Acer eMachines E642G

poruka: 11
|
čitano: 4.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

Slagao sam laptop iz dva sam složio jedan,potpuno isti modeli su obadva,na prvom je bio razbijen ekran i potrgan konektor za punjač pa nije punilo bateriju...na drugom je crkla matična i nije bilo baterije,harda i RAM memorije...

Najlakše mi je bilo prebacit matičnu iz prvog u drugi i dodatno još hard i RAM memoriju te na kraju i bateriju iz prvog...morao sam prebacivat u ovaj drugi jer je imao kučište cijelo,a prvi je imao oštečeno kod konektora za punjač...

Kad sam složio kompletno ovaj drugi sa ispravnom matičnom(to sam siguran) i ostalo što je falilo na njemu,laptop se sad neče upalit,punjač sad radi kako treba i bez prekida puni bateriju(svjetli lampica) a kad ga želim upalit zavrti ventilator i upali se lampica u gumbu za ON/OFF  te odjednom sve crkne i tako kod svakog pokušaja..

Probao sam bez baterije,samo sa punjačem,držat tipku na prazno 30 sec i onda ponovo ali ništa...

Ako može pomoć od kuda da krenem??

Hvala unaprijed!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

prvo je lampica za punjenje svjetlila crveno cijelo vrijeme,sad nako 1h lampica svjetli plavo i laptop se vjerojatno dalje puni ili je pun???? neznam

Inače obadva su duže vrijeme stajali

Ali ne pali dalje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Acer eMachines E642G

Kako se npr. posao radnika u građevini ne svodi samo na znanje zidanja nekoliko redova "iste" cigle... tako ovdje pitaš otkud da počnes; valjda od nekog početka, osnova građe računala, osnova elekronike...

Ukoliko si sve dobro složio/presložio, resetirao CMOS... sustav se ne inicijalizira uzroka moze biti mnogo; CPU, RAM, VGA, CHIPSET... ako imas potrebnu opremu testiraj...

14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Kako se npr. posao radnika u građevini ne svodi samo na znanje zidanja nekoliko redova "iste" cigle... tako ovdje pitaš otkud da počnes; valjda od nekog početka, osnova građe računala, osnova elekronike...

Ukoliko si sve dobro složio/presložio, resetirao CMOS... sustav se ne inicijalizira uzroka moze biti mnogo; CPU, RAM, VGA, CHIPSET... ako imas potrebnu opremu testiraj...

Presložio sam sve kako treba,to je sigurno,a oko softwera se kužim slabije zato mi treba daljnja pomoć ako je netko voljan nešto konkretnije objasnit

Kako da resetiram taj CMOS(gdje je točno taj CMOS Jumper),gledam po matičnoj i nemogu ga nači da ga ručno,opremu za testiranje nemam ali  CPU,RAM,VGA su radili prije ajmo reč, kad na onom prvom laptopu nije bio razbijen ekran znači...

Evo sada kada držim prije paljenja Fn tipku i Esc. tipku laptop se ne ugasi više,ali još uvijek se neželi pokrenuti dalje i nema slike ni zvuka,a nemogu ga ni ugasit

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 20:51 (tihca).
14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

niko nista?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Acer eMachines E642G

Google????

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

nije taj model,ali našao sam ja video od točno tog modela koji imam

ali to mi ne pomaže,na matičnoj nije klasična CRT baterija za CMOS niti igdje piše kako da ga resetiram,jedini napredak su tipke Fn+Esc. kad ga palim,i to ga zadrži da se ne ugasi odmah...ali dalje nejde

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

sad kad sam ga ponovo rastavio,više mi ne želi ni punit bateriju preko punjača,sreća pa je jučer bateriju napunilo...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

-"klasična CRT baterija"?, klasična baterija nosi oznaku " CR", CRT je skraćenica za "stare" monitore sa katodnom cjevi!

-"niti igdje piše kako da ga resetiram"?, ukoliko ne želiš načiniti još veću štetu na hardveru moj savjet je odnesi laptop u servis da ti to slože...

14 godina
neaktivan
Acer eMachines E642G

znaš da sam mislio na CR bateriju,ako imaš pametan savjet pomogni na servis se uvjek može odnjet ili kupit novo,imam ja i drugi laptop tako da ovo želim pokušat sam,jer ovo je bilo kakti višak

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 18:17 (tihca).

0 0 hvala 0
16 godina

MBO ti ne dozvoljava paljenje ako je ispravna, prvo sumnjaš na napajanje-cpu..(problem i s baterijom, nije lako kao stolni PC), izvadi i RAM ili negdje nisi spojio žicu. Traži manual/servisni i YT za rastavljanje, možda otkriješ koji kontakt fali.

nema prečice ... dok 'sitnice' kao CRT moraš paziti jer npr googlanjem nećeš daleko stići a nitko nema volje učiti početnika koji ne reagira na podražaje.. servisiranje rade iskusni serviseri, baš zato.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice