ATI 4850 voli raditi na 100+ C

poruka: 35
|
čitano: 4.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

A jeste smiješni! :)

1. Ta grafa je grije ko blesava, veliš da je stara pola godine, to znači da je onaj single šrot kuler gore s nevaljanim BIOS-om, to je sam ati priznal da treba mijenjat bios!

2. Ta temp je kolko se nekima činilo čuno, nije....ona može još gore a da sve radi kak treba!

3. Tolka temp ti nije bezveze i nije zbog FAMOZNE prašine.... nego jer je neko šrot kučište sa 0 protoka zraka, a kartica je single slot a to znači da vruči zrak od 100°C upuhuje u kučište, i samim time ne grije se samo kartica nego i sve komponente! A to je jedan veliki šit...

4. Sad ili otvori kučište i izgubi garanciju ili piči po starome i ak se kaj desi nosi na reklamaciju i nabi im karticu u šu*** !

To su te super duper najbolje na ovom forumu kartice...4850, tko je got pital kaj da kupi samo se pisalo 4850-....

edit: a pametnjakovići koji govore nek nosi u servis, ajd mi reci kaj mu budu rekli u servisu kad donese ispravno računalo....ha? Pa dajte se urazumite! Još mu budu naplatili radne sate...

e7300 BFG GTX260 maxcore I45 2x2GB DDR2 1066MHz WD 6400AAKS T220
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 22:31 (aquaevivae).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ali kućište je jako dobro - Coolermaster Elite.     Ja isto mislim da je kartica zapravo napravljena da radi na većim temp, zato jer bi se inače restartirala i imao bih i raznih drugih softverskih problema.   Ovako mi je jedino bed što se prokleti ventilator na grafi previše čuje a moram ga držati na 70% kad igram EVE.   ako ga i držim na manje on se automatski pojača (iako je upaljeno manualno).      

a ovo za servis dobro kažeš....   ako se ne radi o nekom (pravom) kvaru, vjerujem da bi mi još i naplatili pregled i eventualni popravak, a vrlo vjerojatno bi još i neki cooler stavili ili neš.   Tako da neka traje dok traje, samo me zanima može li otići nešto još osim grafičke ako se kojim slučajem pokvari zbog takvih temperatura (iako ne vjerujem da hoće jer bi već otišla dosad, hm)

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neće ti niš otići...skini si everest pa malo škicaj temp kak se kreću!

Ah...ne brine mene kučište već protok zraka kakav imaš, reci raspored ventova i veličinu!

Gle, to su ti bile takve kartice kad su tek izašle, single slot, ta 4850 ima indentičan kuler ko i 3850 ona tanka ak znaš, e a taj kuler jedva da je hladil 3850 na 75°C a kak bi sad mogel hladit ovu koja se grije duplo, te je bučna ko sam vrag...

Ha sad, temp ti je tihi ubojica...jel se naljepnica da nekak skinut da se ne vidi da je dirana...

Sama temp GPU-a tj. jezgre može i do 140°C, no pitanje je kaj s regulatorima voltaže i PCB-a, oni se sjebu totalno ak su takve temp!

Al imaš gar i boli te đon, samo znam da kad nosiš na reklamacije da ti komp nedaju po par mj. to je ono najjadnije!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

da, to i mene brine kad bih ga odnio;

uglavnom sad sam na control panelu stavio automatsku regulaciju, temperatura u windowsima mi je oko 80C, a u igrama se penje do oko 100, a ventilator regulira po potrebi, max. do nekih 85% čini mi se, u windosima radi na 30-ak.

pa sad mislim da ja tu više ne mogu napraviti, jer sve radi po "defaultu".   ako šta i ode (a nadam se da neće) preostaje mi garancija.       samo me zanimalo koliko je to normalna pojava i je li normalna pojava uopće/da li se trebam brinuti oko toga.   A kao što sam rekao, osim nešto glasnijeg rada ventilatora, sve radi   ok, nema nikakvih trzanja, greški ni resetiranja.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve je to normalno, to je takva kartica i još imaš zatvoreno kučište, to je tak i nemreš si pomoći dok ne otvoriš kučište!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice