Pomoć za zadatak u c++!!!

poruka: 4
|
čitano: 6.347
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam zadacu, a bas sam zapela na ovom zadatku: 

1. Napraviti aplikaciju u koju korisnik upisuje cijele brojeve sve dok ne unese broj 0 (nula). Aplikacija treba ispisati koliko je uneseno parnih a koliko neparnih brojeva, zbroj parnih i zbroj neparnih brojeva te ukupan zbroj brojeva.

Prvu recenicu zadatka sam uradila pomocu do while petlje, ali me zbunjuje kako ukomponovati ostatak zadatka. Pomoc bi mi itekako dobro dosla, jer vec dugo pokusavam rijesiti ovaj zadatak. Hvala! 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Pomoć za zadatak u c++!!!

drugi dio zadatka je lagan, na početku definiraj varijable koje ti trebaju, neparni brojevi, parni brojevi itd, u while petlju ubaci provjeru sa if rečenicom (npr.  if (broj % 2 ==0): parni ++,

i to bi bilo to

EDIT: Imaš već temu programiranje u C++, pitanja i odgovori, tako nekako se zove, da ne otvaras novu inace

Trust nobody, become the best !
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 18:36 (Mr.ddevil).
12 godina
neaktivan

Kako unosis brojeve pushaj ih u vector, onda kada se zavrsi upis, prodji po tome vectoru i izracunaj zbrojeve

Edit:
Sad vidim post iznad, možeš i tako, napraviti 3 varijable; ukupanZbroj, parniZbro i neparniZbroj pa na njih dodavati vrijednosti brojeva unutar do whilea

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 0:04 (Athalansy).

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo ja sam uspio ti rijesiti dio gdje se trebaju zbrojiti uneseni brojevi, jos samo treba zbrojiti parne i  neparne brojeve, pokusavao sam i to da uradim ali ne ide kako god da okrenem >.< 
Nadam se da ce neko od vas moci pomoci djevojci a i meni s ovim zbrojem parnih i neparnih ;)

Edit: Da se ispravim logicno da ce zbroj parnih i neparnih biti isti onaj broj koliki je u stvari zbroj HAHAhA 
Koji sam ja logicar jebte... 
Evo sad da objasnim mislim ako djevojci i dalje nije jasno, uglavnom vec sa ovim zbroj+=a, ++a si vec sabrala i parne i neparne brojeve ustvari :P 
Jer svejedno evo npr: Unosis brojeve 4,3,2...
Parni su ti 4 i 2
A neparni su: samo 3

e sad u prvom djelu se trazi da se zbroje svi odnosno u nasem slucaju zbroj svih ce bii 4+3+2

i na kraju i parnih i neparnih brojeva a to su svakako 4, 3, 2, i opet ide 4+3+2 :D ... 

#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
int a,zbroj,parni,neparni;
zbroj = 0;
parni = 0;
neparni = 0;
cout << "Unesite vrijednost broja:";
cin >> a;
while (a != 0){
zbroj += a; //zbroj=zbroj + a ---- zbroj=0 : onda se na njegovu vrijednost dodaje vrijednost a
++a;
cout << "Unesite vrijednost broja:";
cin >> a;
if (a % 2 == 0){
parni++;
}
if (a % 2 != 0){
neparni++;
}
}
cout << "Parnih brojeva ima:" << parni << endl;
cout << "Neparni brojeva ima:" << neparni << endl;
cout << "Ukupan zbroj brojeva:" <<zbroj<< endl;
cout << "Zbroj parnih i neparnih brojeva:" << zbroj << endl;
system("pause");
return 0;
}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 20:48 (Dr.Atom).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice