Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.285
|
čitano: 1.702.827
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

POMOĆ-HITNO! 

Nakon brojnih uzaludnih pokusaja,i dalje ne znam rijesiti ovaj,nakon kompajliranja pise da nesto ne valja a ja ne znam sto, pa ako je tko voljan pomoci,bio bih mu vrlo zahvalan!

Treba napisati progam kojim se izracunava i ispisuje suma parnih brojeva od 1-100. Potrebno je ispisati koliko ima takvih brojeva!

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavi dokle si dosao, to je zaista banalan program.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori
fizicar1 kaže...

POMOĆ-HITNO! 

Nakon brojnih uzaludnih pokusaja,i dalje ne znam rijesiti ovaj,nakon kompajliranja pise da nesto ne valja a ja ne znam sto, pa ako je tko voljan pomoci,bio bih mu vrlo zahvalan!

Treba napisati progam kojim se izracunava i ispisuje suma parnih brojeva od 1-100. Potrebno je ispisati koliko ima takvih brojeva!

Hvala unaprijed!

#include <iostream>
#include <ctime>
#include <algorithm>
#include <cmath>
using namespace std;

int main(){

int n,zbroj=0;

for(int i=1;i<101;i++){
   if(i%2==0){
    n++;
    zbroj+=i;
   }
}

cout << "Od 1 do 100 ima " << n <<" parnih brojeva, njihova suma iznosi " << zbroj;

}

17 godina

zašto ideš mimo druge i uobičajne prakse, čovjek je gore napisao da stavi nešto, pa ga pusti da odradi to, a ustaljena praksa je da onaj tko traži kod  pokaže trud, a ovaj je i sam rekao da je napisao nešto, pa neka stavi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 20:25 (Floki).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala puno, imas pivu kad dodes u Og ;) 

Zaboravio sam n++, u tom je kvaka... jos sam u fazi ucenja pa oprostite na ovako za vas strucnjake banalna pitanja :D

Uglavnom, hvala puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Floki kaže...

zašto ideš mimo druge i uobičajne prakse, čovjek je gore napisao da stavi nešto, pa ga pusti da odradi to, a ustaljena praksa je da onaj tko traži kod  pokaže trud, a ovaj je i sam rekao da je napisao nešto, pa neka stavi.

Zbog toga jer je sam nesto pokusao i ulozio trud, a kaze da mu je hitno. Ako je napisao taj kod a on ne radi shvatit ce iz mog gdje je pogrijesio. 

Nije da ikom zelim ista lose

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 21:28 (tLeon).
17 godina
tLeon kaže...
Floki kaže...

Zbog toga jer je sam nesto pokusao i ulozio trud, a kaze da mu je hitno. Ako je napisao taj kod a on ne radi shvatit ce iz mog gdje je pogrijesio. 

Nije da ikom zelim ista lose

Ok, samo kažem, nema ljutnje, mogao je staviti što je napisao, znaš onu "Blago onima koji ne vidješe, a povjerovaše", ne vjerujem da se odnosi na kod. Ne zamjeram ti ništa, sve pet, samo savjet od starijeg , ne uzimaj svaku za ozbiljno dok se ne uvjeriš ili provjeriš, pa ćeš lakše ići kroz život. vidim da si dobar pa nije loše da ti to kažem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 21:48 (Floki).
13 godina
protjeran

pozdrav svima,molim vas moze li mi tko pomoci oko koda,jako je hitno jer moram zadatak predati za 2h,morao sam napraviti kalkulator u c-u,javlja se problem kada napisem 2-3*5 jer program mi prvo racuna oduzimanje,a ne mnozenje. evo kod: http://pastebin.com/mxfiWEDr

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kexzoR kaže...

pozdrav svima,molim vas moze li mi tko pomoci oko koda,jako je hitno jer moram zadatak predati za 2h,morao sam napraviti kalkulator u c-u,javlja se problem kada napisem 2-3*5 jer program mi prvo racuna oduzimanje,a ne mnozenje. evo kod: http://pastebin.com/mxfiWEDr

Ti imaš isti zadatak kao ona cura u C threadu, nije se javila , možda ga nije uzela, Tracer je napisao super kod, bit će zeznuto ako je s tobom na godini pa donesete isti kod. Prouči malo Tracerov kod, ako ne trebaju zagrade, izbaci ih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 21:55 (Floki).
13 godina
protjeran
Floki kaže...
kexzoR kaže...

Ti imaš isti zadatak kao ona cura u C threadu, nije se javila , možda ga nije uzela, Tracer je napisao super kod, bit će zeznuto ako je s tobom na godini pa donesete isti kod.

vjerojatno je sa mnom na godini,pokusao sam taj kod ubaciti u vpl i javlja mi gresku+ to gradivo jos nismo radili :(

17 godina
kexzoR kaže...
Floki kaže...
kexzoR kaže...

Ti imaš isti zadatak kao ona cura u C threadu, nije se javila , možda ga nije uzela, Tracer je napisao super kod, bit će zeznuto ako je s tobom na godini pa donesete isti kod.

vjerojatno je sa mnom na godini,pokusao sam taj kod ubaciti u vpl i javlja mi gresku+ to gradivo jos nismo radili :(

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/kalkulator-c/10370.aspx?page=1&jumpto=4663690&sort=asc&view=flat

Što ima ovdje što nisi radio, to je čisti C, sve si radio.

13 godina
protjeran
Floki kaže...
kexzoR kaže...
Floki kaže...
kexzoR kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/kalkulator-c/10370.aspx?page=1&jumpto=4663690&sort=asc&view=flat

Što ima ovdje što nisi radio, to je čisti C, sve si radio.

kazem ti da mi je ovdje dosta stvari nepoznato,a i kad ubacim u vpl izbaci mi dosta errora,btw moze li se moj kod kojeg sam pisao ikako preurediti da rijesim svoj problem ?

edit: problem rijesen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 22:26 (kexzoR).
16 godina

Imam pitanje, radi se o grafičkom dijelu c++

moram napravit nešto funkcija za crtanje je tu

void CPgChart::DrawPolarChart(CDC *pDC, CRect m_rect, float m_MagTop,   float m_MagRange, float *Magn, float *angles, int numAngles)

dakle za prije poziva bi za CRect napravia ovo

CRect m_rect = GetWinportRect();

al kako da napravim za CDC *pDC?

tražia sam po netu, al ne mogu skužit, ako netko zna ili ima kakav link pa da sam malo to bolje pročitam bia bi zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Znači kod sasvim jednodnostavnog koda

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main(){

ofstream fajl;
fajl.open("datoteka.txt");
fajl << "Pozdrav \n";
fajl.close();
return 0;
}

Dobivam sljedeću grešku:

1>------ Build started: Project: citanje, Configuration: Debug Win32 ------
1> Source.cpp
1>MSVCRTD.lib(crtexew.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup
1>C:\Users\Zoko\documents\visual studio 2013\Projects\citanje\Debug\citanje.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Uopće nemam ideju šta mi ne valja, a googlanje mi nije baš puno pomoglo... Riječ je o visual studiu 2013, a u dev c++ sve normalno prolazi

0 0 hvala 0
17 godina

Nije do koda, probaj napraviti novu konzolnu aplikaciju, pazi na korake, ako ne ide, resetiraj VS na defaultne postavke.

1 0 hvala 0
14 godina

Jesi li u wizardu odabrao Win32 application ili Console application? Stavi console application.

13 godina
Arto kaže...

Jesi li u wizardu odabrao Win32 application ili Console application? Stavi console application.

Još je najbolje odabrati "Empty project" te odabrati konzolu kao SubSystem opciju pod project properties, imho.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 16:50 (pr0n_addict).
17 godina

Ovdje je greška u entry point, kad se kod New Project odabere template Win32 Project a za entry point uzme int main() dobije se greška LNK2019 i LNK1120.

Ako se radi konzolna aplikacija koja ima entry point int main() kod New Project treba odabrati template Win32 Console Application.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 19:35 (Floki).

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pozdrav svima,evo ovako,imam ispit iz programiranja 1 za tjedan dana(polja,funkcije,pokazivaci...),teoriju znam sve,ali kad dodjem na zadatke onda zapnem jer se u nekim trenucima ne mogu sjetiti sto da upotrijebim,prije fakulteta se nikada nisam susretao s programiranjem,sad molim vas mozete li mi reci sto da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kexzoR kaže...

pozdrav svima,evo ovako,imam ispit iz programiranja 1 za tjedan dana(polja,funkcije,pokazivaci...),teoriju znam sve,ali kad dodjem na zadatke onda zapnem jer se u nekim trenucima ne mogu sjetiti sto da upotrijebim,prije fakulteta se nikada nisam susretao s programiranjem,sad molim vas mozete li mi reci sto da radim?

Što više zadataka riješiti samostalno, iz prve ne ide, što više riješiš, bolje rješavaš. Jedini način.

Malo si zakasnio, tjedan vježbanja nije dovoljan, ali pokušaj što više vježbati do ispita.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 14:34 (Floki).
15 godina
neaktivan

Nadji, ili si sam zadaj, nekoliko zadataka i rjesi ih. To je daleko najbolji nacin. Ja na satu imam osjecaj da sve znam, a tek skuzim koliko neznam kad trebam neki zadatak rjesit.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, želio bih naučiti C++, iz programiranja ne znam ništa previše neke osnove iz C-a i to je to... 

Gledao sam da si uzmem DEMISTIFICIRANI C++ (4. IZDANJE)

Autor: Julian Šribar, Boris Motik
pa me zanima dali je to dobra literatura za početak i dali mora biti baš 4 izdanje knjige ili mogu nabaviti 2 izdanje? Dali ima tu kakve ogromene razlike?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmi svakako 4. izdanje, noviji standard

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok!

Evo imam jedan izazov za prave programere. Naime profesor mi je dao jedan challenge koji bi htio podijeliti s vama. Dakle treba napisati program od 30-50 linija koda i taj program treba raditi apsolutno ništa. I to ne smije biti neki jednostavan program poput ovog dolje, nego mora biti malo kompliciraniji, treba koristiti petlje, selekcije, polja, itd. uglavnom bilo što da ne bude prekomplicirano, a ni prejednostavno. Tih prvih 30-50 linija koda ne smiju raditi baš ništa, odnosno tek poslije tih 30-50 treba početi izvođenje programa koji će korisnik poslije sam napisati. Uglavnom, može se reći da tih prvih 30-50 linija koda služe samo kako bi popunili prostor i "pravi" program počinje s izvođenjem tek nakon tih prvih 30-50 linija koda. Navodno je to dosta komplicirano za napraviti pa evo ako neko želi neka proba, to je jedan challenge za malo "jače" programere. Ja osobno sam pokušao i nije baš bilo uspješno  pa evo tko zna možda netko uspije.

#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a,i;
for(i=0;i<20;i++)
{
cout<<"";
}
cout<<"\n";

for(i=0;i<20;i++)
{
cout<<"";
}
return 0;
system("pause");

}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ekipa, želio bih naučiti C++, iz programiranja ne znam ništa previše neke osnove iz C-a i to je to... 

pa me zanima dali je to dobra literatura za početak i dali mora biti baš 4 izdanje knjige ili mogu nabaviti 2 izdanje? Dali ima tu kakve ogromene razlike?

Ne, Demistificirani nije dobra knjiga za ucenje od prakticki nule. Bar po mom osobnom misljenju.

Ali je zato odlicna knjiga kao referenca u koju mozes uvijek pogledati ako nesto zaboravis ili te zanima.

Mislim da ti je puno bolja opcija uzeti neke tutoriale poput http://www.learncpp.com/, na toj stranici je sve jako lijepo i koncizno objasnjeno. Ili tutorialspoint, ali nju nisam koristio: http://www.tutorialspoint.com/cplusplus/. Navodno da je i http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ dosta dobra.

Kad malo udes u to, a tutoriali su prakticki jako ucinkoviti da te uvedu u sve to skupa, obavezno krenes nesto raditi sam. Ovdje imas neke zadatke: http://www.cplusplus.com/forum/articles/12974/, a znam da ima i par stranica koje su tu kolege stavili, potrazi ili mozda netko stavi u meduvremenu. Za nesto zahtjevnije tu je Project Euler: https://projecteuler.net/

Kad malo grif ulovis, dalje samo programiraj i usput uci. Google, Stack Overflow, ova tema, sve to koristi za ucenje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
1domagoj1 kaže...
ERROR1911 kaže...

Ne, Demistificirani nije dobra knjiga za ucenje od prakticki nule. Bar po mom osobnom misljenju.

Ali je zato odlicna knjiga kao referenca u koju mozes uvijek pogledati ako nesto zaboravis ili te zanima.

Mislim da ti je puno bolja opcija uzeti neke tutoriale poput http://www.learncpp.com/, na toj stranici je sve jako lijepo i koncizno objasnjeno. Ili tutorialspoint, ali nju nisam koristio: http://www.tutorialspoint.com/cplusplus/. Navodno da je i http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ dosta dobra.

Kad malo udes u to, a tutoriali su prakticki jako ucinkoviti da te uvedu u sve to skupa, obavezno krenes nesto raditi sam. Ovdje imas neke zadatke: http://www.cplusplus.com/forum/articles/12974/, a znam da ima i par stranica koje su tu kolege stavili, potrazi ili mozda netko stavi u meduvremenu. Za nesto zahtjevnije tu je Project Euler: https://projecteuler.net/

Kad malo grif ulovis, dalje samo programiraj i usput uci. Google, Stack Overflow, ova tema, sve to koristi za ucenje.

Program mogu pisati CodeBlocks? 

16 godina

možeš naravno, al ne znam jel ima mogućnost step by step,

šta je po meni mislim nabolja stvar za nas početnike, da ide

korak po korak tako da vidiš kad se i što točno izvršava

zato koristim visual studio

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Makić kaže...

možeš naravno, al ne znam jel ima mogućnost step by step,

šta je po meni mislim nabolja stvar za nas početnike, da ide

korak po korak tako da vidiš kad se i što točno izvršava

zato koristim visual studio

Koji verziju visual studia koristiš?

15 godina
neaktivan
C++Freak kaže...

Bok!

Evo imam jedan izazov za prave programere. Naime profesor mi je dao jedan challenge koji bi htio podijeliti s vama. Dakle treba napisati program od 30-50 linija koda i taj program treba raditi apsolutno ništa. I to ne smije biti neki jednostavan program poput ovog dolje, nego mora biti malo kompliciraniji, treba koristiti petlje, selekcije, polja, itd. uglavnom bilo što da ne bude prekomplicirano, a ni prejednostavno. Tih prvih 30-50 linija koda ne smiju raditi baš ništa, odnosno tek poslije tih 30-50 treba početi izvođenje programa koji će korisnik poslije sam napisati. Uglavnom, može se reći da tih prvih 30-50 linija koda služe samo kako bi popunili prostor i "pravi" program počinje s izvođenjem tek nakon tih prvih 30-50 linija koda. Navodno je to dosta komplicirano za napraviti pa evo ako neko želi neka proba, to je jedan challenge za malo "jače" programere. Ja osobno sam pokušao i nije baš bilo uspješno  pa evo tko zna možda netko uspije.

..

Sta? Trazi od tebe da petljama trošiš procesorsko vrijeme ili?

int n = 2000;

for(int i=0; i<n; i++)
    for(int j=0; j<n; j++)
      for(int k=0; k<n; k++);

Ovo ne radi apsolutno nista, vrti petlje.. ako trebas vise vremena podigni n

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice