Treba mi HITNO POMOC za programiranje u VBA progra

poruka: 2
|
čitano: 2.255
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Treba mi HITNO POMOC za programiranje u VBA progra

Kao sto sam naveo treba mi pomoc za programiranje u VGA za ispit na faxu,pa ako mi netko moze pomoc bio bi mu jako zahvalan!!

HVALA EKIPA...pozZz

POINT - Uvod u programiranje
Dodatna zadaća
U Excel datoteci Zadaca-5.xls (dostupna na portalu Dikobraz) zapisani su podaci o računima neke
tvrtke u obliku
Redni broj, Kupac, Proizvod, Datum, Komada, Cijena, Iznos, Naplaćeno
(Svaki podatak u svojoj ćeliji, npr. podaci
označavaju račun s rednim brojem 1, izdan kupcu LEGOM, za proizvod papir a4, dana 3.1.1998..
Prodano je 500 komada papira po cijeni 0,25 kn, ukupan iznos je 125,00 kn. Račun je naplaćen
(oznaka 1 – naplaćeno, 0 – nije naplaćeno).

Zadatak A. – napravite program koji će za zadane podatke napraviti slijedeće statistike:

a) za sve proizvode ispisati u koliko su se komada prodali i koliki je ukupni promet.

b) za sve kupce ispisati koliki su ukupni promet napravili i taj promet podijeliti na naplaćeni i
nenaplaćeni dio. Na slijedećoj slici je prikazano kako bi taj ispis trebao (otprilike) izgledati:

c) onaj proizvod koji je ostvario najveći promet treba prikazati sa zelenom bojom pozadine (cijeli
redak sa podacima).
Ove podatke treba ispisati na radnom listu Statistike. Ne smijete pretpostaviti da znate koliko imate
računa, koliko imate različitih kupaca i različitih proizvoda, ali ako je to problem, možete pretpostaviti
da ih nema više od 20 različitih kupaca i proizvoda (u tom slučaju je pametno koristiti nizove).
U a) dijelu zadatka, proizvodi trebaju biti poredani po abecedi, a u b) dijelu zadatka kupci trebaju biti
poredani po ukupnoj prodaji.

Zadatak B. – napravite formu koja će vam omogućiti unus podataka u tablicu.
Polja sa svijetlom pozadinom su kontrole tipa Label i njih sami odreñujete. Ukratko u TextBox unosite
ime kupca, količinu robe i njenu cijenu, proizvod birate iz ComboBoxa u kojem se nalaze ponuñeni
proizvodi (različiti elementi u stupcu Proizvod). Iznos se računa kao umnožak cijene i količine i to
samo onda kada je moguć, a Naplaćeno je Chechk Box kontrola. Kada se klikne na Unesi, treba
provjeriti ispravnost podataka i ako su ispravni smjestiti ih u produžetku postojećih podataka (na
radnom listu Računi).

KAKO OVO DA NAPRAVIM???

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 20:28 (The_Manyak).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Treba mi HITNO POMOC za programiranje u VBA pr

u kojem programu to treba? excel?

daj posalji datoteku meni na mail...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice