Može li biti gore (ponuda IT poslova) izdvojena tema

poruka: 1.208
|
čitano: 617.655
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Može li biti gore (ponuda IT poslova)
Programko kaže...

To je tvoje mišljenje, moje je da je formular idealna za odbijanje najkvalitetnijih ljudi.

Da, baš su ludi da to rade. Dobro da nevidiš što neke druge firme zahtijevaju.

Ovo je klasičan dodatak CV-u kako bi se filtriralo dosta toga. Tu dobri ne otpadaju.

16 godina
odjavljen

Iggy, ali na faksu barem imaš hrpu kolegija o mrežama gdje naučiš protokole i tehnologije. Kako možeš ikad isprogramirati nešto s mrežama, a da se ne susretneš s ovim? I kako ćeš administrirati Unixoid ako ne znaš koristit ssh?

17 godina
Tonči kaže...

Iggy, ali na faksu barem imaš hrpu kolegija o mrežama gdje naučiš protokole i tehnologije. Kako možeš ikad isprogramirati nešto s mrežama, a da se ne susretneš s ovim? I kako ćeš administrirati Unixoid ako ne znaš koristit ssh?

Zašto sve povezuješ s programiranjem? Koliki je postotak unixoid admina u odnosu na ostatak ekipe u IT-u?

Ni ti ne shvaćaš čemu to služi?

16 godina
odjavljen

Jasna je meni svrha, profiliranje svog potencijalnog kadra i lakše filtriranje . To je OK, ali cijeli upitnik je nepotreban za senior system admin poziciju, kao i za senior deva. Ako traže seniore, na taj oglas im se ni neće javiti priučeni propali student povijesti, nego netko tko će ionako ono što se traži zaokružiti u višem rangu. Kako možeš baratat unixoidom bez da znaš te stvari? Klikat po sys centeru Ubuntua?:P

17 godina
Tonči kaže...

Jasna je meni svrha, profiliranje svog potencijalnog kadra i lakše filtriranje . To je OK, ali cijeli upitnik je nepotreban za senior system admin poziciju, kao i za senior deva. Ako traže seniore, na taj oglas im se ni neće javiti priučeni propali student povijesti, nego netko tko će ionako ono što se traži zaokružiti u višem rangu. Kako možeš baratat unixoidom bez da znaš te stvari? Klikat po sys centeru Ubuntua?:P

Pa nije ideja da znaš sve, koliko je ideja prikazati tehnologije koje su ti poznate, na osnovu čega poslodavac može vidjeti da li mu se neki kandidat profilira i kao netko tko može pokriti neke druge stvari, koje inicijalno nisu tražene u samom oglasu za posao, a koje nije moguće opisati kao tražene jer bi sam oglas izgledao kao kupus.

Imaš senior admina koji uopće ne poznaju neke druge tehnologije (npr. mirkosoftaš ne mora znati linux / Unix), ali ako zna može biti bonus. Ili Cisco, backup sustave itd.

Zato je taj papir dosta važan u slučaju da se firma bavi raznim tehnologijama.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Pa nije ideja da znaš sve, koliko je ideja prikazati tehnologije koje su ti poznate, na osnovu čega poslodavac može vidjeti da li mu se neki kandidat profilira i kao netko tko može pokriti neke druge stvari, koje inicijalno nisu tražene u samom oglasu za posao, a koje nije moguće opisati kao tražene jer bi sam oglas izgledao kao kupus.

Imaš senior admina koji uopće ne poznaju neke druge tehnologije (npr. mirkosoftaš ne mora znati linux / Unix), ali ako zna može biti bonus. Ili Cisco, backup sustave itd.

Zato je taj papir dosta važan u slučaju da se firma bavi raznim tehnologijama.

ali old iggy tu imaš problem specijalizacije

evo ja sam u jednom trenutku sa hardveraja prebačen u odjel kreditne naplate, za mjesec dana sam izgubio skoro sve što sam znao (jer je tehnologija otiša naprijed, a ja sam učio neke sasvim druge stvari - jer ne možeš biti na dva mjesta istovremeno)

i tokom vremena ljudi se specijaliziraju za neke stvari više ili manje (ili im pašu ili ih radno mjesto na to usmjeri)

tako sam ja sad "genije" koji zna raditi 100 stvari, ali nisam u ničem najbolji - što je paradoks - jer poslodavci za 99% mjesta traže baš toga "najboljeg" a ne najsvrestanijeg

osim toga kad im navedem što sve znam raditi dobijem odgovor

a) prekvalificiran

b) mi te ne možemo platiti (a da mi čak nije ni ponudio neki iznos)

17 godina
Darky kaže...

ali old iggy tu imaš problem specijalizacije

evo ja sam u jednom trenutku sa hardveraja prebačen u odjel kreditne naplate, za mjesec dana sam izgubio skoro sve što sam znao (jer je tehnologija otiša naprijed, a ja sam učio neke sasvim druge stvari - jer ne možeš biti na dva mjesta istovremeno)

i tokom vremena ljudi se specijaliziraju za neke stvari više ili manje (ili im pašu ili ih radno mjesto na to usmjeri)

tako sam ja sad "genije" koji zna raditi 100 stvari, ali nisam u ničem najbolji - što je paradoks - jer poslodavci za 99% mjesta traže baš toga "najboljeg" a ne najsvrestanijeg

osim toga kad im navedem što sve znam raditi dobijem odgovor

a) prekvalificiran

b) mi te ne možemo platiti (a da mi čak nije ni ponudio neki iznos)

Kako i zašto si sa HW-a prešao u odjel kreditne naplate mi je crna rupa, ali nebitno. Isto tako, izgubio si puno manje za potencijalnog poslodavca nego da zaposli nekog da uči od nule.

Ovo o čemu dalje pričaš je čisti problem tržišta, trebat će proći godine da se krene dalje.

13 godina
protjeran
Može li biti gore (ponuda IT poslova)

Razjačal se natežući se s hardverom i onda su ga, takvog kršnog i širokih pleća, prebacili u naplatu kredita.

OT: Ni meni nije jasno gdje su problemi sa Spanovim upitnikom. Sumnjam da ne znaju kaj im treba i kakvog zaposlenika traže. Budući da rade s gomilom raznih firmi, koje koriste gomile raznih i različitih rješenja u svom radu, treba im netko s dugogodišnjim iskustvom i širokim spektrom znanja.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Razjačal se natežući se s hardverom i onda su ga, takvog kršnog i širokih pleća, prebacili u naplatu kredita.

OT: Ni meni nije jasno gdje su problemi sa Spanovim upitnikom. Sumnjam da ne znaju kaj im treba i kakvog zaposlenika traže. Budući da rade s gomilom raznih firmi, koje koriste gomile raznih i različitih rješenja u svom radu, treba im netko s dugogodišnjim iskustvom i širokim spektrom znanja.

hahaha, dobra usporedba, samo nisam zbog snage već pameti prebačen na naplatu kredita {#}

oni u Spanu kao i svim firmama traže hobotnicu sa 8 ruku i zmaja sa 7 glava

problem je kaj upitnike ne piše profesionalac sysadmin ili developer već neka fufica iz HR koja nema pojma o zapošljavanju niti koja prava pitanja postaviti

a kad se pojaviš na intervju, dobiješ psiho testove i u 99% slučajeva zaposle totalnog kretena - jer su testovi takvoga izbacili na prvo mjesto

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 10:30 (Darky).
13 godina
protjeran

Meni su gospodične psihologinje u bivšoj firmi rekle "Imaš sreće što ovih psiho-testova nije bilo kada su tebe zapošljavali" nakon što sam ih ispunio iz zajebancije uz kavu.

Testove, ne gospodične.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vezano uz Span, par nekih osobnih crtica.....

prije svega ne razumijem čemu se neki čude, normalno je da postoje neki preliminarni upitnici, da se razumijemo, spanov upitnik sam skoro tjedan dana ispunjavao i malo jesu pretjrali s količinom informacija i neka terminologija je zastarjela (možda je to i namjerno stavljeno; ja sam im to rekao u napomeni na kraju) isto tako neke stvari su nepotrebne (vojna obveza) a neke se ponavljaju no dobro ionako je svrha takvih upitnika neakva predeliminacija a nakon toga je išlo nekoliko krugova raznih vrsta testiranja + rešetanje od strane njihovih lumena (ko zadnjeg šmrkavca su me oprali) pa onda još jedan razgovor s psihologom.....

@Darky - "fufice iz hr-a" obično su završile psihologiju i znaju poprilično o selekcijskim postupcima i za postavljanje tehničkih pitanja pozovu nekoga tko već radi na takvoj ili sličnoj pozciji

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

@Darky - "fufice iz hr-a" obično su završile psihologiju i znaju poprilično o selekcijskim postupcima i za postavljanje tehničkih pitanja pozovu nekoga tko već radi na takvoj ili sličnoj pozciji

vjeruj mi, nemaju pojma

da imalo imaju pojma ne bi zapošljavali kretene

psiholozi kažu - tip je odličan za šefa - arogantan i probojan - u stvarnosti je tip koji samo sjedi u birtiji i niš pod milim bogom ne radi

i samo prigovara da ništa nismo napravili - a jedino nije napravljen posao koji je on sam trebao raditi - ali bio je zauzet u birtiji

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 9:36 (Darky).
15 godina
neaktivan

Evo jednog oglasa kojime odusevio :

http://www.posao.hr/oglasi/web-programer-m-z/314788/

Dakle, web programer , dizajner, iphone programer , 4 godine iskustva i to sve skup s ekonomskim faksom ili srednjom. Zaposljavanje na 3 mjeseca.

Dobijete skuter na koristenje.

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

kapitalisti :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shteva kaže...

Dakle, web programer , dizajner, iphone programer , 4 godine iskustva i to sve skup s ekonomskim faksom ili srednjom. Zaposljavanje na 3 mjeseca.

"web programer" wtf is that???

osim toga čitajuči oglas nije mi baš jasno jel njima treba netko za izradu web stranica ili programer aplikacija

jer nakon proilično zbunjujućih uvodnih rečenica, sve se mijenja da dođete do boldanog...

15 godina
neaktivan
Darky kaže...
shteva kaže...

"web programer" wtf is that???

osim toga čitajuči oglas nije mi baš jasno jel njima treba netko za izradu web stranica ili programer aplikacija

jer nakon proilično zbunjujućih uvodnih rečenica, sve se mijenja da dođete do boldanog...

Ali dobiješ skuter na korištenje !

Službeni skuter ni manje, ni više !

16 godina
neaktivan

Plaća: redovna i nakon 3 mjeseca nadprosječna

ovo mi je ipak naj bolji dio oglasa

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Programko http://programko.bloger.hr

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
shteva kaže...

Stalno kukate da nema posla, a svakom poslu kojeg nađete se rugate.

Ima doista bedastih poslova na tim web portalima, ali ovo je s druge strane odličan posao za mlade ljude.

Najveći problem kod objave natječaja dolazi zbog efekta "pokvarenog telefona". Voditelj IT-a traži direktora da zaposli novog djelatnika i da mu okvirne potrebe. Direktor traži kadrovsku da objavi natječaj. Cijeli opis se u tom lancu prvo razvodni, a zatim prenapuhuje, pa dolazi do situacije kad informatički pripravnik treba imati diplomu MIT-a i iskustvo u NASI.

No ovo doista nije jedan od tih oglasa. Oglas se tek malo izgubio u papirologiji i propisima firme. Ovo uopće nije informatički, već marketingški posao. Može se zapravo reći da traže informatičku podršku prodaji.

Firma želi otvoriti web shop i za to traže novog djelatnika, koji će pomoći pri otvaranju i zatim nastaviti na održavanju web shopa, vjerojatno postojeće joomla web stranice i izradu promo letaka u dizajnerskim i grafičkim aplikacijama. Radno vrijeme će upotpuniti popunjavanjem facebook i twitter stranica. Zbilja lak posao za marketingškog asistenta, koji je dovoljno raznolik i ne previše stresan.

Razlog zašto traže "web administratora" leži u kadrovskoj. Kadrovska ima gotovu sistematizaciju radnih mjesta i morali su takvo radno mjesto negdje ugurati, pa su uzeli nekakvu postojeću radnu poziciju. Posao ne može nositi ljepšu titulu, poput Voditelj multimedijskih projekata, jer direktor želi da djelatnik bude na trećem stupnju odgovornosti i zahtjevnosti radnog mjesta, dok voditeljske pozicije trebaju barem četvrti ili peti stupanj, što zahtjeva veći koeficjent.

Ovo za programiranje iOS aplikacije je druga stvar. Oni ne traže Object C programera, već nekog koga bi to moglo interesirati u općem smislu, da pridoda projektu kakvu ideju i ponešto nauči usput. Ako će platiti vanjsku firmu za izradu aplikacije, da taj novi zaposlenik može naknadno naručiti dodatne nadogradnje i izmjene, a da zna o čemu priča.

Skuter je doista simpatičan dodatak. Budući da se firma bavi prodajom skutera, praktičnije im je nego uzimati aute na leasing, a ako djelatnik mora na teren, ja bih se preporodio da u centru Zagreba vozim skuter, a ne da tražim parkirno mjesto za 4-5 metara dugu lađu.

Rad na određeno znači da će biti tri mjeseca na probnom roku i zatim dobiti ugovor za stalno, a plaću koju može očekivati je 4-5 tisuća kuna, što je više nego korektno za takav profil zaposlenja.

Natječaj uvijek treba gledati s rezervom, a ovo gledajte kao:

Marketingški asistent

-opće poznavanje rasterske i vektorske grafike, alata u grafičkim aplikacijama (vrlo vjerojatno se radi na prepravljanju postojećih promo materijala dobavljača)

-administracija joomle i magente

-SSS informatička/grafička/ekonomska ili netko zelen s diplomom

-ostatak osnovnog znanja na računalu

17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
Rad na određeno znači da će biti tri mjeseca na probnom roku i zatim dobiti ugovor za stalno, a plaću koju može očekivati je 4-5 tisuća kuna, što je više nego korektno za takav profil zaposlenja.

Natječaj uvijek treba gledati s rezervom, a ovo gledajte kao:

Marketingški asistent

-opće poznavanje rasterske i vektorske grafike, alata u grafičkim aplikacijama (vrlo vjerojatno se radi na prepravljanju postojećih promo materijala dobavljača)

-administracija joomle i magente

-SSS informatička/grafička/ekonomska ili netko zelen s diplomom

-ostatak osnovnog znanja na računalu

mislim da ti pogrešno gledaš na to...

prvo se traži neko za izradu web stranica, a onda se boldanim nudi posao izrade iphone / ipad aplikacija ?????

već ove dvije stvari su oprečne

znači oni ne traže kaj ti napisao, već traže

prvoklasnog web dizajnera - i profesionalnog programera

e kako poznajem nekolicinu takvih znam da ni jedan nije oboje ili je programer ili dizajner nikad oboje

i onda šlag na kraju je vođenje marketinga na webu

uglavnom traže osobu za 3 jako različita i jako teško spojiva posla u isto vrijeme

14 godina
neaktivan

Bojim se da čitaš s nerazumijevanjem i opet prenapuhuješ. Kao i onda kad su napali onog čovjeka da traži tim od 20 informatičara, a ne samo jednog.

Na tom radnom mjestu počinjete sa projektom WEB SHOP-a. Obvezno je znanje u implementaciji WEB SHOP-a, povezivanje baza podataka, poželjno je poznavanje Magento tehonologije web shop-a, a jako važno je poznavanje naplate putem web shop-a.

Ovo je glavni razlog zašto proširuju kadar. Traže nekog tko je već radio na imprementaciji web shopa. Normalno da neće sam to napraviti. Firma ne razumije što izrada web shopa zahtjeva i traže čovjeka koji će držati konce u rukama. Njima su to baze i sustavi naplate, ali u konačici, njihov poslovni sustav će izbaciti tablicu koja će osvježavati podatke na web shopu (zalihe i nadopune), a naplatu će ionako riješiti vanjska agencija s naplatom svake transakcije. Nitko ne očekuje da ćeš bilo kakvoj firmi pisati podatke kreditne kartice. Za dizajn će uzeti gotov predložak magente i izmjeniti logotip, slike i boje.

...i da imate napredno poznavanje aplikacije JOOMLA jer Vaš rad uključuje administraciju CMS stranica.

Znači stranicu već imaju, i treba im običan administrator. Netko tko će izmjeniti nekoliko podataka, dodati novi artikl i obavijest.

Vaš zadatak bi uključivao vođenje korporativnih profila u virtualnoj zajednici (Facebook, Twitter itd.), distribuciju sadržaja i praćenje komentara kroz društvene medije (forume, blogove), održavanje tagova i feedova, analizu ključnih riječi i fraza, praćenje link building kampanja itd.

Znači, kad dođe novi skuter u ponudu, tvoj je zadatak staviti njegovu fotografiju na Facebook i pratiti komentare korisnika. Baš neki internet marketing. 

Ne znam kako si ti došao do ideje da traže prvoklasnog web dizajnera, profesionalnog programera i voditelja internetskog marketinga, kad traže nekog s prethodnim iskustvom s magentom i osnovnim poznavanjem joomle. Surfanje po Facebooku i Twitteru se ne može nazvati voditeljem internetskog marketinga.

Baš nigdje u oglasu se ne spominje web dizajn. Spominje se poznavanje grafičkih aplikacija za druge potrebe firme, a to je osnovna obrada fotografija i kakav manje zahtjevni plakat. Nije da će raditi korporacijski katalog gdje mu je potrebno znanje izdavaštva.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sinatra kaže...

Bojim se da čitaš s nerazumijevanjem i opet prenapuhuješ. Kao i onda kad su napali onog čovjeka da traži tim od 20 informatičara, a ne samo jednog.

Problem i jest bio u činjenici što je tražio jednog za sve stvari koje je naveo. Zaista ne vidim kako naše pižđenje na to možeš smatrati prenapuhanim.

16 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...
Sinatra kaže...

Problem i jest bio u činjenici što je tražio jednog za sve stvari koje je naveo. Zaista ne vidim kako naše pižđenje na to možeš smatrati prenapuhanim.

sinatra je trol koji ide od jedne do druge teme.......

14 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

U tom konkretnom slučaju, čovjek je tražio sveobuhvatnog informatičara prosječnog znanja. Znači da nije profesionalac na svim područjima, ali da se ne nađe kao riba na suhom kad sjedne pred kompjuter. Najnormalniji oglas za sistem admina za 5000 kuna.

Opet se ista stvar ponavlja. Ovi traže asistenta s osnovnim znanjem internetskih admin panela, a vi ste pronašli tri stručnjaka u opisu.

Tko i dalje stoji pri svojoj teoriji prenapuhavanja ovih poslova, želim mu svu sreću s traženjem posla.

17 godina

http://www.moj-posao.net/Posao/196736/Sistem-administrator-podrske-za-servere-programer-mz/

Ma sjajno, opet neki papak traži podvojenu ličnost...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 18:31 (Opti).
15 godina
neaktivan
Opti kaže...

U zadnjih nekoliko godina se poprilično povećao broj oglasa u kojima se traži sysadmin-programer. Ako se mene pita, neka se lagano napuše k*rca. {#}

Mislim da se u Hrvatskoj može na prste jedne ruke nabrojati firme koje su spremna za takvog čovjeka platiti pristojnu plaću (sysadmin plaća + programerska plaća * 1.35). Dobra stvar je da se jednako tako se na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi koji su kvalitetno sposobni obavljati i jedan i drugi posao, tako da ovakvi biseri u najvećem broju slučaja završe kao totalni promašaj (a tako im i treba).

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan

Znaš da od takvog zaposlenika ne traže puno radno vrijeme za oba posla, pa nema smisla pričati o dvije plaće. Raditi će pretežno kao sistem admin uz povremeno programiranje. Ako traže VSS, znači da je osnove programiranja pokupio na faksu, uz ponešto administratorskog iskustva na prošlom poslu.

Vjerojatno će imati nadređenog, pa je odgovornost i zahtjevnost posla prosječna.

Tipičan nezahtjevni posao gdje je 5-6000 kuna plaće plafon.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Znaš da od takvog zaposlenika ne traže puno radno vrijeme za oba posla, pa nema smisla pričati o dvije plaće. Raditi će pretežno kao sistem admin uz povremeno programiranje. Ako traže VSS, znači da je osnove programiranja pokupio na faksu, uz ponešto administratorskog iskustva na prošlom poslu.

Vjerojatno će imati nadređenog, pa je odgovornost i zahtjevnost posla prosječna.

Tipičan nezahtjevni posao gdje je 5-6000 kuna plaće plafon.

Bez ulaženja u dublju polemiku oko toga koliko je doista tvoja percepcija stvarnosti pomaknuta u fazi u odnosu na referentnu točku ostatka normalnog svemira i kolika je tu zapravo uloga genetike u cijeloj priči, dopusti samo da ti posve dobronamjerno predložim nešto... Prošeći se do prve željezare i kupi dva čavla minimalne dužine 5 cm:

Nisu skupi i mislim da bi si ih mogao bez problema priuštiti. Zatim se vrati doma i pokušaj na nekom od zidova pronaći ovo:

Stručni naziv te naprave je utičnica, ali neka te to sad ne zamara. Nakon što si ju pronašao, pokušaj vidjeti možeš li istovremeno u rupe na njoj gurnuti čavle koje si prethodno kupio. Pritom je iznimno važno da u rupe na utičnici guraš one zašiljene dijelove na čavlima. Javi dojmove. {#}

Pravne i ostale napomene: Ako to nije dovoljno jasno, naglašavam kako je sve rečeno tek svojevrsna pošalica. Ako ipak odlučiš postupiti prema opisanom, radiš to isključivo na vlastitu odgovornost.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan

Ponestalo ti je argumenata?

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Plačem, jebote, plačem. {#}

2 0 hvala 0