Što se tiče UML-a evo npr. što imaju Delphi i C++ Builder:
Full two-way UML modeling capabilities with multiple diagram types, synchronization between code and models, documentation generation, and design patterns
Što se tiče UML-a evo npr. što imaju Delphi i C++ Builder:
Full two-way UML modeling capabilities with multiple diagram types, synchronization between code and models, documentation generation, and design patterns
Sto se tice IDEa, moje iskustvo je da VS ima vjerojatno najbolji code editor (u suradnji sa resharperom naravno:)
U VS IDE-u mi fali jedino collapsanje proizvoljnog bloka koda a ne npr metode ili klase ili sta ja znam... to mi ne pase kada mi je metoda malo duza ili kad imam vise petlji, jedna unutar druge...
Ali intellisense im je vrhunski...
Sto se tice IDEa, moje iskustvo je da VS ima vjerojatno najbolji code editor (u suradnji sa resharperom naravno:)
U VS IDE-u mi fali jedino collapsanje proizvoljnog bloka koda a ne npr metode ili klase ili sta ja znam... to mi ne pase kada mi je metoda malo duza ili kad imam vise petlji, jedna unutar druge...
Stavi ga u region i "stisni". Tako ja radim i mislim da (nažalost) nema boljeg načina.
Doduse trenutno kucam u Visual Web Developeru, nesto je laksi po pitanju resa od VS, ali enviroment je isti te pokriva vecinu toga sto meni treba, a besplatan je, samo postoji jako malo pluginova za njega :(
Sto se tice IDEa, moje iskustvo je da VS ima vjerojatno najbolji code editor (u suradnji sa resharperom naravno:).
Resharper od VisualStudia napravi blagu mutaciju IntelliJ Idee - IDE-a koji je posluzio kao ideja za Resharper. Resharper je u biti jedini alat zbog kojeg sam se zadrzao na C#-u duze od tjedan dana :-)
Stavi ga u region i "stisni". Tako ja radim i mislim da (nažalost) nema boljeg načina.
Prvo se iskljući Outlining CTRL+M zatim CTRL+P.
Onda se selektira blok koda i zatim CTRL+M pa CTRL+H.
Klasični outlining ponovno se ukljući s CTRL+M pa CTRL+O, a može i s CTRL+M pa CTRL+L.
Inaće mislim da sam jedina osoba koja mrzi outlining, ja obično volim koristiti SplitView
Da se vratimo ontopic (i da malo zivnem temu) malo sam guglao i pronasao zanimljiv clanak
http://www.codeproject.com/KB/threads/tricky_multicore.aspx
MS i jos neciji library za multithreading...
ne izgleda komplicirano...
Prije nego se upustis u arhitekturu konkurentnog softwarea za Windowse, preporucam da googlas "Don't idle or windows will throttle you".
Guglao i nisam nasao nista pametno :)
Sto si htio reci...
Heh, steta, izgleda da taj blog post nije bas nasao publiku.
U principu, radi se o bugu u windowsima koji je tesko zamijetan svakome tko ne prati aplikaciju kroz profiler. U pitanju su dva API facilitya, thread scheduler i throttle controller. Nisam siguran koliko ti to govori, pa samo ukratko, prvi je zaduzen za preemptivno dijeljenje vremena izmedju raznih threadova (unutar jednog procesa) a drugi za usporavanje ili ubrzavanje procesora da bi stedio struju i ne pregrijavao ga, ovisno o tome koliko se 'posla' ima.
Bug radi na nacin da recimo imas tipicni producer-consumer model, i u jednom trenutku dogodi se da producer nije proizveo nista i consumer pocne idleati par cycleova. U tom trenutku, umjesto da prvo thread scheduler prebaci sve cycleove produceru, prvi uleti throttle controller i uspori procesor, tako da producer sada radi jos sporije nego prije. Kad se napokon proizvede nesto za consumera, cijeli sistem puze na koljenima (relativno u odnosu na to kako bi trebao raditi) i tek onda throttle controller ubrza sve natrag u normalu - no cim se sve ubrza, opet dodje do idleanja, pa throttlanja i tako unedogled.
Ukratko - ako imas konkurentne threadove koje ne joinas i stvaras nove, ili ne koristis neki cacheing threadpool - ne daj threadovima da idleaju jer ce radit u nekim slucajevima sporije nego singlecore logika.
Edit:
vidim da su to rijesili "na pravi nacin" u 7ici :-D http://www.sevenforums.com/performance-maintenance/47122-cpu-doesnt-throttle-down-when-idle.html
Edit 2:
iskopao sam ti original clanak iz bookmarksa, baci pogled: https://mollyrocket.com/forums/viewtopic.php?t=520
Taman sam pisao odgovor kako sam testirao i to se ne dešava na Win7 64... a i ne znam zašto bi se dešavalo bilo gdje gdje je power saver isključen, a opet, gdje je uključen, logično je.
uvijek sam se divio programerima, al kad sam fakultet upisao shvatio sam da nisam za toga... nisam se mogao pronaći u tome, previše mi je bilo monotono i dosadno, pa je ekvivalent bio da sam jedva prošao prog 1, a 2 me još čeka. Inače... imam srećom 2 smjera na fakultetu, pa sam uzeo mreže umjesto prog. Čuda rade ti prog, svaka vam čast, al mene ono ubi.
Taman sam pisao odgovor kako sam testirao i to se ne dešava na Win7 64... a i ne znam zašto bi se dešavalo bilo gdje gdje je power saver isključen, a opet, gdje je uključen, logično je.
Kaze post samo 32bitni windowsi :-) Nisam testirao, ali mi zvuci sasvim logicno, jer je zakukuljeno to.
A sto se tice power savera, vjerojatno ima "zdravu" implementaciju, gdje 'forever' znaci Long.MAX_VALUE ili slicna brojka gdje je programer rekao "Ma nema sanse da itko ostavi komp tako dugo upaljen, a cak i da je to server neko ce podesit power settings. A i nisam siguran da mozes uopce ugasiti throttler kao kernel servis, s obzirom da scheduler ovisi o njemu, ocito.
Bug... bubamarica :-D ili zoharcina u ovom slucaju.
Odgovorno tvrdim da, ako ne podesiš throttling, nema throttlinga.
OK, vjerujem ti. Pricamo li o istim verzijama windowsa, makar?
Edit:
zaboravio sam spomenuti jednu bitnu cinjenicu. Upoznat si, pretpostavljam, s porastom prodaje laptopa naspram desktop racunala i s cinjenicom da vise manje svaki OS na laptopu drzi throttle upaljen po defaultu?
Znaci ipak nije sve tako crno?
Ovaj moj tread je cisto informativan... ne bavim se tolikim kolicinama podataka niti mi je brzina toliko bitna da mi ovo treba. Zanimali su me samo trendovi...
Prema Mooreovom zakonu, rasta u frekvencijama vise nece biti :-D Tako da nam jedino ostaje konkurentno programiranje.
Uglavnom, odlicno si uboo vrijeme za krenuti s time, definitivno ce postajati sve lakse pisati konkurentne programe s vremenom kako to uhvati maha, researchaj npr. Actor concurrency ili bilo koji shader jezik (GLSL).
Moja pretpostavka da u skoroj buducnosti, programer koji ne bude bio u stanju arhitektirati dobar konkurentni software jednostavno nece biti dobar programer.
A to povlaci za sobom malo kompliciranije stvari kojih se, eto za primjer ja, tesko danas rijesavam. Npr. cinjenica da znas kad ce se nesto izvrsiti ili nece. Treba okrenuti glavu naopacke i jednostavno kodirati software koji radi bez race-ova.
Edit:
zaboravio sam spomenuti jednu bitnu cinjenicu. Upoznat si, pretpostavljam, s porastom prodaje laptopa naspram desktop racunala i s cinjenicom da vise manje svaki OS na laptopu drzi throttle upaljen po defaultu?
S time jesam. Ali svejedno, sumnjam da "bug" može ostati bug dugo vremena. :)
Edit:
S time jesam. Ali svejedno, sumnjam da "bug" može ostati bug dugo vremena. :)
Pa, djelomicno si u pravu :-D Vidio si kako je sedmica to krasno rijesila :-D
Sto se tice toga da bug ne moze ostati bug dugo vremena - preporucam pogledati povijesti Anarchy Onlinea, MMORPG-a gdje su bugovi zbog usera promovirani u featureove te postali jedan svoj minigame :-D
Ili me pokeaj pa da ti pricam :-D
poslovnu politiku, odnosno što će se i kako programirati donose vlasnici tvrtki a ne programer...tvoj posao da da sve što je gazda dogovorio završiš...jučer...
...a možeš osnovati i svoju tvrtku i raditi što god želiš
hheh...dobro si ovo reka..tako mi je!! sef kaze napravi to i to..nakon 5 min - jel gotovo???