Kojim programom početi?

poruka: 22
|
čitano: 4.413
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Ovako,zanima me s kojim programskim jezikom da uđem u programerske vode.Zasad znam samo Logo ( :$ ). Znači koji je najlakši,najjednostavniji za naučit ?Bilo bi dobro da nakon tog napišete s kojim programskim jezicima nastaviti nakon toga ?

0 1 hvala 0
14 godina
Kojim programom početi?

aaaaaaaaaaa

EDIT: pitaj Mentalista,mislim da se on kuži u to

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 2:27 (KKristijan).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Pa nadam se da ce odgovorit tu .

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

najprije nauci google-at

lol

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kojim programom početi?
Fuhrer kaže...

Ovako,zanima me s kojim programskim jezikom da uđem u programerske vode.Zasad znam samo Logo ( :$ ). Znači koji je najlakši,najjednostavniji za naučit ?Bilo bi dobro da nakon tog napišete s kojim programskim jezicima nastaviti nakon toga ?

Programski jezik? Najprije ti odluči što želiš programirati.

Svaki programski jezik se može naučiti ako se ima volje, ako tražiš koji je najlakši, onda odmah odustani od programiranja.

Google+ invites - http://goo.gl/7wnyA
14 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
Fuhrer kaže...

Programski jezik? Najprije ti odluči što želiš programirati.

Svaki programski jezik se može naučiti ako se ima volje, ako tražiš koji je najlakši, onda odmah odustani od programiranja.

to su losi savjeti nekom tko mozda jos ide u osnovnu pa ko zna kakva ce razmisljanja imat za par godina sta ce se trazit za  par godina zato se nesmje odma na pocetku bas usko specializirat za nesto

lol
16 godina
neznam_ime kaže...

to su losi savjeti nekom tko mozda jos ide u osnovnu pa ko zna kakva ce razmisljanja imat za par godina sta ce se trazit za  par godina zato se nesmje odma na pocetku bas usko specializirat za nesto

Ma tko zna hoće li kasnije i biti on programer, ali mora znati na početku što bi želio probati, jer svaki programski jezik ima svoj smjer.

Na početku bi se trebao odlučiti kojim smjerom želi ići. Želi li programirati za web, mobitele, pc...

Google+ invites - http://goo.gl/7wnyA
14 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
neznam_ime kaže...

Ma tko zna hoće li kasnije i biti on programer, ali mora znati na početku što bi želio probati, jer svaki programski jezik ima svoj smjer.

Na početku bi se trebao odlučiti kojim smjerom želi ići. Želi li programirati za web, mobitele, pc...

o tom sam ti i ja govorio, ali ok ovo sto si dole naveo trebao bi se opredjeli za nesto, evo i ja ucim c++, al ko zna sta cu radit za par godina, nekako mi se web cini laksim al vidicemo

lol
15 godina
neaktivan
neznam_ime kaže...

Programiranje ionako nikada nije uska specijalizacija. Postoje programski jezici koji su primjereniji za neku radnju od drugih programskih jezika ali to ti je sve u biti isti drek. Bitno je zeljeti raditi nesto odredeno jer ce te to najlakse motivirati. Jako malo ljudi uci cisto znanja radi. Najvise se uci da bi se postigao neki cilj...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
13 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Pa želio bih programirati za PC neke programcice i takve stvari .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Budi odredeniji. Koji operacijski sustav? Windows, Linux, Android? Kakva vrsta programa konzolni ili GUI?

14 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Ovakve teme trebalo bi automatski zatvarati a onima koji ih kreiraju davati banove jer se ne služe tražilicom. Do sada mogu nabrojati bar 10 ovakvih tema.

Ili jednostavno odaberite jednu od njih i stavite ju pod sticky.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Kojim programom početi?

Preporučio bih ti Pascal. Dobar je za početnika jer ćeš istu logiku koju na njemu budeš razvio moći da primeniš na neke druge, npr C, a pri tom je jako "user friendly", tj, za razliku od C-a gde je to vrlo moguće, neće ti se desiti da napišeš kod koji izgleda logično i kompajlira se, ali radi nešto deseto od onog što si ti hteo.

Osim toga, postoji i objektno orijentisana varijanta (a OO programiranje je koncept koji ćeš u nekom momentu želeti da usvojiš ako nastaviš da se baviš programiranjem) koja je podržana u razvojnom okruženju Delphi, koje nisam koristio godinama, ali je tada to bila prava milina, mogao si složiti kakav god hoćeš GUI za 15 minuta prosto razbacujući komponente tamo gde želiš da se nalaze na formi, a zatim samo isprogramirati odgovarajuće događaje (šta biva kad se klikne na nešto). Inače, okruženje je toliko jednostavno da možeš početi sa pravljenjem nekih prostijih GUI aplikacija i bez posebnog poznavanja OO programiranja, nakon što se malo više upoznaš sa običnim Pascalom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Hvala svima na negativnim i pozitivnim komentarima :) nego jel mi može još neko objasnit koja je razlika između konzolnog i GUI programa ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Konzolni program Konzolni program

GUI program GUI program
Dovoljno? :D

16 godina
neaktivan
Fuhrer kaže...

Hvala svima na negativnim i pozitivnim komentarima :) nego jel mi može još neko objasnit koja je razlika između konzolnog i GUI programa ?

Kolega ti je lijepo objasnio slikom gore, uglavnom, GUI je graphical user interface, to ( laički rečeno ) znači umjesto upisivanja svake komande koju želiš izvršiti  jednostavno klikneš na sličicu te komande, što pokreće izvršavanje iste.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
15 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Ja preporučujem Python,jako je lagan.I koristi ga sa IDLE interfaceom.

Python ima i prednost što je multiplatformski.Jedino šta neznam je dali bi mogao sa njime kreirati drivere ili kernele operacijskih sustava.

A za učenje ti preporučam ovo(to je netko skinuo tutoriale sa youtubea tako da je ovo čak i legalan torrent):

http://thepiratebay.org/torrent/6378860/Python_Programming_Tutorial

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Hvala puno :)

0 0 hvala 0
14 godina
Kojim programom početi?

da,ja bi isto preporucio python,nisam expert u njemu,ali predobar je

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kojim programom početi?

Ugl imam pitanje koji je od ovih najbolji (mislim i najjlakši) i kakva su vaša iskustva u ovim programima: Java, Basic i C++, znam programirati u Logu pa ako ima neki povezani

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

BASIC ti je najlaksi. A s njime ces i najbrze dobiti neke vidljive rezultate. Ja sam sa takoder sa logoa bio presao na BASIC...

Ako budes ucio Javu ili C++ ceka te puno konzolnih programa dok ne skupis dovoljno znanja da pocnes raditi nesto zanimljivije, u BASICu ta barijera prakticki ne postoji...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice