ASUS F7F series BIOS problem

poruka: 22
|
čitano: 9.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ASUS BIOS problem

Pozdrav!

Imam problem... 

radio sam novu instalaciju windowsa 8 sa XP-a, u početku nije htjelo bootat sa CD-a pa sam morao ući u BIOS da mu zadam da boota sa cd-a ali nisam otvorio onaj dio bios-a gdje se zadaje taj parametar nego sa SHIFT+f10 i otvorilo mi nekakav setup od bios-a gdje sam vjerojatno nesto izmijenio, slućajno... (nisam bas bio skuzio taj dio). Restartam laptop, uđem u pravi bios sa del tipkom ovaj puta i nadjem gdje se zadaje boot sa cd/dvd. Opet restartam laptop, sve normalno ide... krene instalacija novih windowsa 8... znači, formatirao stare windows Xp, napravio dvije particije i sve što treba, instalacija odradila sve kako treba i završila svoj dio i nakon toga se laptop po završetku instalacije treba i krene sam restartat kako bi kod novog pokretanja i boota pokupio još što treba i instalirao windowse do kraja... e tu počinje moj problem...

Nakon restarta, pali se samo onaj ASUS logo i tu sve staje... niti odlazi na boot sa cd (ni ne traži me ono da kliknem bilo koju tipku da bi bootao sa cd-a) nego jednostavno stoji samo taj Logo ASUS i u desnom dole kutu Intel-ov logo... 

Postoji li kakav način da se bios vrati na "tvorničke postavke" ili nešto kako bi završio tu instalaciju do kraja...

Radi se o ASUS F7F series laptopu sa AMIBIOS ver. 203

p.s.

kod paljenja laptopa jedino f2 tipka reagira gdje mi izbacuje neke parametre koje baš i ne kužim al evo link slike ako pomaže...

unaprijed hvala u nadi da će se naći neko ko će mi moći pomoć oko ovoga!

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: ASUS BIOS problem
phoenix2003 kaže...

Jesi li pročitao informacije sa ovog linka? http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=3&m=F7F&s=105&hashedid=3tsIz2BvS10ziTyg&os=&no=1775

evo upravo... al koja mi je pomoć od toga?!

ja kad stisnem tipku koja pali laptop, odradi se samo onaj dio di se pokaže slika ASUS logo na crnom ekranu... da li si ti pročitao moj post? ne prima ni del tipku ni f bilo koji osim f2....

14 godina
neaktivan
predator971 kaže...

Pozdrav!

Imam problem... 

radio sam novu instalaciju windowsa 8 sa XP-a, u početku nije htjelo bootat sa CD-a pa sam morao ući u BIOS da mu zadam da boota sa cd-a ali nisam otvorio onaj dio bios-a gdje se zadaje taj parametar nego sa SHIFT+f10 i otvorilo mi nekakav setup od bios-a gdje sam vjerojatno nesto izmijenio, slućajno... (nisam bas bio skuzio taj dio). Restartam laptop, uđem u pravi bios sa del tipkom ovaj puta i nadjem gdje se zadaje boot sa cd/dvd. Opet restartam laptop, sve normalno ide... krene instalacija novih windowsa 8... znači, formatirao stare windows Xp, napravio dvije particije i sve što treba, instalacija odradila sve kako treba i završila svoj dio i nakon toga se laptop po završetku instalacije treba i krene sam restartat kako bi kod novog pokretanja i boota pokupio još što treba i instalirao windowse do kraja... e tu počinje moj problem...

Nakon restarta, pali se samo onaj ASUS logo i tu sve staje... niti odlazi na boot sa cd (ni ne traži me ono da kliknem bilo koju tipku da bi bootao sa cd-a) nego jednostavno stoji samo taj Logo ASUS i u desnom dole kutu Intel-ov logo... 

Postoji li kakav način da se bios vrati na "tvorničke postavke" ili nešto kako bi završio tu instalaciju do kraja...

Radi se o ASUS F7F series laptopu sa AMIBIOS ver. 203

p.s.

kod paljenja laptopa jedino f2 tipka reagira gdje mi izbacuje neke parametre koje baš i ne kužim al evo link slike ako pomaže...

unaprijed hvala u nadi da će se naći neko ko će mi moći pomoć oko ovoga!

udes u bios najjednostavnije i sve vratis na defaul settings i onda bi trebalo raditi samo kasnije opet udes i enable-s postavke ako je nesto vazno recimo gasenje pc-a u slucaju pregrijavanja,virus detection itd!!

13 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

udes u bios najjednostavnije i sve vratis na defaul settings i onda bi trebalo raditi samo kasnije opet udes i enable-s postavke ako je nesto vazno recimo gasenje pc-a u slucaju pregrijavanja,virus detection itd!!

kako da uđem u bios... samo f2 od tipki prihvaća ostalo ne reagira... samo stoji taj logo od ASUS-a na crnoj podlozi i to je to... jel ima neki over ride kak se ulazi u bios ili nešto slično... NE MOGU do bios-a kako bi vratio na default postavke, ako se razumijemo?!

15 godina
ASUS BIOS problem

Imaš li kojim slučajem Asusov originalan CD koji je došao sa laptopom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Imaš li kojim slučajem Asusov originalan CD koji je došao sa laptopom?

nažalost nemam... možda ima za skinut negdje...

15 godina

Gledao sam, nema. Da imaš taj disk lako bi resetovao BIOS. Ovako ti nema druge da ga otvoriš i izvadiš bateriju na 10 sekundi. Ali prije nego što to pokušaš uraditi pokušaj ovo: Kada pokreneš laptop odmah ga ugasi držeći power dugme dok se ne ugasi. Ponovo ga startaj i trebao bi ti dati opciju da ga digneš u safe mode i još nekoliko drugih opcija od kojih je jedna "Last known good configuration". Pokušaj prvo safe mode ako uspiješ vidi kakve ti opcije bude davao jer ta mašina tvornički ima recovery opciju. Dakle nemoj čekati da zaglavi, čim ga pokreneš odmah gasi!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 22:35 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: ASUS F7F series BIOS problem
phoenix2003 kaže...

Gledao sam, nema. Da imaš taj disk lako bi resetovao BIOS. Ovako ti nema druge da ga otvoriš i izvadiš bateriju na 10 sekundi. Ali prije nego što to pokušaš uraditi pokušaj ovo: Kada pokreneš laptop odmah ga ugasi držeći power dugme dok se ne ugasi. Ponovo ga startaj i trebao bi ti dati opciju da ga digneš u safe mode i još nekoliko drugih opcija od kojih je jedna "Last known good configuration". Pokušaj prvo safe mode ako uspiješ vidi kakve ti opcije bude davao jer ta mašina tvornički ima recovery opciju. Dakle nemoj čekati da zaglavi, čim ga pokreneš odmah gasi!

pokušao evo nekoliko puta... niti da bi...opet ga samo otvori sa logom ASUS-a i ne mrda... znaći, čim sam ga pokrenuo odma sam ponovo stisnuo power button i držao dok se ne ugasi... nakon pokretanja ista stvar... zaglavi kao i prije.... :/

15 godina

Kad ga startaš funkcioniše li F9, onako  kako je opisano na linku koji sam postavio? Kada si formatirao da li si izbrisao i onu malu particiju (vidi link također)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kad ga startaš funkcioniše li F9, onako  kako je opisano na linku koji sam postavio? Kada si formatirao da li si izbrisao i onu malu particiju (vidi link također)?

niti jedna tipka osim f2 ne reagira. Ostavio sam link na sliku toga sto mi izbaci kad startam sa f2 tipkom pa možeš pogledat ako več nisi... zajebava me taj laptop od sinoć, a sad još i ovi Danci :))

15 godina

Pažljivo ga otvori i izvadi bateriju iz matične ploče na 10 sekundi. Predlažem ti da prvo malo prosurfaš da vidiš kako se otvara i gdje je baterija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pažljivo ga otvori i izvadi bateriju iz matične ploče na 10 sekundi. Predlažem ti da prvo malo prosurfaš da vidiš kako se otvara i gdje je baterija.

otvorio, izvadio bateriju na 10 sec, probao upalit i dalje ništa... opet otvorio, izvadio bateriju na 20-30 sec... i dalje ništa... ista stvar... samo logo ASUS stoji i ne mrda... :/

15 godina

Ništa, onda ti samo preostaje servis....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma dobro, to mi je zadnja solucija... evo javlja mi šogor, njegov je lapttop da ima neki cd od laptopa ipak.. malo je potražio ipak pa će ga sutra donijet.... kako će mi taj cd pomoći, jel imaš neku ideju?

15 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Hvala ekipa na pokušajima... servis će valjda otkrit misteriju BIOS-a ;)

LP

15 godina
neaktivan

I kako si rješio problem ? I ja imam isti taj problem.... :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Kad ga startaš funkcioniše li F9, onako  kako je opisano na linku koji sam postavio? Kada si formatirao da li si izbrisao i onu malu particiju (vidi link također)?"

Ja sam kada sam formatirao izbrisao i onu malu particiju... Sad ne znam šta dalje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 11:39 (Mihajlo).
14 godina
protjeran

Morate postavit u biosu da HDD ima prioritet pri bootanju ispred CD/DVD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ali ne mogu u bios kada se zabloka čim očita uređaje HDD i pržilicu i tako stoji ... Ja imam Asus A9RP.

Hvala !

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 12:14 (Mihajlo).
15 godina
neaktivan

Kod mene bio problem neoriginalni punjač.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice