Kako se boriti protiv neisplate plaća u IT sektoru

poruka: 6
|
čitano: 4.257
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Želio bi pomoći svima pa i sebi tako da napravimo temu o tome koje je sve korake moguće povući u slučaju neisplate plaće od strane poslodavca tj. kako se najbolje boriti protiv toga.

Vjerujem da se IT sektor ne razlikuje od ostalih djelatnosti ali pošto smo na BUG forumu mi se činilo primjerenije.

Super Secret Secret Squirrel
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 22:44 (Exploder).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

fala bogu, barem s time nemam problema

a sad kako se boriti protiv toga, mogu ti reć pravnim putem al niti živimo u pravnoj državi niti institucije rade svoj posao tako da to možeš zaboravit.......isto tako u it je puno lakše napravit naplatu dugova između firmi (pogotovo ako se firma bavi održavanjem), samo dođeš po ruter/server ili spustiš neki servis bez kojeg se "ne može" i plaćanja se u roku 15 minuta odrade

sličnu šemu možeš probat prodat poslodavcu al ono samo sebi na taj način možeš zakomplicirat jer nitko nije nazamjenjiv a tako mu daješ samo osnovu za izvanredni otkaz a tek onda nećeš vidjet pare

enivej jel imate problema s plaćom:

26 nemam problema
1 povremeno kasni do 15 dana
0 povremeno kasni preko 15 dana
0 kasnila je više od 2 mj
2 redovito kasni :(
kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao i u svakoj drugoj djelatnosti. Prijavom na policiji, davanjem izvanrednog otkaza i pokretanjem ovrhe za naplatu neisplaćenih, a zarađenih plaća. Sad će ti drugi reć da te onda nitko više neće zaposliti. A onda radite bez plaće, što da vam drugo čovjek kaže.

5 0 hvala 1
17 godina

Ja imam jedan posao sa Splitom za koji cekam isplatu od 5. mjeseca. Inace nemam problema sa naplatom.

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ovdje su vam dobre informacije što se tiče zakona o radu i pravima radnika:

http://www.orkis.hr/Neisplata-place

Oblik uvečanog iPhonea iz budućnosti.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Kako se boriti protiv neisplate plaća u IT sek
cekpi kaže...

fala bogu, barem s time nemam problema

a sad kako se boriti protiv toga, mogu ti reć pravnim putem al niti živimo u pravnoj državi niti institucije rade svoj posao tako da to možeš zaboravit.......isto tako u it je puno lakše napravit naplatu dugova između firmi (pogotovo ako se firma bavi održavanjem), samo dođeš po ruter/server ili spustiš neki servis bez kojeg se "ne može" i plaćanja se u roku 15 minuta odrade

sličnu šemu možeš probat prodat poslodavcu al ono samo sebi na taj način možeš zakomplicirat jer nitko nije nazamjenjiv a tako mu daješ samo osnovu za izvanredni otkaz a tek onda nećeš vidjet pare

enivej jel imate problema s plaćom:

upravo tako...mislim da je IT relativno dobar sta se placanja tice, jel niko se ne zeli zezat sa nama upravo radi ovoga... hehehehe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice