Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.101.260
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako sam dobio posao u Irskoj

bump. Pozdravi sa smaragdnog otoka! Čak me vrijeme začudilo, sunčano je, pljuskovi tu i tamo ali toplo je za divno čudo. Odlična promjena s hrvatskih 40°C

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da malo zapaprim onima koji su neodlučni, e'o dvije slike.

RH, sunčan ljetni dan, 32 stupnja, oskudno odjevene turistice.

RH+pogled+odozgo RH+pogled+odozgo

P.S. One veće fleke su otoci. Manje fleke su prljava stakla na avionu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 22:16 (Djuro von Prekoplotovich).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Irska, 16 stupnjeva, nešto između kiše i rosulje. I vjetar. Stalno taj vjetar.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Djuro von Prekoplotovich kaže...

doso si u najbolje doba godine, moze samo bit (i bude) gore od ovoga

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
odjavljen

Ako su vjetar i kiša jedini problem, radije bih se svaki dan smočio i promrzao za 3000€ mjesečno nego da imam lijepo vrijeme i 3000 kn mjesečno.

17 godina
Slicer kaže...

Ako su vjetar i kiša jedini problem, radije bih se svaki dan smočio i promrzao za 3000€ mjesečno nego da imam lijepo vrijeme i 3000 kn mjesečno.

Što te spriječava, na sjeveru Norveške i Švedske traži se dosta radne snage? Što se mene tiče ja bih radije 3000€ i lijepo vrijeme  :) 

Moj tipična subota, 4 sata trimera i četiri pive. Što bi rekli dalmoši, tko to more platit

But how do it know
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 0:18 (hrvooje).
16 godina
hrvooje kaže...

Jel to skicaš kako bi izgledao da je normalne veličine? 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Moj tipična subota, 4 sata trimera i četiri pive. Što bi rekli dalmoši, tko to more plati

Zašto nosiš odjeću za svinjokolju izvan sezone?

17 godina
hrvooje kaže...

Moj tipična subota, 4 sata trimera i četiri pive. Što bi rekli dalmoši, tko to more plati

Zato što sezona uz tri krmače i 30 prasaca nikad ne prestaje. Stalno neka slavnja, rođendani, krizme, zaruke pa prasci fasuju svaki dan. Glokne, korita i lance ni ne sklanjam.

Nego, zašto si se ti već vratio iz Irske?

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zadranin-otisao-u-dublin-u-potragu-za-novim-zivotom-ali-nakon-deset-dana-pobjegao-je-doma/4514792/

But how do it know
9 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
hrvooje kaže...

Zato što sezona uz tri krmače i 30 prasaca nikad ne prestaje. Stalno neka slavnja, rođendani, krizme, zaruke pa prasci fasuju svaki dan. Glokne, korita i lance ni ne sklanjam.

Nego, zašto si se ti već vratio iz Irske?

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zadranin-otisao-u-dublin-u-potragu-za-novim-zivotom-ali-nakon-deset-dana-pobjegao-je-doma/4514792/

Koji kralj,on je 10 dana bil i skuzil da nije to to.Pa jebote irud budi mjesec,dva i onda odvaži dal ti se financijski isplati.

17 godina
odjavljen
Hexovale kaže...

Koji kralj,on je 10 dana bil i skuzil da nije to to.Pa jebote irud budi mjesec,dva i onda odvaži dal ti se financijski isplati.

Coban nesposobni, nista drugo...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

Moje misljenje je da je clanak potpuno izmisljanje autora clanka. Dok sam ga citao samo sam govorio, laz, nemoguce, nije istina, da bas!

4 0 hvala 0
11 godina

@D.Bradley

Ne mora biti, al' taj tip je tipičan primjerak prosječnog građanina Balkana koji bi sve htio, al' ne bi radio i uložio u trud za to kaj želi.

Ni u RH, ni vani ne možeš "uspjeti" ako se ne pomučiš i ne žrtvuješ se....Samo vani to ima puno više smisla, jer ovdje može raditi kako crv u kamenu, a dobiješ kikiriki, a vani, na Zapadi ima puno više perspektive.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 15:10 (PzKpfw).
11 godina
neaktivan
D.Bradley kaže...

Moje misljenje je da je clanak potpuno izmisljanje autora clanka. Dok sam ga citao samo sam govorio, laz, nemoguce, nije istina, da bas!

Ja osobno znam decke koji nisu mogli otici studirati u drugi grad jer (cura,ekipa, mater, caca) su nesposobni osamostalit se. Jako je to fino kad ti neko kuva i pere za tobom cili zivot, tesko se od toga odviknut i odresti. Mos si mislit kako je takvim debilima otic vanka, pogotovo ako se cili zivot nisu makli iz neke pripizdine u dalmatinskoj zagori. Clanak je vrlo vjerovatno istinit.

Kako je rekao Mr. Petko "nesposobni coban" i nista vise!

13 godina
neaktivan

Ovo je još maratonac.

Na tlu Irske proveo sam točno 37 sati.

Ovaj "tehnički crtač" bogme je imao velika očekivanja.

U zemljama gdje su ingovi strojarstva donekle traženi (srednja Europa), njihova plaća u slučaju da su "vulgaris" bez nekog dodatnog usavršavanja i ako imaju obitelj (npr. dvoje djece), biti će dovoljna da izdrže mjesec "na knap", ako žive u nekom od velikih gradova.

9 godina
neaktivan

Pitanjce za ekipu koja je obavila intervjue iz Hrvatske, a da su u tom trenu bili zaposleni full-time. U koliko sati ste dogovarali intervjue? Naime, dogovorit nešto za u 6 popodne i kasnije nije baš najspretnije za obje strane. Možda ja previše mislim o tome, a da je rekruterima svejedno?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni se poklopilo da taj dan nisam radio iz drugog razloga :)

nego, jeste mozda za neki meetup? da popijemo koje pivce, popricamo malo..

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
JeanLucDiscard kaže...

Pitanjce za ekipu koja je obavila intervjue iz Hrvatske, a da su u tom trenu bili zaposleni full-time. U koliko sati ste dogovarali intervjue? Naime, dogovorit nešto za u 6 popodne i kasnije nije baš najspretnije za obje strane. Možda ja previše mislim o tome, a da je rekruterima svejedno?

Ja sam dogovarao iskljucivo oko 5 (taman bih stigao s posla) i nakon toga. Po mom iskustvu, ako recruiter misli da si dobra roba - nazvat ce te on i u ponoc ako hoces.

sHOCKRE kaže...

meni se poklopilo da taj dan nisam radio iz drugog razloga :)

nego, jeste mozda za neki meetup? da popijemo koje pivce, popricamo malo..

Gdje si?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
JeanLucDiscard kaže...

Sa recruiterima, što se njih tiče možeš i u 2 ujutro.

Većina ih je plaćena po postotku od sklopljenih poslova, pa poprilično grizu za taj komad zarade.

Kada dođeš do faze u kojoj pregovaraš sa firmama, tu će ovisiti o nekoliko faktora.

S nekima sam obavljao preko Skypea video pozivom, s nekima preko telefona.

Kod većih međunarodnih tvrtki obično je netko negdje putovao, pa smo danima usklađvali termine.

Jedna tvrtka ima sjedište negdje tamo u p materinoj na srednjem zapadu USA, pa su pregovori oko plaće bili u večernjim satima.

Ali, uvijek pokušavam poštovati njihovo radno vrijeme, jednako kao što očekujem da oni poštuju moje.

Ako tražiš posao u Irskoj, oni su u vremenskoj zoni koja je jedan sat iza nas, radno vrijeme im obično završava u 6 ili pola 7 po našem vremenu.

To je dakle veliki plus.

Ako ne možeš nažicati par sati ili slobodan dan na poslu, onda ćeš tek biti u problemima ako budeš morao otići na završni razgovor koji je uživo.

U tvojoj situaciji, organizirao bih što više razgovora u nekoliko dana zaredom i uzeo kraći godišnji za taj period.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 11:18 (Djuro von Prekoplotovich).
9 godina
neaktivan

Hvala na informacijama dečki!

Da, s Irskom, na koju i ciljam, bih imao manje problema zbog vremenske razlike ali opet me ubija taj dio što bih teško imao šanse tamo eventualno biti fizički prisutan za intervjue (godišnje obično najavimo dosta ranije da se stignu ljudi organizirat a kako ljetom ne idem na godišnji, svoju sam šansu više manje ispucao zasad :P). A da ne govorim o otkaznom roku itd, netko tko je već gore ima veće šanse jer na pitanje 'kad možeš počet?' odgovara sa 'Odmah sutra'.

Možda bi se dalo razmislit o davanju otkaza, odlasku gore i masovnom javljanju na oglase itd...ipak se radi o programerskoj profesiji :). Al sad već naglas razmišljam pa ću tu stat.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
JeanLucDiscard kaže...

Da, s Irskom, na koju i ciljam, bih imao manje problema zbog vremenske razlike ali opet me ubija taj dio što bih teško imao šanse tamo eventualno biti fizički prisutan za intervjue (godišnje obično najavimo dosta ranije da se stignu ljudi organizirat a kako ljetom ne idem na godišnji, svoju sam šansu više manje ispucao zasad :P). A da ne govorim o otkaznom roku itd, netko tko je već gore ima veće šanse jer na pitanje 'kad možeš počet?' odgovara sa 'Odmah sutra'.

Možda bi se dalo razmislit o davanju otkaza, odlasku gore i masovnom javljanju na oglase itd...ipak se radi o programerskoj profesiji :). Al sad već naglas razmišljam pa ću tu stat.

Ja sam posao dobio iskljucivo prkeo telefona i skype-a. Naravno da je lakse dobiti posao ako si ovdje. Ali uopce nije uvjet. Ne samo to - ni na jednom razgovoru preko telefona mi nisu rekli da je obavezno da dodjem na finalni razgovor. Svima je jasno da to nije pola sata autom. Jednima sam rekao da mogu doci ako je to vec to - tipa upoznavanje, dogovaranje uvjeta i to. I nitko me zbog toga nije otpilio.

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan
Friday kaže...
JeanLucDiscard kaže...

Ja sam posao dobio iskljucivo prkeo telefona i skype-a. Naravno da je lakse dobiti posao ako si ovdje. Ali uopce nije uvjet. Ne samo to - ni na jednom razgovoru preko telefona mi nisu rekli da je obavezno da dodjem na finalni razgovor. Svima je jasno da to nije pola sata autom. Jednima sam rekao da mogu doci ako je to vec to - tipa upoznavanje, dogovaranje uvjeta i to. I nitko me zbog toga nije otpilio.

Super. Najbolje da onda krenem sa monsterom pa od intervjua do intervjua, umjesto da se uvalim u analizu-paralizu :)

14 godina
neaktivan
Friday kaže... 

Gdje si?

Dublin 4 trenutno privremeno, za tjedan dana cu pocet trazit stan u 2/4 ili 6 ako bas ne nadem u ova dva.

Sto se intervjua tice, ja sam imao online coding test, telefonski sat i pol i onda su me zvali da dodem tamo, platili sve, intervju od 10 do 16.30h.

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Posto vidim da vas ima dosta u Irskoj u IT-u, zanima me da li neko slucajno ima posao u Facebook-u, ili zna nekoga da da radi za njih.

Rijec je o veoma ozbiljnoj poslovnoj prilici.

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok ljudi. Zanima me ima li tko iskustva sa studentskom ljetnom praksom u Irskoj u IT području. Na što treba paziti, postoje li intervjui kao i za stalan posao, kakvo predznanje treba imati, znate li ikakve bolje tvrtke koje bi preporučili? Postoje li kakvi poticaji za studente osim Erasmus programa?

Hvala svima unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 11:55 (PeMaCN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
But how do it know

0 0 hvala 0
16 godina

Pa zapravo ne.. Place ce opet bit one "hrvatske", sto znaci da ce opet oni koji smatraju da njihov rad vrijedi vise i da vise mogu dobiti (eto u recimo Irskoj), opet otic.

Glavni razlog odlaska nije to sto se nema posla(ponavljam glavni), nego sto se taj posao placa puno manje nego sto se zasluzuje, odnosno sto bi netko drugi dao vise za isti ili manji rad, a zivot je jedan.

Naravno da je ovo opcenito dobra vijest, samo oni koji vec planiraju i mogu otic negdje drugdje, ovo sigurno nece zaustavit.

15 godina
neaktivan

stvar je jednostavna.. postajemo jeftiniji tech support od indijaca 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 15:14 (nine).
10 godina
odjavljen
passat kaže...

Pa zapravo ne.. Place ce opet bit one "hrvatske", sto znaci da ce opet oni koji smatraju da njihov rad vrijedi vise i da vise mogu dobiti (eto u recimo Irskoj), opet otic.

Glavni razlog odlaska nije to sto se nema posla(ponavljam glavni), nego sto se taj posao placa puno manje nego sto se zasluzuje, odnosno sto bi netko drugi dao vise za isti ili manji rad, a zivot je jedan.

Naravno da je ovo opcenito dobra vijest, samo oni koji vec planiraju i mogu otic negdje drugdje, ovo sigurno nece zaustavit.

Kako kome. Konkretno, u mojoj struci (mreže) stvarno nema posla u HR. 2 oglasa u 3 mjeseca, dok u isto vrijeme na Monsteru, samo u Dublinu nađem 20 kom. I to čiste mreže, bez ikakvog sys/database admin BS-a kao što kod nas vole uvaliti.

Ostala mi je još samo obrana rada u rujnu, nakon toga steći par certifikata i tražit sreću u Irskoj. Želja mi je Kanada, ali s obzirom da u HR ne mogu steći iskustvo u struci, morat ću tamo via zeleni otok. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 16:30 (Slicer).
11 godina

@Slicer

Frende, zanimalo bi me zakaj nemreš u Kanadu drito, nego moraš preko Irske???

Pa, odeš u Kanadu, te tamo tražiš posao u struci???

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice