Beep maticne!

poruka: 8
|
čitano: 2.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Beep maticne!

Pozz ekipa. Da opisem problem. Upalim komp i cuje se jedan dugi beep i tri kratka (procitao sam na stranici od AMI biosa da to znaci: Memory test failture. a fault has been detected in memory above 64KB). Nakon toga stisnem restart i win se dize. Probao sam mjenjati slotove, pustiti samo jednu plocicu, ali nista, cak mi se nakon mjenjanja necuje nikakv beep, pa moram par puta restart. Sta bi bio problem. HVALA! :D

Beep kodovi: http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm

---MUSIC---
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 20:33 (i7 extreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Beep maticne!

'prave' beep kodove pronađi na str proizvođača MBO, tek ako tamo nema, koristiš ovo.

-btw, beepovi koje pronađeš možda nisu za tvoju MBO, ali tad nastavi testirati i 'prepoznaj' dali su beepovi točni.

-bez VGA (ako imaš integrušu to ne vrijedi), neki beep, bez RAMa, neki drugačiji beep,.. loše napajanje,opet drugačiji beep... to je dovoljno za raspoznavanje. Ostalo moraš obaviti diagnostikom i fizičkim pregledom hardwarea, svaku komponentu posebno.

-počni tako da odspojiš SVE.

- reset, priključi samo najnužnije (CPU+hladnak), upali. ... beep?

itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Beep maticne!
A kodova mi nema u manualu od maticne :(
Znaci da u kompu ostavim samo grafu pa ukjucim, onda izvadim grafu pa ram, itd...?
---MUSIC---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
i7 extreme kaže...
A kodova mi nema u manualu od maticne :(
Znaci da u kompu ostavim samo grafu pa ukjucim, onda izvadim grafu pa ram, itd...?

-kažu da na str 53.. ima nešto. USPOREDI s onim što si pronašao na bioscentralu,...

-google obično pronađe, samo ga treba pitati.

-sve, pa jednu po jednu komponentu.. između svakog testa, odspojiti struju, privjeriti dasu kablovi OK..

-HDD ne spajaj dok nezavršiš sve testove.

-budi pedantan, brže dođeš do rezultata.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 21:51 (ihush).
14 godina
Beep maticne!

Da napomenem, taj beep se poceo događat odkad sam stavio novu grafu. Na staroj nije bilo tog beepa, pa jel moguce da grafa nesto nevalja, spojena je na VGA, da probam preko adaptera DVI to VGA?

---MUSIC---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
i7 extreme kaže...

Da napomenem, taj beep se poceo događat odkad sam stavio novu grafu. Na staroj nije bilo tog beepa, pa jel moguce da grafa nesto nevalja, spojena je na VGA, da probam preko adaptera DVI to VGA?

Najvjerojatnije je problem u slabom napajanju - MS shrotex kod paljenja bude preopterećen pa ne može isporučiti kvalitetan napon/struju.

Ali kao što ihush kaže, samo polako, eliminirati jednu po jednu komponentu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Matozan kaže...
i7 extreme kaže...

Najvjerojatnije je problem u slabom napajanju - MS shrotex kod paljenja bude preopterećen pa ne može isporučiti kvalitetan napon/struju.

Ali kao što ihush kaže, samo polako, eliminirati jednu po jednu komponentu

Uopce nisam razmisljao da ce mi napajanje bit slabo -.-

A testirat cu komponente pa cu vidit, hvala :)

---MUSIC---
14 godina
Beep maticne!

Večeras sam promjenio pastu na procesoru , i vratio sve kako je bilo , i od sada mi se čuje beep svakih 15-20 sec ali sve radi uredno , na matičnoj gledam jel javlja kakvu grešku,ne. Sistem mi radi najnormalnije. Mislio sam da sam pre jako stegao hladnjak na socket, ali nije . Probao sam i clearmos, stress test. Sve stabilno , sve okej.  Od tada sam isključio u biosima taj check. Jel može biti nešto ozbiljno?

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 20:37 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice