Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.104.224
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Nije sve u racunici... 

13 godina
neo.gz kaže...

Nije sve u racunici...

Nije. Zaboravio je staviti izvanredne troškove.

Ajd, bilo bi mi pametno da idem učiti pa da se doselim pokraj Fridaya.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan

Mislim na kvalitet zivota, korupciju, nepotizam, itd itd, koliko to kosta?

Same here. 

13 godina
neo.gz kaže...

Mislim na kvalitet zivota, korupciju, nepotizam, itd itd, koliko to kosta?

Znam!

Radije serem ovdje nego da opet sjedam za tu knjigu

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
DrTony kaže...
agent_00klc kaže...
DrTony kaže...

Zato sam ja razmišljao o tome da idem u Liverpool ili Manchester. Tamo je situacija dosta povoljnija, samo se treba prcati sa vizama. Što vi mislite o tome?

Mene su jednom zvali neki recruteri za posao u Londonu. Kad su skuzili da mi treba radna dozvola nisu više zvali. Lakše uzet Poljake ili nekog kome netreba.

A za koji posao si aplicirao, da li je bio .NET, Java, php...?

Niti jedan, nasli su moj profil na Linkedinu. Tražili su nekog za projektiranje el. instalacija data centra.

17 godina
odjavljen
DrTony kaže...
Friday kaže...
DrTony kaže...

Koliko ja vidim, Irka nije baš isplativa.

Za razliku od Hrvatske?

Pa ako u Hrvatskoj imaš 1000 eura i ktome zaradiš još 200-300 radeći faturete, onda je pitanje što si dobio s poslom u Irskoj - naravno ukoliko se složimo da je gornja računica pravovaljana.

Zena mi je najstroze zabranila da igdje spominjem kolika mi je placa ali racunica svakako postoji. Ako u HR imas 10.000 kn (recimo) - opet ti otpada dio love na smjestaj, ne? U konacnici i sa onim tvojim nategnutim primjerom ispada da ti jednako ostaje u HR i u IE. A sve osim cijene smjestaja je isto u HR i IE.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Zena mi je najstroze zabranila da igdje spominjem kolika mi je placa ali racunica svakako postoji. Ako u HR imas 10.000 kn (recimo) - opet ti otpada dio love na smjestaj, ne? U konacnici i sa onim tvojim nategnutim primjerom ispada da ti jednako ostaje u HR i u IE. A sve osim cijene smjestaja je isto u HR i IE.

A šta ako ti je plaća 15k+ neto u HR? Oću reć, dok god imaš ovde poziciju koja te zadovoljava ne isplati se ići. Kada ta pozicija nestane, onda da, defitivno treba ići.

Za koju rolu si iša? Lako baratamo rasponom kad rečeš rolu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 13:40 (Opti).
14 godina
Opti kaže...
Friday kaže...

Za koju rolu si iša? Lako baratamo rasponom kad rečeš rolu...

Za ovu

WordPress ❤
12 godina

Tu upravo i leži zec jer u HR ne plaćam smještaj, a tamo moram plaćati. Ovjde ne trebam plaćati zdravstveno (doduše ukradu mi od plaće u startu pa to nisam stavio u kalkulaciju). Tamo moram plaćati. Kada bih uspio dići kredit za stan u Irskoj tada bi bio motiviran jer bi znao da rata kredita djelomično ide na otplatu stana,a dio ide banci. Ali ako plaćaš gazdi 1000-1200 eura, onda znači da jako velik novac ide u vjetar.

Imam 2 pitanjaza tebe:

1.  Koliko ti plaćaš stan gore?

2. Koliku plaću može očekivati .NET programer sa par godina iskustva i sa solidnim nesavršenim znanjem engleskog? Koji je raspon?

17 godina
DrTony kaže...

Tu upravo i leži zec jer u HR ne plaćam smještaj, a tamo moram plaćati. Ovjde ne trebam plaćati zdravstveno (doduše ukradu mi od plaće u startu pa to nisam stavio u kalkulaciju). Tamo moram plaćati. Kada bih uspio dići kredit za stan u Irskoj tada bi bio motiviran jer bi znao da rata kredita djelomično ide na otplatu stana,a dio ide banci. Ali ako plaćaš gazdi 1000-1200 eura, onda znači da jako velik novac ide u vjetar.

Imam 2 pitanjaza tebe:

1.  Koliko ti plaćaš stan gore?

2. Koliku plaću može očekivati .NET programer sa par godina iskustva i sa solidnim nesavršenim znanjem engleskog? Koji je raspon?

Već je pisao ako se ne varam, 1200 EUR ja mislim da je rekao.

www.monster.ie i pogledaj ponudu poslova. Rekao bi da ti je raspon 40-50k EUR

17 godina
odjavljen
Kako sam dobio posao u Irskoj

Plaćam kuću 1500 mjesečno

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
12 godina
Friday kaže...

Plaćam kuću 1500 mjesečno

Uff, zaboga. Gledam okolicu Dublina i ne vidim jeftinih kuća i stanova, sve skupo. Ima u okolici Coorka za 600-700 eura lijepih kuća, ali to nije bliža okolica, nego su to neke pripizdine. Tu bez 2 auta nemaš što tražiti.

Kada bih mogao ubrati barem 2800 eura plaću i još ako plaćaju za prekovremeni rad pa napucam 3500+, onda to i ne bi bilo loše. Skupio bih pare za depozit, a onda bih kupio stan u Ballymunu. To bi bio pravi potez. Ali moram još istražiti hoće li to biti izvedivo. Ako ću raditi za 2500 eura, a plaćati stan 1200, onda nema svrhe. Radije ću se pokušati gnjaviti sa vizom za UK ili Izrael.

17 godina
DrTony kaže...

Koliko ja vidim, Irka nije baš isplativa. Isplati se za samca koji će iznajmiti sobu za 500 eura ili za obitelj s većom djecom gdje može raditi i muž i žena. U protivnom nema računice.

- Plaća .NET programera s iskustvom: 2500-3000 eura (recimo da je 2700 prosjek)

- Stan sa 2 sobe u jeftinijem kvartu: 1050-1200 eura (ali onaj od 1000 eura ti kućevlasnik možda neće iznajmiti, oni itekako biraju podstanare).

- Dopunsko zdravstveno (ne želite biti bez toga u Irskoj) - 120-200 eura

- Letenje doma za obitelj od 3 člana 2 puta godišnje (12 avionskih karata): cca 150-200 eura mjesečno.

Suma-sumarum: 2700-1200-200-200 = 1100 eura.

...ili u boljoj varijatni (ako ubereš posao za 3000, stan od 1050 eura, zdravstveno od 100 eura i letiš doma samo jedan put godišnje:

3000-1050-100-100 = 1750 eura. Doduše, ona prva varijanta je vjerojatnija.

Stvarno je pitanje koja je svrha ići gore.

Zato sam ja razmišljao o tome da idem u Liverpool ili Manchester. Tamo je situacija dosta povoljnija, samo se treba prcati sa vizama. Što vi mislite o tome?

Ček, ostane ti 1000 i više ojra i to je glupo? Šta sada imaš više ili?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
Da, tako je.
17 godina

Pa rijetko tko kome ostane 1000 eura nakon svega razmišlja ići van. Zašto bi išao ako imaš toliko love? Bolji život ili?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
odjavljen

Meni je najbitnija stvar bila da maknem svoju djecu od svega ruznog sto se dogadja u HR. Mentalitet, politicka situacija, ekonomska situacija... 10 godina sam sam drzao cure podalje od svega. Sad su vec "velike" i ne zelim da im postane normalno da svi oko nas kradu, zataskavaju porez, lazu, itd... Hvala, ali ne hvala! Skola je u totalnom kurcu, nastavnicima se zivo jebe tko ce sta nauciti. Ne zelim to svojoj djeci. Sad imaju nemjerljivo vise obaveza (dodatno uce engleski i irski), zadace je pun kufer, ocekivanja su visoka. Prvih 2 tjedna su se savile kao visibabe od svega toga. Sad odradjuju sve bez greske. To zelim - da rade, da se "muce" i da nekog kurca nauce u skoli.

Freak Show Inc.

28 0 hvala 9
17 godina

Šta nisu naše škole bolje, osnovne barem? Šta nisu tvoje cure ništa radile dok su u Hrv. kao "učile" irski i engleski ili?

Jer malo je sebično od tebe reći da tu u irskoj uče, dok u Hrv. nisu ništa učile kada i ako tu u Hrv. nisu učile dodatne jezike. Zar ne misliš tako?

A i čitao sam da uglavnom svi naši koji odu van u strane škole redovito budu među najboljim učenicima pa mi sve to malo čudno... Možda nam je visoko školstvo u banani, ali osnovno je još ok.

17 godina
odjavljen

Ja sam za vrijeme osnovnjaka imao fenomenalno djetinjstvo. Bili smo po vani cijeli dan i danas ne žalim ni sekunde. Naučili smo što je trebalo bez da imitiramo Japance i od svega radimo cirkus. Jedno je djetinjstvo. Moje dijete nije imalo ni 1/10 od toga zbog preopširnog programa koje imaju današnji klinci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 16:20 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Zašto Irci ne ostaju u Irskoj kada je tamo toliko bolje?

Ja mislim da tamo također nije bajno.. ne znam no čitao sam o tome da Irci odlaze iz Irske jer nisu zadovoljni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa tko normalan bi izdražao 300 dana kiše a onih ostalih 65 vjetar. Pa to se moraš propit ko Irac ili bježat glavom bez obzira .

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Šta nisu naše škole bolje, osnovne barem? Šta nisu tvoje cure ništa radile dok su u Hrv. kao "učile" irski i engleski ili?

Jer malo je sebično od tebe reći da tu u irskoj uče, dok u Hrv. nisu ništa učile kada i ako tu u Hrv. nisu učile dodatne jezike. Zar ne misliš tako?

A i čitao sam da uglavnom svi naši koji odu van u strane škole redovito budu među najboljim učenicima pa mi sve to malo čudno... Možda nam je visoko školstvo u banani, ali osnovno je još ok.

Da, sve je to cudno... Moja srednja kci je imala normalnu nastavnicu u HR skoli. Nastavnica od starije je bila pred mirovinu i jebalo joj se tko ce koliko nauciti.

Do prije 15-ak godina sam drzao instrukcije iz fizike i matematike kada bi nekome u "susjedstvu" zatrebalo. S vremenaom sam izgubio zivce jer to vise nije normalno. Drzao sam instrukcije jednoj curi - trebalo joj je objasniti limese. 3 razred gimnazije. Cura nije znala zbrajati i oduzimati. Uopce priroda brojeva joj je totalno bila nejasna. Morao sam joj crtati brojevni pravac. Zadnjih godina je moja supruga srednjoskolcima drzala instrukcije iz matematike. Strasno koliko je to sve lose. Ja se cudim kako si guzicu znaju obrisati.

Nista ne valja, pocevsi od roditelja koji od djece prave kretene, nastavnici koje zaboli neka stvar za posao, sustava koji to sve drzi na zivotu...

Mislim da ovdje nije toliko lose, barem mi se ne cini.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Mene i dalje bode u oci cinjenica da za "normalan" smjestaj treba izdvojiti cca. 1200EUR mjesecno. U godinu dana to je 14,400EUR ili ti solidan autic.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Opti kaže...

Ono šta nisam uspio doznat o Irskoj je jel zdravstveno plaćam ženi sam ili ima neku osnovnu zdravstvenu zaštitu ?

Svi imaju zdravstvenu zastitu, samo se mora platiti :). S tim da odlasci doktoru opce prakse kostaju cca 50 eura, a ako doktor dalje salje u bolnicu na specijalisticke preglede onda se ne placaju (ako se ide kao public pacijent, sto ukljucuje duge liste cekanja i ne moze se birati doktor/bolnica).  

Ostanak u bolnici se takodjer placa, ali ne u beskonacnost nego postoji limit od 750 eura godisnje za ostanak u bolnici. Lijekovi se takodjer placaju, ali postoji schema u kojoj se po obitelji nece potrositi vise od nekih 140 eura mjesecno.

U slucaju da se zeli kupiti privatna polica - ona onda omogucuje odlazak privatnim doktorima u bolnicama (krace vrijeme cekanja), bez placanja ili s placanjem dijelova troskova ovisno o polici koju imate. 

17 godina
toxic kaže...

Zašto Irci ne ostaju u Irskoj kada je tamo toliko bolje?

Ja mislim da tamo također nije bajno.. ne znam no čitao sam o tome da Irci odlaze iz Irske jer nisu zadovoljni.

da taj irac koji ide van ima kvalifikacije i znanje koje imaju dotepenci, sigurno ne bi isao van.

ne ide on van jer je u zemlji lose nego jer nema ono potrebno za trziste rada

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina

btw

hrvatska hrvatska
irska irska
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 19:20 (nixass).
13 godina

Jedini stvarni pad nezaposlenosti u HR je sezona, iseljenje iz Hrvatske ili brisanje s evidencije. Najviše je ovo drugo i treće unazad par godina.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
17 godina

--- brisati---

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 19:53 (Pero Dinamit).
17 godina
nixass kaže...

da taj irac koji ide van ima kvalifikacije i znanje koje imaju dotepenci, sigurno ne bi isao van.

A sad je opet pitanje zašto on nema te kompetencije? Zbog škole možda ili? Friday neka odgovori

Pero Dinamit kaže...
Friday kaže...
Nista ne valja, pocevsi od roditelja koji od djece prave kretene, nastavnici koje zaboli neka stvar za posao, sustava koji to sve drzi na zivotu...

Mislim da ovdje nije toliko lose, barem mi se ne cini.

To se zove Internet i društvene mreže, ne toliko škola i loši nastavnici i roditelji.

17 godina
Pero Dinamit kaže...
nixass kaže...

A sad je opet pitanje zašto on nema te kompetencije? Zbog škole možda ili? Friday neka odgovori

isto tako, irac bez problema dobije vizu za kanadu/usa/australiju.

sumnjam da itko tim ljudima moze zamjeriti nagon za odlaskom za vrijeme krize (trenutno ne vidim bas da odlaze).

a i ircima usa predstavlja ono kaj je nasima predstavljala njemacka prije 40ak godina.

16 godina
Opti kaže...

Šta da ti kažem, * * *

Očekivanja se kroje * * * (*)....

A šta, odnosno. što misliš da mi kažeš? Da sam ovo da sam ono.. ooo znam slčnu takvu: "Da si moj, da si moj dala bih ti život svoj, da mi je,da mi je...", Autori: Novković, Faruk Buljubašić, Jadranka Krištof, Producent: Ante Pecotić, Izvođač: Severina, 1999. godna. Croatia Records. [pristupljeno: 04.02.2016. izvor gradiva: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ja_samo_pjevam]

Imam 320d jer mi stoji u garaži sa grijanjem, (ne auto, to se podrazumjeva, nego garaža sa grijanjem i imaš ovdje na forumu slike totalke i kako je ponovo sređen) ne zato što mogu, jer zato što mu je tu već 4-ta godina za redom. Nikada ne bih uzeo 430d nego 435i Gran Coupé, i šugavi Tomić bi bio zadnji diler od koga bi uzeo. Da budem još realniji E39 M5 će da bude uskoro kraj ovog ljepotana ne zato što mogu niti zato što se po ISK-u smatram Informatičarem Starog Kova nego zato - vrlo jednostavno - jer to želim!

... (*) ... tako što sanjaš, Wake up mr. West... mr. West.. mr. West...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 0:04 (Envy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice