Gay Friendly radno okruženje? zaključana tema

poruka: 356
|
čitano: 103.269
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje?
Floki kaže...

Dovoljno je samo pogledati holywood-ske filmove koji se snimaju u zadnjih 20 godina

skoro uvijek je negativac bijeli hetero muškarac, on je zlostavljač, on je nasilnik, on je "fob" svake vrste

uz neke iznimke, svi ostali su po defaultu dobri, i žene i manjine (američke) i gay-evi

e samo, bijeli hetero muškarac treba dokazati da je dobar, ostale skupine su po defaultu dobre

dakle, ako pripadaš u tu skupinu bijeli hetero muškarac, čuvaj se etikete

to je u velikoj mjeri točno,ameri pretjeruju u svemu pa tako i u toj političkoj korektnosti,a vjerovatno je i homoseksualni lobi jak u holywoodu..
npr. u svakoj seriji mora biti bar jedan crnac,a u zadnje vrijeme i homoseksualac/alka..

Mikovic_xD kaže...

sve je to u redu, ali onaj gay pride kad marširaju zagrebom i kao da govore: "gle me, ja sam gay!!!!" to nije u redu, onda i rade razliku, ja sam gay, a ti nisi, različiti smo, ljudima je onda teže prihvatit, ali hej to je samo moje razmišljanje.

opet kažem,cilj je skretanje pozornosti i pritisak na one koji donose zakone,a manje senzibiliziranje javnosti..

17 godina
neaktivan
Gay Friendly radno okruženje?

Jeb*te teme...ko gaming friendly okruzenje, zašto bi netko morao opravdavati da ja volim igrat pes? Što ako on igra Fifu, o ne...Gle ako neko ne voli p*dere, ni ne mora ih voljet, dok te ne tuku budi sretan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

..."gade mi se" te nakazne "curice" koje svojom guzicom paradiraju po gradovima tražeći za sebe

toleranciju koju oni sami nemaju prema onima koji ih ne žele gledati...neka odu u sabor ili neka

se organiziraju putem interneta u traženju svojih privilegija, jer "vrijeme čopora je prošlo"...

...kaos...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

IiiiiIznenađen  pa kako ćemo se reproducirat ako svi pređemo u pedere, pederi inače nemaju mozak već samo sexualizam pa neznaju kako nastaju djeca, a što se prirode tiče ona jako puno razmišlja (panteistički) pa će iz etičkih i inih razloga biti vrlo nesretna nestanu li ljudi te će samu sebe ukinut jer je to valjda prirodno...

... ovoliki je bija, majke mi...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
zoran123456 kaže...

1.) Ako je glavni i najvažniji pokazatelj "normalnosti" privlačnost ka osobi drugog spola, znači li to da drugi kriteriji i nisu presudni ? Što smatrate koje kriterije bi homoseksualna osoba morala ispunjavati da bude "normalna", a koje kriterije heterseksualna ? I smatrate li da su kriteriji koje ste upravo postavili VAŠI kriteriji, ili ste ih prihvatili kao normu "normalnog", centričnog ponašanja prihvatljivog društvu u kojem se nalazite ?

Gle, vecina "normalnih" ljudi homoseksualnost nikad, ali apsolutno nikada (cak ni kad su im vlastita djeca u pitanju), nece prihvatiti kao nesto normalno. Ali mogu te prihvatiti kao osobu u svoje drustvo, s tim da bi se trebao ponasati kako si se do sada ponasao, kad nitko nije znao. Da ne serkas o nekim pederskim pricama i pederluku. Ako ti netko kaze neki vic o pederim nasmiji se i malo vrati i to je to, ne vracaj se na temu ja peder, kako to uvijek radite, to kod ljudi stvara odbojni efekt.

zoran123456 kaže...

2.) Smatrate li da je apsolutna želja baš svake osobe imati djecu i obitelj ? Ako je neprirodno imati seksualne odnose s osobom istog spola budući da na taj način nije moguće začeti dijete, koliko je prirodno roditi dijete "iz epruvete" ili putem "treće osobe" ?

Nije svakog pojedinca, ali iole normalana osoba zudi za djetetom, ja ti ne mogu opisati kako sam ja sretan sto sam dobio sina. To se nemoze rijecima objasniti. Za dijete iz epruvete bas i nisam, niti vjera to dopusta, kao i sa surogatima.

zoran123456 kaže...

3.) Budući da se većina vas slaže da smo pred zakonom svi jednaki i da svi moramo imati ista prava, znači li to da i (samo hipotetski gledano) homoseksualnim parovima nebi trebalo biti uskraćeno pravo na mogućnost posvajanja djeteta ?

NE, apsolutno treba zabraniti usvajanje djece svim homoseksualcima, ja sam na tom gledistu da je djetetu bolje bez ikoga nego sa 2 tate ili 2 mame.

To je moje misljenje a siguran sam da i drugi (strejt) misle isto (mozda ne bas sve).

Sto se tice gay parada, kako su mnogi prije mene rakli te parade postizu bas suprotan efekt. Iako sam vece rekao da protiv nikoga nemam nista, iako ne podrzavam to ni u jednu ruku, ali da moje dijete gleda dva gola konja kako se hvataju za guzove i drze za kurze, vjeruj mi ne bi se dobro proveli. To je izopacenost, i ti ljudi su pederi, ne samo gey ili homo nego su pedercine, i takve treba smaknuti. Da se svi hmici ponasaju onako kako sam ti odgovorio na prvo pitanje, ma siguran sam da se nebi ni pola prasine dizalo oko toga u odnosu na sadasnje stanje.

A to sto naxema napadate za prirodno, to nije prirodno ajde molim te neka netko od vas ukljuci dvije muske uticnice jednu u drugu.. nemoze? zato sto nije prirodno, ili neka ukljuci dvije zenske jednu u drugu...opet nemoze? moze sa nastavkom, ito mora biti zeljezo, a ne guma. ;)

Vidio sam netko je govorio za diskriminaciju, ovorio sam prije par stranice, gay populacija svoju seksualnu orjentaciju iskoristava na taj nacin da se stite od svega govoreci da ih se disriminira. I to najvise mrzim kod tih ljudi (ovjde ne mislim samo na homo, nego i sve druge vrste koje to iskoristavaju: zidovi, srbi u hrv, hrvati u srb, crnci, albanci itd...)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
neaktivan

Em ti temu i bisera koji je se sjetio.

Moje misljenje o temi:

Kak se ljudi uopce usude o tome govorit u lijepoj nasoj?

Mi smo pre zadrta zemlja za takvo sto.

Previse utjecaja ima crkva i razne religijske ustanove.

Narod jos uvjek vjeruje u coprije,carobnjake i vjestice.

I mi bi o pederima?

Vecinu mog zivota zivim u njemackoj i tamo je to potpuno normalno.

Niko se ne obazire na njih i njihove "radnje".

Nema diskriminacije u firmi niti u gradu opcenito (ok u bavarskoj mozda ;) )

Mora nasa zemlja i ljudi jos puno ucit i razvijat slobodu vjere,misljenja i opcenito svega moguceg sto se tice pojedinca pa mozemo opet otvorit ovakvu temu.

Dakle za jedno 100-200 godina.

Besmislica po meni ova tema.

Ionak ce biti samo pljuvanje,gadenje,psovanje,...... To sto najbolje znamo ;)

EDIT: NE JA NISAM GUZOLIBAC ;)

http://www.speedtest.net/result/685679930.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 22:28 (LUXX).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobro recite onda kako bi homoseksualci i druge manjine koje se spominju trebali tražiti svoja prava?
možda šaptajući unutar 4 zida?
možda su gay pride-ovi u americi ili neznam berlinu stvarno malo iritanti i izgubili su svoju prvotnu namjeru,ali ova naša dječurlija koja prodefilira jednom godišnje, branjena kordonima policije od pravovjernika i bogomdanih..to je smiješno i bezazleno..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 22:40 (seneka).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bit ce i kod nas normalno, kad ih bude bilo previse, i kad poslodavci budu morali imat bar jednog homosexualca u firmi, ko sto se na zapadu prati koliko zena ima..sve u cilju da budemo svi jednaki, sto nismo i nikad necemo ni biti..

priroda se brine za sve anomalije, tako sto ih odstrani selekcijom..ljudi idu protiv toga, jer je moralno..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 22:38 (ismar89).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

dobro recite onda kako bi homoseksualci i druge manjine koje se spominju trebali tražiti svoja prava?
možda su gay pride-ovi u americi ili neznam berlinu stvarno malo iritanti i izgubili su svoju prvotnu namjeru,ali ova naša dječurlija koja prodefilira jednom godišnje, branjena kordonima policije od pravovjernika i bogomdanih..to je smiješno i bezazleno..

...ma kakva prava...ko im brani guziti se unutar četiri zida...a pravo vanbračne zajednice je definirano

zakonom pa neka im ga da država koja to želi, zašto mene zamarati sa time...osobno ih ne smatram

normalnim, kao što normalnim ne smatram mnoge drugi stvari koje mi nameće država i društvo...i kao

što mi ne pada na pamet uzeti kamen, jer sam u izlogu vidio poster thompsona ili severine, tako isto neću

napaditi one koji mi se ne sviđaju na ulicama...a onog trenutka kada jedan takav par bude sposoban

iz svoga dupeta izvuci nekakvog frankensteina neka ga slobodno zadrže za sebe, daju mu ime pa će imati

i dijete...Belji se

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 23:23 (Jurra).
16 godina
neaktivan

Sjetio sam se jedne:"Ako je homoseksualnost prirodna,ajmo svi bit homoseksualci,pa ćemo brati djecu sa drveća"Namigiva

Dosta šale.Iskreno,nije me briga ako je netko homoseksualac ili ne,sve dok to ne šteti drugima.Ali jedno mi nije jasno:Želite da vas ljudi prihvaćaju kao "normalne" ljude,pa organizirate Gay Prideove na kojima paradirate polugoli po ulicama.Ispravite me ako griješim,ali koliko ja znam,homoseksualci su osobe koje privlači isti spol-a kakve sad to veze ima sa nabildanim polugolim frajerima obučenih u PVC gaćice i ostale kombinacije kakve smo viđali,nemam pojma.

alrighty then

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kad čujem riječ priroda ja se naprosto uvijek iznova userem, sve čekam neko drvo omotano lišajima i bršljanom s kvrgavom glavom i granatim udovima kako dolazi po mene i kaže mi "eeee bio si neprirodan ideš na smetlište gdje trune u mukama sve neprirodno ovog svijeta..." ~~~drht~~~

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

My, my... Već je bilo žestoke rasprave o pederima u temi Vilenjački seks. And here we go again...

Tamo sam naučio lekciju da s nepoznatim ljudima ne valja raspravljati o temi koja je svojevrsni tabu cijelom našem društvu.

I opet se koriste isti argumenti, opet su na fronti isti ljudi... Ja sam se jednom opekao (točnije potrošio svoje vrijeme na čitanje i repliciranje), pa sad neću ulaziti u raspravu. Predlažem da se tema locka prije nego što se krene na uvrede (možda se već i krenulo, nisam čitao) da ne bi bilo suspenzija...

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gay Friendly radno okruženje ?
naxeem kaže...

Nisam ja prirodno upotrijebio kao oznaku za ono što dolazi iz prirode, već jednoznačnicu i aksiom onoga što priroda treba. Ako definiramo prirodno kao "ono što dolazi iz prirode", onda je sve prirodno, pa čak i anorganski produkt ljudskog rada, jer dolazi kao resurs iz Zemlje. Što je onda uopće neprirodno?

Pa to i ja kažem - što je to "neprirodno"? Ljudski rad je prirodan, prirordni resursi su, naravno, prirodni, a proizvod toga dvoga bi trebao biti - neprirodan? Nešto "neprirodno" može biti samo nešto van prirode - natprirodno. To je na logičkoj ravni. U konkretnom slučaju, pak, tvoj problem je u tome što ti tobože "znaš" točno ono "što priroda treba". Priroda, kao, nešto "trebuje", premda nikome to ne govori, niti može reći jer se ne radi o svjesnom biću na bilo kojoj razini, a ti onda te "potrebe" aksiomatski prihvataš jer ih nisi ti izmislio već su "prirodne"? Svoje stavove bez eksplikacije nam prodaješ pod "prirodne". U tome i jest problem.

Ja sam kao polazišnu točku uzeo nešto što je sve, samo ne antropocentrično, već radije biocentrično s obzirom da sam u postavljanju teze krenuo od osnovnih potreba razvoja bioloških sustava i zapravo svih živih sustava.

Ti pretpostavljaš da postoje potrebe bioloških sustava koje su 1+1=2. Upravo stoga sam ti spomenuo primjer homoseksuanosti u drugih životinja, te ornitološki primjer gdje se tobožnja disfunkcionalnost u većoj shemi stvari pokazuje kao nužna funkcija opstanka.

Stanovište da postoji krajnji smisao smatram aksiomom, jer ga dokazuje evolucija: krajnji cilj, ako marginaliziramo svijest ljudi, mora biti krajnji cilj svakog živog organizma, od čovjeka do amebe i obrnuto, a to je reprodukcija.

To je krajnji cilj tebe, mene, tratinčice i amebe, odnosno cilj svih "posuda" koje nose DNK i RNK. "Priroda", odnosno svemir oko nas ne pokazuje bilo kakve znakove da ima bilo kakav cilj. Sudaraju se kometi, asteroidi, planete i zvijezde potencijalno terminalnim posljedicama po život.

S druge strane, ti vrlo složene odnose u društvu i beskrajne različitosti jedinki svodiš na jednadžbu 1+1 i to proglašavaš "prirodnim". Ne znam koliko sam jasan - taj termin jednostavno nema nikakvo značenje, posebice ne kao negacija - "neprirodan", osim ako govoriš o mitološkim bićima za koje prirodni zakoni ne važe i koja mogu mijenjati fizikalne zakone i konstante, odnosno poništavati ili stvarati svemire - čime postaju natprirodni - jedini oblik neprirodnog.

Ono što je demagoški od tebe je da "prirodno" postavljaš kao nešto očito i poželjno, u konkretnom slučaju funkciju reprodukcije i to spolnog tipa, a "neprirodno" je negativno i nepoželjno. U stvarnosti, to jest prirodi, nema poželjnih i nepoželjnih stvari. Prirodu nije briga da li si se ti rodio kao hetero, homo, travka, genij, konj, kobila ili debil koji ne može govoriti ni misliti. Niti ona ima kapaciteta razlučiti "poželjno" od "nepoželjnog" niti je u staju proizvesti "neprirodno".

Ponovo ti govorim - ne radi se o tome u što ti vjeruješ, već je tvoja eksplikacija problematična. Tvoje moralne prosudbe si derivirao u pojam "funkcionalnosti", gdje si tu "funkcionalnost" sveo na funkciju reprodukcije (zašto ne i lova, ribolova, ratarstva, govorništva, smisla za matematiku ili nešto drugo od čega društvo također ima koristi?) i onda si to nazvao "prirodnim". To je jednostavno, besmisleno, jer se tvoj "neprirodni" slučaj javlja prirodno, u prirodi.

Brkaš svoja vlastita moralna i etička uvjerenja tražeći opravdanja u nekoj prirodi koja ima potrebe, plan, cilj i konačnu svrhu. Ništa od toga nisi dokazao, već su ti to aksiomi. Priroda na Plutonu vjerojatno nema za cilj biološki život. Da li zato tamo nema "prirode", Pluton je "neprirodan" ili su njegovi kamenčići takvi. Koja je njima "svrha"? Samo ona koju joj ti, antropocentrički daješ.

Nije to moje uvjerenje, već znanstvena činjenica. Naravno, ako ću sada reći da života nema bez reprodukcije, napast ćeš me abiogenezom i teorijama koje su nekom ozbiljnijem slučaju za Krešimira Miška u večerašnjem terminu. Stoga ću se suzdržati od te izjave, iako je slobodno možemo uzeti kao činjenicu ako ograničimo kontekst barem na ono što je dokazano i što poznajemo, a nisu puste teorije.

Ne razumiješ što znači "smisao". Smisao je pojam koji mi ljudi imamo i dajemo ga stvarima oko sebe. Nije to prirodno počelo, a najmanje "znanstvena činjenica" - shvataš li? Ponovo, antropocentričan si jer smatraš da van tvoje interpretacije objektivno postoji neki smisao. Ne - postoji samo onaj smisao koji mu ti, kao misleća životinja, homo sapiens, pridaješ. Ti i ja, kao nosioci DNK želimo preživjeti što dulje jer se ta DNK tijekom eona razvila kod biljaka i životinja na taj način, jedini mogući, gdje perpetuira svoje vlastito postojanje. Zahvaljujući intelektualnim (ne)sposobnostima mi ljudi racionaliziramo svoje postojanje. Prirodu i DNK molekulu u tebi apsolutno nije briga za to kako ćeš ti to sebi objasniti jer se radi o nesvjesnim entitetima. Tvrdeći da priroda ima "smisao" je isto kao tvrditi i da je "smisao" oblutka na plaži da se s vremenom raspe u pijesak. Ni more, ni oblutak nemaju pojma o tome.

U slučaju da utvrdimo da se vodimo najosnovnijom značajkom svakog živog bića (dakle nikako antropocentrična tvrdnja) možemo sa sigurnošću reći da je to razmnožavanje, bez kojeg života jednostavno nema. Aseksualno ili seksualno, razmnožavanje je temelj.

Iz toga logički možemo zaključiti da je nemogućnost razmnožavanja apsolutna nefunkcionalnost jedinke u najbitnijem segmentu za preživljavanje.

Prvo, tko kaže da homoseksualci nisu funckionalni kao automatoni za razmožavanje, što je tvoj "bottom line"? Masu homoseksualaca se pretvara da su heteroseksualci, imaju porodice, vode svoje manje ili više uspješne bračne živote i imaju djecu. Dakle, "tamo dolje" je kod njih uglavnom sve funkcionalno kao i kod heteroseksualaca. To što neki krkan dok je je svojoj Barici možda zamišlja Pamelu Anderson ili Nikolinu Puišek, a neki Homo zamišlja da se puca s Bradom Pittom, nebitno je. K tome, masu homoseksualaca u SAD-u i drugdje, gdje je to moguće, traže majke za svoje vlastito sjeme, pa iako se deklariraju kao homoseksualci i dalje imaju potomke. Dakle, ne radi se o njihovoj "disfunkciji" već o načinu na koji upražnjavaju svoju "funkciju" koji je negdje društveno prihvaćen, a negdje nije. Opet se vraćamo - radi se o moralnim i etičkim stavovima društva i pojedinaca, a ne o "prirodnoj" tobožnjoj disfunkciji. Homoseksualci kad žele mogu imati vlastitu djecu, ako im se to dopusti. Tvoja teorija o "nefunkcionalnoj" aberaciji od "prirodnoga", dakle, uopće ne stoji.

Ako ćemo prirodu, odnosno živi svijet, svesti na minimum bitnoga, onda je i jedinka nesposobna za razmnožavanje apsolutno beskorisna (osim kao hrana) ostatku populacije, a posve beskorisna vrsti i njenom preživljavanju.

Možda, kada bi ljudi, ali i viši primati općenito, bili u rangu trave ili amebe.

Međutim, u društvenom ustroju vrhunski su funkcionalni i spolno nereproduktivni članovi društva (što homoseksualci, ponovno, nisu, osim ako tako ne odluče, dakle, kao i heteroseksualci). Primjerice - bake i djedovi. Jedinstven je ustroj ljudske porodice među životinjama gdje se dvije i tri prethodne generacije brinu za djecu. Zahvaljujući relativnoj dugovječnosti čovjeka kao vrste gdje se život nastavlja i nakon dokinuća reproduktivne funkcije omogućio nam je dodatni razvoj koji vrste kod kojih jedinka s ispunjenjem reproduktivnog imperativa nestaje (leptiri, primjerice) ne mogu imati. Svodeći ljude na puke automatone razmnožavanja, zanemaruješ činjenicu da ljudi ne žive kao jedinke, već u vrlo složenoj društvenoj hijerarhiji gdje je funkcija razmnožavanja statistički uvijek "pokrivena" od strane nekih članova društva, dok se za neke druge bitne društvene funkcije brinu oni koji uopće ne moraju biti sposobni razmnožavati se, ili jednostavno imati želju za tim.

Da, smatram da je preživljavanje kritičan i najbitniji element svog života na Zemlji, jer realno, osnovni nagon svake vrste je upravo preživljavanje, a promatranjem ne-svjesnog ostatka živog svijeta, već smo nebrojeno puta dokazali da se sve što se dešava oko nas svodi na borbu za preživljavanje svih vrsta.

To što se određeni broj jedinki neke vrste nikada neće razmnožavati, bilo zbog uvjerenja ili nemogućnosti, ne znači da se radi o "disfunkcionalnim" jedinkama niti da je čitava vrsta u "opasnosti". U mnogim čoporima različitih sisavaca - sobova, vukova, lavova... samo određene jedinke imaju "pravo" na razmnožavanje, a mnoge nikada ne ostvare to pravo u svom životu. To što se sve vrste trebaju razmnožavati ne znači da je nužno da se svaka jedinka te vrste razmnožava.

To što su ljudi toliko napredni da imaju posve jednu novi dimenziju življenja, ne znači da nemaju ono biološku i osnovnu dimenziju koju dijele sa svim živim u okolini. To što životinje i ljudi sebi mogu priuštiti homoseksualnost u 10% populacije, ne znači da rast takve populacije nebi bio štetan. Dapače, sigurno je da mi prestankom seksanja ljudska vrsta izumrla ukoliko se priroda (evolucija) nebi pobrinula za neku drugu vrstu produljenja vrste. Nagla apstinencija dovela bi nas do sudbine dinosaura.

Ovo je malo djetinjasto ili se namjerno zezaš, pa ne znam što bih ti na ovo rekao. Prvo - ne znam zbog čega bi svi "popederili", niti ima ikakvih naznaka da će se to ikada dogoditi. Drugo, kao što sam ti gore objasnio, to što je netko homoseksualac ne znači da nije u stanju obaviti svoju funkciju "oprašivača".

Ne znam jesi li pročitao sve moje postove, pogotovo prvi traktat, ali tamo možeš primijetiti i da sam vrlo jasno naglasio da homoseksualce, unatoč biološkoj beskorisnosti (osim kao humusa nakon smrti) smatram jednakopravnim i jednako važnim pripadnicima društva i to upravo zbog toga što ljudska bića imaju nebrojeno mnogo više kvaliteta od puke reprodukcije. Da, doprinosom društvu u cjelini doprinose i vrsti, ali posve indirektno.

Ponovo ti sa svojim "biološkim" promišljanjima. Prvo, svodiš ljudske živote na samo jedan aspekt od bezbroj mogućih - prokreaciju i na osnovu toga razmatraš njihovu "biološku beskorisnost", ali im poslije "priznaješ" da doprinose vrsti. Velikodušno od tebe. Vrste koje žive organizirano, kao ljudi, vukovi, slonovi, čimpanze, merkati, ne ovise o tome da se svaki pripadnik vrste mora imati nasljednika da bi pridonosio vrsti. Ponovo, homoseksualnost nije jednoznačno za sterilnost. Kao što smatram da vrsti doprinose i sterilni ljudi i žene, pojedinci, tako isto to vrijedi i za homoseksualce. Dapače, sterilnost uistinu jest jedna disfunkcionalnost, homoseksualnost to nije.

Dobar programer, poput autora teme, može biti itekako koristan ljudskoj vrsti indirektno pomažući u tehnološkom razvoju cijelog društva, pa tako i onih reproduktivno sposobnih jedinki. Također sam vrlo jasno naglasio da je homoseksualnost nebitan faktor za poslovnu funkcionalnost pojedinca, što i jest centralna tema.

Citirana rečenica jest malo cinična, što sam dao i naslutiti načinom na koji sam to napisao.

Zelene oči mogle bi biti poremećaj samo ako ta boja nešto remeti, a s obzirom da ne remeti vid jedinke, ne vidim niti jedan razlog da se naziva poremećajem. Osim ako remeti neku drugu funkcionalnost organizma? - Homoseksualizam direktno remeti reproduktivnu funkcionalnost promatrane jedinke, što se kosi s jednom od okosnica života - razmnožavanjem. Dijelom definicije živog bića.

Ponovo ti sa svojom opsesijom. Ljudi ne žive kao izdvojene jedinke ili parovi. U društvu možeš imati koliko hoćeš starih, sterilnih, bolesnih, impotentnih i to i dalje ne znači NIŠTA za opstanak vrste, ako se toga bojiš. K tome, za ljudsko društvo to vrijedi višestruko više nego za druge životinjske vrste. Da li je netko homoseksualac ili nije za društvo u cjelini ne znači APSOLUTNO NIŠTA, jer opstanak ne ovisi o pojedincima.

Ponavljam, da se nebi zaboravilo, to ne znači da su homoseksualci društveno beskorisni ili općenito loši pripadnici ljudske vrste, već isključivo biološki.

Nisu ni biološki beskorisni jer: a) nisu sterilni i mogu stvarati potomstvo, ako žele i b) kada te 20.000 godina pne napadne čopor hijena, vjerojatno se nećeš buniti zašto tvoj (i svoj) biološki opstanak brani ratnik koji je peder i koji će kasnije meso mamuta donijeti svima u pećini - pederima i nepederima. Dakle, samim svojim postojanjem mogu pomoći tvoj opstanak - bilo da se radi o rečenom pretpovijesnom ratniku-pederu ili istraživaču-pederu koji nađe lijek protiv raka (i štucanja).

Nekako stalno imam osjećaj da ignoriraš polovicu mojeg komentara koja se odnosi na društvenu kvalitetu i naslov teme i marginaliziraš je u odnosu na moj komentar o jednom bitnom, ali manjem segmentu odrednice ljudskog bića i homoseksualizma gledanog kroz prizmu obične biologije.

O tome se i radi - ti si sveo društveno pitanje na pitanje biologije, odnosno "prirode" u tvojoj interpretaciji. U oba slučaja si u krivu - homoseksualci nisu sterilni, biološki nisu beskorisni i društveno su korisni kao i bilo koja druga jedinka.

Ali - ovo govorim jedino kao odgovor na tvoje navodno biološke argumente. Ne stoje jer su ti teze o njihovoj reproduktivnoj disfunkciji očito netočne, "biološkoj beskorisnosti" također - u trenucima nevolje treba ti biološka brojnost i raznovrsnost - dodatnih pet članova klana od kojih 4 mogu biti pederi (ili su svi pederi) sigurno ti povećavaju šanse za biološki opstanak u sukobu s drugim klanom ili zvjeradi i na koncu, društvena funkcija svakoga, bio on homoseksualac ili ne ne mjeri se njegovom reproduktivnom sposobnošću, osim u iznimnim trenucima kada je isključivo reprodukcija - štancanje mase novih ljudi u što bržem ritmu jedino što neko društvo može održati.

Ako baš dotle dođe, siguran sam da će i homosi "zatvoriti oči i misliti na Englesku" :-).

This space for rent!
17 godina

Zanimljiva tema ali ste preopširni, ne mogu to sve čitati Osmijeh

Nemam ništa ni protiv lezbi, gayeva ali ipak mislim da svatko treba za sebe zadržati što je, kako je, kakve ima probleme i slično kada je posao u pitanju. Zašto zamarati druge svojim problemima dok se radi? Nema potrebe, a i ne zanima me što da Mirko kupi Petri za rođendan ili Pero Đuri za 5 godina veze... Kada je pauza ili poslije posla onda raspali sa pričom...

I evo jedan klipić gdje Rojs i pokojni Spajić govore što oni misle o pederima... Meni je smiješan (pogotovo Spajić i njegov "rođo") ali opet...Šteta, ali mislim da je i naše društvo takvo... Barem velika većina...

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Osobno nemam ništa protiv homoseksualaca, posve mi je to ok. Nisu mi jasni svi ovi ispadi protiv te populacije tipa treba ubit', zatrt' pederu svaki trag.. Činjenica je da oni postoje, postojali su i prije par tisuća godina i to do te mjere da je npr. u staroj Grčkoj većina 'prostitutki' bilo muškog spola i to je bilo sasvim normalno. Prema tome postojati će i slijedećih par milenija i to je jednostavno činjenica koju treba prihvatiti.

Ono što meni ide na živce je stalno isticanje seksualnog opredjeljenja. Pa šta mene interesira jel' ti voliš pozu 69, misonarsku, da te bičuje domina ili se torbaš u bulju? Tuče te novinama i zove te Fido? Ne pada mi na pamet u radnom okruženju pričati priče tipa, znaš ja volim zguza opaliti ženu. Mogu pikanterije podijeliti s dobrim prijateljem, ali čemu uopće ta razdvajanja na seksualnoj osnovi. Netko je debeo, netko ima veliku surlu, netko je ćelav, a netko je gay.. I šta sad? Svatko ima pravo na svoj izbor, ali mi je već malo naporno u zadnje vrijeme cijela ta problematika. To ti je ono, kad pričaš s židovom, šta god kažeš, ovaj će protumačiti da omaložavaš holokaust, kad pričaš s crncem biti ćeš potencijalni rasist, a kad pričaš s pederom biti ćeš homofob.. Dajte (gay) ljudi malo i vi ohanite, pa ne određuje vas kao ljude seksualno opredjeljenje, pogotovo ne na poslu. Tu toleranciju koju očekujete od ne-gay populacije, morate i sami biti spremni pružiti.

Gay pride mi je super, to je za razliku od posla pravo mjesto za iskazivanje poruka. I uopće se za svoju guzu se ne bojim..

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Zanimljiva tema ali ste preopširni, ne mogu to sve čitati Osmijeh

Nemam ništa ni protiv lezbi, gayeva ali ipak mislim da svatko treba za sebe zadržati što je, kako je, kakve ima probleme i slično kada je posao u pitanju. Zašto zamarati druge svojim problemima dok se radi? Nema potrebe, a i ne zanima me što da Mirko kupi Petri za rođendan ili Pero Đuri za 5 godina veze... Kada je pauza ili poslije posla onda raspali sa pričom...

I evo jedan klipić gdje Rojs i pokojni Spajić govore što oni misle o pederima... Meni je smiješan (pogotovo Spajić i njegov "rođo") ali opet...Šteta, ali mislim da je i naše društvo takvo... Barem velika većina...

niste nikad u toku posla započeli neku priču ? ja nebi nikad radio u okruženju u kojem moram 8 sati piljiti u monitor i cijeli dan ne razmjeniti 3 riječi s kolegom ... hmm ...

:-)
17 godina
zoran123456 kaže...

niste nikad u toku posla započeli neku priču ? ja nebi nikad radio u okruženju u kojem moram 8 sati piljiti u monitor i cijeli dan ne razmjeniti 3 riječi s kolegom ... hmm ...

Pa sada, ne znam zašto misliš da na poslu MORAŠ pričati o tome s kim si bio prošle noći i da je to jedina tema? Iz moje hetero perspektive i na osnovu iskustva s ljudima s kojima radim godinama i koje smatram prijateljima, mogu reći da se ne sjećam da smo ikad raspravljali o tome kada se seksamo, s kim, koliko puta i na koje načine.

Ima francuska izreka da je prostak onaj koji priča o onome što svi rade. Ljubavne jade ili zgode možeš raspravljati samo s najbližim prijateljima, ako te imaju volje slušati. Kolegama s posla pričati o dečku/curi po meni je besmisleno, bio heteroseksualac ili homoseksualac. 

Naravno, isto tako moraš imati pravo slobodno reći što si, ako te to volja i zbog toga ti nitko ne smije praviti probleme.

This space for rent!
17 godina
Floki kaže...
takve parade nemaju za cilj stvaranje jednakosti, nego dobijanje privilegija na osnovu pripadnosti
seneka kaže...

Takve parade imaju samo jedan cilj - da se za ljude različitih sklonosti čuje i da ih se počne prihvaćati;

previše je onih koji govore da im je to ok, dok se god to ne pokazuje javno... E, pa upravo to i treba prikazivati javno. Zato volim filmove Almodovara, jer karikiraju stvari, dovode ih do apsurda, pa se zapitaš - kvragu, što je uopće bitno u životu? Je li mi bitno biti okružen ljudima istim kao ja, ali koji možda i nisu iskreni, ili možda ipak da budu iskreni, budu svoji, a ja ih prihvatim takve kakvi jesu? Poanta gay pridea je dati 'većini' do znanja da različitosti postoje, da su sastavni dio društva i da nisu ništa strašno već dapače, da obogaćuju društvo i bacaju fokus na bitne stvari. Gay pride neće više biti potreban onda kada ih nitko neće primjećivati, kada se o njima neće izvještavati u Dnevniku, kada neće biti potrebno da ljude policija štiti od mogućih nasilnika. Trenutno su gay parade vrlo potrebne i korisne. Možda ne za 'tipičnog' heteroseksualca, ali za društvo u cjelini svakako.

naxeem kaže...

Nisam ja prirodno upotrijebio kao oznaku za ono što dolazi iz prirode, već jednoznačnicu i aksiom onoga što priroda treba. Ako definiramo prirodno kao "ono što dolazi iz prirode", onda je sve prirodno, pa čak i anorganski produkt ljudskog rada, jer dolazi kao resurs iz Zemlje. Što je onda uopće neprirodno?

Pa upravo tako - atomska bomba je možda destruktivna, ali je svakako prirodna.

Da ne citiram sve, samo ukratko - što priječi tipičan gay par da do djeteta dođe umjetnom oplodnjom (ženama danas relativno jednostavno, muškarci još moraju malo sačekati dok se tehnologija dodatno ne razvije)? Ako tako gledaš, onda i pitanje reprodukcije postaje suvišno i potpuno u domeni kontrole čovjeka, bio on gay ili ne. I sve prirodno da prirodnije ne može biti...

Da se vratim na osnove topica - gay friendly radna okolina... Mislim da prije ili kasnije seksualna orjentacija izađe na vidjelo, bez obzira koliko ju smatramo privatnom stvari. Prije ili kasnije ćeš se naći u situaciji da ćeš susresti i/ili pričati s nekim kolegom/kolegicom u tom kontekstu.  Može biti na domjenku, na cesti, na moru, na planini ili možda u kinu. Možda će te jednostavno razgovor dovesti do toga imaš li djecu, dečka/curu/muža/ženu, svejedno... Hoćeš li se pravdati da se radi o prijatelju/prijateljici ili ćeš biti iskren ovisi o jako mnogo stvari, između ostalog i o tom okružju za koje u principu možeš i ranije već ustanoviti za pojedince kako će izgledati.

Naravno da jednoj osobi potpuno sigurnoj u sebe i sve što u životu radi i čime se bavi nije potrebno razmetati se time u poslovnoj okolini (i u idealnoj situaciji tamo tome ne bi bilo mjesto). No čovjek je prije svega društveno biće i redovito traži potvrdu okoline, neku vanjsku potvrdu vrijednosti, koju možda ne može dobiti na nekom drugom mjestu. Lako je to uzeti zdravo za gotovo kada si heteroseksualac u heteroseksualnom društvu, muškarac u muškom svijetu ili žena u ženskom. Kada se tvoji vlastiti stavovi poklapaju sa stavovima većine... Ali kada to nije slučaj, kako se s time nositi?

Osobno poznajem na desetine osoba gay/bi seksualne orjentacije. Sasvim normalno se družim i komuniciram s njima, te sam jednom bio i sudionik na paradi. Obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, smatram da je to najmanje što kao pripadnik 'većine' mogu napraviti - ne mogu se nositi s njihovim svakodnevnim problemima svaki dan, ne mogu biti diskriminiran na poslu, užoj ili široj okolini, nemam problema u komunikaciji s roditeljima i prijateljima. Smatram da barem jedan dan u godini mogu reći svijetu da su pripadnici LGBT zajednice dio našeg društva i da zaslušuju priznanje i ravnopravan status u svim ljudskim odnosima i područjima djelovanja. I iskreno vjerujem da nakon što bi se jednom ili dva puta čitava država (OK, grad) našla na jednoj strani takve povorke, nakon toga parade više jednostavno ne bi bilo.

I za kraj samo jedna digresija - ovaj dio s grcima... Stari grci nisu bili homoseksualci. Oni su upražnjavali homoseksualne odnose, a to nije isto. Naime, u staroj grčkoj se vjerovalo da se muškost prenosi sjemenom, te bi u homoseksualnom odnosu i stariji i mlađi muškarac postajali 'muškijima' (ako smijem izmisliti takvu riječ). Njihovi odnosi su bili nešto sasvim različito u odnosu prema ovima s kojima smo upoznati danas.

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Koliko god ja malo podebavam toliko i ti onim imputacijama da se ja homoseksualaca bojim. Ja sam ipak samo namjerno banalizirao i sveo problem na potrebni minimum s pretpostavkom da se homoseksualci neće u niti jednoj situaciji razmnožavati. Namjerno svodim sve na booleovu algebru da bih lakše pojasnio toliko komplicirane odnose. Ja sam matematičar/programer, dakle logičar, a ne filozof, barem ne u mjeri u kojoj si ti. Jasno mi je da su implikacije raznovrsne, ali mislim da je u kontekstu i načinu na koji ti želiš raspravljati o problemu, jednostavno nemoguće naći konsenzus.

Jasno je da su šanse od pederizacije minimalne, kao i da su nelogične stvari itekako poznate u povijesti evolucije i vrsta.

Podsjećaš me na Kanta... umorio si me i potpuno ubio filozofijom. :) Odustajem. You win! (pretpostavljam da si diplomirao upravo filozofiju).

Svakako, moje je konačno stajalište da ne smatram homoseksualnost "normalnom" po općim društvenim normama i sukladno znanju o biologiji, medicini i svemu ostalome, te logici.

Istovremeno mi homoseksualci osobno ne smetaju, s njima surađujem i družim se bez problema i iskreno, apsolutno me ne zanima ni što njih ni koga oni... jelte.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koliko god ja malo podebavam toliko i ti onim imputacijama da se ja homoseksualaca bojim. Ja sam ipak samo namjerno banalizirao i sveo problem na potrebni minimum s pretpostavkom da se homoseksualci neće u niti jednoj situaciji razmnožavati. Namjerno svodim sve na booleovu algebru da bih lakše pojasnio toliko komplicirane odnose. Ja sam matematičar/programer, dakle logičar, a ne filozof, barem ne u mjeri u kojoj si ti. Jasno mi je da su implikacije raznovrsne, ali mislim da je u kontekstu i načinu na koji ti želiš raspravljati o problemu, jednostavno nemoguće naći konsenzus.

Jasno je da su šanse od pederizacije minimalne, kao i da su nelogične stvari itekako poznate u povijesti evolucije i vrsta.

Podsjećaš me na Kanta... umorio si me i potpuno ubio filozofijom. :) Odustajem. You win! (pretpostavljam da si diplomirao upravo filozofiju).

Svakako, moje je konačno stajalište da ne smatram homoseksualnost "normalnom" po općim društvenim normama i sukladno znanju o biologiji, medicini i svemu ostalome, te logici.

Istovremeno mi homoseksualci osobno ne smetaju, s njima surađujem i družim se bez problema i iskreno, apsolutno me ne zanima ni što njih ni koga oni... jelte.

nemoguće ti je naći konsenzus s Dragom jer je filozofija nelogična pa je ne znaš razumjeti jer si logičar?

znači postoje neke minimalne šanse za pederizacijom kompletne vrste?

tvoje konačno stajalište je takvo iako si pobjeđen, koliko je to logično? i po čemu si onda pobjeđen? u raspravi koju si vodio za qurac ili da samo izvučeš pobjedu? jer iz nje ne možeš ili ne želiš ništa naučiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 2:15 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Sve to stoji, ali nitko ne kaže da svi moraju biti homoseksualci. (primjeti da nitko ne kaže niti "uopće itko mora"). Dakle, tvoje zapažanje nije relevantno za ono o čemu se govori.

Moram napomenuti da nisam čitao razna mišljenja raznih forumaša, nekakva naglabanja i slično, nego se osvrćem na komentar autora teme.

Mišljenja sam da je homoseksualnost poremećaj, te kao i svaki drugi poremećaj ponašanja, poremećene ne čini ništa manje vrijednima članovima zajednice i slično.

Dakle, shvaćam to kao nešto što je njima urođeno, određena sklonost, tko zna, možda čak ima i gen koji to određuje, kao što ima gen za plave oči, boju kose, itd.

Dakle, nešto izvan njihove moći, barem kad je riječ o pravim homoseksualcima, a ne nekim tetkama koje nastoje privući pažnju i slično.

Mene osobno pederi (pogledajte u riječnik/leksikon, pa shvatite da to nije nikakav pogrdni izraz, nego hrv. termin, koji se eto, koristi upravo u svrhu vrijeđanja) ne smetaju, AKO ne ograničavaju moje slobode, stvaraju mi osjećaj neugode i slično. Ne kaže se džabe da prava jednog prestaju tamo gdje počinju kršit prava drugog.

Što se mene tiče, ne bih imao većih problema da mi je neki od kolega peder, ali isto tako ne bih volio slušati o njegovim avanturama s drugim, jel, pederima. Neka lijepo zadrži za sebe, isto tako kao što me briga što je drugi kolega kupio ženi za godišnjicu.

Eto, kao i mnogi ne shvaćam tu potrebu pedera/lezbijki da tu svoju orijentaciju, podijele s drugima. Jel vidite kad nekoga da nekome na sva zvona objavljuje da voli suprotni spol. Ne. Pa zašto to onda homoseksualci rade? Super, voliš ga primati, j*biga ima nas svakakvih, al' zadrži za sebe, brate mili.

Proces posvajanja dijece je i ovako vrlo kompliciran/naporan/ dugotrajan i normalnim bračnim parovima, a kamoli tek istospolnim, pa im i ono malo šanse ubije njihova orijentacija.

Iskreno, nije mi ih žao, djete treba dva roditelja, muškog i ženskog uzora, ipak su tu specifične situacije koje to zahtjevaju. A i zamislite da malo dijete (5-10 god.) uleti u sobu i vidi kako se tata i tata prče, pa to sutra/prekosutra/za dvije godine odluči isprobati i sam. U tom slučaju, on bi bio peder zbog utjecaja okoline, a ne nečeg trećeg, što je naravno nedopustivo.

Malo marginaliziram, i sirovo prikazujem, ali je moguće.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Eto, kao i mnogi ne shvaćam tu potrebu pedera/lezbijki da tu svoju orijentaciju, podijele s drugima. Jel vidite kad nekoga da nekome na sva zvona objavljuje da voli suprotni spol. Ne. Pa zašto to onda homoseksualci rade? Super, voliš ga primati, j*biga ima nas svakakvih, al' zadrži za sebe, brate mili.

16 godina
neaktivan

hahahaha, i ovo je sad kao argument xD

od ovog posta pa na dalje ja ne komentarisem Smijeh

da ne bude totalni off topic, gay is ok, but not normal, end of story

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže..

Ovdje je razlog izjašnjavanja svima razumljiv; profit.

Također, malo sam banalizirao kad sam rekao da nitko straight se ne izjašnjava na sva zvona.

Naravno, rade to i heteroseksualci, ali u puno manjoj mjeri nego homoseksualci, valjda smatraju/smatram da se to podrazumijeva.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Ovdje je razlog izjašnjavanja svima razumljiv; profit.

Također, malo sam banalizirao kad sam rekao da nitko straight se ne izjašnjava na sva zvona.

Naravno, rade to i heteroseksualci, ali u puno manjoj mjeri nego homoseksualci, valjda smatraju/smatram da se to podrazumijeva.

nemoj mi loše govorit o Eliu Pisku, kakav profit? taj čovjek nas je sve zadužio... on je najveća faca na kvarneru i okolici

nadalje, ti za veliku većinu homoseksualaca u Hrvatskoj niti ne znaš odnosno skrivaju se, jer se boje neprihvaćanja okoline (odnosno stava koji je sličan tvojem) a kamo li da se na sva usta hvale i javno izražavaju kao homoseksualci, pa ima homoseksualaca luđaka egzibicionista kao uostalom i heteroseksualaca, to su ti oni koje gledaš po kojekakvim televizijama....

na ovom forumu je 10-15 posto ljudi +- koji su homoseksualci a upravo su neki od njih u stvari i vrijeđali homoseksualce danas, iako "spadaju" u upravo taj dio populacije

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 3:51 ((s)izgoreo).
16 godina
odjavljen

Mora se priznati da ste (bug forum) sto se tice ove teme svjetlosnim godinama od recimo jednog b92, a i vecine nasih portala. Mada sam cesto znao popljuvati ovaj forum.

Kao drugo da iznesem moje misljenje. Nisam homofob. Ne smetaju mi niti malo - u onim prijateljskim okvirima. Ne smatram to bolescu, jer se bolest lijeci i moze se izlijeciti.

To sto ih privlaci isti spol, za to nisu krivi i tu im se ne moze pomoci i ne treba. Inace, ne smatram to normalnim, jer normalno nije. Ocito da se 'majka priroda' poigrava s nama kao vrstom, jer selekcija preko bolesti nije u potpunosti uspjela.

Eto, moj prvi i zadnji post ovdje, jer ovakve teme mogu otici u besvijest, a ja sam samo zelio svoje misljenje iskazati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ah još jedan "prirodnjak"...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prirodnjak ili ne, gori od njih i onih nekih tamo koji drugacije misle mogu biti samo oni koji ne prihvacaju tudje misljenje i pokusavaju nametnuti neko svoje koje je kao 'pravo'...

EOD od mene...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 4:02 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Prirodnjak ili ne, gori od njih i onih nekih tamo koji drugacije misle mogu biti samo oni koji ne prihvacaju tudje misljenje i pokusavaju nametnuti neko svoje koje je kao 'pravo'...

EOD od mene...

Znaš onu, mišljenja su kao i guzice svatko ih ima...Namigiva

17 godina
FlyBoy kaže...
...

...

A i zamislite da malo dijete (5-10 god.) uleti u sobu i vidi kako se tata i tata prče, pa to sutra/prekosutra/za dvije godine odluči isprobati i sam. U tom slučaju, on bi bio peder zbog utjecaja okoline, a ne nečeg trećeg, što je naravno nedopustivo.

Kratko i jasno - u Hrvatskoj, ako heteroseksualni par živi zajedno makar tri godine (dakle u 'divljem braku', bez formalnog ozakonjenja veze - braka), partneri ostvaruju neka prava kao npr. mogu (smiju) naslijediti imovinu onog drugog u slučaju da se onom prvom nešto dogoodi. Ako ja umrem, mojoj ženi ostaje stan i polica životnog osiguranja koja automatski pokriva preostali kredit za otplatu tog stana i pored cijelog stresa moje smrti žena se bar ne mora brinuti o nekim elementarnim stvarima. Mi smo u braku nešto više od pet godina doduše, ali kažem - dovoljno je da živiš s curom min. tri godine i ostvaruješ ovakva prava.

U isto vrijeme, unatoš ustavnoj odredbi o nediskriminaciji po seksualnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, moji frendovi koji su preko deset godina skupa takvo pravo ne mogu ostvariti. Nema veze što su dugo zajedno, što grade život ZAJEDNO, ako se jednom od njih nešto dogodi, onaj drugi ostaje bez svega - čitava imovina u posjedu jednog od njih prelazi u ruke najbližoj rodbini i nema zakonske osnove da se osoba istog spola s kojom je u vezi smatra za rodbinu. I kako na taj način planirati budućnost? To je čisto obeshrabrivanje, čisto nasilje. Pa mi sad pričamo o pravima većine...

A za ovaj zadnji dio - pa ako ima predispozicije za postati pederom, bolje da je toga svjestan, nego da se skriva 'u ormaru', pa tlači sve ljude oko sebe glupostima i postaje šizofrenik jer ne zna kako se noositi s pritiskom okoline koja ga ne razumije. Ako su roditelji normalni (stvarno normalni, razmišljanjem i stavom, ne u smislu hetero), onda će biti u stanju prenijeti djetetu sve moralne i druge vrijednosti koje su mu potrebne za normalan suživot s ostatkom svijeta. To znači da bi djetetu trebalo biti lakše prihvatiti svoju seksualnost, ma kakva ona bila, umjesto da mu se forsira jedna opcija i govori kako bilo što drugo nije 'normalno' (ili još gore, da dijete nikada nije niti svjesno takve opcije i onda, misleći da nešto nije u redu s njim samim drži to za sebe i zatvara se u? Ormar.

Gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice