Razlike iOS i androida

poruka: 242
|
čitano: 52.439
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Razlike iOS i androida
logic kaže...
Stoja kaže...

...

Ali oni koji ne žele prilagoditi mob sebi, koji se ne žele gnjaviti sa njim, iOS je definitivno bolji izbor, upališ i radi a ono što nemože ionako takvim korisnicima neće ni trebati...

Koji to smartphone ne radi kad ga upalis????????''

LordShgi kaže...

File manager(iFile) i ovo za disk postoji. Ali flash ne. Ali ima aplikaicja za gledanje flash videa u AppStoreu. 

Postoji ali sa JB zar ne? Ako nesto nije omoguceno i cak ti zabranje da radis od tvorca OS-a onda to ne postoji kao takvo u iOS-u. Ako kupis mecku i ugradis porsheov motor je li to i dalje mecka? Ti tvrdis da jest mecka tvrdi da nije.

bigić kaže...

Koliko ja znam da će flash biti "dostupan" kada bude stigla nadogradnja 2.1 za Android, a to bi uskoro trebalo da se desi, do kraja godine, koliko se može na internetu vidjeti :)

Nadogradnja 2.1 na andorid??????????? Hehehehehhehe

Cak ju i ja na X10i imam ;)

Nejdu ti bas usporedbe najbolje... JB nije zabranjen, niti je ikad bio. A na iPhoneu imas izbor dal želiš riskirati kvalitetan rad uređaja, a na androidu uređaj kupiš i nemaš izbora, moraš stalno paziti da nesto ne zeznes.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
jpelko2 kaže...

za flash imaš frash u cydii,najdeš upute na netu.Imaš i skyfire na kojem radi video ok probao na dnevnik.hr i gamereport i samo video nema reklama koje samo troše promet i bateriju i ugodnost sufranja.Imaš sve kaj možeš nać na androidu tipa android lock,live walpaper..

Ako je skyfire jednak kao onome na androidu, onda je to loš browser koji ne bi htio koristiti za stalno...a zato postoji flash on demand opcija gdje se meni nikada ne učitava flash dok ja to ne želim, tako da mi je kao da ga u 90% surfanja i nemam već samo kada želim video pogledati...

Zapravo je kao kopija safarija ima i multitouch ne radi baš najbolje.Sve ostalo je skoro isto imaš nekoliko opcija više a deskop mode itd..

Imaš i app s kojom netrebaš uopće koristit itunes sve radiš preko drag n dropa,neznam sad kak se zove

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 14:46 (jpelko2).
16 godina
logic kaže...

Mislio sam na jednostavnost uređaja...kada uzmeš iphone većina tvorničkih appova je više nego dobro napravljena(poruke, muzika, galerija itd.) uzmi android i prvo što svi kažu je da skineš handcent za poruke, powerplay/mort ili neki drugi player za muziku, i tako dalje...ne kažem da je to neki problem ili nedostatak, ali očito je da ćeš morati napraviti par poteza koje neće svi uraditi koji neznaju, jer znam dosta ljudi koji imaju smartphone a koriste ga za pozive i poruke i niš više, čak i na internet ne idu...

Stoja
17 godina
neaktivan

Niej zabranjen? To apple kaze?

Razlikuj zakonski i ono sto tvorac os-a kaze.

iOS je onakak kakav dobijes uz uredjaj i takvog ga je tvorac napravio i zamislio. Sve tvoje prepravke bilo koje vrste koje nisu u skladu sa onim sto je tvorac napravio su zabranjene. O rizikovanju kojeg kvalitetnog rada pricas? Sta to moras paziti na andoridu? Daj konkretno.

:)
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Nije zabranjeno, ali appleu se to ne sviđa. Pa mislim na to da nema nikakve kontrole aplikacija.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
logic kaže...

Mislio sam na jednostavnost uređaja...kada uzmeš iphone većina tvorničkih appova je više nego dobro napravljena(poruke, muzika, galerija itd.) uzmi android i prvo što svi kažu je da skineš handcent za poruke, powerplay/mort ili neki drugi player za muziku, i tako dalje...ne kažem da je to neki problem ili nedostatak, ali očito je da ćeš morati napraviti par poteza koje neće svi uraditi koji neznaju, jer znam dosta ljudi koji imaju smartphone a koriste ga za pozive i poruke i niš više, čak i na internet ne idu...

Sa stock aplikacijama sve uredno radi i nista od tog navedenog ne moras instalirati. Sve to android ima ugradjeno.

16 godina
Razlike iOS i androida

Pa radi, ali ima aplikacija koje su puno bolje, recimo stock music player na androidu je katastrofa na prema onome što se nudi na marketu, a slično i sa appom za porukama, a to su jedne da od primarnih funkcija koju većina ljudi koristi...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Nije zabranjeno, ali appleu se to ne sviđa. Pa mislim na to da nema nikakve kontrole aplikacija.

Kakve kontrole? Kad instaliras aplikacija ti uredno prikaze cemu ce da pristupa i ti pristanes ili ne. I aplikacija ti ne moze napravit bog zna sta jer na andoridu si obican user koji nema admin prava.

16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Kako nemože, može pristupiti svemu što i ti. A bogami mi se neda za svaku aplikaciju gledati reviewove i gledati sto koristi i tako napraviti 10min istrazivanje o jednoj aplikaciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LordShgi kaže...

Kako nemože, može pristupiti svemu što i ti. A bogami mi se neda za svaku aplikaciju gledati reviewove i gledati sto koristi i tako napraviti 10min istrazivanje o jednoj aplikaciji.

Pa što ti dnevno po 100 appova instaliravaš pa nemaš vremena? Ja nakon početne euforije i krcanja moba appovima, došao sam do nekih 100-injak aplikacija koji mi i trebaju a ima i dosta koje stoje tako, bezveze. I sada ako instaliram 2-3 appa na tjedan, jer lakše mi pročitati review i vidjeti da taj app ne nudi što želim, nego da ga skidam pa onda sam otkrijem da mi ne paše...

A što se tiče dozvola evo kako ti izgleda, ako ti treba za ovo 10 minuta da pročitaš, onda neznam...

lijepo sve vidiš što app radi, a ti sam odlučiš želiš ili ne želiš ga skinuti. 

Stoja
17 godina

"Services that cost you money - directly call phone numbers"...

Nije li to malo cudna podjela? Zar je koristenje interneta na mobitelu besplatno? Netko uveo flat tarifu?

Think locally, act globally...
16 godina
SupremeCommander kaže...

"Services that cost you money - directly call phone numbers"...

Nije li to malo cudna podjela? Zar je koristenje interneta na mobitelu besplatno? Netko uveo flat tarifu?

Pa ako si u rijeci i spojiš se na gradski wifi onda ti je besplatno...a neki operateru u americi ja mislim i nude flat pakete za internet tako da je to dosta neodređeni pojam...

Stoja
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
zatojeto kaže...

O količini problema na jednoj i drugoj platformi nebi jer je i po količini i po vrsti neusporedivo i mislim da android ima sve preduvjete da se broj problema u budućnosti poveča.

Nisam te baš dobro razumio, iOS nema novog hardvera a ove firmice koje više manje neuspješno pokušavaju kopirati apple - imaju. Jest da poneke naprave revoluciju kao nokija i htc na zadnjim prezentacijama "revolucionarnih" proizvoda s tastaturom! Ili samsung s največom inovacijom - autobusom za prezentaciju.

Za simens mi isto nije jasno, da apple nije napravio iphone i pokrenuo revoluciju i da su appleovci razmišljali ko ti, još bi se danas čačkalo po simensima i sl.

Trollcino, sad ti odgovaram samo za slucaj da nisi troll ali ipak sam gotovo siguran da jesi. (Ako nisi, onda stvarno zalosno...)

Prvo, Apple nema sta pricati o revoluciji. Mobiteli s kamerama, video pozivima, multitaskingom, ekranima u boji, MMS-om, WiFi-om, GPS-om, Application store-om i touchscreenom su postojali prije nego li je Apple uopce izdao sada vec stari iPhone 2G koji nije imao vise od pola ovih stvari.

Drugo, nemoj pricati o Androidu i problemima sa tom platformom, jer Apple nije u stanju izdati jedan jedini model mobitela bez da nesto ne zajebe.

Primjer: gubljenje signala i laka lomljivost.

Nemaju sta pricati ni o kvaliteti ni o supportu jer je oboje ocito i dokazano na jaaako niskom nivou.

Apple je jos malo dijete u industriji mobitela, malo dijete koje misli da moze raditi sta ga je volja.

Zato i imaju takav postotak trzista kakav imaju i to ce ici samo dolje.

Korisnicima je vec pun k*rac Apple-a i njihovih pizd*rija i oni pametniji ce preci na Android, a oni ozbiljniji na Symbian/Maemo.

smješno kao i obično ... mogu misliti na kom nivou su ostali kad je apple u svim istraživanjima tržišta redovno prvi i po supportu, i po zadovoljstvu korisnika, i po broju ponovnih kupaca i po kvaliteti uređaja ( najmanje vraćenih tj reklamiranih uređaja usprkos svim prenapuhanim problemima sa antenama , staklom itd ) ...

Ovo za (r)evoluciju je još smješnije, dosta je pogledati kako su izgledali telefoni u vrijeme predstavjanja iPhonea, a kako izgledaju sad. I hw i sw. Pametnom dosta.

Ah, da ... sve se to da objasniti sa marketingom, sektom, i sličnim biserjem :D

android se polako ali sigurno pretvara u windowse mobilnih OSeva ( ukoliko ga Oracle ne zakolje ). Bolji od iOSa po ničemu, zapravo lošije implementiran sustav, lošiji i neinventivniji GUI i lošije performanse sa puno gumbića i postavki za "pametne" korisnike, iOS je OSX, a maemo koji obećava je linux koji isto obećava ... ali eto nije za svakog.

A.
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

I ja imam par svjedoka da se signal Iphone 3gs-a dosta puta gubi. I kad kažem da je Apple  povukao više od tisuću aplikacija za svoj iPhone, nakon optužbi da je proizvođač aplikacija podmetnuo pozitivne kritike svojih proizvoda, onda nisam rekao ništa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Sto se tice signala, nisam nikad imao problema. Odnosno svakih par mjeseci zasteka i moram restartati mobitel ali to uopce nije problem. Jer ono što ti znaci 1 restart u 5 mjeseci. Ionako ga napraviš slučajno. A što se tiče ovih aplikacija s tim se i slažem, jer oni koji su si podmetali dobre kritike su narušavali korisnost te funkcije. I ako to apple nije srezao u korjenu i zastrasio ostale onda bi sad to bila nepotrebna funkcija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

android se polako ali sigurno pretvara u windowse mobilnih OSeva ( ukoliko ga Oracle ne zakolje ). Bolji od iOSa po ničemu, zapravo lošije implementiran sustav, lošiji i neinventivniji GUI i lošije performanse sa puno gumbića i postavki za "pametne" korisnike, iOS je OSX, a maemo koji obećava je linux koji isto obećava ... ali eto nije za svakog.

Nisam imal namjeru komentirati ali dok sam pročital to... samo LOL!

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
Razlike iOS i androida

iOS i Android su smece... WP7 FTW! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

U svakom slučaju mi se sviđa više od androida. :D

A.
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Ako ti je iOS smeće kako ti WP7 može biti super? Jer, WP7 je čista kopija iOSa (osim u sučelju), ali funkcionalno je isti sustav kao i iOS - isti, totalno zatvoreni sustav na koji možeš instalirati samo aplikacije koje je odobrio autor OS-a (Apple/Microsoft), bez mogućnosti customizacije, dodavanja widgeta, slobodnog pristupa file systemu, itd.

MS je čak išao tako daleko da je iskopirao i nedostatak funkcije copy/paste u jednoj verziji, da bi ju naknadno omogućio u idućoj (što će se dogoditi)...

Dakle, po čemu je iOS lošiji od WP7 ako dijele istu filozofiju i ciljaju na istu skupinu korisnika?

Meni se osobno sviđa iOS i korisnik sam te platforme, ali mi se zbog toga sviđa i WP7... Jednostavno volim tu zatvorenost i osjećaj pouzdanosti koju daje iPhone, a platforma na koju bih se mogao prebaciti je WP7 bez problema...

A recimo, Android nudi sve nedostatke koje sam gore nabrojao, ali mene ne privlači... Jer kako je netko napisao gore, Android se pretvara u ono što je Windows na PC-ima... :(

Potpis ;)
17 godina
neaktivan

ista filozofija

smartphone za dummy korisnike.

17 godina
logic kaže...

ista filozofija

smartphone za dummy korisnike.

Sva tri OS-a imaju potpuno istu filozofiju, to sto se jedan moze malo vise hakirati od ostalih je nebitno, jer to prosjecni korisnik ionako ne radi...

Ali to i dalje ne znaci da jedan "dummy phone za dummy korisnike" ne moze biti bolji od drugog... Dakle, WP7 Rulz! {#}

17 godina
neaktivan

Iphone ti kaze ti si glup pa ti necu dozvoliti da to radis. Android ti kaze evo ti pa koristi ako hoces. Primjecujes li razliku? I primjecujes li da kad iphone nesto ima to je revolucionarno a ako nesto nema onda to odjednom nikome ne treba. Debilno objasnjenje.

16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Ne ovako je tocnije, android ti kaze radi pažljivo da ne shebes mobitel, a ako ti to ne paše onda me nemoj koristiti. A iPhone kaze, mozes me JBati ali onda je moguce da shebes mobitel.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Ne ovako je tocnije, android ti kaze radi pažljivo da ne shebes mobitel, a ako ti to ne paše onda me nemoj koristiti. A iPhone kaze, mozes me JBati ali onda je moguce da shebes mobitel.

Da, android je tolko loše skodiran da postoji mogućnost samo-zapaljivanja mobitela pri pisanju poruka i razgovoru...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 18:02 (Septah).
15 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Na androdiu barem nemoras imat debilan itunes instaliran da bi si prebacio muziku.Drag n drop FTW!!!!

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razlike iOS i androida

Pa ako nemas iTunes onda se nemoj truditi koristiti iPhone jer ces izgubiti glavnu jedinstvenost, kvalitetni appovi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Na androdiu barem nemoras imat debilan itunes instaliran da bi si prebacio muziku.Drag n drop FTW!!!!

Slažem se, to nikako ne mogu prožvakati.

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Mirko935 kaže...
D4RKL1NG kaže...

Touch screen je super, ali za pisanje ne može biti bolji od fizičke tipkovnice!

Ma meni nikad neće moći zamijeniti fizičku tipkovnicu samo zato što ne mogu bez gledanja na TS tipkat, a zaista mi se ne da buljiti u tipkovnicu dok tipkam nešto...

Ufff covjece.

Pa ti si vrhunski daktilograf! {#}

Naravno da jesam! {#}

Iako na mobitelu povremeno bacim pogled na tastaturu, najviše zbog one hrpe znakova za koje ti Fn treba. Šteta što nema još kojih 15-20 tipaka. {#}

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Iphone ti kaze ti si glup pa ti necu dozvoliti da to radis. Android ti kaze evo ti pa koristi ako hoces. Primjecujes li razliku? I primjecujes li da kad iphone nesto ima to je revolucionarno a ako nesto nema onda to odjednom nikome ne treba. Debilno objasnjenje.

i to revolucionarno je... diskutabilno... u najmanju ruku {#}

Aint no man above the crew
15 godina
neaktivan
Android rules!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice