[Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 3.767
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
[Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z

Svi bi vi dakle prodavali svoj auto za 10000 eura jer takva mu je tržišna cijena dok ne bi vidjeli da vaš susjed daje za 5000. Onda bi odmah spustili cijenu i kad vi vas počeli zvati ko ludi da zašto je tak jeftin, vi bi rekli "pa i susjedov je". To vama ima smisla? :)

9 godina
Re: [Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z
Pravo ne kuzim, sta se vi tu uzrujavate, ukazujete, dokazujete....

Lupis td, nasmijes se, vozis dalje...

Ako si kupac, posalji poruku, stari, pretjerao si, moze korekcija na toliko, ako moze, uzimam, ako ne sretno i do kurtza....

Ima svakakvih cijena, a sto se robe tice, ima prodane, ima i neprodane, pa puno njuskalo je bisera, dobre 2-3 godine neke stvari stoje, drze cijenu, nadaju se cudu.... Tko ih sisa, tko ozbiljno prodaje, potrazuje i ozbiljnu cijenu, svaka neozbiljna cijena znaci da bas i nije cilj prodati, vec ako upali upali, ako se nadje naivac, odlicno, ako ne, tko ga yebe....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
12 godina
neaktivan
Damir22 kaže...
Ako si kupac, posalji poruku, stari, pretjerao si, moze korekcija na toliko, ako moze, uzimam, ako ne sretno i do kurtza....

Ima svakakvih cijena, a sto se robe tice, ima prodane, ima i neprodane, pa puno njuskalo je bisera, dobre 2-3 godine neke stvari stoje, drze cijenu, nadaju se cudu.... Tko ih sisa, tko ozbiljno prodaje, potrazuje i ozbiljnu cijenu, svaka neozbiljna cijena znaci da bas i nije cilj prodati, vec ako upali upali, ako se nadje naivac, odlicno, ako ne, tko ga yebe....

Ok, ali jesam li pretjerao?

Evo iz članka od prije par dana, rabljene grafičke kartice koliko vrijede u 7/2022.

228 dolara je ~1700 kuna.

Cijene računalnih komponenti oduvijek su više kod nas nego u Americi. Nekad su bile i puno više, sada više nisu toliko, ali i 10% je osjetno za naš džep.

A po ovom topicu ispada da ne, da je kod nas sve jeftinije nego u Americi i to ne samo jeftinije, nego toliko puno jeftinije da je uopće uvredljivo pomišljat prodat nešto za samo parstokuna manje nego tamo.

9 godina
Padobranac

Ma ne, moj komentar se odnosio na ove traktate, dokazivanja, primjere....

Totalno nepotrebno, osobno hardver ne pratim toliko, graficku ne kupujem, tako da nemam misljenje o ovoj cijeni, samo kazem, nepotrebna prepucavanja i natezanja.....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
12 godina
neaktivan

Meni uopće nije jasno zašto jašu baš po ovom oglasu kao da ih vrijeđa.

Evo netko je ovaj mjesec prodao Palit GTX 1660Ti za 1600kn. Post je dobio samo lajkove iako prosječna cijena rabljenih 1660Ti nije ni 1300 kuna, a prosječni 1660Ti je vjerojatno i kvalitetniji od Palita.

Da ja dodam te 323 kune viška na ovaj oglas, morao bih tražiti točno 2000 kn.

8 godina

Koliko filozofiranja i uvjeravanja, a niste se pomakli s tocke. Nek prodaje za koliko hoce kad vidi da ne ide spustit ce cijenu, ako mu je cilj prodat. Pratim malo oglase u zadnje vrijeme i rijetko koji oglas je realan, dizu se cijene za stare krame u nebesa. Ova usporedba s autom je isto tako glupa ko kujac, trenutno je u trgovini takva cijena jos dvije trgovine ih imaju po 2400kn tako da ne prodaje susjed kojem eto gori pod nogama pa daje za sicu. Prodavac tu nesta zbraja, oduzima pa uzima prosjeke, a sam kaze kad kupuje da mu je vecinom u njemackoj najpovoljnije doduse s razlogom je i kupljena u njemackoj (vjerovatno jer je bila jeftinija jel). Mislim nemam nista protiv tebe meni ni iz dzepa ni u dzep, ali imas dvostruka mjerila kao prodavac i kao kupac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2022 6:15 (Li0nHeart).
12 godina
neaktivan
Li0nHeart kaže...

Nek prodaje za koliko hoce kad vidi da ne ide spustit ce cijenu, ako mu je cilj prodat.

Spustiti ću na realnu vrijednost + još malo, to je fer. Na ovome forumu ljudi imaju običaj nastaviti se na prvi komentar bez razmišljanja i bez istraživanja. Ako je prvi komentar negativan, svi su. I obratno.

Ovaj je mjesec netko prodao 25% slabiju karticu za više nego što bih ja dao ovu. Svi su lajkali.

Li0nHeart kaže...

Pratim malo oglase u zadnje vrijeme i rijetko koji oglas je realan, dizu se cijene za stare krame u nebesa. Ova usporedba s autom je isto tako glupa ko kujac, trenutno je u trgovini takva cijena jos dvije trgovine ih imaju po 2400kn tako da ne prodaje susjed kojem eto gori pod nogama pa daje za sicu.

Imaju Gaming Z po 2400 kuna ili nešto u rangu od Gigabytea nadolje?

Ako voliš usporedbe s autima, znaš da se cijene auta drastično razlikuju s obzirom na paket opreme, a ovo je jedan od najboljih modela te kartice i već je u startu bio skuplji i od prosječnih, da ne pričam lošijih.

MSRP za RTX 2060 je bio 350$, 2580 kn s rastom dolara. Rabljene su 228$, 1680 kn.

Li0nHeart kaže...

Prodavac tu nesta zbraja, oduzima pa uzima prosjeke, a sam kaze kad kupuje da mu je vecinom u njemackoj najpovoljnije doduse s razlogom je i kupljena u njemackoj (vjerovatno jer je bila jeftinija jel). Mislim nemam nista protiv tebe meni ni iz dzepa ni u dzep, ali imas dvostruka mjerila kao prodavac i kao kupac.

Ne znam čemu ovaj podcjenjivački ton, ali ja sam uvijek za to da razjasnimo potencijalna dvostruka mjerila jer sam čovjek i mogu pogriješiti.

Ovako na prvu čini se da ako imam dvostruka mjerila, imam ih više na stranu kupca nego na svoju.

Kupio sam premium model kartice prije krize i rasta cijena u Francuskoj za 400 eura.

Trenutačno su rabljene RTX 2060 65% cijene novih.

Da sam kojim slučajem htio biti đubre mogao sam računati da sam dao 50 eura više jer je kartica bila toliko skuplja od osnovnih modela i proslijediti to na kupca.

Ali sve sam to odbio i prodajem jedan od najboljih modela te kartice za cijenu osnovne.

Ovakve stvari inače ne pišem jer zvuči kao "svaki cigo svoga konja hvali" (a i računam da će kupac istražiti, tj. da će na topicu biti razgovor s potencijalnim kupcima, ne ljudima koji nemaju interesa za kupovinu), ali poznato je da je ta kartica zvijer, solidna, doslovno nečujna ako imate ok kućište i da se overclockati skoro do RTX 2070.

https://bit-tech.net/reviews/tech/graphics/msi-geforce-rtx-2060-gaming-z-review/12/

Sada usporedi to s linkom na Gigabyteov prvi windforce model na stranici koja koristi redom: crvena slova, caps lock, uskličnike, lažno napuhavanje cijena (spuštena s 517 na 247 eura) i doslovno počinje rečenicom:

"Svi uređaji i mobiteli iz naše ponude su 100% originali"

Najbolji ishod je da ćeš za 25% više novca imati ispravnu karticu tu i tamo poznatu po klepetanju fanova i idleanju na 80 stupnjeva.

Dakle, cijeli ovaj thread je započeo nelogičnim pretpostavkama koje nitko nije pomislio preispitati, tj.

-ako je prvi komentar rekao da je cijena napuhana, sigurno jest i kupac je neinformiran/muljator

-svi modeli RTX 2060 isto vrijede, jednako su poželjni, jednako su tihi, jednako su pouzdani, jednako su brzi, jednako su kvalitetne izrade

-pad cijene u jednoj trgovini (često temeljen na nama nepoznatim, negativnim, faktorima) automatski povlači pad cijene sve slične robe u svim drugim trgovinama, tj. ako konzum ima sniženje na pola cijene za trule banane, lidl mora svoje svježe isto spustit na pola cijene

-svi prodavači su jednako pouzdani, pa čak i ako se već na prvu ne čini tako

Ovo posljednje je pogotovo pogrešno jer trgovinama smo često samo naivci i računaju na to da će se većina osjećati bespomoćno i neće znati što učiniti, pa će odustati ako treba poduzeti ozbiljnije korake,

što sam, rekoh, doživio doslovno tri posljednja puta kad sam kupovao nešto po najboljoj cijeni na tržištu, iako nisu ni bile red flags kao u ovom dućanu, i morao se bakćati s društvom za zaštitu potrošača i trošiti vrijeme.

Na svaki sam slučaj utrošio puno više vremena nego što je bila razlika do prosječne cijene na tržištu, a na kraju nisam ni dobio te povoljnije proizvode nego sam ih morao vratiti.

S druge strane, meni kao privatnoj osobi nije ni na kraj pameti muljati za parsto kuna nekoga tko zna gdje živim i gdje mi djeca žive.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2022 9:08 (Padobranac82).
5 godina
Re: [Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB
Padobranac82 kaže...

1700 kn, Zagreb.

Prodajem jer sam kupio bolju, inače nikad nisam imao problema s njom.

Rekao bih koliko je stara, ali ne sjećam se gdje sam je kupio da pogledam :)

Šaljem fotku čim se dočepam mobitela.

Ne zamaraj se previše..Imaš cijenu koju si odredio,a ko želi ima novu za 1900kn(tamo negdje) pa neka si ju kupi

Usvari jel itko naručio grafu iz te trgovine?Da čujemo iz prve ruke jel to sve štima-jel to nova zapakirana grafička,koliko garancije i to

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2022 9:30 (renato1977).
3 godine
protjeran
Prodavač koliko arogantan da ne bi htio uzeti grafu da ju daje za dž jer bi se morao naći s njime za preuzimanje.

I ovo nema nikakve veze s cijenom. Neiskusnom oku(meni) djeluje okej.
12 godina
neaktivan
Re: [Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB
Ne zamaraj se previše..Imaš cijenu koju si odredio,a ko želi ima novu za 1900kn(tamo negdje) pa neka si ju kupi

Usvari jel itko naručio grafu iz te trgovine?Da čujemo iz prve ruke jel to sve štima-jel to nova zapakirana grafička,koliko garancije i to

Pa to, da. Ako je netko kupio ili misli kupiti, ja mu želim sve najbolje i da mu grafa bude super, ali ako je to njima dobar odnos rizika i profita, ne znači da je i meni ili svima.

silvio3105 kaže...
Prodavač koliko arogantan da ne bi htio uzeti grafu da ju daje za dž jer bi se morao naći s njime za preuzimanje.

Nas dvojica nismo nikad razgovarali, a kamoli da sam postavljao uvjete za preuzimanje.

P.S. Iako i inače ne shvaćam baš, obično prodavači ne idu ljudima na vrata da oni vide žele li nešto kupiti ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2022 10:00 (Padobranac82).
12 godina
neaktivan
silvio3105 kaže...

Kasno palim, tek sad sam shvatio što ovo znači :) Svašta mi govore, ali ne i da sam arogantan, pa mi nije ni palo na pamet.

Citation needed? Meni se arogantnim čini da smatraš da si toliko bolji od nekoga da se gnušaš uopće naći s tom osobom.
Ja nemam takve osjećaje prema neznancima, pogotovo ne ako je njihov jedini zločin što se ne slažu sa mnom u vezi s nečim nevažnim.

3 godine
protjeran
A brz si onda 😆
Hvata me tjeskoba, isto kao i kad pomislim da se nađem s Ihushom na kavi.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2022 9:08 (silvio3105).
12 godina
neaktivan
silvio3105 kaže...
A brz si onda 😆

Da, to je u onoj kategoriji "svašta mi govore"

16 godina

Koliko neki imaju potrebu za dokazivanjem i pametovanjem pa to je strasno... od jednog oglasa jebeni post ode u roman dostojevskog... daj lockajte ovo sranje da ne spama vise...

Fool for a day, King for a lifetime...
12 godina
neaktivan
zmedic kaže...

Koliko neki imaju potrebu za dokazivanjem i pametovanjem pa to je strasno... od jednog oglasa jebeni post ode u roman dostojevskog... daj lockajte ovo sranje da ne spama vise...

Ovo je normalan oglas, prijatelju :) Žalosno je ako na forumu ima primitivaca koji tu dolaze prostačiti, ali to može samo podignuti vidljivost oglasa ¯\_(ツ)_/¯

10 godina
neaktivan

500kn max

10 godina
Kolacic kaže...

500kn max

puno je 500... 400 max imho.

Na stranu zezancije... ovo nije kartica za koju je bitno koji je model... bitno da ima 2 venta. Nije neka grijalica. To je kartica di proizvođači napucavaju cijenu rješenjem hlađenja a kartica hladna šta god joj napraviš... isto kao 3060... nema tu potrebe za overkill hladnjacima.

Tako da od modela do modela nema nekih (prevelikih) razlika i ne bih tu previše pridavao važnosti modelu... uzmeš najjeftiniju novu sa 2 venta i to joj je referentna cijena. Da je 3070 ili jača pa da se nešto oko modela razmišljamo, ali ovo je hladna kartica koji god hladnjak nakačiš na nju.

12 godina
neaktivan

I moja nova kartica je hladna, samo je preglasna i sa custom curveom... takvi su fanovi jer je entry model :\

10 godina
Padobranac82 kaže...

I moja nova kartica je hladna, samo je preglasna i sa custom curveom... takvi su fanovi jer je entry model :\

Kao što rekoh... 3070 ili jače pa da se gleda... za 1060/2060/3060 je poprilično svejedno samo da su dva venta... nije da nema razlika, ali nisu pretjerano zamjetne.

12 godina
neaktivan

Za temperature, da. Ali Windforce je bio na glasu da ima noisy fanove.

edit:

da, ako guglaš npr "RTX 2060 fan noise" bez spomena firmi, oboje se spominje. I recenzije di je Gigabyte kao sasvim solidna, ali bučna i postovi di ljudi pričaju da hoće nešto tiše pa im preporučaju Gaming Z kao najtišu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice