Uspio sam pokrenuti komp i sve je OK kod normalnog rada, ali u igrama mi se javljaju čudni artefakti - teksture mijenjaju boju u ljubičastu svaku sekundu ili dvije, nekad češće. Grafe su dvije GTX 460 Hawk TA (nisu overclockane) i proc i5 760 (na 3.4 GHz), nikad mi se prije nije to javljalo, temperature su normalne. Ne mogu sad znati koja je grafa uzrok, master ili slave
Testirati ću memoriju sa MemTestom i VRAM sa VMT-om, pa ću javiti kako je prošlo. Nadam se da nije nešto otišlo nepovratno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isprobaj jednu po jednu, sli ponekad zna zaj*bavati s driverima
Sad sam instalirao 285.62 WHQL drivere (clean install) pa idem opet probati.
EDIT: Još uvijek se pojavljuje, ne znam koji je k**** s ovim kompom.
Jeli imao tko još ovakve artefakte? Nisu svi isti, meni teksture dobiju ljubičasti ''odsjaj'' svakih par sekunda. Ne bi baš želio grafu u pećnicu ako baš ne moram.
Tako je meni bilo sa 8800 i 9800GTX, kod obadvije VRAM otišao (čini mi se, za 9800GTX sam siguran).
Ali pošto su u SLIu, probao bih prvo jednu po jednu ako nisi?
A ništa onda od igranja, barem ostalo radi kako treba. Čudno, HD filmovi normalno rade, a često su dosta zahtjevni za GPU.
A ništa onda od igranja, barem ostalo radi kako treba. Čudno, HD filmovi normalno rade, a često su dosta zahtjevni za GPU.
Reklamacija?
Isto se događalo i meni - otišla je memorija na grafičkoj. Sve je bilo u redu čim sam je zamijenio.
A stariji driveri? Meni su 285.62 korak unazad ( famozni "driver has stopped working and recovered" na svakih par sati )
A radilo je sve perfektno prije čišćenja komponenti kompresorom odnosno prije rastavljanja kompa 
EDIT: Pretpostavljam da se slave grafa pali samo kod zahtjevnijih zadataka (što filmovi, internet i ostalo nije) kao što su neke 3D aplikacije kao npr. igre.
Odvrtio sam FurMark (multi-GPU) i nikakvi se artefakti ne pojavljuju. Stvarno čudno, možda se javlja samo u fullscreen modu.
EDIT: Odvrtio sam u fullscreen modu i nakon par minuta se javio isti artefakt.
EDIT 2: Ugasio sam SLI i nisu se javljali artefakti u fullscreen igranju.