4 usb hdd ukljucena

poruka: 18
|
čitano: 2.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
4 usb hdd ukljucena

bok

dali je koji problem ili da nije preporucljivo zbog neceg imati prikljucena 4 usb hdd na komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 4 usb hdd ukljucena

-struja.

ostalo je kao loto, jedan listić=jedna šansa, više=više šansi.. u ovom slučaju za problem (ili idealno, sve radi everafter...).

radit će neko vrijeme, starenje je još dio pravila koja vrijede... a tad možda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
smotaniveliki kaže...

bok

dali je koji problem ili da nije preporucljivo zbog neceg imati prikljucena 4 usb hdd na komp?

ihush kaže...

-struja.

ostalo je kao loto, jedan listić=jedna šansa, više=više šansi.. u ovom slučaju za problem (ili idealno, sve radi everafter...).

radit će neko vrijeme, starenje je još dio pravila koja vrijede... a tad možda.

ihush filozof kao i inace, ali je i u pravu

Svaki hdd vuce nesto struje i upravilu max. struje koliko usb port moze dat. Ako spojis 4, s predpostavkom da imas 6 usb-ova, s time da imaš 2 hub-a od chipseta to znaci da nece radit. A ako bude radilo radit ce slabo, i onda ti dokrajcit vodove unutra jer ce se jako grijat i venetualno uzrokovat trajnom stetom na uredjaju

sup bro?
13 godina
neaktivan
4 usb hdd ukljucena

Da, problem struja, ukoliko nemas drugog izbora... nisi napisao ni imaju  li USB diskovi samostalno napajanje

(bitno)?, rijesenje je dodatni vanjski USB-hub (koncentrator) obvezno sa svojim zasebnim napajanjem (link).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nemaju napajanje, a iman matičnu gygabite h97m hd3 i ima odiza dva gore na vrhu 2.0 kao za misa i testaturu i tada 4 x 3.0 i ja sam u svaki spojio po jedan usb 2.0 hdd bez napajanja, znaci ne valja?? a nista onda, kolike mogu tako spojiti? ili da se to drukcije spoji osim tog sta se mora kupiti, nije to meni za stalno meni je kada radim nesto za firmu pa na svakom iman ponesto i tada ako mi zatreba da mogu kopirati odmah da netrebam ustekavat istekavat stalno

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 11:35 (smotaniveliki).
17 godina

zasto to nisi naveo u prvoj poruci...

moze, nebi smjelo biti problema ali ako se pojave znas zasto i kako ih rijesiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

zasto to nisi naveo u prvoj poruci...

moze, nebi smjelo biti problema ali ako se pojave znas zasto i kako ih rijesiti.

a prije sam nesto i citao i bavio se kompjuterima i znao ali to je bilo prije 10 godina od tada sam laptop koristia samo za pisanje računa itd... sada kad sam morao kupiti novi kupio sam kutiju i to je sve toliko novog da to više nema veze s onim prije pa nisam ni znao šta je važno...

uglavnom ja sam uvijek mislio da ovi usb koji je matičnoj da budu eventualno 2 pod istim napajanjem ili? i da je to napajanje dovoljno za takve stvari kada to poslije nije duplano itd ali sam svejedno pitao, sada neman ni bogzna kakvu matičnu pa neznam ne, šta sada je to ok tako ili?  šta može pregorit, disk ili matična ili nešto drugo?

i da iman i monitor dell p2414h i on ima one usbove i sada ja neznam dali su oni pod naponom ili samo obicno razdjeljivanje i napon od ovog s kojim dođem do njih, jer ima 4 x 2.0, 3 kao unutarnja i jedan izvana ali tu sam spojio printer skener jos jedan printer i onaj vanjski je za stick koji je i prikljucen (nisam ni zna da je ostao) jer neznam dali se tu koristi kakvo napajanje pa sam spojio te stvari, jer ako koristi tada bi mozda mogao tu spojit hdd-e a ovo tamo neznam, da čujem? heeheh

edit, i da neznam dali je bitno i koje napajanje iman, napajanje je forton hexa+ 500, nebi volio da radim nešto šta je upitno ne :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 16:35 (smotaniveliki).
13 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

bok

pitanje?

Koliko dugo ti traje bootup(od post do win screen)

Jedan forumaš je imao tako spojen 1TB disk i kad ga je spojio nakon boota,vrijeme mu se poboljšalo.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
11 godina
neaktivan

ako sam dobro shvatia od kad stisnem tipku na kompu za uključivanju do win screena nekih 14sec a stim diskima više, a i znalo je uopće ne doć u win pa san ih iskopča sada

13 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

ako sam dobro shvatia od kad stisnem tipku na kompu za uključivanju do win screena nekih 14sec a stim diskima više, a i znalo je uopće ne doć u win pa san ih iskopča sada

ovako ćeš...

Nađi temu vaša restart vremena skini vbs skriptu pokreni je s svim diskovima uključenim,i reci koliki je rezultat.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
11 godina
neaktivan

ok, al je to oko ako su spojeni kada komp radi zbog te struje ili ne?

ovako sada bez te vbs skripte (nisam jos gledao sta je to) i bez hdd ukljucenih je 20sec do windowsi al tad je trebalo jos minuta možda da se makne ovo bijelo (to nijedanput nij bilo tako sporo)

edit 2. al ja iman win 8.1 pro je ista skripta ili??

edit 3. iskopčao sam skener iz uticnice jer ja mislim da on zeza, sada je to malčice i brže te odmah dođu ikonice kako treba, možda nije do toga al ta glupi skener se odmah pali pocne da radi nesto ka dođe u win

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 19:03 (smotaniveliki).
12 godina

Ne zamaraj se brzinom bootanja, svaki put koji sekund drugačije...ionako vjerovatno system dišeš sa ugrađenog HDD a ne sa USB-a.

Struja za USB utičnicu ne ide kroz usb-kontroler ( pa ga to ne zagrijava) već preko vanjskog mosfeta na ploči.

13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Ne zamaraj se brzinom bootanja, svaki put koji sekund drugačije...ionako vjerovatno system dišeš sa ugrađenog HDD a ne sa USB-a.

Struja za USB utičnicu ne ide kroz usb-kontroler ( pa ga to ne zagrijava) već preko vanjskog mosfeta na ploči.

samo sam to rekao jer je korisniku andi.cro trebalo puno duže da boota s vanjskim hardom a imao je ssd.pri postu provjeravaju se sve periferije i sav hard prije nego se nađe particija s mbr.

Ovo za struju preko mosfeta,di si to čuo rado bi pročitao taj članak i malo više naučio.

14 godina
AF139 kaže...

Struja ide preko MOSFET-a(buck konverter)ali to napaja cijelo racunalo(PSU).MOSFET je sastavni dio dizajna switching napajanja.Uz mosfet ide jos zavojnica,kondenzatori,switching kontroler,itd...Struja za USB ide preko USB kontrolera,a usb kontroler dobiva napon iz 5V rail-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 21:05 (ivanzu).
12 godina

Na ovaj mosfet sam mislio...ali ovdje je zbilja unutar kontrolera a prije 10-tak godina sam koliko me pamćenje penzića služi vidio shemu sa vanjskim

blok shema jednog porta na usb kontroleru....( http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tps2511.pdf)

http://i.imgur.com/W7srgBi.jpg

ps: uz mosfet zavojnica i kondenzator je obično kod impulsnog regulatora (up ili down) napona a ovako sam služi kao "sklopka" niskog otpora...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 23:03 (AF139).
11 godina
neaktivan

da kad su prikopčani ide sporije al to sam čak i ja znao, čak taj skener je najviše hebao to, nego recite mi dali je to ok tako spojeni, dali taj svaki izlaz na matične može da prije jedan takav hdd, iman jos 2x 3.0 odispred ali te sam ostavio za neke gluposti ako treba

14 godina
smotaniveliki kaže...

da kad su prikopčani ide sporije al to sam čak i ja znao, čak taj skener je najviše hebao to, nego recite mi dali je to ok tako spojeni, dali taj svaki izlaz na matične može da prije jedan takav hdd, iman jos 2x 3.0 odispred ali te sam ostavio za neke gluposti ako treba

Ako bude radilo radit će, možda normalno, ali možda i usporeno jer ti iza usbovj djele struju, tj od njih 6 2 su prava, i ond svaki od ta dva ima još 2 koji uzimaju njegovu struju i njegove instrukcije i njegov logični sklop kao USB hub stoga može radit i usporeno jer ima jedva dovoljno struje. A možda uopće nebi ni radilo. Rizik je naravno, možes ostetit matičnu, vodove, čak i i chipset jer stavljas dosta stresa pod njih, u tom slučaju. Prvo bi vjv usb prestao radit, u najgorem slučaju matična otišla. Ja osobno nebi stajao toliko hddova ba računalo.

sup bro?
11 godina
neaktivan

a koji qrac da imaš usb ako nema svoju struju, ja sam mislio da su 3 prava barem i onda jos jedan svakom, vjerojatno oni odispred imaju svoju struju, ali neću sada se zezati, bezveze je to da nemogu napraviti da ima dovoljno struje onoliko koliko ih ima, neka ih stave manje onda hub si lako svako napravi doda... 

ok ja sam ih maknuo, jel se moglo šta dogoditi jedan dan koliko je o bilo uključeno? (znam glupo pitanje) a ono pitanje u vezi monitora, dali on od svog napajanja daje i usb.ovima, kako ima 4 usb na njemu? te koliko struje trosi stick?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice