Gay Friendly radno okruženje? zaključana tema

poruka: 356
|
čitano: 103.250
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Gay Friendly radno okruženje ?O

Da ponovim pitanje.

JEDINI argument koji imate i ponavljate iz posta u post, je da homoseksualizam možemo naći u prirodi, i da je to PRIRODNO. Onda objasnite ŠTO je to prirodno i normalno u tome?

Ajde, jednostavno pitanje, kaj je prirodno u tome? Od svih homića, 90% njih "stekne" takve sklonosti tokom života (znači NIJE urođeno), 10% se rodi s time zbog komplikacija u trudnoći (komplikacije=problemi=poremećaj).

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje ?O
doxy kaže...

Da ponovim pitanje.

JEDINI argument koji imate i ponavljate iz posta u post, je da homoseksualizam možemo naći u prirodi, i da je to PRIRODNO. Onda objasnite ŠTO je to prirodno i normalno u tome?

Ajde, jednostavno pitanje, kaj je prirodno u tome? Od svih homića, 90% njih "stekne" takve sklonosti tokom života (znači NIJE urođeno), 10% se rodi s time zbog komplikacija u trudnoći (komplikacije=problemi=poremećaj).

Ajmo okrenuti.

Što nije? Ajde fino reci što nije prirodno?

Da bi nešto bilo neprirodno mora biti dokazano da nije.

Sve ostalo je prirodno.

Ljudi odaberu osobu istog spola za svog partnera, životinje isto. Što je neprirodno?

Stjecanje tokom života. Sorry ali i naučiš pričati tokom života, je li to onda neprirodno?

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 9:46 (Danny_HR).
17 godina

hehe meni je ovo tako cool tema...pls nemojte je nikad zatvoriti :)

ja stvarno nemam nista protiv gej ljudi...znam ih par...

neki su otvoreno gej, a neki su u ormaru :)

medjutim htio sam reci.. priroda se ipak pobrinula za gej populaciju... tj niko od gej zivotinja nece nastaviti svoju krvnu lozu.. znaci ti geni ce izumrijeti..

velika vecina gej ljudi ce sa svojom smrti zavrsiti i svoju krvnu lozu... mozda bude par ljudi koji nadju neku zenu pa odrade umjetnu oplodnju pa naprave tako sebi dijete...ili oni koji imaju zene i djecu ali su gej..ali postotak takvih nije bas nesto prevelik..uglavnom htio sam reci da je bas priroda ta koja se pobrinula da takve anomalije nemaju nastavak...

hmmm...

2 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

A - Tvoj mačor se ne liže iz seksualnog razloga, čisti se.

B - Jesi ikada masturbirao?

C - Slažem se da su parade i 'razglasi na sva zvona' nepotrebni.

Lizanje sape, stomaka, lica nije isto kao lizanje ku*ca.

Covjek mastrubira i uziva u sexu radi zadovoljstva, dokazano je da zivotinje nemaju nikakve uzivancije u sexu, tako ni u lizanju, tako da to ne radi zbog uzivanja.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Covjek mastrubira i uziva u sexu radi zadovoljstva, dokazano je da zivotinje nemaju nikakve uzivancije u sexu, tako ni u lizanju, tako da to ne radi zbog uzivanja.

Dakle tvoj post gore nema smisla.

16 godina
neaktivan

Neki mi ljudi nisu posve jasni. Ako trvde da pederluk nije bolest ili poremećaj nego nekakav prirodni nagon znači da ga i promoviraju. Npr. ja stajem u obranu Bandića u izborima i tako zapravo iskazujem da za njega navijam (ne pokazijem svoje političko stajalište, to je samp pr). Druga stvar: ja mislim da mi niko nemore zabraniti da nevolim pedere. Recimo Dany upozorava Doxyia kako javno izražava homofobiju ali kao skriva se iza nika. Pa šta? Ja javno govorim da sam homofob pa nek me tuži neka pederska udruga, ja ću njih tužit je vrijeđaju moja moralna načela. Dobro, nismo ameri al eto.

http://manutd-cro.com/forum/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Danny, ovaj tvoj post. Veliki LOL!

Nisi odgovorio, ni približno nisi odgovorio na moje pitanje. Čak si rekao da je homoseksualizam NORMALNA stvar koju NAUČIMO tokom života, poistovjetio si govorom. Sad si počeo lupetati samo da budeš "na drugoj strani" pa da možeš prepirat se, a iz nekog svog "ponosa" ne želiš priznat da si u krivu.

Netko je rekao prije mene, za homoseksualizam priroda se pobrinula, nema reprodukcije i takve anomalije izumiru.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
IN_trance001 kaže...

Recimo Dany upozorava Doxyia kako javno izražava homofobiju ali kao skriva se iza nika. Pa šta? Ja javno govorim da sam homofob pa nek me tuži neka pederska udruga, ja ću njih tužit je vrijeđaju moja moralna načela. Dobro, nismo ameri al eto.

Nisi skužio ne upozoravam ja njega, zaboli me.

Ali mislim da su taki stavovi seljački.

Nema veze je li iza nicka ili ne. On prikriva svoju homofobiju u jednom postu, u drugom ju naglasi žešće. Nekad oboje u istom postu.

Tebe više cijenim jer si bar rekao kako jest i nisi se trudio napisati da ti je svejedno.

Mislim li da je i tvoj stav zadrt? Da.

Ali nikakav problem.

doxy kaže...

Danny, ovaj tvoj post. Veliki LOL!

Nisi odgovorio, ni približno nisi odgovorio na moje pitanje. Čak si rekao da je homoseksualizam NORMALNA stvar koju NAUČIMO tokom života, poistovjetio si govorom. Sad si počeo lupetati samo da budeš "na drugoj strani" pa da možeš prepirat se, a iz nekog svog "ponosa" ne želiš priznat da si u krivu.

Netko je rekao prije mene, za homoseksualizam priroda se pobrinula, nema reprodukcije i takve anomalije izumiru.

Nisi ni ti odgovorio.

Po čemu je homoseksualizam neprirodan?

Zašto bi bio u krivu? Objasni...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 9:55 (Danny_HR).
16 godina
protjeran
doxy kaže...

Da ponovim pitanje.

Ajde ti nama onda reci tko si ti da određuješ da li je homoseksualnost normalna ili ne? Na temelju čega ti možeš reći da je to bolest? I kako može biti bolest ako postoji od kad je ljudskog roda i općenito životinjskog?

Glupost. I napisao sam na stranici prije. Ni jedan čovjek se nije u jednom trenutku u životu odlučio biti homoseksualac. Takvi ljudi se skrivaju jer nisu društveno prihvaćeni od takvih kao što si ti, tj. homofoba. Skrivaju se jer ih je strah.

Tvoja razmišljanja su predodređena razmišljanjem većine, i tebe je u biti strah i nisi siguran u svoju seksualnost ako misliš da je homoseksualizam bolest ili prijetnja. A znamo što dovodi do straha - neznanje. Kao što je povijest tisuću puta pokazala.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
17 godina
Danny_HR kaže...
goodye kaže...

Kako nema? Pa jesi li ti rekao da su i neke zivotinje gey?

Pa ja ti govorim da se ne mozemo usporedivati sa zivotinjama, u homoseksualnosti, niti u lizanju, ili cemu li vec drugom.

Jeli normalno da zec zaskoci kokos? Nije ni najmanje, ali dogodi se ponekad. Sto onda nebi covijek zaskocio kozu? Proglasi li bi ga ludim! Ali Kad zec zaskoci muskog zeca onda je to opravdano?

Buffer Overflow kaže...
Takvi ljudi se skrivaju jer nisu društveno prihvaćeni od takvih kao što si ti, tj. homofoba. Skrivaju se jer ih je strah.

Skriva se tko? Daj mi ponovi!

Mozda bi dosta vise ljudi prihvatilo homoseksualnost da se ponasaju (ne mislim na sve) normalno i prirodno, ali ne, veci ih mora naglasiti svoju homoseksualnost. Ne skrivaju se, to je varka...

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:03 (goodye).
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Kako nema? Pa jesi li ti rekao da su i neke zivotinje gey?

Pa ja ti govorim da se ne mozemo usporedivati sa zivotinjama, u homoseksualnosti, niti u lizanju, ili cemu li vec drugom.

Jeli normalno da zec zaskoci kokos? Nije ni najmanje, ali dogodi se ponekad. Sto onda nebi covijek zaskocio kozu? Proglasi li bi ga ludim! Ali Kad zec zaskoci muskog zeca onda je to opravdano?

Banaliziraš.

Lizanje je kod životinja čišćenje. Sigurno da nije isto.

Zašto nije opravdano da zec zaskoči muškog zeca?

17 godina
Danny_HR kaže...
doxy kaže...

Da ponovim pitanje.

Ajmo okrenuti.

Što nije? Ajde fino reci što nije prirodno?

Da bi nešto bilo neprirodno mora biti dokazano da nije.

Sve ostalo je prirodno.

Ljudi odaberu osobu istog spola za svog partnera, životinje isto. Što je neprirodno?

Stjecanje tokom života. Sorry ali i naučiš pričati tokom života, je li to onda neprirodno?

@Danny, s tobom sam se uvijek slagao - ovdje ne mogu (nema to nikakve veze, al tek tolko da velim). Pa ak je to normalno, ak je to izazvano prirodnim putem - zasto oni ne mogu kao i normalni napravit djecu i rodit ih kao svi normalni heterseksualci ? Ovo kaj ljudi ostanu bez bracnog para (heteroseksualci) koji nemaju djece - to je opce bezveze spominjat jer oni doslovce mogu napravit djecu kad se sjete... Kad bi svijet ostao na homicima - kolko dugo bi ljudski svijet opstao ? Onda bi kloniranje covjeka bilo najnormalnija pojava - doslo bi do toga da i to postane "normalno"....

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Znači 5% populacije je normalno (homo i ostali čudaci), a nas 95% je retardirano. Upravo TO pokušavate dokazati.

Preporučam neku laganu literaturu iz logike, primjetio sam da počesto izvlačiš netočne i čudne zaključke. Sličan primjer: dokazao si da u jednom trenutku možeš držati 0, 1, 2, 3... do 8 papira u ruci. Kažeš: "normalno je nemati papire u ruci, ili imati do 8 papira u ruci, odjednom". Onda ti netko kaže: "Normalno je imati i 9, a i 10 papira u ruci". Tvoj zaključak: "dakle, kažeš mi da je imati 9/10 papira u ruci normalno; a 1-8 nije?!"

Psiho246 kaže...
To je seksualni poremecaj isto kao i kod pedofila, nekrofila, zoofila itd.

Samo iz jednadbe uzmi dijete/mrtvaca/zivotinju i dodaj osobu istog spola.

Ili, dodaj osobu suprotnog spola. Dakle, tvrdiš da je i to poremečaj?

doxy kaže...
slabići koji su preslabi da naprave samoubojstvo pređu u homiće, to nije urođeno, to se stiče kroz godine, tj. kroz način života.

Prvo sam mislio postaviti tucet pitanja (poput, kako si došao do zaključka da se netko mora ubijati?); ali napisat ću samo: lol.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

@Danny, s tobom sam se uvijek slagao - ovdje ne mogu (nema to nikakve veze, al tek tolko da velim). Pa ak je to normalno, ak je to izazvano prirodnim putem - zasto oni ne mogu kao i normalni napravit djecu i rodit ih kao svi normalni heterseksualci ? Ovo kaj ljudi ostanu bez bracnog para (heteroseksualci) koji nemaju djece - to je opce bezveze spominjat jer oni doslovce mogu napravit djecu kad se sjete... Kad bi svijet ostao na homicima - kolko dugo bi ljudski svijet opstao ? Onda bi kloniranje covjeka bilo najnormalnija pojava - doslo bi do toga da i to postane "normalno"....

Ne radi se o reprodukciji.

Ako je Mirko sretniji sa Slavkom nego sa slavicom, i ako želi Slavka kao svog partnera do kraja života, tko smo mi da mu kažemo da to nije normalno?

U krajnjem slučaju, po čemu nije normalno? Jer neće imati djece?

Moja frendica S. ima 42 godine i nema partnera. Hetero je, vjerojatno neće imati djece. Je li nenormalna?

17 godina

Evo, ja se povlacima iz ove teme i nikad vise ne budem govoril o homicima. Def, imate moju prisegu. Jer mrzim kad me netko zeli uvjerit u nesto kaj def nije meni normalno jer svijet ne moze opstat na homicima... A ako ne moze opstat onda nesto nije u redu....

1 1 hvala 0
16 godina
protjeran

@goodye - Da više se ih skriva nego onih koji su otvoreno to rekli. To je činjenica, bez obzira na glupe parade (s kojima se ne slažem)

Drugo: Jadni bi vi bili u rimsko doba ili u vrijeme antičke grčke kad su ti ljudi bili normalni dio društva. Onda su ljudi što se toga tiče bili pametniji i znali su da priroda funkcionira na način na koji funkcionira. Ono što je promijenilo to razmišljanje su razne dogme i politika nama dobro poznatih religija.

Moj PC  
7 3 hvala 1
17 godina

Aje pocet cemo ispocetka!

Sutra dva gey muskarca imaju dijete (normalno posvojeno, jer ne mogu imati svoje dijete, eventualno jedan moze biti otac, tj umjetnom oplodnjom da zatrudi neka tamo zena, ali opet ostaje ovaj drugi, i to nije njegovo dijete) i to dijete pode u skolu, ide na nastavu i jedan dan pita uciteljica djece kakvo sam se zovu roditelji? ana i marko, kata i stipe, mali kaze branko i mirko, poslje ga pitaju ostala djeca kako ti se zove mama, on kaze ja nemam mame?!? ja imam 2 tata. oni mu se smiju. u petom razrdu uce razmnozavanje, tamo nastavnik kaze, otac i majka imaju spolni odnos majka zatrudni i rodi bebu, mali pita pa koga je moj stari je*o?

I sada mi recite da je sve to normalno?

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje ?
zoran123456 kaže...

Možda je offtopic, ali svakako ima veze sa poslovnim uvjetima i radnim okruženjem.

Ova tema vezana je za LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) osobe i za osobe senzibilizirane na problematiku istih.

Smatrate li da je vaše radno okruženje u vidu kolega, suradnika i poslovnih kontakata "prijateljski nastrojeno" prema LGBT populaciji ?

Ako nije, kakve "dosjetke" nabacuju na tu temu ? Ako jest, smatrate li da je njihovo razmišljanje "iskreno" tj. jesu li doista gay friendly ili je to više u stilu "nemam ništa protiv homoseksualaca, ali ih se klonim" (dakle homofobi koji ne žele priznati da to jesu)

Moje radno iskustvo u dvije informatičke firme nije pozitivno. Upoznao sam možda 2-3 osobe koje nemaju ništa protiv homoseksualno orijentiranih osoba, ostali su ili deklarirani ili pritajeni homofobi.

Kako funkcionirati u takvoj okolini, tj. kako voditi normalne razgovore ako su u njihovoj prethodnoj rečenici ... izvrijeđali tebe kao osobu, tvoj način razmišljanja i tvoj način življenja ? Jer, ako u tvojoj obrani kolegi na pasivan i neagresivan način objasniš da te njihovo razmišljanje vrijeđa ("molim te, nemoj pričati protiv homoseksualaca, svi smo drugačiji, svi smo ljudi, moramo biti tolerantni") on odgovori s agresivnim ispadom u stilu "ma, sve to treba na goli otok !". Budući da većina firmi nema svojeg uredskog psihologa (a i da ima, nisu svi psiholozi GF), slijedeća logična stvar bila bi odlazak direktoru i pritužba na radnog kolegu. Pod uvjetom da i sam direktor nije homofob ... EH !! Još uvijek sam dovoljno kolegijalan i većinu vremena zbog ovakvih stvari jednostavno šutim i nastojim (više) ne govoriti svoje mišljenje (jer ponavljam, uglavnom kad to napravim izazovem agresivne ispade).

Sama homoseksualnost nije bolest, ali je neka vrsta hormonalnog poremećaja koji kod jedinki bilo koje vrste može stvoriti neprirodnu privlačnost prema istom spolu. Zašto neprirodnu? Zato što, "prirodno" u ovom slučaju ne označava ono što se može naći u prirodi, već ono što je logično i prihvatljivo za funkcioniranje biološkog svijeta. Ako ćemo reći da je homoseksualnsot prirodna zato što postoji u prirodi (argument koji neki ističu) onda su i trostruke ruke, šest prstiju i bilo kakav poremećaj, deformacija, malformacija i bolest jednostavno prirodni, a to nije tako.

S obzirom da je reprodukcija jedinki istog spola nemoguća, a spol i seksualnost postoje isključivo upravo zbog reprodukcije, jer je to i osnova preživljavanja i razvoja vrsti na zemlji, a konkretno sisavaca (ljudi), homoseksualnost nije prirodna, jer je protivna opstanku vrste.

Nije možda ugodno čuti tako nešto, jer je homoseksualnost često osim čistog fizičkog i psihički uvjetovan poremećaj i ima izrazito važne i snažne implikacije na samu psihu, ali to ne pobija činjenice koje su logički i biološki nepobitne, a koje stoje da su homoseksualne jedinke prirodno, odnosno biološki i za vrstu beskorisne i time bezvrijedne.

Naravno, biološka beskorisnost vrijedi i za sterilne, impotentne i sl. primjerke vrste jer u tom kontekstu gledamo isključivo mogućnost reprodukcije, ali ne i društvenu korisnost koja za homoseksualne jedinke u ljudskom društvu nije niti smije biti umanjena.

Bitno je pojasniti i definirati biološku stranu da bi se objasnilo zašto i kako je homoseksualnost u položaju u kakvom jest. Na stranu biologija, logika i medicina, ovdje je fokus na društvenom položaju osoba koje su homoseksualne, pa moram naglasiti da homoseksualne osobe ne smatram ništa drugačijima unutar društva od heteroseksualnih i sličnih.

Istina je, međutim, da homoseksualne osobe često uzrokuju nelagodu, pa čak i strah ili u drastičnim situacijama i fobije zbog neznanja okoline i nedovoljne informiranosti društva.

Vrlo je bitno educirati društvo i dati do znanja da homoseksualnost nije bolest, nije zarazna bolest i jednostavno nije štetna ni opasna za nikoga (osim samu vrstu) od pojedinaca u okolini homoseksualne osobe.

Iz tog razloga smatram da je posve pogrešno vrijeđati, napadati ili šikanirati homoseksualne osobe, kao što je i posve neprihvatljivo takve osobe isključivati iz društva.

Također, važno je reći da u jednom dijelu sukoba zaslugu ima i dio homoseksualaca. Zašto? - Zbog pretjeranog eksponiranja koje su pobrkali s osvještavanjem i educiranjem uglavnom slabo (po tom pitanju) educirane okoline, kao i vlastitim neznanjem i (u samoobrani najčešće) optuživanjem za homofobiju baš svake ne-pozitivne (izbjegavam termin "negativne") reakcije na homoseksualnost.

Homofobija je klinička slika i nije baš tako česta niti svaki strah od homoseksualnosti, nelagoda ili kritika automatski spadaju u homofobiju. Prilično je agresivno za bolest fobije optuživati (što ti kao autor prvog posta u temi činiš) svakoga tko na bilo koji način nema apsolutno afirmativan stav prema homoseksualnosti. Takav stav samih homoseksualaca stvara dodatne tenzije i sukob, što je nepotrebno, štetno, a kao i pretjerano isticanje seksualnosti, djeluje kontraproduktivno i samo-diskriminirajuće.

Seksualnost i seksualno opredjeljenje su apsolutno privatna stvar i seksualnost i rasprave o seksualnosti ne smatram potrebnima niti prikladnima za radno mjesto. Pretjerano isticanje, obrana ili bilo kakvo argumentiranje seksualnosti u bilo kojem obliku da bi se bilo što dokazalo, jednostavno ne neprihvatljivo za radnu okolinu.

Ne vidim zašto bi trebalo postojati "gay-friendly" radno okruženje. Zašto bi uopće radna okolina bila definirana bilo kakvim seksualnim predznakom? Zašto ja moram znati što u seksu voli moj radni kolega?

Netko voli isti spol (možda čak samo u seksu zbog fizičkog užitka, ali za životnog partnera ima suprotan spol), netko je potpuno homoseksualac i ne voli uopće suprotan spol, netko voli kožu, netko hranu u seksu, netko samo analan seks, netko životinje... pa čak i protuzakonite stvari... to su sve apsolutno nebitne karakteristike za poslovno djelovanje.

Zašto se meni moj kolega mora pohvaliti da "je sinoć dobro yebao"? - Ne zanima me, bio on hetero, homo ili bi -seksualac. Uostalom, takvi razgovori su zapravo sami po sebi ispadi koje najčešće smatram prilično dobrim pokazateljem primitivizma. O takvim stvarima eventualno se diskutira u krugu prijatelja (uskom krugu).

Što se tiče okoline u kojoj ne možemo utjecati na ponašanje drugih, mislim da tu ne možemo kao pojedinci ništa. Grupno djelovanje i edukacija pripadnika svih opredjeljenja korisna je za društvo u cjelini. Pojedinačna borba protiv vjetrenjača uzaludna je i može štetiti, pogotovo u banana državi poput Hrvatske u kojoj ne postoji nikakva zaštita ni institucija unutar firmi (u kontekstu radne okoline) niti institucija države, jer svaki sukob u takvom okruženju može rezultirati negativnim posljedicama po onoga tko to najmanje zaslužuje.

U svom društvu imam homoseksualca i jednu osobu kojoj je sve OK:P (iako smo većina, prirodno i statistički, heteroseksualci).

Ništa, osim ponekad malo šala (bezazlenih) nije bilo inducirano unutar tog društva. Vjerojatno zašto što se radi isključivo o inteligentnijim, akademski obrazovanim ljudima. Svejedno, unatoč tome, nedavno sam, društvo koje toga nije svjesno, upozorio da će tu večer biti prisutan homoseksualac i da se suzdrže od neugodnih komentara o Sanaderu pederu i kako su svi oni pederi, što je nekima u tom društvu poštapalica i stvorilo bi prilično lošu atmosferu i neugodnu situaciju za tu (homoseksualnu) osobu, koja po ničemu nije niti bi trebala biti isključena ili neugodno se osjećati.

Funny-enough, nedavno sam bio u vrlo smiješnoj situaciji. Unutar MMO igre (online igra s fokusom na socijalnoj komponenti), ušao sam u guild (udruženje igrača) ne znajući da se radi o LGBT guildu. Saznao sam tek nakon nekoliko dana da su zapravo "gay-only" guild. Iako sam heteroseksualac, nisam izašao iz guilda (do sinoć), ali sam dao do znanja da me apsolutno ne zanima kako se tko seksa, već kakvi su u igri. To nekima nije baš bilo shvatljivo, jer su (tipično) izrazito osjetljivi na seksualnost i valjda zbog opće situacije smatraju da je njihova seksualnost, a time i homoseksualnost, vrlo bitna stvar i odrednica osobe kao takve u svim prilikama. Smatram da je to čisto sranje i izrazito glupo.

To vodi jednoj drugoj situaciji. Sinoć sam napustio taj guild. - Neki, vjerojatno većina pripadnika guilda i neki čitatelji ovog teksta, mogli bi pomisliti da sam to kao heteroseksualac napravio iz razloga što ne želim biti u "gay-friendly-guildu", ali zapravo to nije točno. Guild sam napustio da bih se pridružio prijateljima u igri s kojima želim biti u istom guildu, jer mi je u MMO igri socijalna komponenta najbitnija, a želim da bude barem donekle vezana za osobe koje i inače poznajem i s kojima komuniciram.

Ovakva situacija meni osobno stvara nelagodu, jer stvara jaz između moje potrebe da objasnim i budem siguran da je shvaćeno da ne odlazim iz pogrešnih razloga, moje potrebe da imam slobodu i radim što želim bez obzira na bilo kakvog promatrača i moje želje i potrebe da se i u igri družim barem s nekim pripadnicima RL društva i komunikacije.

Problem je sličan "židovskoj nelagodi", kako ja nazivam fenomen, kada se ljudi libe od komentiranja židova, Izraela, blisko-istočne politike ili bilo čega u vezi sa židovima iz razloga da ih okolina ili sami židovi nebi prozvali antisemitima zbog izrazito dubokog društvenog ožilja iz četrdesetih godina prošlog stoljeća; - sličnim nazivom i komentarom, tj. greškom u stilu pridavanja etikete homofoba, kao metode samoobrane, ali zapravo vrlo agresivnog istupa koji je nepotreban i štetan više autoru, nego meti.

Konačno, mislim da ne postoji "pedersko pitanje" niti da ga treba rješavati na Golom otoku, kao uostalom, ni pitanje "lezba", židova, Izraelaca, muslimana ili Srba, već da treba edukacijom i umjerenom reakcijom i tolerancijom s obje strane: one prema homoseksualcima kao ništa manje socijalno vrijednim pripadnicima društva, ali i one prema neinformiranima, neznalicama pa čak i homofobima, ako ih zaista sretnemo, jer onda su to bolesni ljudi (fobija je bolest) kao i ljudi s poremećajem seksualnosti.

Unutar radnog okruženja, seksualnost ionako ni nebi trebala biti tema.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina

Slazem se sa Tracerom da svoju seksualnu orijentaciju, niti ikakve detalje iz privatnosti nemas zasto iznositi na poslu. Ja sam straight pa ne pi*dim kolegama okolo kako sam strejt. niti iznosim detalje iz privatnog zivota. Za sve postoji mjesto i vrijeme. Znaju se pravila poslovnog ponasanja, profesionalnost spada medju njih. A kvocati okolo kako si gej ili strejt ili sta ja znam sta ne spada u profesionalno ponasanje. 

Sto se tice samo "tolerancije" prema gay osobama (stavio sam u navodnike jer to ispada kao da ih moras trpit)... Ja ih osobno gledam kao i straight osobe dok god ne pocmu namecat svoju orijentaciju na nacin da pi*dekaju non stop o tome (pri tome mislim na one gay parade, to ne mogu smislit, kao ni pokrete feministkinja, jer kako bi bilo da svi straight ljudi imaju par svojih parada svako malo), ili da je koriste kao nekakve izgovore za nesto. Dakle, ako smatras da si normalan, onda se i ponasaj kao da si normalan. Sa tim paradama, istupima u medijima i slicno samo tjeraju vodu na mlin ljudi koji ih ne toleriraju.

Inace, prijatelj i prijateljica su mi gay... Normalni ljudi, normalno se ponasaju. 

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
16 godina

Danny uvik radi probleme XDD

ajde samo vi lagano priznajite sve ja pišen pa ću poslije koristit kad se ne budete slagali sa mojim mišljenjima.pa neka banova :D

I btw. evo malo; ljudi imaju razne potrebe,nekad to znači samo zadovoljit onu sexualnu,a nekad produžit lozu,jbg.Crkva je od ovoga napravila problem proglasivši je gadarijom.

Jedina stvar koju podupiren.

odvratne gadarije perverzije guranja bwaaa

a ima tako dobrih guzatih latino fufa na redtubeu youjizzu 8tubeu spankwireu youpornu xnxxu itd

lol
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Sutra dva gey muskarca imaju dijete (normalno posvojeno, jer ne mogu imati svoje dijete, eventualno jedan moze biti otac, tj umjetnom oplodnjom da zatrudi neka tamo zena, ali opet ostaje ovaj drugi, i to nije njegovo dijete) i to dijete pode u skolu, ide na nastavu i jedan dan pita uciteljica djece kakvo sam se zovu roditelji? ana i marko, kata i stipe, mali kaze branko i mirko, poslje ga pitaju ostala djeca kako ti se zove mama, on kaze ja nemam mame?!? ja imam 2 tata. oni mu se smiju. u petom razrdu uce razmnozavanje, tamo nastavnik kaze, otac i majka imaju spolni odnos majka zatrudni i rodi bebu, mali pita pa koga je moj stari je*o?

Dakle, po tebi je normalno ono što je društveno prihvaćeno? Pa, to valjda i jest tako (ako se normalnost shvaća upravo kao ono što je društveno prihvaćeno). No pritom se moraš prisjetiti nečega što je netko (mislim M_Dipl.) rekao: svako društvo ima svoje postavke o tome što je normalno. No, društvo i njegove odredbe nisu konstantne; štoviše, jedna od osnovnih značajki društava je da su promjenjiva.

Ako želiš reći da homoseksualizam nije društveno prihvaćen, vjerojatno si u pravu, jer i ova tema dokazuje zadrtost dobrog dijela sudionika.

No, mislim da ti nije bio cilj pokazati što većina ljudi misli, već reći nešto o načinu na koji bi ljudi trebali gledati na homoseksualizam. U tom slučaju, jasno razgraniči pojmove poput "moralno", "normalno", "društveno prihvaćeno", "idealna situacija/poželjno", "prirodno" i sl.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:20 (itf4n).
16 godina
protjeran

Sama homoseksualnost nije bolest, ali je neka vrsta hormonalnog poremećaja koji kod jedinki bilo koje vrste može stvoriti neprirodnu privlačnost prema istom spolu. Zašto neprirodnu? Zato što, "prirodno" u ovom slučaju ne označava ono što se može naći u prirodi, već ono što je logično i prihvatljivo za funkcioniranje biološkog svijeta. Ako ćemo reći da je homoseksualnsot prirodna zato što postoji u prirodi (argument koji neki ističu) onda su i trostruke ruke, šest prstiju i bilo kakav poremećaj, deformacija, malformacija i bolest jednostavno prirodni, a to nije tako.

S obzirom da je reprodukcija jedinki istog spola nemoguća, a spol i seksualnost postoje isključivo upravo zbog reprodukcije, jer je to i osnova preživljavanja i razvoja vrsti na zemlji, a konkretno sisavaca (ljudi), homoseksualnost nije prirodna, jer je protivna opstanku vrste.

@ naxeem: Ovo je tipično jednosmjerno razmišljanje bez ikakvog izlaženja iz okvira poprilično zastarjele znanstvene dogme. Kako znaš da homoseksualnost nema neke svrhe u prirodi? Nema samo ako gledamo iz uske perspektive reprodukcije i produženja vrste. Ono što trebamo shvatiti da priroda ne funkcionira jednosmjerno po pravcu, jer da je tako života i evolucije ne bi bilo nikada. Iz biološkog stajališta, to nije ni poremećaj ni bolest, a nije ni protuprirodno jer je nastalo prirodnim putem i dobro znanim mehanizmima. Dakle zašto je onda neprirodno? Nemojmo generalizirati u velikim okvirima nego pogledajmo kako u stvari to funkcionira i nastaje. I nadalje, genetski poremećaji nisu paralela tome. Ne mogu biti.

edit: sa ostalim se slažem

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:24 (Buffer Overflow).
Moj PC  
7 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
goodye kaže...

I neistinit je - delfini i jos neki sisavci se seksaju samo radi gusta, provjerena cinjenica.

Intoxicate your brain with what I say - if not, you'll lie knee-deep in trouble.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Funny-enough, nedavno sam bio u vrlo smiješnoj situaciji. Unutar MMO igre (online igra s fokusom na socijalnoj komponenti), ušao sam u guild (udruženje igrača) ne znajući da se radi o LGBT guildu. Saznao sam tek nakon nekoliko dana da su zapravo "gay-only" guild. Iako sam heteroseksualac, nisam izašao iz guilda (do sinoć), ali sam dao do znanja da me apsolutno ne zanima kako se tko seksa, već kakvi su u igri. To nekima nije baš bilo shvatljivo, jer su (tipično) izrazito osjetljivi na seksualnost i valjda zbog opće situacije smatraju da je njihova seksualnost, a time i homoseksualnost, vrlo bitna stvar i odrednica osobe kao takve u svim prilikama. Smatram da je to čisto sranje i izrazito glupo.

Okvirno se slažem s cijelim postom, ali imam potrebu komentirati ovo podebljano "tipično". Nije bilo shvatljivo ne svim homoseksualcima uopće, već jednom malom dijelu koji se učlanio u klan temeljen na seksualnoj orijentaciji. Za određivanje onoga što je tipično potrebno je mišljenje svih, a ne zaključivati da je mišljenje svih jednako mišljenju samo onih koji javno pričaju o stavovima/problemu (ako se netko želi isticati svojom seksualnošću pridruživanjem klanu čija je to osnova, onda je možda i vjerojatno da je taj netko osjetljiv).

17 godina

bok ljudi.

Ovo je jako zanimljiva tema no mislim da je otišla daleko u off topic.

Ugl. moje mišljenje je da su i homoseksualci ljudi, pa tako bi bilo poželjno da i žive životom većine ljudi drugačijeg seksualnog opredjeljenja. Znači da se ne izdvajaju previše od skupine ljudi. Te se u potpunosti slažem u svemu s @Danny_HR. Mislim da u normalnom društvu svatko ima pravo odabrati kako svoj stav o nećemu tako i svoje seksualno opredjeljene. Moram napomenuti kako sam i sam prije par godina protiv homoseksualnosti. No promjenio sam mišljenje kada sam sasvim slučajno upao u ekipu gdje je jedan kolega bio gey opredjeljen. I moram priznati kako u ta dva tjedna drženja s tom ekipom, lik se uopće nije izdvajao od ostalih. Bio je sasvim ok , no kada sam saznao za njegovo opredjeljenje, bio sam se par dana držao podalje od njega, no poslije sam shvatio kako nema smisla da imam drugačiji odnos prema ljudima gey opredjeljenja.
No ono što sam zaključio iz raznih napisanih postova je to ga ljudima kojima smeta homoseksualnost se odnosi na odnose između dvije muške osobe. Dok je npr. sasvim normalno gledati dvije djevojke kako se ljube,.... (da sada ne ulazim u detalje Osmijeh)

@zoran123456 Najednostavniji odgovor, dopuna ili tome slično bi bilo: Sto ljudi, sto čudi. Pa kakav bi svijet bio kada bi svi bili jednaki. Svatko ima pravo izraziti svoj stav i svoje mišljenje i upravo nas to čini ljudima. To što je netko gey opredjeljen je njegova osobna stvar i to ga ne čini lošom osobom.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:33 (Branimir2412).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...
doxy kaže...

Da ponovim pitanje.

Ajde ti nama onda reci tko si ti da određuješ da li je homoseksualnost normalna ili ne? Na temelju čega ti možeš reći da je to bolest? I kako može biti bolest ako postoji od kad je ljudskog roda i općenito životinjskog?

Glupost. I napisao sam na stranici prije. Ni jedan čovjek se nije u jednom trenutku u životu odlučio biti homoseksualac. Takvi ljudi se skrivaju jer nisu društveno prihvaćeni od takvih kao što si ti, tj. homofoba. Skrivaju se jer ih je strah.

Tvoja razmišljanja su predodređena razmišljanjem većine, i tebe je u biti strah i nisi siguran u svoju seksualnost ako misliš da je homoseksualizam bolest ili prijetnja. A znamo što dovodi do straha - neznanje. Kao što je povijest tisuću puta pokazala.

I treba ih biti strah! Zbog ljudi poput tebe.

Pozivaš se na rimljane i grke...pa čuj, nije ni čudo da su propali.

Uvijek izvališ iz konteksta, ima vas 3-5 istomišljenika na cijelom forumu, vas par čudaka, uvijek se "borite za prava" nečija i nekakva, malo smirite doživljaje, to nije normalno ni prirodno. Kraj priče, ako sam ja retardiran jer to nije normalno, onda sam retardiran. itf4n, ti se malo digni od knjiga i kompa i idi među ljude, kad smo kod filozofije ozbiljno se primi Karl Marxa i kompanije, fali ti puno. Nema veze nadoknadit ćeš. U međuvremenu vas nekolicina idite se družite u sobici, dok mi nenormalni i retardirani gađenjem gledamo homiće.

Napominjem, ne smetaju me, sve dok drže između sebe, a ne bombardiraju ans kroz udruge i parade

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:33 (doxy).
17 godina
itf4n kaže...
goodye kaže...

Dakle, po tebi je normalno ono što je društveno prihvaćeno? Pa, to valjda i jest tako (ako se normalnost shvaća upravo kao ono što je društveno prihvaćeno). No pritom se moraš prisjetiti nečega što je netko (mislim M_Dipl.) rekao: svako društvo ima svoje postavke o tome što je normalno. No, društvo i njegove odredbe nisu konstantne; štoviše, jedna od osnovnih značajki društava je da su promjenjiva.

Ako želiš reći da homoseksualizam nije društveno prihvaćen, vjerojatno si u pravu, jer i ova tema dokazuje zadrtost dobrog dijela sudionika.

No, mislim da ti nije bio cilj pokazati što većina ljudi misli, već reći nešto o načinu na koji bi ljudi trebali gledati na homoseksualizam. U tom slučaju, jasno razgraniči pojmove poput "moralno", "normalno", "društveno prihvaćeno", "idealna situacija/poželjno", "prirodno" i sl.

Ma ili me nisi skuzio, ili neces da mes skuzis.

Koliko god tvrdili da homoseksualnost nije prihvacena u drustvu, jest. Jer da nije prihvacena, nebi bilo homoseksualaca niti parada ni takvih stvari.

Ja sam pitao sta trebaju odgovoriti "branko i mirko" kad ih djete pita kako je nastalo tko m uje tata tko mu je mama i te stvari, kako ces ti dijetetu objasniti da ima 2 tate, kad svi u razredu imaju mamu i tatu.

17 godina
neaktivan

Upravo kao što itf4n kaže. Ne trebamo gledati samo kroz reprodukciju. Nax je tu gledao samo ravno kako bi se reklo.

U prošlosti, homoseksualnost je proizašla iz istospolnih prijateljstava, odnosno kako bi se ojačala veza između lovaca npr, oni su razvili homoseksualnost što je rezultiralo većoj vjerojatnosti da će si međusobno ta dvojica pomagati. Što je na kraju ipak doprinosilo očuvanju društva i vrste.

Isto kao i čuvanje potomaka npr. pojedinci bez vlastitih potomaka ulazili su u homoseksualne veze i doprinosili brizi za tuđu djecu. Opet povećanje šanse za očuvanje vrste.

A pazi sad, sve to još u razdoblju nekoliko tisuća godina prije Krista. Dakle nije to 'proizvod' modernog društva, daleko od toga.

3 1 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

meni ovdje upada u oci jedna stvar... jel postoji neki straight only guild???

mislim wtf? cemu potreba za isticanjem?  

hmmm...
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Ma ili me nisi skuzio, ili neces da mes skuzis.

Koliko god tvrdili da homoseksualnost nije prihvacena u drustvu, jest. Jer da nije prihvacena, nebi bilo homoseksualaca niti parada ni takvih stvari.

Ja sam pitao sta trebaju odgovoriti "branko i mirko" kad ih djete pita kako je nastalo tko m uje tata tko mu je mama i te stvari, kako ces ti dijetetu objasniti da ima 2 tate, kad svi u razredu imaju mamu i tatu.

Društveno prihvaćeno je ono što je prihvaćeno kod velike većine ljudi. Prihvaćaju li, recimo Hrvati, homoseksualnost kao nešto što nije za osudu? U zanemarivom postotku.

Također, na tvoj zaključak "jer da nije...": društveno prihvaćeno nije konstantno. To je, vjerujem, očito na bezbroj primjera kroz povijest. Promjene nisu stalne, ali se događaju; jer očito nismo isti kao prije nekoliko stoljeća.

Što se tiče problema u razredu: problem postoji. Ali ja pokušavam ukazati da ono što je moralno (ili bolje: što ćeš ti shvatiti moralnim) nije određeno 6godišnjim kolegama u razredu. Njihove reakcije su produkt onoga što je društveno prihvaćeno. Je li to povezano s moralnim? Rekao bih da nije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice