Dali bi bilo kakvog interesa za izgraditi REST API PHP framework:)
Naravno nebi trebali stručnjaci samo za PHP, ali imam ponešto iskustva na frameworcima (Zend, Cake, Symfony, PRADO) koji su komercijalni projekti i vidim fali pravi REST PHP framework koji bi se isključio fokusirao da je REST PHP framework.
Trebao bi stručnjak za routing, ORM, security, Apache, Ngnix, Linux i tako dalje i tako dalje.
Ali svatko da samo radi svoje, ja sam neki tkz. full stack developer, znam kako bi to trebalo izgledati za krajnu primjenu ali bi trebali stručnjaci koji bi mogli odvojiti par sati tjedno da tom open source projektu daju svoju stručnost.
Routing je problematičan, za to stvarno treba expert, kako ga integrirati u aplikaciju, MVC paradigma mi se čini zaostalom za MVC framewrok, pošto ovaj V ne postoji:)
ORM da bude dinamičan koji će se koristiti nije važno već je važno da ima ORM abstrakciju u malom prstu i opet da bude integriran u cijelinu.
Moja expertiza na projektu bi bila full stack developer, iako će reći mnogi da je to ništa, vjerujte mi ja sam radio sa server side developer koji ima par knjiga pod sobom pa nemaju pojma kako integrirati JSON u client aplikaciju.
substringa sadržaj web servera da bi mogao nešto poslati klijentu:)
Mislim ono samo u čemu smo stručni, a ja bi ono bio stručan u full stacku:)
Znači MVC bi bio za start, V smo odbacili, experti za routing i ORM bi za start bio potreban:)
MIT licenca naravno, tako ono što Vam odvojiti dva sata tjedno u nečem što ste stručni:)
Osnovni problem za full stack developore što klasični PHP frameworci nose gomile nepotrebnog smeča sa sobom:)
Koristio bi se OOP PHP, full typing OOP koliko možemo u PHP, do kraja, nema milosti:)
No jedan od glavnih ciljeva projekta da ipak se ne zaigramo sa OOP kao što uradili kod web shopa Magenta već da OOP se drži po kontrolom, znači OOP da ima svrhu, a ne da bude svrha sam sebi..
Dva sata tjedno, Vaša stručnost nebi trebalo ništa više, MIT licenca, osnivanje udruge, svatko tko je core contributor, dobi ulogu osnivača i tako nešto AJMO, biće open source:)
Ajmo napraviti nešto da Više Full stack developeri u Lamp okruženju radeći sa REST API ne moraju imati posla sa hrpom nepotrebnog govna:)
Svatko da daje svojih 2 centi, imati ćemo PHP REST framework, in no time:)
A radio sam sam sa 100 programera u RH, budimo realni od 100 njih 10% je njih programera, ali da svatko dade barem dva sata tjedno tu i tamo da nešto oblikuje, kao od gline, imali bi pravi framework.
JWT token, ajmo fuckin samo expert za JWT ajmo i to rasturati, koliko opcija, ajmo ima nas:) Pa biće valjda i para onda nekakvih evo ovi Postman diži milijune samo na tome:) Motivacija:)
Ja bi Vam radio dao nešto expertize koje Vam mogu pokloniti ali nemam je, ja sam samo full stack developer, ja od clienta do servera, da Vam malo React objasnim u kojem traže po moj posao stručnjaka sa FER da tipkaju u Reactu:)
Najprimtivnije sranje otkad je čovjek izmislio čekić i srp valjda, eto malo komunističke ideologije, još nam fale Ustaše u programiranju, React, traže FER-ovce, za to ja sam bio Flex i actionscript 3, dok React još nije postojao:)
React, za FER-ovce, takve uvrede želite trpjeti:)
Ajmo napraviti pošteni REST API PHP framework, pa više FER-ovce nećete trpjeti uvrijede da za posao React developera traže FER:)