Odakle da pocnem ?

poruka: 20
|
čitano: 2.837
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Odakle da pocnem ?

Planiram pocet sa programiranje pa mi trebaju vasi savjeti odakle pocet , koj jezik prvo pocet ucit i kako dalje nastavit .

Svaki savjet je dobrodosao {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 0:22 (GoogleMKD).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Odakle da pocnem ?

Pocni na razini search tool-a.

Kad ga svladas, nadji 10 tema na ovom forumu s istom temom.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
32 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Odakle da pocnem ?
ljepo sam postavio pitanje ak hoces odgovori kako treba ako ne nemoj uopce odogvarat :)
16 godina
kreni sto te zanima,imas brdo tutoriala na youtubeu i ostalim stranicama.... c++ definitivno probaj
Iz dana u dan ( ( ( msn: dj_djdado@hotmail.com ) ) )
16 godina
protjeran
GoogleMKD kaže...
ljepo sam postavio pitanje ak hoces odgovori kako treba ako ne nemoj uopce odogvarat :)

Moja greska, izvini.

Sto bi ti zelio da programiras?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
neaktivan
Odakle da pocnem ?

ma c++ kasnije...sad mi treba osnova od kojeg da pocnem ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GoogleMKD kaže...

ma c++ kasnije...sad mi treba osnova od kojeg da pocnem ?

Ma ne, nego, sto bi zelio da programiras?

16 godina
neaktivan
Odakle da pocnem ?

Ja bih definitivno krenuo od početka.  {#}

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
GoogleMKD kaže...

Planiram pocet sa programiranje pa mi trebaju vasi savjeti odakle pocet , koj jezik prvo pocet ucit i kako dalje nastavit .

Svaki savjet je dobrodosao {#}

QBasic,Turbo Pascal.

14 godina
neaktivan

tu ces strasno puno i opsirno te detaljno sve naucit..... ja ti preporucam c++ kreni od knjige "c++ za apsolutne pocetnike" to ti je nako "nabrzaka" prodes do klasa da malo ustosis neke stavri zatim "demistificirani c++" to ti je ono opsirno i detaljno o svemu, naravno ako zapne google-aj, s vremenom ces i sam stec nekog iskustva i moc ces donjet neku bolju odluku sta i kako dalje

lol
14 godina
neaktivan
Odakle da pocnem ?

Ma kakv turbo pascal i gluposti. Samo ćeš bacit vrijeme bzvz.

kreni od C-a, da se naučiš malo drugačije razmišljati, odnosno da shvatiš proceduralno programiranje. Ima hrvatskih knjiga koje su sasvim dobre.

Ne moraš čak ni preduboko ić s njima.

Nakon toga odmah kreni na objektno-orijentirano programiranje. Ja bih ti preporučio Javu, no isto tako i C++ ili C#.

Java je super zbog jako puno tutorijala i dostupnih materijala.

Ako trebaš više informacija ili materijala, pošalji u inbox poruku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cyb3r kaže...

Ma kakv turbo pascal i gluposti. Samo ćeš bacit vrijeme bzvz.

kreni od C-a, da se naučiš malo drugačije razmišljati, odnosno da shvatiš proceduralno programiranje.

A Pascal nije proceduralno orjentiran jezik? Nadalje kada shvatis neke koncepte programiranja tipa varijable, polja, petlje, uvjetno grananje, funkcije/procedure, programski jezik postaje manje bitan, i lako se presaltati sa jednoga na drugi.

Ok i ja bih mu vise preporucio C nego Pascal (cisto iz razloga sto C znam, a Pascal ne), ali ruku na srce nema C nekih velikih prednosti u odnosu na Pascal.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
17 godina
Odakle da pocnem ?

Pascal (Odnosno Delphi koji je baziran na pascalu) je OOP

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pascal (Odnosno Delphi koji je baziran na pascalu) je OOP

Pa Delphi, i sam si rekao :D

Delphi nije Pascal. Isto kao sto i Objective C nije C u pravom smislu te rijeci (onaj koji je osmislio D. Ritchie).

Pascal:

Pascal is an influential imperative and procedural programming language, designed in 1968/9 and published in 1970 by Niklaus Wirth as a small and efficient language intended to encourage good programming practices using structured programming and data structuring.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
neaktivan
Odakle da pocnem ?
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Odakle da pocnem ?

Počni s BASICom, al ne onim SmallBasicom i tim go*nima, već Microsoft QuickBasic, najnovija verzija je 7.3 mislim.
Kad svladaš osnove, znači petlje i jednodimenzionalna polja, možeš krenuti na C.
Kad svladaš C možeš početi učiti objekte, a samim time i C++.

+ stalno samoobrazovanje i stalno postavljanje zadataka će ti koristiti

I'm a linux user and developer. And you are?
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 16:42 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Odakle da pocnem ?

ako voliš robotiku onda moš RoboPro al nemaš na ćemu isprobat (ako oćeš komplet imaš fischertechnik)

Shot first, ask later!!! XFire:al3xan3r Steam:jackass2056

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Odakle da pocnem ?

Kreni sa C/C++ dok ne savladaš osnove,varijable i strukture,upis-ispis,petlje,polja,pokazivače i alokaciju memorije,klase i objekte.
Kad to savladaš možeš reći da znaš osnove,prelazak sa jezika na jezik je "formalnost".

Sve što bi ti neko mogao odgovoriti na to pitanje:

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/c-c-pitanje/94821.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/dilema-izmedu-jezika-c-c-java-c-/98846.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/odabir-programskog-jezika-potpunog-pocetnika/95833.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/zaista-najlaksi-progamski-jezikframework/93161.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/programski-jezik-kojim-poceti/84440.aspx

SENAID
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 21:30 (Senaid_gates).

0 0 hvala 0
17 godina
Odakle da pocnem ?

Moj prijedlog je sljedece: imas dvije opcije za desktop (C#.Net ili Java), dok za web imas takodjer 2 opcije (ASP.Net MVC3 ili PHP).

I to je to. I jedan i druga strana su jednako dobre.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice