BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
bobo12 kaže...

Evo (u ZIP-u), nadam se da nije problem:

http://www.2shared.com/file/g9ILek6G/Minidump.html

Hvala na potpori...

Prvo tvoj problem je što imaš Vista OS {#}.Šala mala volim se šaliti.

Ne sad stvarno čini mi se da je problem u Xfire tako da bi ga ja deinstalirao,pa ponovo instalirao ili probao s qtracker ili gametracker.Također vjerojatno je registar pun loših kodova od tog xfire pa bi bilo dobro da sa CCleanerom počistiš registry nakon deinstalacije.

Evo ti paste mog scana http://codepad.org/idDPSBUN.

Priznajem analizirao sam samo zadnji dump onaj od 6 sati,jer proces malo dulje traje no ako bude bilo problema reci i stavi nove minidumpove.Sretno!

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 18:56 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ok, hvala ti... ako bude jos problema pošaljem ti poruku...

HVALA JOS JEDANPUT {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, nedavno sam kupio i ugradio novu grafičku te sam reinstalirao windowse, pojavilo mi se par bsod-a koji su se i prije pojavljivali te sam rjesio te probleme...

ali sad mi se pojavio jedan koji se nije prije pojavljivao i pomoću blue screen viewa nemogu dokučiti problem (kaže da je problem u ntoskrnl.exe i hal.dll) pa evo uploadam minidump u nadi da će mi neko pomoći :P https://dl.dropbox.com/u/28156692/071112-16192-01.dmp

P.S. BSOD se pojavio kad sam igrao cod4(znaci nista prezahtjevno...) i komp je pod moj PC

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Iskreno ja se ne kužim baš u BSOD probleme, ali probaj sljedeće: 

idi na start i upiši cmd, otvori i napiši sljedeće,   chkdsk C: /r  i stisni enter, mozda ce ti izbaciti neku "grešku" samo napisi slovo y  (to oznacava yes) i

resetiraj komp... nisam siguran el ce bas pomoc, meni je sa nekim BSOD-ovima pomoglo ali ne sa svima... ali neka ti ipak netko provjeri te filove koje si uploadao... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tin_95 kaže...

Pozdrav, nedavno sam kupio i ugradio novu grafičku te sam reinstalirao windowse, pojavilo mi se par bsod-a koji su se i prije pojavljivali te sam rjesio te probleme...

ali sad mi se pojavio jedan koji se nije prije pojavljivao i pomoću blue screen viewa nemogu dokučiti problem (kaže da je problem u ntoskrnl.exe i hal.dll) pa evo uploadam minidump u nadi da će mi neko pomoći :P https://dl.dropbox.com/u/28156692/071112-16192-01.dmp

P.S. BSOD se pojavio kad sam igrao cod4(znaci nista prezahtjevno...) i komp je pod moj PC

evo još jednog "page fault in nonepaged area" pojavio se tijekom ucitavanja mape u revopsu... Minidump: https://dl.dropbox.com/u/28156692/071212-16255-01.dmp

nadam se da će mi neko pomoći...

bluescreenview bluescreenview
12 godina
neaktivan

bradonja 85.

Sve sam ja to napravio i pronasao sam mapu minidump ali je prazna I ne mogu je otvoriti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 17:23 (k3r1).
12 godina
neaktivan
tin_95 kaže...

evo još jednog "page fault in nonepaged area" pojavio se tijekom ucitavanja mape u revopsu... Minidump: https://dl.dropbox.com/u/28156692/071212-16255-01.dmp

nadam se da će mi neko pomoći...

Hmm.Ovo je veoma zanimljivo prvi pokazuje problem u call of duty 4 točnije iw3.mp.exe.Samo što se uzrokom predstavlja hardver,dakle prvo što sam pomislio je lik ima problema s ati driverima jel je pisalo 0x124_AuthenticAMD no onda sam ipak promislio i skužio da to ne može biti driver,nakon toga sam došao do ovog X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_CACHE.

Zanimljivo kad sam analizirao drugi mini dump problematični proces je bio BlackOpsMP.exe i nigdje ni znaka hardverskom problemu,međutim pisalo je da je problem u registaru.Stoga za početak ćeš skinuti Ccleaner i počistiti registar,ako to ne upali probaj s drugom igrom ne mp nego singleplayer,ako te izbaci problem je ili u hardveru ili driveru,poslije probaj multiplayer pa ako te izbaci problem je u ili već prije navedenom ili uz konekciju,međutim prvo probaj sp tako da eliminiraš moguće uzroke,vidim da imaš 6970 tako da ti zahtjevniji naslovi koji hardver guraju na koljena neće biti problem.Osobno testirao bi s bf3,budući da je on ubojica na ram,a neću ti lagati sumnjam i na ram budući da se i ntkrnlmp.exe pojavio u igri.Tako da testiraj s bootabilnim memtest86+ najmanje dva passa(prolaza) svaku memoriju posebno,ako prođe svaka bez ičega crvenog,mema je u redu i zgasi sam mem test jer on tako može do prekosutra.Sljedeće probaj ove nove 12.7 beta castalyst drivere.Ako ništa drugo ne upali drugom rječju sve druge sp igre idu uredno jedino što možeš je reinstalirati te dvije igre i backupirati saveove i profile gdje god se nalaze,stavi ih na usb za svaki slučaj.

Također ako imaš vremena pogledaj temperature s H/W monitor za svaki slučaj.

Priznajem ovo mi je je jako zapelo u oku X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_CACHE jer dosad to još nisam vidio,ne mislim da je procesor otišao no svejedno mislim da bi bilo dobro odvrtiti prime 95.Prime također uz procesor stressa i ram stoga za početak Small FTTs(maximum Fpu stress,data fits in L2 cache,Ram not tested much),Fpu je Floating point unit i to je na procesor die zaduženo za nehumane matematičke operacije tako da će to biti dobar test,no ako želiš testirati i Ram probaj Blend(tests some of everything,lots of ram tested),Custom ne diraj jer bi mogo nekaj spohebat.

Također možda ti ovo s procesorom piše jer nemaš dobru verziju biosa.Ako ništa,ama baš ništa od gore navedenog ne pomogne flešaj bios na najnoviju verziju mislim da je F12.

Zadnja stvar ako si klokao procesor resetiraj CMOS jumper.

Oprosti zbog puno podataka samo dosta toga se pojavilo i želim biti temeljit i pokriti svaku stavku.

Javi kako ide i sretno.

k3r1 kaže...

bradonja 85.

Sve sam ja to napravio i pronasao sam mapu minidump ali je prazna I ne mogu je otvoriti.

Naravno da ne možeš,jer se minidump izbrisao sam od sebe,ubuduće kad dobiješ mini dump koji želiš sačuvati,premjesti ga iz C:\Windows\MiniDump i stavi ga negdje u svoje foldere pod nazivom npr. Mojiminidumpovi.

Sad samo imaš čekati i vidjeti hoće li se pojaviti novi,ako ne super na konju si,ako da ostali aktivni na temi kao i ja pokušat ćemo ti pomoći što najbolje znamo.

@Ford Eleanor ubuduće stavi minidump link za download,obično kad su oni ntkrnl procesi kao i hal to je prilično nerazumljivo.Hal znači hardware abstraction layer i to je veza između os-a,aplikacija i hardwera,drugom riječju može biti bilo što.

Od softwera ima ih par no jedine koje bih posebno izdvojio kao user friendly su Blescreen view i Who chrashed.

@Lazarus molim te budi milosrdan prema ovom postu jer sam ga skratio što je više moguće.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 10:28 (Ikarus01).
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Izgleda da je čišćenje registra rješilo problem...

isti BSOD mi se pojavljivao i kad sam pokrenuo frybench a sad sam ocistio registry i pokrenuo frybench koji se odvrtio do kraja bez problema, temperature nisu problem a prime95 vrtim skoro svaki mjesec jedanput po 8h tako da mislim da nije problem u procu ili ramu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tin_95 kaže...

Izgleda da je čišćenje registra rješilo problem...

isti BSOD mi se pojavljivao i kad sam pokrenuo frybench a sad sam ocistio registry i pokrenuo frybench koji se odvrtio do kraja bez problema, temperature nisu problem a prime95 vrtim skoro svaki mjesec jedanput po 8h tako da mislim da nije problem u procu ili ramu

Super javi ako bude daljnih problema,izgleda ipak da su registry vrijednosti bile izmijenjene u Blackopsu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 12:03 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

molio bih pomoć

već duže vrijeme imam problema sa gašenjem kompa i mislim da bi bilo vrijeme da nešto poduzmem.

Nekad radi normalno bez gašenja,a nekad se gasi svako malo.

evo jedan od danas : http://www.2shared.com/file/FTGcuxX0/Mini071312-01.html

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
JionIV kaže...

Pozdrav,

molio bih pomoć

već duže vrijeme imam problema sa gašenjem kompa i mislim da bi bilo vrijeme da nešto poduzmem.

Nekad radi normalno bez gašenja,a nekad se gasi svako malo.

evo jedan od danas : http://www.2shared.com/file/FTGcuxX0/Mini071312-01.html

Ovako piše memory corruption,i da nema problematičnog procesa samo vidim da imaš klim5.sys što je Kaspersky driver i Rtenicxp.sys što je Realtek driver drugom riječju za mrežnu karticu.Vidim da se i kao problematični driver pojavljuje tcpip.sys što je Internet protocol driver i pripada strukturi os samo zahebano je to što se neki malewari znaju zamaskirati kao taj proces.

Učini sljedeće skini najnoviji Realtek driver i onemogući za sada Kaspersky u services.msc

Zatim testiraj memu s memtest 86+(bootabilno) vjerojatno nije ali piše memory error tako za svaki slučaj,iako memory error piše za svaki Iqrl što je najčešće driver.

I zadnje skini Mbam ili Hitman i skeniraj jer mi se ne sviđa ako se što zamaskiralo u tcip.sys.Važno za napomenuti ako se odlučiš za hitman pro pokreni ga s držanim Ctrl tako ulaziš u Force breache mod(mislim da to nije ništa fanci samo valjda više memorije i resursa alocira).Nakon toga omogući Kaspersky net lab u services.msc pa vidi hoće li biti bsod.

To je to od mene,sretno s rješavanjem problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 13:14 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Imam BSOD, s time da je ovaj drugačiji tako da mi se nije sam restartao PC, već je dolje pisalo "Contact your system manufucter (ili nešto tako)" ili nešto takvo i morao sam res na gumb.

Napominjem da sam reinstalirao OS (zbog tog problema i dalje se pojavljuje, dakle nije pomoglo reinstall niti novi drajveri) i imam jedan problem, a to je da mi nekad PC zašteka i ništa ne mogu napraviti, pogotovo kad čitam velike fajlove, onda čekam da se odmrzne - za 5 do 10 sekundi sve je normalno, ali najviše se događa sa otvaranjem velikih mapa, ali i u svakodnevnom radu.

Hvala!

Link minidumpa: https://dl.dropbox.com/u/52299561/071312-23680-01.dmp

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 21:12 (DarkBoss).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Naravno da ne možeš,jer se minidump izbrisao sam od sebe,ubuduće kad dobiješ mini dump koji želiš sačuvati,premjesti ga iz C:\Windows\MiniDump i stavi ga negdje u svoje foldere pod nazivom npr. Mojiminidumpovi.

Sad samo imaš čekati i vidjeti hoće li se pojaviti novi,ako ne super na konju si,ako da ostali aktivni na temi kao i ja pokušat ćemo ti pomoći što najbolje znamo.

@Ford Eleanor ubuduće stavi minidump link za download,obično kad su oni ntkrnl procesi kao i hal to je prilično nerazumljivo.Hal znači hardware abstraction layer i to je veza između os-a,aplikacija i hardwera,drugom riječju može biti bilo što.

Od softwera ima ih par no jedine koje bih posebno izdvojio kao user friendly su Blescreen view i Who chrashed.

@Lazarus molim te budi milosrdan prema ovom postu jer sam ga skratio što je više moguće.

Tnx 

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Imam windows xp i htio bi si instalirati 7 i dal možda netko zna kako da izbrisem stare windowse ali u potpunosti.

0 0 hvala 0
15 godina
k3r1 kaže...

Imam windows xp i htio bi si instalirati 7 i dal možda netko zna kako da izbrisem stare windowse ali u potpunosti.

-instalacijom... kad dođeš do diskova, button Advanced.., obriši sve particije, next.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
DarkBoss kaže...

Imam BSOD, s time da je ovaj drugačiji tako da mi se nije sam restartao PC, već je dolje pisalo "Contact your system manufucter (ili nešto tako)" ili nešto takvo i morao sam res na gumb.

Napominjem da sam reinstalirao OS (zbog tog problema i dalje se pojavljuje, dakle nije pomoglo reinstall niti novi drajveri) i imam jedan problem, a to je da mi nekad PC zašteka i ništa ne mogu napraviti, pogotovo kad čitam velike fajlove, onda čekam da se odmrzne - za 5 do 10 sekundi sve je normalno, ali najviše se događa sa otvaranjem velikih mapa, ali i u svakodnevnom radu.

Hvala!

Link minidumpa: https://dl.dropbox.com/u/52299561/071312-23680-01.dmp

Može pomoć? :D

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Slucajno sam izbrisao Minidump u i sad nezna kako da ga vratim

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, već duže vrijeme me muče BSOD-ovi, a zadnjih mjesec dana sve češće i češće. Jedno vrijeme su prestali, a sad se pojavljuje par puta dneveno. Počeo sam već lagano mračiti i zato molim vas za pomoć oko analize minidump-ova. U ovom linku sam stavio .rar sa svim dumpovima koji su mi se dogodili, ali mislim da je dovoljno pogledati zadnjih par. 

http://www.2shared.com/file/h9fB9AhV/Minidumps.html

Hvala, bilo kome tko se uhvati u koštac s ovime.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 17:40 (poseidon6rule).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Prijatelj mi je imao susret sa BSoD-om pa ako bi mi netko mogao reci sto je problem.. Imao sam i ja instaliran alat za nj analiziranje, al kako sam opet dizao windowse pa mi se sad neda da ga opet stavljam..

https://dl.dropbox.com/u/54453553/Mini071712-08.dmp

thnx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako, nekad kad igram igrice i kad radim u adobe photoshopu cs4 portable usred rada odjednom mi se pokaze plavi ekran i moram resetirati komp, i tako više od 5 puta na dan sta mogu ucinit da popravim to ?

Imam AMD Athlon II x3 450

Grafu ATI Sapphire Radeon HD7750 1gb gddr5

4gb ram

i maticna

MSI 760GM-P23 FX

taj procesor je inace 3.2 ghz, ali kad sam slozio komp bilo je 2,2 ghz, i moro sam multiplier stavit na x16 i bude crveno na tome kao not recomanded a na kutiji procesora pise da je on 3.2 ghz -.-

evo ga taj minidump

http://www.4shared.com/file/ThWz8Xeh/072012-17986-01.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:12 (markich).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
passat kaže...

Prijatelj mi je imao susret sa BSoD-om pa ako bi mi netko mogao reci sto je problem.. Imao sam i ja instaliran alat za nj analiziranje, al kako sam opet dizao windowse pa mi se sad neda da ga opet stavljam..

https://dl.dropbox.com/u/54453553/Mini071712-08.dmp

thnx 

Wlan - driveri ili neispravna kartica.

12 godina
neaktivan
markich kaže...

Ovako, nekad kad igram igrice i kad radim u adobe photoshopu cs4 portable usred rada odjednom mi se pokaze plavi ekran i moram resetirati komp, i tako više od 5 puta na dan sta mogu ucinit da popravim to ?

4gb ram

i maticna

MSI 760GM-P23 FX

taj procesor je inace 3.2 ghz, ali kad sam slozio komp bilo je 2,2 ghz, i moro sam multiplier stavit na x16 i bude crveno na tome kao not recomanded a na kutiji procesora pise da je on 3.2 ghz -.-

evo ga taj minidump

http://www.4shared.com/file/ThWz8Xeh/072012-17986-01.html

Moze pomoc na ovo plss :D Opet mi je bilo i pise SYSTEM SERVICE EXEPCTION

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:22 (markich).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Šta nitko mi nezeli pomoc ?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
markich kaže...

4gb ram

i maticna

MSI 760GM-P23 FX

markich kaže...

Šta nitko mi nezeli pomoc ?

Ne postoji (original) Photoshop CS4 portable.

U dumpu nema ničega osim ntoskrnl.exe ,prema tome može biti bilo šta - hardware ,software ,user.

Smanji OC ,testiraj sve u PC-u. {#}

I malo strpljenja ,inače bi ti se moglo dogoditi da ti drugi put stvarno nitko ne odgovori!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 11:25 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Oprostite ali jel ima to ikakve veze sa ovim ?

šta to znaci kako da to riješim ?*

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 14:21 (markich).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markich kaže...

Oprostite ali jel ima to ikakve veze sa ovim ?

šta to znaci kako da to riješim ?*

Očito da ima. Ili je nekompatibilna ,ili je neispravna.

Probaj drugu memoriju ,probaj keks po keks. Napravi test sa Memtestom - imaš ga u Advanced boot options - klik na F8 odmah nakon paljenja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 16:41 (kizo2703).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Tipka "Hvala" je tu za ukras samo da znate.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jel ima netko tko mi može pomoći, ili se samo nitkom ne da? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
poseidon6rule kaže...

Jel ima netko tko mi može pomoći, ili se samo nitkom ne da? 

Dakle problem je u ovom X64_0x1E_0_nt!KiKernelCalloutExceptionHandler+e,čim sam vidio kernel i possible cause system pomislio sam možda je os ili mema no onda sam malo proguglo i vidio lika s istim problemom i na kraju ispalo je da je hard.Stoga testiraj s HD tune i memtest86+.Također vidio sam i (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0 stoga je vrlo moguće da je hard.Ovdje mislim da nije prob u sektorima iako i toga može biti,već bi da nakon skeniranja odeš na Health i pogledaš ima li crvenih ili žutih linija(nisu sve loše).

To je sve od mene javi kako je prošlo.

NTSTATUS vrijednosti http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc704588(v=prot.10).aspx

PS:nemoj se ljutiti ali analizirao sam samo zadnji dump 16.7 jednostavno bi predugo trajalo da analiziram svih 50 koje si pripremio,da bilo ih je točno 50!!!{#}.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 22:18 (Ikarus01).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice