gracy kaže...

Molim Vas pomoć ... danas upalim lap. kad hop iznenađenje ,plavi ekran sa porukom-....greška ... stop c0000218 ...nešto registry corupted.ne kužim se nikako u te stvari pa vas molim za pomoć šta bi to moglo biti .... dakle u windowse nikako n emogu ući , safe mode itd..ništa , konstantno se resetira i pri podizanju windowsa baci taj plavi ekran sa tom porukom . laptop sam kupila , na njemu je win. home edition i naravno kako se ne kužim u te stvari nemam instalacijski cd , a čovjek od kojeg sam kupila mi je rekao da su na njemu original win. , e sad dakle kako i n akoji način bih mogla popraviti tu grešku ako uopće postoji način ??hvala svima unaprijed na pomoći , puno bi mi značilo da barem uspijem pokupiti važne dokumente ....

Uff, moguće JEST.. Ali, pošto se nekužiš tebi će to biti nuklearna fizika.. Možeš eventualno skinuti neku liux distru, preporučam UBUNTU (ako imaš manje od 4 gb RAM-a uzmi 32-bit, a ako imaš 4 ili više gb RAM-a uzmi 64-bit). To ćeš zapržiti na stick OVAKO (eng verzija) ili OVAKO (hrv verzija). Nakon toga, odeš u BIOS ili UEFI (neznam koliko ti je star laptop), i namjestiš da ti boota sa sticka. To ćeš napraviti OVAKO (za BIOS) ili OVAKO (UEFI verzija). Kada bootaš, odabereš ja mislim prvu opciju da ti linux se samo pokrene (ne instalira). Odande možeš ukopčati drugi stick i spremiti sve podatke. Ako ti je to teško možeš onda ovako. Skinuti windowse (modovi nemojte zamjeriti :) ) samo neznam koji imaš, pa ću ti poslati u pp (privatnu poruku). Zapržit ćeš to OVAKO (eng verzija) ili OVAKO (hrv i srb verzija :D). Onda ćeš opet postaviti da ti boota sa cd-a u BIOSU ili UEFIU, i onda kada se boota, napraviti ćeš po

tutorialu (za windows xp),
(za windows vistu), i
(za windows 7). Po meni, lakše ti je ovo sa linuxom, no kako god ti želiš :).. I obavezno javi rezultate{#}.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

hvala ti puno , puno na uloženom trudu . naravno da javim rez. hvalaaa ;)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima.

Neznam dali sam na pravom mjestu, ako nije na mjestu neka me premjesti na predviđeno mjesto.

Naime, jučer i danas bez razloga srušio tj ekran pocrnio i restartao se ali bez BSOD-a.

Prije toga sam surfao na internetu a baš sam htio kliknut bug forum i ekran pocrnio i restartao se i pojavila ikona opis problema.

E sad me zanima zašto se to dogodilo problemi?

Nedavno je reinstaliran prije tjedan dana. 

Riječ o laptopu Acer Aspire 5520, 

Dmp Dmp
Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 17:18 (Nello).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nello kaže...

Pozdrav svima.

Neznam dali sam na pravom mjestu, ako nije na mjestu neka me premjesti na predviđeno mjesto.

Naime, jučer i danas bez razloga srušio tj ekran pocrnio i restartao se ali bez BSOD-a.

Prije toga sam surfao na internetu a baš sam htio kliknut bug forum i ekran pocrnio i restartao se i pojavila ikona opis problema.

Ee Nello, šta ima?? :)... Ako možeš, skini OVAJ program, i on će ti reći krivca (većinom je neki driver)..

16 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
Nello kaže...

Pozdrav svima.

Ee Nello, šta ima?? :)... Ako možeš, skini OVAJ program, i on će ti reći krivca (većinom je neki driver)..

Eh a nema ništa osim mali prolem na laptopu koji swe srušio bez razloga. E hvala za ovaj program, otkriven problem  je u driveru za grafe i usb. Mislim da je od microsofta instalirao driver od grafe pa je sama instalirala, a prije update ja sam njega origi stavio pa nikad nije problem pravio. :) 

EDIT: Rješeno. Uklonio sam driver za grafu i usb, te sam instalirao origi, sve šljaka. :)

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 21:08 (Nello).
13 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

Ne znam kako će točna moja procjena biti no mislim da si i ti zbunjen jel imaš dva potpuno nepovezana problema koja izgledaju "povezani".Dakle ovo s write testom neće ići.Write test je stvoren za ljude tipa Hardocp ili Tomin hardver koji testiraju blank hardove bez ikakvih particija,a pogotovo bez boot particije.

Write test uništava boot particiju i miksira ostale particije.Write test ne vrtiš na ničemu što ima particije.

Quote iz manuala(koji imaš i dođe s programom,čak i na jogurtima/crackovima).

Both read and write transfer rate can be measured. To prevent accidental data loss, the write

test can only be performed on a disk with no partitions.

Sad kad smo to riješili.Na misteriozno nestajanje prostora.Sad nisam neki lokalni guru  no prilično sumnjam na vssadmin iliti volume shadow copy service(VSS) iliti kako ga ljudi inače zovu "system restore".

Sam sam s time imao problema.Svako instaliravanje softvera svako mijenjanje datoteke i nestajao mi je prostor.Naravno sve to ima objašnjenje kada kliknneš neku datoteku pa odeš pod properties,pa potom previous versions,možeš vidjeti više verzija te iste datoteke s različitim promjenama i datumima(ko wikipedija).

Vidio sam slučajeve(toms hardware) gdje je čovjek imao po par shadowa cijele particije C: i gdje mu je prostor veoma brzo nestajao.

Dakle možeš ili potpuno isključiti previous versions,limitirati ih po veličini i volumenima ili ostaviti ih da rade dar-mar.Mnogi ih isključe no ja to nisam napravio jel je bio period gdje mi je pri boot-o bio samo crni ekran i bijeli kursor i samo mi je last good configuration pomagao koji ne bih imao da sam isključio vss.

Ja nemam veliki hard no svaki dan imam malu rutinu kako ga održavam.

Prvo stavio sam si Disk Cleanup na u start izborniku na vrh.

Zatim u System protection Max usage mi je 6% i držim prvu opciju u Restore settings u slučaju da zeznem registar,uvijek zaboravim exportati registar kad prtljam(što je jako blesavo) pa mi je zato to veoma dobra opcija.

Kad to podesiš Shadow copy ti ne bi trebao biti veći od postotka ukupne max zapremine tvrdog diska.

Tako ako ti je disk 500 gb setting od 6% uzima 30 gigabayta za vssadmin.

Kada osjetiš ipak "a jesemti trebam tih 30 giga" samo odeš na disk cleanup pustiš da se sve datoteke "enumeriraju"(prikupe) zatim odeš na More options tablicu i potom clikneš donji Clean up.Kad to klikneš crveni X će ti biti ne klikabilan i taj trenutak kad bude ćišćenje je gotovo.Važno je napomenuti ne klikći Ok samo cancel kad završi jel ako klikneš OK pobrisat će ti se i recycle bin i dumpovi i dosta toga drugog,uključujući i thumbnail fileovi.Ne znam jel tebi to važno ili ne no meni jest pa ipak to ne diram.

Međutim čak i kad odeš počistiti možda ćeš tu i tamo primijetiti da se stanje nije promijenilo.To je zato jel ima više volumena koji se pune.

Stoga imaš više opcija prvo u elevated cmd(ADMINISTRATOR) upiši VSSADMIN list shadowstorage tako da vidiš kolko je popunjeno i koliko je maksimalno.

Potom VSSADMIN list shadows da vidiš volumene i identifikacijske oznake.

Zatim možeš pobrisati preko ID koji vidiš u list storage naredbi ovako "vssadmin delete shadows /for=<ForVolumeSpec> [/oldest | /all | /shadow=<ShadowID>]".

Ili vssadmin delete shadows /for=c: /oldest;vssadmin delete shadows /for=c: /all.

Ako ti direktorij nije C: zamijeni odgovarajućim slovom.

Naravno nekima ovo može biti previše komplicirano stoga je važno zapamtiti da Disk cleanup čisti sve osim najnovije restore točke dok kad u System protection odeš i klikneš na Delete sve se briše.Moja preporuka ti je da kada obrišeš stvoriš najnoviju točku za svaki slučaj.Last Good configuration iz Advanced Boot options-a(F8) me spasio i više puta nego što mogu nabrojati.

Eto probaj to i javi kako ide.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 13:32 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

moze li mi neko pomoci sa dumpom, molim vas, analizirao sam ga i ostalo, i dobio ove poruke, sve su iste..

On Sun 7.4.2013 22:34:07 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\040813-18720-01.dmp
This was probably caused by the following module: athrx.sys (0xFFFFF8800666C8C1)
Bugcheck code: 0xD1 (0x44, 0x2, 0x0, 0xFFFFF8800666C8C1)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\athrx.sys
product: Driver for Atheros CB42/CB43/MB42/MB43 Network Adapter
company: Atheros Communications, Inc.
description: Atheros Extensible Wireless LAN device driver
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: athrx.sys (Atheros Extensible Wireless LAN device driver, Atheros Communications, Inc.).
Google query: Atheros Communications, Inc. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

On Sun 7.4.2013 22:34:07 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: athrx.sys (athrx+0x5C8C1)
Bugcheck code: 0xD1 (0x44, 0x2, 0x0, 0xFFFFF8800666C8C1)
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: athrx.sys (Atheros Extensible Wireless LAN device driver, Atheros Communications, Inc.).

On Sun 7.4.2013 22:20:11 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\040813-19578-01.dmp
This was probably caused by the following module: athrx.sys (0xFFFFF8800546D8C1)
Bugcheck code: 0xD1 (0x44, 0x2, 0x0, 0xFFFFF8800546D8C1)

On Sun 7.4.2013 19:59:06 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\040713-17113-01.dmp
This was probably caused by the following module: athrx.sys (0xFFFFF880062DC8C1)
Bugcheck code: 0xD1 (0x44, 0x2, 0x0, 0xFFFFF880062DC8C1)

On Sun 7.4.2013 15:24:39 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\040713-34382-01.dmp
This was probably caused by the following module: athrx.sys (0xFFFFF880044838C1)
Bugcheck code: 0xD1 (0x44, 0x2, 0x0, 0xFFFFF880044838C1)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
memija kaže...

moze li mi neko pomoci sa dumpom, molim vas, analizirao sam ga i ostalo, i dobio ove poruke, sve su iste..

Probaj sa ovim fixom. Instaliraj, pokreni, klikni na "Scan" i kad završi skeniranje klikni na "Fix".

Bilo bi poželjno da skeniraš svojim antivirusom i Malwerebayte  programom komp, updejtaš windowse, staviš najnovije drajvere za matičnu ploču i grafičku karticu sa službene stranice proizvođača i npr. programom CCleaner čistiš svoj komp bar jednom mjesečno.

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, moze li mi netko pomoci oko ovog problema? Konfiguracija pod moj pc, na slici je dump file. recite ako trebate jos neke informacije.
edit. itko? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 20:44 (Icefox).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
On Mon 8.4.2013 22:01:32 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini040913-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (Ntfs+0x281FF)
Bugcheck code: 0x1000007F (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP_M
file path: C:\WINDOWS\system32\drivers\ntfs.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT File System Driver
Bug check description: This indicates that a trap was generated by the Intel CPU and the kernel failed to catch this trap.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

HELP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Pozdrav, moze li mi netko pomoci oko ovog problema? Konfiguracija pod moj pc, na slici je dump file. recite ako trebate jos neke informacije.
edit. itko? 

Bio bih zahvalan na dumpu no ako ga nemaš mogu ti reći samo ovo PAGE_FAULT IN A NONPAGED AREA ili 0x50 je najčešće ili loš driver ili neispravan ram ili katkad zeznut NTFS.

Da pojasnim i elaboriram piše ono što jest.Windows ti najćešće sam baci grešku i ljudi koji čak i vrsno znaju engleski zatomljuju to znanje u strahu da nešto ne zabrljaju.

Prijevod ove riječi je da je sistem pokušao pristupiti memoriji tamo gdje je nema ili da je loš driver koji koruptira memoriju.Ili nema dovoljno virtualnog prostora ili nema dovoljno prostora na disku pa ni automatski virtualnog prostora ili je NTFS zeznut.

Ovo je zeznut problem jel može biti i bezopasan i opasan jel takvi krivi zahtjevi se mogu događati no opet može biti ili ram ili driver.Prije nego pališ memtest86+ pogledaj u task manageru koliko imaš memorije i ako imš manje nego što si originalno stavio to ti je znak da jednu po jednu memoriju možeš počet testirat(minimalno 2 passa).Ak ni to ne pomogne žao mi je no onda možeš ili driver verifirer što je puno posla za nešto što možda nije ni error(jer se mora vrit 24 sata minimalno) ili možeš skinuti ovo http://www.sevenforums.com/tutorials/92394-sf-diagnostic-tool-using-troubleshooting.html

Ako se odlučiš na to stisni ili grab all ili samo drivers iako bi rađe grab all(samo što će ti trajat duže).Zatim stavi to u zipu na neki servis i daj mi link no nisam ti ja ni potreban preveć ovdje.

Kad vidiš svu listu drivera pazi jeli koji od njih ispod July 13 ili July 14 2009 .Iako je July 22 release RTMa July 13 2009 je datum kompajliranja najnovije verzije što znači da išta starije nije dobar driver.Drugi način možeš vidjeti non WHQL drivere i vidjeti ne službenim stranicama koje su najnovije verzije i usporediti sa svojima samo što to jako dugo traje.

EDIT:FIleovi se nalaze na desktopu u folderu SF s datumom.

On M 22 on 8.4.2013 22:01:32 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini040913-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (Ntfs+0x281FF)
Bugcheck code: 0x1000007F (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP_M
file path: C:\WINDOWS\system32\drivers\ntfs.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT File System Driver
Bug check description: This indicates that a trap was generated by the Intel CPU and the kernel failed to catch this trap.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

HELP

Vjerojatno su temperature ili driver.

Stoga pokreni HWmonitor, Speedfan(za kejs,to jest ak imaš senzor).

Također pokreni i Realtemp i GPU-Z

Ne moraš sve odjednom GPU-Z i Real temp za početak,oni su najjednostavniji.

Takođerm možeš i u biosu smanjiti threshold(granicu) critical temp ili kak god se to zove za 10 farenheita dolje i ako ti se bude često rušilo znači da je vjerojatno temperatura(iako to ne bi preporučio samo ako ti se ne da pokretati gore preporučene programe).

Ako hoćeš možeš i iz biosa otić na PC Health ili System i tamo vidjeti informacije par senzora iako katkad tamo zna biti manje informacija nego u gornje danim programima.

Edit:po ploči imaš AMI bios 8MB trebao bi imati H/W tab kraj Advanced.

Ako ispadne da nisu temperature stavi dumpfile na net ili ako ga nemaš stavi listu drivera s ovim što sam rekao kolegi gore.SF Diagnostic tool.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 9:53 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

GPU-z pokaziva temp na grafi 40 .. fan speed 35%-40%

a za real temp kaze da ne podrzava moj procesor

Na kucistu nemam ni jedan fan ... imam na chipsetu mali al je on direkt na moley slozen i vrti se na max te na napajanju jedan

EDIT: HW monitor u BIOSU ocitava ljedece temp: CPU TEMP 57   M/B TEMP 41 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 17:38 (nix2811).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Confa je pod moj pc

Bsod se desava najcesce u igrama, a zna se i desiti par puta kada podjem da ugasim pc

uradio sam sve kako je navedeno u prvom postu i da li neko moze iz ovih informacija da mi kaze u cemu je problem

http://img191.imageshack.us/img191/4127/bsodo.jpg

hvala unaprijed svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Imam problemcic..

Konfa je slijedeca:

i7 2600k

asrock z68 extreme 3 gen 3

msi gtx 560ti twin frozer II

ssd OCZ Agility 3 sata 3 60gb

RAM Corsair vengeance 2x4gb

PSU Seasonic 620W

Ako je jos nesto bitno, vicite..

Molio bih iskusnije za pomoc, nakon ne znam koliko restarta pojavljuje mi se isti problem i ne mogu upalit komp.. Slijedi opis problema..

Ovako..

Po prvi puta sam isao OCat komp, gledao sam upute u temi o OCu Sandy procesora, medutim, dosta postavki nisam uspio nac u svom biosu , a kako sam nestrpljiv i brzoplet, pritom nisam znao nista o OCu, promjenio sam postavke koje sam nasao, malo se igrao s naponima, CPU ratiom itd., spremio postavke, restartao i dobio BSOD.. Pojavi se oznaka 0xA6, za koju u knjizi od ploce pise SCSI detect, nemam pojma sta to znaci.. Taj kod se nekad pojavi a nekad ne.. U gl, windows se pocne dizat(radi se o win 7) i odmah se pojavi greska sa OSom i ponudi opciju repair ili start normaly. Ako odaberem ovo drugo, ne uspije nego se restarta i opet isto.. Ako odaberem repair, ne prolazi, nego javlja da ne moze repairat.. To se sve dogada nakon sto sam resetirao CMOS (izvadio sam bateriju na par min)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 0:45 (bikloner).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bikloner kaže...

Imam problemcic..

Ovako..

Po prvi puta sam isao OCat komp, gledao sam upute u temi o OCu Sandy procesora, medutim, dosta postavki nisam uspio nac u svom biosu , a kako sam nestrpljiv i brzoplet, pritom nisam znao nista o OCu, promjenio sam postavke koje sam nasao, malo se igrao s naponima, CPU ratiom itd., spremio postavke, restartao i dobio BSOD.. Pojavi se oznaka 0xA6, za koju u knjizi od ploce pise SCSI detect, nemam pojma sta to znaci.. Taj kod se nekad pojavi a nekad ne.. U gl, windows se pocne dizat(radi se o win 7) i odmah se pojavi greska sa OSom i ponudi opciju repair ili start normaly. Ako odaberem ovo drugo, ne uspije nego se restarta i opet isto.. Ako odaberem repair, ne prolazi, nego javlja da ne moze repairat.. To se sve dogada nakon sto sam resetirao CMOS (izvadio sam bateriju na par min)

SCSI(small comp sys interface),omogučuje ti povezivanje različitih perifernih uređaja sa "domačinom"(host) na isti bus.To nek te ne brine,jer je to samo potvrdio detekciju.Ti probaj sada u biosu postaviti natrag na defaultne postavke i probaj pokrenuti comp.A možda i bios recovery,ukoliko ti ne dopusti default bios.Zatim obavezan bios update(imaš i7 nove gen, pa...).A occ trebaš postupno,takt,po takt i vidjeti na kojem taktu proc radi stabilno,bez rušenja systema,a trebat če ti i "malo bolji cooler",  ili klik(još jednom sve vidi,da nebi bilo kupnje novog proc-a{#}).

-u slučaju da si imao bad bios update,trebao bi bios recovery,ali tebi je uspješno vračeno na default postavke

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 11:23 (lukabo).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eh, zaboravio sam navest, gore je CM Hyper 212 evo cooler, a i nisam takt dizao u nebo, namjestio sam na 4 ghz, sto mu nebi smjelo bit problem nikako, jel..

Sto se biosa tice, od kad sam vadio bateriju, zar nije to reset na defaultne postke? Jer koliko sam vidio, postavke su se vratile na pocetne, bar ove bitne kojih se sjecam..

A reci mi sto je tocno bios recovery i kako se radi?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne vadi bateriju,imaš dobru i modernu ploču samo resetiraj preko jumpera.

Bios recovery ti ne treba ako si resetirao CMOS.Recovery je ako imaš koruptiran BIOS pa flašaš ROM file s USB-a.

Inače da si samo dizao takt ne bi bilo većih problema.Malo sam zahrđao no jesi li dizao napon(Vcore),PLL,DIMM napon i latencije(timing) kojim slučajem.

Uglavnom samo resetiraj jumper.Sigurno ti piše u priručniku.

Evo moja procedura isključiš računalo,pa ga iskopčaš iz struje,pritisneš još jednom power gumb da se izbaci bilo koji pohranjen naboj u kondenzatorima/za svaki slučaj),ako nemaš onu traku za ruke protiv stat elektriciteta ,što vjerojatno nitko nema,rukom dotakneš kučište da izbaciš višak naboja iz sebe zatim pogledaš u manualu u koji položaj treba premjestiti jumper.Gledam malo manual i dakle ide ovako kad otvoriš računalo nakon svega spomenutog prebaciš kapicu(jumper) gdjepiše CLRCMOS1 s pina 1 i 2 na 2,3  i tako ostaviš pet sekundi.I vratiš na staro pa upališ.

Po ovome što vidim spojnik/premosnik je direkt kraj 6 SATAportova tako da ne tražiš.

Nikad ne diraj bateriju ako imaš jumper,baterija briše sat,password i druge stvari.

Inače po ovome 

http://www.asrock.com/support/faq.asp?k=cmos

Ako pogledaš pod Doctor Debug čini se da si nešto prtljao sa SATA ako CMOS ne pomogne pogledaj kako su uređaji spojeni.

Napomena:Ne radi to na tepihu,ili drvu ili nekoj drugoj nekonduktivnoj površini.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 11:37 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Napone jesam dirao, al nakon reseta, sad su opet svi na "auto"..

Fizicki nista nisam odpajao, tako da je sigurno sve dobro spojeno.. 

Probat cu jos preko jumpera resetirat cmos, a daj mi reci, imam na ploci (na zadnjoj strani kucista) i tipku clr cmos, cemu onda ona sluzi, ista stvar kao i sa jumperom?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bikloner kaže...

Napone jesam dirao, al nakon reseta, sad su opet svi na "auto"..

Fizicki nista nisam odpajao, tako da je sigurno sve dobro spojeno.. 

Probat cu jos preko jumpera resetirat cmos, a daj mi reci, imam na ploci (na zadnjoj strani kucista) i tipku clr cmos, cemu onda ona sluzi, ista stvar kao i sa jumperom?

Isti vrag je samo mora bit isključeno iz struje.

Ako slika govori tisuću riječi onda video govori milijardu riječi 

Jest da je MSI no u biti je isti princip.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 12:03 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo na sve moguce nacine sam resetirao cmos, u biosu su svi naponi na auto, cpu ratio isto, koliko vidim, sve je kako je defaultno, samo sto su i datum i vrijeme resetirani, al i dalje je problem potpuno isti.. Poruka "windows cannot repair this computer automatically".. Pod problem details imam 7 "Problem signature"-a.. Pa kakav opce moze bit problem, nije mi jasno..

EDIT: Jel ima smisla ponovo bootat windows sa cd-a pa ic na repair ili mozda ponovni instal?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 12:15 (bikloner).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice