Pokretanje apps stvorenih u VB08 Express

poruka: 17
|
čitano: 1.841
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

pozdrav svima

imam jedno pitanje, kad napravim neki projekt i pokrenem ga u Debug folderu se stvori .exe file.

mene sam zanima dali se mora imat framework da bi se taj exe pokretao, ili opcenito dali je moguce bilo kako bez frameworka da se stvara aplikacija u VB08 Express, ako ovo sto sam prije upitao nije nacin da se to napravi.

hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 21:21 (Human?).

0 0 hvala 0
17 godina

Ugl. sve što napraviš pomoću VB .NETa (2003+) za pokretanje zahtijeva .NET na računalu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ajd evo nesto sta sam napravio u basicu

http://rapidshare.com/files/159915278/PictureViewer.rar.html

i kod frenda koji nema .NET Framework, to mi radi

ovo je radeno u verziji 3.5 onoj koja je dosla sa instalacijom basica na bugovom dvd-u i kad radim onaj publish i kad je instalacija potrebna, onda kaze da treba framework 3.5.

kod frenda koji ima framework 2.0 mi isto radi kada uzmem samo .exe, ALI kad mu dam instalaciju onda ga trazi framework 3.5.

dal netko moze ovo probat na kompu bez frameworka ili cak i na starijim windowsima dali radi?

ako ce radit dali mi moze reci koje je onda mana kod ovakvog pristupa(uzimanja .exe iz Debug mape i koristenje njega)????

pleeeeeeeeeeeease............

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 20:18 (Human?).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne brini, svi exe-i su isti i zahtijevaju .NET.

Inače, sa Vistom dolaze svi .NETovi; isto vrijedi i za SP-e.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja također imam jednu vrstu problema.

(Na slici koju vidite dolje)

Kada napravim empty projekt i imenujem ga (govorim o početku programiranja)

Neznam kako da uđem u taj dio gdje se piše program, jer umjest toga napisane su mi neke gluposti.

Pa ako bi mi netko znao reći hvala.

Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo tvoje pitanje nema uopće veze s ovom temom.

Inače, moraš dodati novu datoteku u taj projekt (desni klik na source files, add new file).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pokretanje apps stvorenih u VB08 Express
autorov komentar

aha, hvala ti, znaci ovo moje ce radit na Visti, i XP sa odredenim SP?

mene samo zanima sad kad smo se razumijeli o cemu pricam, gdje ce taj moj .exe file moci radit.

znaci dal bi se mogao radit na Win2000 ili 98?

jer htio bih naucit kako radit aplikacije koje bih mogle radit na vise verzija odredene platforme (Win2000, 98, XP......) ili cak i na vise razlicitih platformi ( Linux, Mac........... ahhh some day), tak da znam da se ne zaletim u nesto sto ce radit samo na jednom kompu, a ostali ce trebat instalirat update od microsofta ili frameworke ili sta vec ne da proradi, jer necu odmah pisat programe za koje bi se ljudi toliko pomucili da ih videSmijeh.

17 godina

Samo ti treba odgovarajuci framework!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Moći ćeš na svim sustavim koje podržavaju framework s kojim radiš. Vista i XP podržavaju sve, a za starije sustave, neznam. Provjeri na MS-ovim stranicama.

0 0 hvala 0
17 godina
itf4n kaže...

Moći ćeš na svim sustavim koje podržavaju framework s kojim radiš. Vista i XP podržavaju sve, a za starije sustave, neznam. Provjeri na MS-ovim stranicama.

Jep .NET ti je već ubačen u Vistu kao jedan od dijelova Viste. Za XP trebaš instalirati .NET. Za windowse 2000 ja mislim da još postoji .NET, a za ostale starije sustave možeš zaboraviti. Ako se ne varam

Inače imaš MONO framework ( e sad nisam siguran dal ima VB, ali znam da ima C#) s kojim možeš raditi aplikacije za sve platforme (od LINUX-a, MAC OS(UNIX-idni sustavi), XP, VISTA), samo onda uvijek prije pokretanje aplikacije trebaš instalirati MONO runtime na to računala.

Pozdrav
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da htio bih izbjeci takvo nesto, potrebna dodatna instaliranja za pokretanje onoga sta napravim.

prije VB-a sam se poceo bavit C++ u ovom programu

Bloodshed DevC++ Version 4.9.9.2

i ovo je exe koji sam napravio u njemu, nesto pocetno, po nekom tutorialu, mi mozete reci koliko je ovo "pokretljivo", hehe

evo file-a

http://rapidshare.com/files/160824123/Start.rar.html

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Human? kaže...

da htio bih izbjeci takvo nesto, potrebna dodatna instaliranja za pokretanje onoga sta napravim.

prije VB-a sam se poceo bavit C++ u ovom programu

Bloodshed DevC++ Version 4.9.9.2

i ovo je exe koji sam napravio u njemu, nesto pocetno, po nekom tutorialu, mi mozete reci koliko je ovo "pokretljivo", hehe

evo file-a

http://rapidshare.com/files/160824123/Start.rar.html

hvala

Pa ako si radio u tom programu, znači da je iskompilirano sa MinGw-om. Znači da bi trebao raditi na svim Windows platformama, a možeš ga i iskompilirat da radi na ostalim platformama. Inače bi ti preporučao CodeBlocks umjesto DevC++.

Po meni je bolji.
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
17 godina

CodeBlocks je bolji, al je najbolji Visual C++ 2008 Express, skroz free, a kompajlani programi se mogu koristiti bez .NETa.

0 0 hvala 0
17 godina
itf4n kaže...

CodeBlocks je bolji, al je najbolji Visual C++ 2008 Express, skroz free, a kompajlani programi se mogu koristiti bez .NETa.

Da naravno zaboravio sam na njega Smijeh. Visual studio je po meni najbolji alat za razvijanje aplikacija u Windows okruženju, bez obzira koji programski jezik. Uvijek dok mislim na Visual studio, onda mislim na neku varijantu koja se plaća (Pro. Team Suite, ...), uvijek zaboravim da postoji i Express verzija Namigiva.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

e hvala vam puno sad se bacam na proucavanje toga svega, pocet cu sa bloodshedom pa prijec na Visual C++, mislim da je tak najbolje.

do sljedeceg pitanja pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dado2202 kaže...
itf4n kaže...

Da naravno zaboravio sam na njega Smijeh. Visual studio je po meni najbolji alat za razvijanje aplikacija u Windows okruženju, bez obzira koji programski jezik. Uvijek dok mislim na Visual studio, onda mislim na neku varijantu koja se plaća (Pro. Team Suite, ...), uvijek zaboravim da postoji i Express verzija Namigiva.
 Meni je Visual Studio definitivno možda i najgori alat koji postoji. Možda mu jedino DevC++ može konkurirati. U firmi sam dobio besplatno sve verzije Visual Studija i jednostavno sam pukao na živce, to maknuo i platio 1000 eura za Borland Developer Studio i od tada se ne mičem od njega. A ako mislite da neznam što je visual studio, recimo samo da sam u njemu radio 3 godine i to hight-level aplikacije, i zahvaljujući VS-u compiliranje aplikacija je znalo trajati i po cijelu noć. Toliko o kvaliteti toga...

A što se tiče besplatne verzije... postoji i besplatni Turbo C++ Express 2006. VS Express mu nije ni do nožnih prstiju a kamoli koljena. Moguće je raditi čak i aplikacije s bazama podataka, tj. windows GUI aplikacije, mrežne aplikacije itd itd. i nije samo ograničen na konzolu.

VS je prošlost. Drži ga samo .NET, a i to je pitanje koliko dugo će to trajati. Već postoje open source zajednice poput sharpdevelop-a koje rade razvojna okruženja za .NET i u potpunosti su besplatna i nimalo manje kvalitetna.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2008 16:46 (Tracer).
17 godina
 Meni je Visual Studio definitivno možda i najgori alat koji postoji. Možda mu jedino DevC++ može konkurirati. U firmi sam dobio besplatno sve verzije Visual Studija i jednostavno sam pukao na živce, to maknuo i platio 1000 eura za Borland Developer Studio i od tada se ne mičem od njega. A ako mislite da neznam što je visual studio, recimo samo da sam u njemu radio 3 godine i to hight-level aplikacije, i zahvaljujući VS-u compiliranje aplikacija je znalo trajati i po cijelu noć. Toliko o kvaliteti toga.....
A dobro ti valjda radiš u C/C++. Ja radim trenutno samo u .NET domeni(kod kuće) i na veliku žalost sharpdevelop još nije ni blizu VS-u.Iako je to dosta kvalitetno rješenje, još uvijek mu fale neke stvari, ili su napravljene čudno pa se teško snađeš, možda bi bilo dobro nakon malo privikavanja.

Stvarno moram onda probati taj Turbo C++ Express (stalno ga hvališ), jer na poslu radimo samo u C aplikacijama.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice