BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.278.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: BSOD - što, zašto i kako
toncro kaže...

Ovdje šaljem zadnjih nekoliko reporta u txt-u:   http://www.sendspace.com/file/h6334g

prvo pročitaj prvi post ovog topica. ak se pitaš zašto, shvatit ces nakon čitanja ;)

uglavnom, još muku mučim s plavim ekranom. nakon (opet) friške instalacije windowsa + firefox + everest za benchmark, plavi ekran se pojavljuje. zanimljivo, kad u safe modu pokrenem stress test u everestu ni p od plavog ekrana. memorija je prosla memtest, par passova tako da nju eliminiram. probat cu neke druge windowse stavit, mozda je instalacijski dvd(iako malo vjerojatno) u banani.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 23:54 (thucydides).
17 godina
neaktivan

@toncro

šalji minidump. Logovi nam ne koriste pretjerano...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
15 godina
neaktivan

Ispričavam se, evo šaljem link za preuzianje minidumpa: http://www.sendspace.com/file/f15glu

Nadam se da netko može pomoći, danas već 2 puta priilkom paljenja BSOD, u 7:40h i  16:15h

15 godina
toncro kaže...

Ispričavam se, evo šaljem link za preuzianje minidumpa: http://www.sendspace.com/file/f15glu

Nadam se da netko može pomoći, danas već 2 puta priilkom paljenja BSOD, u 7:40h i  16:15h

Jučer ti se jednom pojavio BSOD zbog NOD32 antivirusa, a danas tri puta vjerojatno zbog oštećenog hard diska. Skini HD Tune i provjeri imaš li bad sectora, odnosno kakvo je općenito stanje (kartica Health).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
neaktivan

puno hvala deadman. Prije 20ak dana sam detaljno skenirao Error Scan uz pomoć HDtune i sve je bilo OK na svim diskovima.  Sad pokušavam pokrenuti Health ali ne dolazi mi nikakva opcija za start testiranja? Jel se vidi po ovome možda radi li se o sistemskom ili sekundarnom hard disku? Za sada idem probati izbrisati NOD32 i pratiti stanje. Javiti ću se sa povratnim informacijama. Još jednom hvala.

15 godina
neaktivan

Sjetih se da sam jučer napravio checkdisk sistemskog SSD-a i u prilogu šaljem njegov log. Kod bad sectora piše 0 ali ima tu još podataka pa ako netko može iz toga što iščitati... http://www.sendspace.com/file/kt8vbn 

15 godina
toncro kaže...

puno hvala deadman. Prije 20ak dana sam detaljno skenirao Error Scan uz pomoć HDtune i sve je bilo OK na svim diskovima.  Sad pokušavam pokrenuti Health ali ne dolazi mi nikakva opcija za start testiranja? Jel se vidi po ovome možda radi li se o sistemskom ili sekundarnom hard disku? Za sada idem probati izbrisati NOD32 i pratiti stanje. Javiti ću se sa povratnim informacijama. Još jednom hvala.

U gornjem lijevom kutu HD Tunea ti je naveden naziv diska. Skini free verziju jer ti je trial, čini se, istekao.

toncro kaže...

Sjetih se da sam jučer napravio checkdisk sistemskog SSD-a i u prilogu šaljem njegov log. Kod bad sectora piše 0 ali ima tu još podataka pa ako netko može iz toga što iščitati... http://www.sendspace.com/file/kt8vbn 

Ništa ne ukazuje na oštećenje diska.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 18:26 (deadman).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

danas mi se komp restartao i pokazao mi dvaput istu gresku...prvo plavi ekran pa restart i onda kad udem u windowse nakon logiranja poruka o tome sta se desilo i dobijem ovo

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3

Locale ID: 4122

Additional information about the problem:

BCCode: 124

BCP1: 00000000

BCP2: 8532C8FC

BCP3: 00000000

BCP4: 00000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 768_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\121310-22203-01.dmp

C:\Users\Ivan\AppData\Local\Temp\WER-37531-0.sysdata.xml

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
deadman kaže...
toncro kaže...

U gornjem lijevom kutu HD Tunea ti je naveden naziv diska. Skini free verziju jer ti je trial, čini se, istekao.

toncro kaže...

Ništa ne ukazuje na oštećenje diska.

Sad sam ponovno napravio scan diska i ne javlja nikakav problem, jedino se pod Health u HDtuneu pojavljuju nekakve žute oznake, iako pod status piše OK, ali ne znam što bi to trebalo značit. Intel SSD Toolbox javlja da je sve ok sa sistemskim diskom. Maknuo sam NOD32 i instalirao Avast antivirus. Sada ću pratit dalje pa se javim. Thanks

15 godina
deelight kaže...

danas mi se komp restartao i pokazao mi dvaput istu gresku...prvo plavi ekran pa restart i onda kad udem u windowse nakon logiranja poruka o tome sta se desilo i dobijem ovo

Uploadaj minidumpove i stavi link ovdje. Bez toga ništa...

toncro kaže...

Sad sam ponovno napravio scan diska i ne javlja nikakav problem, jedino se pod Health u HDtuneu pojavljuju nekakve žute oznake, iako pod status piše OK, ali ne znam što bi to trebalo značit. Intel SSD Toolbox javlja da je sve ok sa sistemskim diskom. Maknuo sam NOD32 i instalirao Avast antivirus. Sada ću pratit dalje pa se javim. Thanks

Ipak je problem u hardu. Čini se da je fizički oštećen. Najbolje da napraviš backup i odeš na servis.

15 godina
neaktivan
deadman kaže...
deelight kaže...

http://www.2shared.com/file/QZXSyE6L/121410-22515-01.html

http://www.2shared.com/file/uI9quDZu/121310-22437-01.html

15 godina
neaktivan
deadman kaže...
deelight kaže...

toncro kaže...

Sad sam ponovno napravio ...

Ipak je problem u hardu. Čini se da je fizički oštećen. Najbolje da napraviš backup i odeš na servis.

Iz čega to vidiš? Pratit ću još malo i ako ne bude bolje onda ga šaljem na servis.

15 godina
deelight kaže...
deadman kaže...
deelight kaže...

http://www.2shared.com/file/QZXSyE6L/121410-22515-01.html

http://www.2shared.com/file/uI9quDZu/121310-22437-01.html

Oba puta ti se komp srušio prilikom igranja FIFE. Provjeri memoriju Memtestom.

toncro kaže...
deadman kaže...

Iz čega to vidiš? Pratit ću još malo i ako ne bude bolje onda ga šaljem na servis.

Gotovo uvijek kada HD Tune označi neku S.M.A.R.T. informaciju žutom bojom, disk je oštećen.

15 godina
neaktivan

Nažalost upravo sam opet imao BSOD :-(

šaljem file: http://www.sendspace.com/file/xbd3gp

Deadman zamolio bih te da mi ovo provjeriš i pokažeš koji screenshot kako ti vidiš te rezultate jer meni ne uspijeva otvoriti taj file

15 godina
neaktivan

da al mi se restarta dok npr skidam mjuzu ili pisem u wordu

15 godina
toncro kaže...

Nažalost upravo sam opet imao BSOD :-(

šaljem file: http://www.sendspace.com/file/xbd3gp

Deadman zamolio bih te da mi ovo provjeriš i pokažeš koji screenshot kako ti vidiš te rezultate jer meni ne uspijeva otvoriti taj file

Evo, sa slike se vidi da se ruši zbog NTFS.sys datoteke. Najčešće je disk fizički oštećen, ali se takav BSOD može javljati i zbog velike fragmentacije (ne bi bilo loše defragmentirati hard ako nisi već nedavno). Također možeš u Command Prompt upisati naredbu sfc /scannow u slučaju da je NTFS.sys datoteka softverski oštećena (ako je tako, zatražit će te da umetneš instalacijski disk kako bi se ta datoteka zamijenila.

deelight kaže...

da al mi se restarta dok npr skidam mjuzu ili pisem u wordu

Samo ti provjeri memoriju pa javi rezultate.

15 godina
neaktivan

pokrenuo sam scannow i dobio neki error kod fajle i obavijest da nije izvršeno popravljanje. Kreiran je neki log iz kojeg ne shvaćam ništa :-( ogromna kobasica od nekoliko tisuća redova teksta. Ima li smisla da to šaljem? 

Defragmentacija se upravo radi, bila je na 67%! Već sam vidio da je toliki postotak ali negdje sam bio pročitao da defragmentaciju nije potrebno raditi na SSD-u

Edit: Edit Prekinuo sam defragmentaciju zbog službenog stava Intela o defragmentiranju SSD-a:

"Do I need to defragment my Intel® Mainstream Solid-State Drives (using Windows Disk Defragmenter or similar program)

No. SSD devices, unlike traditional HDDs, see no performance benefit from traditional HDD defragmentation tools. Using these tools simply adds unnecessary wear to the SSD. It is recommended that you disable any automatic or scheduled defragmentation utilities for your Intel SSD."

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 23:45 (toncro).
17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo ja se (zasad) rijesio plavih ekrana, stavio druge windowse (ultimate, oni otprije su bili professional). testirao everestom, i napoleonom:tw i avastom :) e da, promjenio sam i anivirusni, umjesto nod-a stavio avast.

ocito sam bio u pravu, los instalacijski dvd (il sama instalacija nekolko puta), neznam koji bi bio drugi razlog za bsod

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 21:35 (thucydides).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ponovno mi se dogodio BSOD, a sistem tek postavljen sve uredno šljakalo. Bio bih jako zahvalan ako bi mi netko sugerirao iz ovog .dmp filea o čemu se radi... Windows 7 Ultimate 64X

FILE

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Javlja mi se BSOD svakih par dana i svaki put isto izgleda:

Jel zna netko što bi to moglo biti?

15 godina
lujito kaže...

Ponovno mi se dogodio BSOD, a sistem tek postavljen sve uredno šljakalo. Bio bih jako zahvalan ako bi mi netko sugerirao iz ovog .dmp filea o čemu se radi... Windows 7 Ultimate 64X

FILE

Vjerojatno grafička polako odlazi. Napravi stress test pa vidi da li se tijekom njega ruši.

zvone07 kaže...

Javlja mi se BSOD svakih par dana i svaki put isto izgleda.

Uploadaj minidumpove.

14 godina

Evo minidumpovi:

http://www.2shared.com/file/Sx0_mn_s...15843-01.html?

http://www.2shared.com/file/tIfOFrPx...16593-01.html?

Ram testiran cijelu noć 0 grešaka, procesor cijelu noć na prime95 0 grešaka... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 0:00 (zvone07).
15 godina
neaktivan
deadman kaže...
lujito kaže...

FILE

Vjerojatno grafička polako odlazi. Napravi stress test pa vidi da li se tijekom njega ruši.

Ok, reci mi koliko dugo modu držat stress test i da li može što naškoditi laptop ako ga ostavim cijelu noć da vrti ovaj stress test?

15 godina
neaktivan

Evo slika analize crash dumpa, možete mi pojasnit malo šta je taj memory_corruption.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
lujito kaže...
deadman kaže...

Ok, reci mi koliko dugo modu držat stress test i da li može što naškoditi laptop ako ga ostavim cijelu noć da vrti ovaj stress test?

Ostavi stress test pokrenutim sve dok temperatura ne dostigne preveliku vrijednost, odnosno dok se ne počnu stvarati problemi.

tonyx1209 kaže...

Evo slika analize crash dumpa, možete mi pojasnit malo šta je taj memory_corruption.

Klikni na naredbu !analyze -v pa ćeš saznati više informacija.

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo uspjeh doći do minidumpa iz winsa eo LINK

fala

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Opet problemi kod mene. Čini mi se da ipak nije stvar u SSD-u. Napravio sam kloniranje sistema na HDD i isti problem sa BSODom se i dalje pojavljuje. Nakon toga probao sam fresh instalaciju OS-a na SSD i nakon nekoliko trenutaka opet se pojavio BSOD. Stvarno ne znam u čemu je problem. Moguća je neka nekompatibilnost hardwarea ili sama verzija windowsa stvara problem. Deadman, možeš li mi provjeriti ovaj minidumb: http://www.sendspace.com/file/tkb0oo . Vjerujem da se radi o istoj greški kao i u prijašnjim. Thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokazuje mi da je problem u BFBC2game.exe, dali postoji mogućnost "repaira" da ne moram deinstalirat igricu, pa ponovo instalirat?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
tonyx1209 kaže...

Pokazuje mi da je problem u BFBC2game.exe, dali postoji mogućnost "repaira" da ne moram deinstalirat igricu, pa ponovo instalirat?

Vjerojatno se pojavio BSOD tijekom igranja te igre, ali ne mora značiti da je ona glavni uzrok. Uploadaj minidump(ove) i stavi link ovdje da vidimo mogu li se izvući još koji podaci.

15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Vjerojatno se pojavio BSOD tijekom igranja te igre, ali ne mora značiti da je ona glavni uzrok. Uploadaj minidump(ove) i stavi link ovdje da vidimo mogu li se izvući još koji podaci.

Da je tijekom igranja multiplayera mi samo odjednom BSOD. Evo slike minidump-a:

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice