BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.205.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo, prije 5 minuta mi je iskočio BSOD prilikom buđenja iz sleepa. Poruka je bila DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Error je 0x000000D1. Fajl koji je krivac je iaStor.sys. Također, minidump je failao sa porukom 0xC0000010 pa ne mogu analizirati .dmp... Imam samo jedan dump od BSOD-a 7.5.

Također ću staviti slike. Oprostite što je malo mutno, ali barem se vidi. 

BTW, komp je iz Moj PC.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
Re: BSOD - što, zašto i kako
Suddenly Psychotic kaže...

Evo, prije 5 minuta mi je iskočio BSOD prilikom buđenja iz sleepa. Poruka je bila DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Error je 0x000000D1. Fajl koji je krivac je iaStor.sys. Također, minidump je failao sa porukom 0xC0000010 pa ne mogu analizirati .dmp... Imam samo jedan dump od BSOD-a 7.5.

BTW, komp je iz Moj PC.

To je Intel Matrix Storage driver, odnosno greska je povezana sa njime. Update-iraj Intel Chipset& Storage Drivere

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Suddenly Psychotic kaže...

BTW, komp je iz Moj PC.

To je Intel Matrix Storage driver, odnosno greska je povezana sa njime. Update-iraj Intel Chipset& Storage Drivere

Hvala.

Čovječe, mene driveri hebu sve u 16... {#}

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

http://speedy.sh/yk3Ax/060312-14390-01.dmp

Ja nisam ništa na kompu slago drugo jednio sta sam kad se to vec pocelo dogadat ga ocistio.Evo tu je moj minidump ako mi neko to moze analizirat pa rec sta je sta nije.. hvala =)

Ps: samo kliknete na toj stranici gore gdje je preuzimanje pa naziv datoteke

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 20:32 (micg502).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Ma zezam se čovječe, mislio sam da si se samo zbunio.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
16 godina
neaktivan
micg502 kaže...

http://speedy.sh/yk3Ax/060312-14390-01.dmp

Ja nisam ništa na kompu slago drugo jednio sta sam kad se to vec pocelo dogadat ga ocistio.Evo tu je moj minidump ako mi neko to moze analizirat pa rec sta je sta nije.. hvala =)

Ps: samo kliknete na toj stranici gore gdje je preuzimanje pa naziv datoteke

Provjeri disk na greške. Otvori command promt kao admin (na 7 radiš?!), u search upiši cmd, pa Ctrl+shift+Enter (ili desni klik na cmd i Run as administrator). Upiši u prompt "chkdsk C: /F /R" bez navodnika, tražit će te provjeru nako slijedećeg restarta, upiši Y i potvrdi s enter, restartaj komp. Na kraju provjere će javit info što je napravio, isti info možeš naći i u Event vieweru nakon što se kanta pokrene... Javi se ako imaš pitanja

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

hmmm ... napajanje cu tesko nac ... ic cu ja njega zamjenit u ducan ... ako ce mi dozvolit ... RAM-memoriju mogu posudit .... ako je do RAM memorije ... a maticna mi drzi i DDR2 i DDR3 .. koje da uzmem .... miss da je max po slotu 4GB .... 

Ako ti napanje po garancijom nazovi ih prije reci da ti napajanje testiraju multimetrom i dovezi im tamo svoju konfu na test drugim napajanjem.A što se tiče memorije ovo kaže da sa ovim procesorom max ddr2 memorija 800mhzhttp://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications .Za drr3 ti treba AM3 socket dok je tvoj AM2 http://products.amd.com/pages/desktopcpudetail.aspx?id=34&AspxAutoDetectCookieSupport=1.

hmmm izracuno sam kolko mi komp trosi preko http://extreme.outervision.com/PSUEngine .... izracunao je da je 364W (preporucuje da ce biti dosta) ako sam dobro ispunio ... tako da bi napajanje trebalo drzat ...

Meni je kad sam ti računao izračunao oko 340 w na 100% loadu pretpostavio sam da imaš ide i dva 12 cm fana s 3 usb utora.Dakle ti moraš shvatiti da realno to napajanje ne isporučuje 400w već oko 330-340 no svejedno ako bi mogao odvrtiti još memtest86 barem 7 faza ili još bolje 100% to bi bilo super.Također preporučam da prije memtesta bootaš računalo sa svakom memorijom posebno pa da vidiš koja bi mogla biti uzrokom bsod.

neko vecer sam odvrtio mem test ... sad nemogu ... do 100% nije nista bilo ... jedan moj frend je imo 450W, 9800gt, aamd x3 3,2GHz i 1,5TB HDD + neonke i ostala s***** .... nemam niti jedan fan na kucistu ... osim na grafi procu i napajanju ... to su jedini ..

Niti JEDAN JEDINI fan tu ti je i problem skini HW monitor i tu stavi temperature.Ko ti je slagao kompjutor moj stari iz 2006. je čak imao fan.Moraš imati bar jedan iza da izbacuje topli zrak.

hmm .. komp je kupovan u kompletu ... znaci ni jedan fan nije bio na njemu ... al nikad prije nisam imo problema sa pregrijavanjem ... temp su uvijek bile u normali .. tj nesto vise kad sam nesto igro .. 

14 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...
micg502 kaže...

Javi se ako imaš pitanja 

Ovako kako da nadjem to u event vieveru da ti postam ..

16 godina
neaktivan

U star > Search upiši event viewer pokreni ga, otvori windows logs > Application, nađi event od izvora (Source) Chkdsk. Duplim klikom otvori taj event i pogledaj na dnu ima li koji bad sector nađen. Ako je i bilo problema (manjih) s diskom check disk je to vjerojatno sredio, no ako imaš bad sectora mijenjaš disk... No ne mora bit do toga. To je prvi korak. Najviše sumnjam na problem s datotečnim sustavom, il oštećenom sistemskom datotekom (ntfs.sys) što ti je bsod zabilježio. Ako je minoran problem, check diska je već riješio. Uglavnom, ako nemaš bad sectora radi dalje s kantom. Nadam se kako neće biti bsod-a, no ako bude možeš i sam napravit analizu s Bluescreen viewerom i postat sliku sa informacijama od etog programa... (Bluescreen viewer)

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
14 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

U star > Search upiši event viewer pokreni ga, otvori windows logs > Application, nađi event od izvora (Source) Chkdsk. Duplim klikom otvori taj event i pogledaj na dnu ima li koji bad sector nađen. Ako je i bilo problema (manjih) s diskom check disk je to vjerojatno sredio, no ako imaš bad sectora mijenjaš disk... No ne mora bit do toga. To je prvi korak. Najviše sumnjam na problem s datotečnim sustavom, il oštećenom sistemskom datotekom (ntfs.sys) što ti je bsod zabilježio. Ako je minoran problem, check diska je već riješio. Uglavnom, ako nemaš bad sectora radi dalje s kantom. Nadam se kako neće biti bsod-a, no ako bude možeš i sam napravit analizu s Bluescreen viewerom i postat sliku sa informacijama od etog programa... (Bluescreen viewer)

Nije nasao nikakve greske niti nsita .. ako mi se opet to dogodi otvorit cu si s ovim programom i probat sam ako nece ici tu ste vi decki da pripomazete :D hvala :D

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jos uvijek mi se isto sra..e događa .. molim vas za pomoć

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pozz raja ja bi zamolio sve koji su imali problema sa blue screenom da mi pokusaju pomoci ..naime imam laptop asus i prije 3 mjeseca je poceo najednom da pojavljiva blue screen..sad u zadnje vrijeme poceo je malo vise da izbacuje taj blue screen nije cesto al et opet ponekad izbaci , pa ja bih zamolio da mi pomognete... unaprijed zahvaljujem :D

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

imam bsod.

Od juce od kako sam instaliro max payna 3 ali nikada in game nemam bosd, odnosno tu i tamo prilikom pokretanja bilocega.

No prije toga su mi se počele dešavati čudne stvari na novom pc-u od kako sam promijenio grafičku i nadodao jos 4 gb rama zbog bf3.

npr. znalo mi se kao refreshati, na 2 sec zacrniti ekran i onda mi se vratiti slika.

Ali od kako sam si kupio i tipkovnicu razer lycosa išlo je nagore.

Stavljao sam i nove windowse ali ne pomaže, sve gore i gore, a sad svakih 2-3 min imam bsod, tako da ono iz 1 posta ne mogu napraviti.

jednog jutra mi mrežna nije radila i nakon 5 restarta je proradila.

Isto tako i tikovnica prestane funkcionirati i sve zasteka.

Ne mogu na firefox pa pisem sa dr. pc-a jer momentalno mi se to dogodi.

Driveri su sve up to date, tako da nije do toga.

nadam se da ima spasa ovome, i to besplatnog jer sam trenutno švorc a ovo vrijeme doma.

dakle error je Page fault in non paged area.

Sa grafičkom sam stavljao i nove rame, tj još nadodao kao što sma i napomenuo.

EDIT: Složeno, novi windowsi riješili su problem, bar se tako čini.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 0:17 (Bernard Huky Hux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
seca kaže...

pozz raja ja bi zamolio sve koji su imali problema sa blue screenom da mi pokusaju pomoci ..naime imam laptop asus i prije 3 mjeseca je poceo najednom da pojavljiva blue screen..sad u zadnje vrijeme poceo je malo vise da izbacuje taj blue screen nije cesto al et opet ponekad izbaci , pa ja bih zamolio da mi pomognete... unaprijed zahvaljujem :D

Bernard Huky Hux kaže...

imam bsod.

Od juce od kako sam instaliro max payna 3 ali nikada in game nemam bosd, odnosno tu i tamo prilikom pokretanja bilocega.

No prije toga su mi se počele dešavati čudne stvari na novom pc-u od kako sam promijenio grafičku i nadodao jos 4 gb rama zbog bf3.

npr. znalo mi se kao refreshati, na 2 sec zacrniti ekran i onda mi se vratiti slika.

Ali od kako sam si kupio i tipkovnicu razer lycosa išlo je nagore.

Stavljao sam i nove windowse ali ne pomaže, sve gore i gore, a sad svakih 2-3 min imam bsod, tako da ono iz 1 posta ne mogu napraviti.

jednog jutra mi mrežna nije radila i nakon 5 restarta je proradila.

Isto tako i tikovnica prestane funkcionirati i sve zasteka.

Ne mogu na firefox pa pisem sa dr. pc-a jer momentalno mi se to dogodi.

Driveri su sve up to date, tako da nije do toga.

nadam se da ima spasa ovome, i to besplatnog jer sam trenutno švorc a ovo vrijeme doma.

dakle error je Page fault in non paged area.

Sa grafičkom sam stavljao i nove rame, tj još nadodao kao što sma i napomenuo.

Koji je error?(Stop code)

15 godina
neaktivan

Prvo sam išao keks po keks rama ali i dalje, tada sam jednostavno reinstaliro windowse, i za sada radi.

Ma to je sve glupi max payne 3 black box i te jogurt verzije pohaktale drivere te na kraju windowse. Covijece prvi puta ove godine skinem jogurta i odmah kamanjem po meni.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ljudi..

Imam problema s racunarom, bsod je u pitanju. Kada igram neke igre (ne svaku), znaci desava se samo u nekim igrama npr. Max Payne 3, Call of duty MW3 racunar jednostavno zaledi, crni ekran i moram restartati. Poslije restarta pojavi mi se mali prozor, error - blue screen. Ostale igre sasvim normalno rade.

Racunar nije overclockan, vrtio sam memtest cirka 7 sati, bezz errora. Radio stres napojne, stres graficke. Sve proslo uredu. Temperature su sasvim normalne, s tim da ne koristim stock cooler za cpu (thermaltake cooler za cpu je u pitanju). Temperatura procesora dok igram 48-52c° a graficke 55c° max. Koliko sam vidio i koliko se razumijem u blue screen, hardware je u pitanju, a i samo mi pise kada analiziram preko programa WhoCrashed. Konfiguracija je sljedeca:

Intel Core2Quad 2.53

Ati radeon hd 5750 1gb ddr5

4gb ram 1600 mhz

Napojna 550w gigatech

Maticna Asus P5G41T-M-LX3

HDD Western Digital 320gb

Win7 64bit

Posto se ne razumijem u analiziranje dumpova preko debugging toolsa i ne ide mi od ruke, evo ostavit cu link od dva crash dumpa, pa ako neko moze da pogleda o cemu se radi, bio bih zahvalan {#}

https://hotfile.com/dl/159106279/ddb80ab/Minidump.rar.html

Unaprijed hvala. Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

unkownuser, stavi nove windowse, jer vidim max payne 3, meni se to počelo dešavati baš zbog njega; kažem prokleti black box i ti krekovi

12 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

unkownuser, stavi nove windowse, jer vidim max payne 3, meni se to počelo dešavati baš zbog njega; kažem prokleti black box i ti krekovi

Jel ti se u igri desavalo, da samo zaledi i crn ekran i moras restart ?

15 godina
neaktivan

u igri, u pretraživaću, svake   3 minute.

Prvo bi se zvuk zastekao, onda plavi ekran i onda restart >.<

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eto i ja od jučer imam taj problem..stavio nove win, do sada sve super i samo od jednom plavi ekran i to kroz dan par puta bez da igram igru ili bilo šta..sve je stock. Pa ako mi netko može pomoć bio bi zahvalan

win check javlja ovo:

Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:    50
  BCP1:    FFFFFA80090E400C
  BCP2:    0000000000000000
  BCP3:    FFFFF880049F398A
  BCP4:    0000000000000000
  OS Version:    6_1_7601
  Service Pack:    1_0
  Product:    256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\061712-7878-01.dmp
  C:\Users\Razer\AppData\Local\Temp\WER-9578-0.sysdata.xml

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Uploadaj .dmp file negdje.

Nalazi se u C:/Windows/minidump.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 11:43 (ARazer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

znaci BSOD win32k.sys i ntoskrnl.exe ; windowsi frisko stavljeni .. novi rami novi HDD nova maticna i novo napajanje ... pls help .. muci me vec dosta dugo .. neznam sta da radim .. i da windows sam updateo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

znaci BSOD win32k.sys i ntoskrnl.exe ; windowsi frisko stavljeni .. novi rami novi HDD nova maticna i novo napajanje ... pls help .. muci me vec dosta dugo .. neznam sta da radim .. i da windows sam updateo

Svaki put kad dobiješ BSOD trebaš staviti na pastebin jer nije uvijek isti minidump.Također ako ti win32.sys koruptiran probaj otići u C:\WINDOWS\System32 i preimenovati ga u win32.old.Tako ćeš dobiti novi win32.sys file.Također jesi li probao reinstalirati windowse.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Moze pomoc, danas su se poceli pojavljivati BSOD, pa ako netko moze pomoci bio bi zahvalan.    

slika1 slika1
slika2 slika2
slika3 slika3
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
nix2811 kaže...

Svaki put kad dobiješ BSOD trebaš staviti na pastebin jer nije uvijek isti minidump.Također ako ti win32.sys koruptiran probaj otići u C:\WINDOWS\System32 i preimenovati ga u win32.old.Tako ćeš dobiti novi win32.sys file.Također jesi li probao reinstalirati windowse.

da novi windows .. tj s drugog posudenog disca ..novi rami si stavljenji tj posudeni ... 

evo i link od pastebina http://pastebin.com/mWv0SS51

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pomoć!!!

Prije nekoliko dana,kad sam išao ugasiti lap, umjesto da se nakon klika na shut down lap ugasi, on se restartao...BSOD nisam vidio jer nisam imao potvrđenu opciju da BSOD ostane na ekranu...U event wieveru mi piše da je error code 000000c2. Sličnih problema sam imao i prije mjesec dana, navodno je bilo do kernela, a to sam navodno(:))riješio vraćanjem sustavu u neku vremensku točku prije javljanja problema. Evo šaljem i link od minidumpa: https://hotfile.com/dl/160369072/f0c8766/Mini061612-01.dmp.html

Molim za pomoć i analizu minidumpa jer se u to ne razumije nikako. Hvala!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zodac kaže...

Moze pomoc, danas su se poceli pojavljivati BSOD, pa ako netko moze pomoci bio bi zahvalan.    

Probaj ubaciti instalacijski Dvd od win7/command prompt pa upisati ovo

c:

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
pippo1 kaže...

Pomoć!!!

Prije nekoliko dana,kad sam išao ugasiti lap, umjesto da se nakon klika na shut down lap ugasi, on se restartao...BSOD nisam vidio jer nisam imao potvrđenu opciju da BSOD ostane na ekranu...U event wieveru mi piše da je error code 000000c2. Sličnih problema sam imao i prije mjesec dana, navodno je bilo do kernela, a to sam navodno(:))riješio vraćanjem sustavu u neku vremensku točku prije javljanja problema. Evo šaljem i link od minidumpa: https://hotfile.com/dl/160369072/f0c8766/Mini061612-01.dmp.html

Molim za pomoć i analizu minidumpa jer se u to ne razumije nikako. Hvala!!!

Ako si riješio prije problem s last known good configuration ili s system restore vjerojatno nije ram.Budući da ti je problem win32k.sys savjetujem ti da odeš u C:/Windows/System32/ i preimenuj win32k.sys u win32k.old izađi iz foldera pa se vrati natrag i imat ćeš novi win32k.sys,ako se problem bude i dalje pojavljivao javi.Također kad kažeš da ti je restore pomogao vjerojatno je registry,budući da system restore nije magičan štapić kao što svi misle već backup registara i sistemskih datoteka stoga skini CCleaner i počisti registar.Nadam se da ti je od pomoći.Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 20:17 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ljudi dal je tko od vas imo ovaj problem prilikom instalacije gta 4? http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/gta-4-bsod/154232.aspx

Ja sam instaliro onaj blue screen view i nekuzim sa trebam sad s tim.Dode mi ovo

... ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice