BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.278.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Meni se BSOD pojvaljivao zbog internet kabla. Svaki BSOD je bio povezan sa internetom (skidanje torrenta, bilo kakvih fileova, itd.) pa sam odlučio zamjeniti kabel i više nemam problema. Nadam se da će nekome pomoći.

Bio je ovakav Bio je ovakav
zamjenio sam sa ovakvim zamjenio sam sa ovakvim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Dosta rijetko (cca 2 puta tjedno) dobivam BSOD taman na samom početku podizanja Windowsa (7, x64). Nakon toga restart i normalno sve dalje radi, memtest ništa neizbaci, a u samom radu i pod opterećenjem nikad nikakvih problema.

WinDBG kaže ovo: Probably caused by : Wdf01000.sys ( Wdf01000+52cf3 )
                              BugCheck 1000007E, {ffffffffc0000005, fffff88000f0bcf3, fffff88002fa1008, fffff88002fa0870}

Googlanje mi nije donijelo nikakvo pametno riješenje pa ako ima neki znalac ovdje (plačam pivu i čevape)?

Konfa: Phenom II 940, MSI 790XT-G45, 2x2 DDR2-800, GTX460 768MB, Samsung F3 500GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: BSOD - što, zašto i kako
ivand123 kaže...

Dosta rijetko (cca 2 puta tjedno) dobivam BSOD taman na samom početku podizanja Windowsa (7, x64). Nakon toga restart i normalno sve dalje radi, memtest ništa neizbaci, a u samom radu i pod opterećenjem nikad nikakvih problema.
WinDBG kaže ovo: Probably caused by : Wdf01000.sys ( Wdf01000+52cf3 )
                              BugCheck 1000007E, {ffffffffc0000005, fffff88000f0bcf3, fffff88002fa1008, fffff88002fa0870}

Wdf01000.sys je jedan od važnijih datoteka za rad sustava. U Command Prompt upiši naredbu sfc /scannow  koja će provjeriti ima li oštećenih datoteka, te ih i popraviti ako može. Neka ti instalacijski disk bude pri ruci.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
ivand123 kaže...

..                              BugCheck 1000007E, {ffffffffc0000005..

&H007E +0005 su često povezani s ACPI, RAM, sys fileovima...

moguć uzrok je bilo koji driver kao VGA ili neki stariji uređaj za koji nema win7-64 driver...

- Sys fileove možeš provjeriti sfc /scannow

-potrebno je imati updateane windowse itd.

... ali, prečesto vidim da je povezano s genuine provjerom. To objašnjava tako randomizirano ponašanje kao i googlanje tih brojeva.

Rekao bi da je povezano s MS ili M$.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Provijerio sys file-ove i nikakvih grešaka nije bilo. Inače, friška instalacija sedmice, sve najnoviji driveri i zakrpe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li netko zna, povodom čega se dobija ovaj BSOD - A driver corrupted pool memory used for holding pages destined for disk .... Windows 7 jučer instaliran, friško updejtan, novi driveri za matičnu i grafičku ... Inače dogodio se prilikom instalacije Adobe dreamweaver CS4 probne verzije. Proc, matična i komp novi, stari jedan dan...

16 godina
goranbm kaže...

... Proc, matična i komp novi, stari jedan dan...

- najvjerojatnije RAM (80%), loše postavke BIOSa, neispravan CPU, VGA u kombinaciji s MBO itd... do preslabog napajanja.

OS mora biti čist, računalo dobro složeno, svaku komponentu koju možeš testirati poćevši s MemTestom.

Digni neku liveCD distru i surfaj par sati.. tako eliminiraš ili potvrdiš software uzrok.

btw, novo ne znači i ispravno, u suprotnom nebi ni postojao pojam garancija. ... iskoristi je. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo kako sam stvarno kod BSOD-a neznalica...  nakon što upalim kod sestre PC nakon par minuta neaktivnosti se dogodi da ekran zaplavi s kojejavim hijeroglifima, doduše ne riknu winsi, već se restarta PC i pojavi se ovo (slika); i tako pokoji put i onda miruje, tj. sve radi... čudna bića su ti kompovi... ako tko zna zahvaljujem... u pitanju je 7ica 32-bit... komponente trenutno ne znam, ali ako zatreba javim 

hvala ;)

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi minidump(ove) na neki filesharing daj link, netko će ti već pogledat i dat koji savjet...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
16 godina
neaktivan
zahvaljujem evo čim uhvatim vremena naapravim to, jer nije na mom PC-ju kako sam napomenio ;)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Može li mi neko objasniti zašto mi se događa BSOD? Probao sam napraviti analizu dumpa al nikako da namistim simbole, mislin da san dobre skinija al nikako da namistim kako triba.

Tu sam uploadao .dmp file pa ako neko može da ga analizira i javi mi zašto mi se to događa.

EDIT:

Zaboravija san napisat da imam Windows 7 32 bit

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 17:44 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
15 godina
bradonja_85 kaže...

Može li mi neko objasniti zašto mi se događa BSOD? Probao sam napraviti analizu dumpa al nikako da namistim simbole, mislin da san dobre skinija al nikako da namistim kako triba.

Tu sam uploadao .dmp file pa ako neko može da ga analizira i javi mi zašto mi se to događa.

EDIT:

Zaboravija san napisat da imam Windows 7 32 bit

SpyShelter radi probleme. Savjetujem zamjenu istog nekim drugim sličnim alatom.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

da se i ja pridruzim bsod ekipi :) kod mene su problemi poceli nakon kaj sam pred mjesec dana kupio novi disk. nakon friske instalacije windowsa (7) pocelo je s plavim ekranom. rusenja su bila random, bez obzira dal radim/igram/gledam/skeniram bilosto na kompu. e sad, logicno mi je bilo da bi najnovija ugradena komponenta bila uzrok problema, no disk sam eliminirao nakon silnih testiranja/skeniranja raznim utilityjima. e sad, kod debugiranja minidumpa nisam bas skuzio di bi bio problem, osim u onom ocitom - memoriji :) pa zato trazim drugo misljenje :P evo i dumpova s analizom: http://uploading.com/files/b8f8m1c1/c_dump.rar/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Boli me briga dali cete mi vjerovati,ali ja sam BSOD dobijao cesto zbog miša i to onog najobicnijeg optickog(mislim Genius),i to kobajage drivera,a drivera nigdje.

Po kratkom postupku je zavrsio u vatri i kupio novi.

BSOD mi se nikada nije vise javljao!{#}

Nemam pojma-zato budite nježni!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thucydides kaže...

da se i ja pridruzim bsod ekipi :) kod mene su problemi poceli nakon kaj sam pred mjesec dana kupio novi disk. nakon friske instalacije windowsa (7) pocelo je s plavim ekranom. rusenja su bila random, bez obzira dal radim/igram/gledam/skeniram bilosto na kompu. e sad, logicno mi je bilo da bi najnovija ugradena komponenta bila uzrok problema, no disk sam eliminirao nakon silnih testiranja/skeniranja raznim utilityjima. e sad, kod debugiranja minidumpa nisam bas skuzio di bi bio problem, osim u onom ocitom - memoriji :) pa zato trazim drugo misljenje :P evo i dumpova s analizom: http://uploading.com/files/b8f8m1c1/c_dump.rar/

Sva tri BSOD-a su nastala zbog različitih programa (dakle, softverske su prirode). Prvog je prouzročio Vuze, drugog clmlsvc.exe koji ne spada među kritične procese za rad sustava, te ga isključi u msconfigu da više ne radi probleme, a trećeg je prouzročila instalacijska datoteka nekog programa (setup.exe).

17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

heh super, a ja se vec ponadao okrivit jednu stvar :/ uglavnom, hvala na promptnom odgovoru :) iako nije rijesilo problem (od zadnjeg posta dva bsod-a) vuze nisam vise pokretao, clmlsvc ionako gasim nakon instalacije powercinema, a instalacija koja je bila uzrok treceg bsod-a je bio office07 (sad vec instaliran :) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ekipa, evo i mene sa problemom BSOD. Radi se o ACER-u (naravno, ništa čudno za njega :( ) ASPIRE 5742G, kupljena prije mjeseca dana... Na njoj su orginalni Windowsi 7 64X i nekoliko osnovnih programa, te najnovija vezija BIOS-a - V1.10. Laptop je super funkcionirao do danas i sad je krenulo sa BSOD, otrpilike svaki drugo paljenje, kratko nakon podizanja sustava (a nekad i prije podizanja) izbaci BSOD. BS stoji kratko i nemogu pročitat poruku koju izabaci uz onaj standardni tekst. Sada sam pročitao ovaj prvi post u ovoj temi i počeo sam raditi po uputama, sada trenutno skidam simbole za 7-cu 64x. Nakon svakog dizanja sustava poslije BSOD Winsi mi izbace poruku, i vidim da je uvijek različita.

1. Problem signature:
  Problem Event Name:    BlueScreen
  OS Version:    6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:    1050

Additional information about the problem:
  BCCode:    3b
  BCP1:    00000000C0000005
  BCP2:    FFFFF80002E9CF5E
  BCP3:    FFFFF88007687A60
  BCP4:    0000000000000000
  OS Version:    6_1_7600
  Service Pack:    0_0
  Product:    256_1

2. Problem signature:

BCCode:    a
  BCP1:    0000000000000090
  BCP2:    0000000000000002
  BCP3:    0000000000000000
  BCP4:    FFFFF8000367E995

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\121210-26301-01.dmp
  C:\Users\Luka\AppData\Local\Temp\WER-61994-0.sysdata.xml

3. Problem signature:

BCCode:    a
  BCP1:    0000000000000082
  BCP2:    0000000000000002
  BCP3:    0000000000000000
  BCP4:    FFFFF800036E3436

Da li se šta da naslutiti iz ovoga? Ako ne, pokušat ću napraviti sve po uputama iz prvog posta samo da se rješim ovog gadljivog plavog ekrana. Hvala na pomoći!

P.S: Evo moji MINIDUMPOVI

http://www.filesavr.com/HEQPKXCEW6KFMLX

Ne funkcioniraju mi SYMBOLI a skinuo sam prave, neznan zašto ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 21:40 (lujito).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lujito kaže...

Pozdrav ekipa, evo i mene sa problemom BSOD. Radi se o ACER-u (naravno, ništa čudno za njega :( ) ASPIRE 5742G, kupljena prije mjeseca dana... Na njoj su orginalni Windowsi 7 64X i nekoliko osnovnih programa, te najnovija vezija BIOS-a - V1.10. Laptop je super funkcionirao do danas i sad je krenulo sa BSOD, otrpilike svaki drugo paljenje, kratko nakon podizanja sustava (a nekad i prije podizanja) izbaci BSOD. BS stoji kratko i nemogu pročitat poruku koju izabaci uz onaj standardni tekst. Sada sam pročitao ovaj prvi post u ovoj temi i počeo sam raditi po uputama, sada trenutno skidam simbole za 7-cu 64x. Nakon svakog dizanja sustava poslije BSOD Winsi mi izbace poruku, i vidim da je uvijek različita.

...

Da li se šta da naslutiti iz ovoga? Ako ne, pokušat ću napraviti sve po uputama iz prvog posta samo da se rješim ovog gadljivog plavog ekrana. Hvala na pomoći!

Ovo su samo generičke poruke. Uploadaj minidumpove na neki file sharing servis pa stavi link ovdje.

15 godina
neaktivan

Uploadani svi koji su mi do sada stvorili problem, evo link ponovno MINIDUMP

15 godina
lujito kaže...

Uploadani svi koji su mi do sada stvorili problem, evo link ponovno MINIDUMP

Ovo su neke slike ili? Ekstenzija je .jpg, a kada pokušam to otvoriti piše Unknown format.

Trebaš arhivirati sve datoteke iz mape Minidump, te onda tu arhivu uploadati.

15 godina
neaktivan
Pa jesu, sve datoteke su iz Minidump filea sa ekstenzijom .dmp

Ja ne vidim nikakve jpg ekstenzije?
17 godina
neaktivan
lujito kaže...
Pa jesu, sve datoteke su iz Minidump filea sa ekstenzijom .dmp

Ja ne vidim nikakve jpg ekstenzije?

svaka cast, 15 crasha u manje od dva sata, a ja sam mislio da imam problema {#}

15 godina
neaktivan

Ma poludit cu, sad  mi opet isto, uspijem nekako dignuti i onda radi, kad ide restart rušenje za rušenjem... Ufff... Sada sam u Safe modu, tu je ok...

Ikakve pomoći itko???

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pobrisao sve drivere i podiglo mi sistem bez rušenja. Onda je 7-ca sama instalirala sve šta je našla i nakon restarta se ponovno srušilo. E sad, mislin da bi mi puno značilo kad bi mi netko proanalizira ova 2 dmp file koje sam skupia nakon zadnja dva rušenja.

FILEOVI!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@lujito

Pokušaj slijedeće - makni NOD32 sa računala (jel' legalna verzija ili neka ofrlje?!). Stavi malwarebytes - apdejtaj, skeniraj računalo na malware (može quick scan za prvu ruku). Vidi kako se ponaša kanta bez NOD-a, pa ak' je on uzrok problema, stavi drugi av - imaš kvalitetnih besplatnih av rješenja kao što su avira i avast...

Javi rezultat...

Usput, svim sudionicima treme, bilo bi zgodno kada se problem riješi da to i navedete - za referencu drugima...

priti pliz, vit šugr on top...

Ah, my nipples! They hurt! They hurt when I twist them!
15 godina
neaktivan
Ma nisan više moga izdržat, samo se rušilo pa san ponovo stavia Windowse.
Do Eseta nije, jer njega nije ni bilo dok se ovo nije počelo pojavljivat, bia je bez antivirusa. Eseta san stavia kad se nevolja već dogodila.

E sad može bit da je i to problem, da je uletilo nešto dok ga nije bilo pa da je to stvaralo problem.

Volia bi kad bi netko proanalizira ova dva fajla gore postana...
15 godina
lujito kaže...
Ma nisan više moga izdržat, samo se rušilo pa san ponovo stavia Windowse.
Do Eseta nije, jer njega nije ni bilo dok se ovo nije počelo pojavljivat, bia je bez antivirusa. Eseta san stavia kad se nevolja već dogodila.

E sad može bit da je i to problem, da je uletilo nešto dok ga nije bilo pa da je to stvaralo problem.

Volia bi kad bi netko proanalizira ova dva fajla gore postana...

Virusi su ti stvarali probleme. Koristi samo legalne AV-e i ako si puno na internetu i ideš po raznim stranicama, stavi WOT na browser.

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ljudi. Već dosta duo imam problem sa BSOD-om i nikako da skužim zbog čega. Pojavljuje se potpuno neredovito i nekad u idleu i nekad u punom opterećenju. U prosjeku jednom u dva dana. Polako eliminiram komponente koje bi mogle biti problem ali još nisam skužio problem. Uglavnom, pojavi mi se BSOD i slijedi restart. Po ovom log fileu koji prilažem izgleda da je neki problem s memorijom ali ona je nova. Isti problem bio je i sa prošlom memorijom Kingston. Nova memorija Corsair je provjerena memtestom, SSD je isto provjeren i nema problema. Imate li kakav savjet? Zašto se pojavljuje ovaj problem s memorijom?  

A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 121110-12421-01.

Uvijek nakon BSOD-a imam tu poruku.

Dosta česta poruka je i ova vezana za kernel:

1. Session "ReadyBoot" stopped due to the following error: 0xC0000188 (EVENT ID 3)

i

2. The maximum file size for session "ReadyBoot" has been reached. As a result, events might be lost (not logged) to file "C:\Windows\Prefetch\ReadyBoot\ReadyBoot.etl". The maximum files size is currently set to 20971520 bytes. (EVENT ID 4)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 20:37 (toncro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toncro kaže...

Pozdrav ljudi. Već dosta duo imam problem sa BSOD-om i nikako da skužim zbog čega. Pojavljuje se potpuno neredovito i nekad u idleu i nekad u punom opterećenju. U prosjeku jednom u dva dana. Polako eliminiram komponente koje bi mogle biti problem ali još nisam skužio problem. Uglavnom, pojavi mi se BSOD i slijedi restart. Po ovom log fileu koji prilažem izgleda da je neki problem s memorijom ali ona je nova. Isti problem bio je i sa prošlom memorijom Kingston. Nova memorija Corsair je provjerena memtestom, SSD je isto provjeren i nema problema. Imate li kakav savjet? Zašto se pojavljuje ovaj problem s memorijom?

Stavi link ovdje s uploadanim minidumpovima na neki file-sharing servis. Nije nužno problem u memoriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 21:55 (deadman).
15 godina
neaktivan

Ovdje šaljem zadnjih nekoliko reporta u txt-u:   http://www.sendspace.com/file/h6334g

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice