Programiranje ikone na desktopu...

poruka: 15
|
čitano: 3.952
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Zanima me da li je komplicirano napraviti program koji funkcionira na način da postoji ikona na desktopu sa desnim klikom i klikom koji isključuje kliktanje miša i ponovno uključuje samo na toj ikoni . To je za upravljanje računalom  bez ruku . 

Unaprijed hvala .

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Programiranje ikone na desktopu...

Čitam 4. put i uz najbolju volju ne razumijem.

Sto tocno ta "ikona"/skripta/program treba raditi? Korak po korak objasnjenje.

12 godina

Moguće je da već postoji neko riješenje za ovo, navedite koji problem točno pokušavate riješiti

I cant be a wizard so Im a programmer.

1 0 hvala 0
15 godina
ive79 kaže...

Zanima me da li je komplicirano napraviti program koji funkcionira na način da postoji ikona na desktopu sa desnim klikom i klikom koji isključuje kliktanje miša i ponovno uključuje samo na toj ikoni . To je za upravljanje računalom  bez ruku . 

Unaprijed hvala .

Ovisi jel želiš pravi low level program (robustno rješenje, ali kompliciranije) ili nešto najjednostavnije. Najlakše bi bilo napraviti skriptu pomoću Autohotkeya i postaviti ju kao rezidentnu. Skripta neka u petlji provjerava koordinate miša i omogući klikove na mišu tek kad se nalazi unutar određenih koordinata. 

8 godina

Prvo oprostite što nisam prije odgovorio .Znači ja zbog invaliditeta ne mogu koristiti ruke i računalom upravljam uz pomoć programa " camera mouse 2018 " koji koristi web kameru i pomicanjem glave se pomiče kursor i zadržavanjem kratko na mjestu klikne .Za tipkanje koristim virtualnu tipkovnicu .Taj program ima u sebi desni klik ali nije praktičan .Kad nešto čitam na ekranu ,novine ili bilo što pri svakom zadržavanju miša na mjestu program klikne .Imali su neki takvi programčići na netu ali izgleda da više ne rade oni koje sam našao . .... znači meni treba da na ekranu negdje u kutu gdje puno ne sneta budu dvije male ikonice i kad kliknem na jednu da isključi kliktanje miša i da tad mogu normalno nešto čitati na ekranu ,a kad trebam ponovno uključit kliktanje da dođem kursorom na tu istu ikonu ....i ako nešto trebam otvorit desnim klikom miša da odem na tu drugu ikonu i kad kliknem na nju da se uključi desni klok i da sljedeči klik na mjesto koje trebam otvoriti aktivira otvaranje ......NE ZNAM DA LI SAM DOBRO OBJASNIO TRUDIO SAM SE ... ,JA SAM TOTALNI AMATER I U PROGRAMIRANJE SE NE RAZUMJEM ALI POKUŠAVAM SEBI NAČI NEKA RJEŠENJA ZA BOLJE UPRAVLJANJE RAČUNALOM JER ZA NJIM PROVODIM DOBAD DIO DANA

0 0 hvala 1
8 godina

unaprijed hvala svima na odgovoru 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 14:52 (ive79).
8 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 14:54 (ive79).
8 godina

Gore sam odgovorio što sam bolje mogao ,nadam se da pojašnjava moj problem ...hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 14:53 (ive79).
16 godina

Opcija za noge?

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 16:53 (kunof00).

1 0 hvala 1
9 godina

Ne treba se razumjeti u programiranje, samo treba objasniti potrebu, sad je puno jasnije.

Dakle, ili prijedlog sa ovim foot switchevima ili složiti aplikaciju koja privremeno (na klik) gasi tj presreće klikove miša osim unutar svog prozora.

Koje Windowse koristite? Dosta je bitno jer to će biti nešto usko vezano uz WinAPI.

6 godina

...

znači , napravi za početak scheduled task koji pali program za upravljanje svakih N minuta ako nije upaljen, (korisno u svakom slučaju)

onda, kad čitaš knjigu, koristi neki drugi program za upravljanje (kojim okrećeš stranice, gore, dolje, pgup, pgdown) a ovaj ugasi ako smeta u čitanju knjige... (upalit će se sam nakon N minuta)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 12:00 (gpd).

0 0 hvala 0
8 godina
kunof00 kaže...

Opcija za noge?   Ne mogu ni noge micati ,samo glava i vrh ramena  (ozljeda vratne kralježnice)

8 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ne treba se razumjeti u programiranje, samo treba objasniti potrebu, sad je puno jasnije.

Dakle, ili prijedlog sa ovim foot switchevima ili složiti aplikaciju koja privremeno (na klik) gasi tj presreće klikove miša osim unutar svog prozora.

Koje Windowse koristite? Dosta je bitno jer to će biti nešto usko vezano uz WinAPI.

To će mi bit za novi kompjutor sa windowsima 11

8 godina
gpd kaže...

...

znači , napravi za početak koji pali program za upravljanje svakih N minuta ako nije upaljen, (korisno u svakom slučaju)

onda, kad čitaš knjigu, koristi neki drugi program za upravljanje (kojim okrećeš stranice, gore, dolje, pgup, pgdown) a ovaj ugasi ako smeta u čitanju knjige... (upalit će se sam nakon N minuta)

Aha razumjem ,samo kad ugasim taj za upravljanje ne mogu ni pomicati stranice ....jedino bi trebao da taj program koji pali svako N minuta da se pali točno za onoliko vremena koliko mi treba da mi bude pauza za kliktanje .

Mislim da bi  ova druga opcija sa aplikacijom  za mene bila idealna ,mislim da ću to i napraviti ....na taj bi način imao potpuno kontrolu ....a čak bi mogao i paralelno taj scheduled task koji se aktivira svakih N minuta ,čak ako može on ugasiti i upaliti program jer se se zna desiti da  program "camera mouse " izgubi fokus i onda mi ga netko mora ponovno namjestiti .  

12 godina

Ne znam jeste li pokušavali neke programe za glasovno upravljanje? Windows 11 podržava kliktanje sa glasovnim komandama: https://support.microsoft.com/en-us/topic/use-the-mouse-with-voice-06cfd350-e07b-4154-be93-792fbe7d34c3

Ima i ova aplikacija koja podržava upravljanje tipkovnice ili miša glasovnim naredbama: https://www.voicemacro.net/
Tako da bi mogli u postavkama od camera mouse isključiti kliktanje i koristiti glasnove komande.

Ako glasovne komande ne odgovaraju, mogu vam napraviti aplikaciju koja pali/gasi kliktanje kad je kursor iznad prozora od aplikacije neko vrijeme, samo to ne bi mogla biti ikona na desktopu jer windows ne podržava otvaranje aplikacije sa "hovering" tj. držanjem kursora iznad ikone (barem koliko ja znam), tako da bi se to moralo isprogramirati unutar prozora aplikacije

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice