Acer Aspire One BIOS problem

poruka: 5
|
čitano: 4.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jednom sam već uspješno probudio Bios na ACER ONE

Zatim sam probno instalirao Windows 7 Ultimate....igrao se neko vrijeme...wireless je prekaidao stalno, i htio sam srušiti sedmicu i instalirati Win xp

Dakle srušio sam Windows 7, formatirao disk jer mi nisu trebali nikakvi podaci...tada se pojavio prvi problem....

1.   Bootanje windowsa sa USB stika nije radilo...bootmgr is missing, pokušao nekoliko puta na razne načine ....i ništa ...otvorio bios i isključio mu d2d, poslije toga drugi problem.

2.   Radi procesor, čuje se ventilator ili šta već ali na displeju ništa...tada skidam najnoviji bios za acer aspire one AOA 150, promjenim naziv fajlu 3309.fd u zg5ia.fd....i skupa sa flashit.exe kopiram na USB stick...Isključim Acer, umetnem USB stick,....stisnem tipke Fn i Esc te pokrenem računalo ali i dalje držim ove dvije tipke ( 5 sec.) cca. power lampica počinje blinkati pustim tipke i ponovo još jedan problem...

3   Led lampica na Power prekidaču prestaje blinkati....i nakon 10 - 15 minuta se ništa ne dešava...trebalo bi se računalo restartat samo...

KAJ SE TU PAMETNEG MORE NAPRAVIT ????

MG

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U najgorem slučaju nova matična...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ja sam uspjel jednog slozit s tom procedurom, jedina razlika je u tome kaj sam ja ostavil SVE fajlove na sticku, originalni bios file (bez mijenjanja naziva) i .bat file koji ide uz njega, i naravno ovaj preimenovani file...

Kad pocinje blinkat power button na lapu, trebala bi ti se nakon nekog vremena upalit i lampica na sticku kad pocinje citat bios s njega, i naravno stick mora bit formatiran u FAT (ne FAT32), vecina stickova iznad 2GB to neda, pa si probaj nabavit neki mali stick da se ne mucis jos i s formatiranjem toga....

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Acer Aspire One BIOS problem

Iiii jeb.....pa formatiran u NTFS, a koliko se napatio, dva dana...promjenio dva stika....i koja sam ja konjina...ništa, puno hvala kaj si mi očistil naočale sad sve vidim....u pi..u materinu...počupat ću si kosu....hahahaha

MG
17 godina

malo da osvježim temu

acer aspire one D250-0Bw

ne ide u bios F2

ne ide na boot opciju F12

neče nit windows bootat

stoji tu acer slika sa tim F2 i F12 i to je to.

ako idem kod paljenja odmah ESC tipku pritiskat, dobijem klasični info -- dođe samo do djela gdje izlista koji je CPU i to je to.

ako stisnem f2 za bios.. please wait.. i tu stoji do sutra

čitao sam i o servisnom modu FN+ESC + power

digao bios na 1.29

ali i dalje ništa.. jedino što sad nema F12 opcije.. valjda disablana po defaultu u biosu.

kuda dalje ?

ili matična crkla i to je to ??

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice