x4 965 BE ili x6 1090T

poruka: 83
|
čitano: 9.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
x4 965 BE ili x6 1090T

cele,

kad si ti već doma u tim detaljima (ne podcjenjujem znanje i mišljenja drugih forumaša)

jel ovo ok za x4 965BE kad si rekao da moram gledat i matičnu i memoriju:

CROSSHAIR IV FORMULA, AM2,AM2+,AM3, AMD 890FX, SB850, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4, 1333MHz, PCI 2, PCIe x16 3, PCIe x4 1, SATA 6, RAID 0,1,1+0,5, 8-kanalni audio, 1x 10/100/1000 Ethernet, eSATA 1, FireWire 1, USB 2.0 5, ATX,6xSATA 6Gb/s

Corsair 4GB, 2x2GB, 1600MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 7-7-7-20, Dominator GT with DHX+ and Airflow Fan, CMG4GX3M2A1600C7

(znam da u opisu za memoriju piše da je za intel platformu ali mislim da to nema veze da će iste performanse postizat i na crosshairu, ili se varam;

uzeo bi ove nove G.SKILL-ove koji su po defaultu za amd platformu ali ih nigdje nema za kupiti)

ili da uzmem nekaj drugo, ne mislim ništa overklokirati ali nek radi na svojim nazivnim brzinam i ja zadovoljan

mislio sam od coolera uzet Noctuin DH-14 uzet da se ne zamaram dal se proc zagrijava jer se igram

po 10-tak sati dnevno sa prekidom od oko sat vremena, pa nek ga drži hladnog

0 0 hvala 0
16 godina
x4 965 BE ili x6 1090T

Počekaj ovoga x4 960T koji ima zaključane dvi jezgre.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: x4 965 BE ili x6 1090T
mali a vrijedan kaže...

cele,

kad si ti već doma u tim detaljima (ne podcjenjujem znanje i mišljenja drugih forumaša)

CROSSHAIR IV FORMULA, AM2,AM2+,AM3, AMD 890FX, SB850, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4, 1333MHz, PCI 2, PCIe x16 3, PCIe x4 1, SATA 6, RAID 0,1,1+0,5, 8-kanalni audio, 1x 10/100/1000 Ethernet, eSATA 1, FireWire 1, USB 2.0 5, ATX,6xSATA 6Gb/s

Corsair 4GB, 2x2GB, 1600MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 7-7-7-20, Dominator GT with DHX+ and Airflow Fan, CMG4GX3M2A1600C7

(znam da u opisu za memoriju piše da je za intel platformu ali mislim da to nema veze da će iste performanse postizat i na crosshairu, ili se varam;

uzeo bi ove nove G.SKILL-ove koji su po defaultu za amd platformu ali ih nigdje nema za kupiti)

ili da uzmem nekaj drugo, ne mislim ništa overklokirati ali nek radi na svojim nazivnim brzinam i ja zadovoljan

mislio sam od coolera uzet Noctuin DH-14 uzet da se ne zamaram dal se proc zagrijava jer se igram

te komponente kad sklopis i upalis vicu clock me, clock me plsSmijeh

inace dobar izbor, samo steta komponenti ako ce radit sve na stocku

Google is your friend
17 godina
mali a vrijedan kaže...

cele,

Cijeli setup ti je overkill :) Predobro da bi bilo pušteno na defaultu što je Jurky napisao :)) Kao i ljuti auto kad voziš polako a zvuk šestaka ispod haube te moli da stisneš gas :))

Sve pet, odličan setup ako imaš love za to, samo ima jedan problem na koji ćeš naići kada to sve kupiš i kreneš slagat konfu doma... A to su slijedeće dvije slike :(

http://img691.imageshack.us/img691/7878/dsc03292p.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/9106/dsc033722.jpg

Na prvoj slici Crosshair IV Formula, Noctua NH-D14 i 2x2GB Corsair Dominator GT, obrati pažnju da na memoriji nema crvenih spreadera, skinuo sam ih dok sam kombinirao koji keks na kojem slotu bolje poteže... Asusica za razliku od konkurencije ima 1-3 i 2-4 dual channel, i prvi i drugi slot se nalaze pokriveni Noctuom što znači da memorije sa visokim spreaderima ne stanu :( Da imaju 1-2 i 3-4 kao ostali vendori ne bi bilo nikakvih problema jer su ionako vanjski nepokriveni slotovi optimizirani za visoke frekvencije memorije ( u slučaju Thubana E0, odn. Leo platforme 890FX + Thuban po prvi puta 2000MHz stabilno, Deneb C3 nema tako dobar IMC a ni Dragon ne prati odn. 790FX + Deneb )

Na drugoj slici Gigabyte EX58-UD5, Noctua NH-D14 i 3x2GB Corsair Dominator GT, opet obrati pažnju da na prvom keksu nema crvenog spreadera jer ne stane pod Noctuu...

Sreća je ta da se mogu skinuti imbusom, a Noctua je monstrum sama po sebi, smijat ćeš se temperaturama...

Memorija će ti sigurno raditi na AMD-u, koliko vidim jedina razlika je što tvoja A (CMG4GX3M2A1600C7) ima programirani XMP ( Extreme Memory Profile) profil pa je za Intel, B (CMG4GX3M2B1600C7) ima BEMP ( Black Edition Memory Profile) profil pa je za AMD, ali tko hebe profile, namjestiš sve manualno i to je to...

clock2much
15 godina
neaktivan
x4 965 BE ili x6 1090T

cele,

evo onda dalje pitanja kad već možeš vidjet da li to ide

a) da li bi se drastično (npr. 50%)  smanjila učinkovitost dh-14

ako bi ga stavio bez vanjskog venta

b) se može noctua cijela okrenut za 180 stupnjeva, naime na

pamet mi je palo da možda ima mjesta za vanjski vent iznad

kondenzatora i onog ležećeg coolera kaj su na suprotnoj strani

od memorijskih slotova tam di su I/O konektori

c) vezano uz b), da li se može samo vanjski vent prebaciti na suprotnu stranu

glede b) i c), onda bi memorijski slotovi bili full slobodni i mogle bi memorije ići

sa heatsprederima i airflowom

eh da, nemoj se smijat kad čitaš gore navedeno nisam imao crosshaira i dh-14 u ruci

da vidim je li to ide i na koji način je konstruirana noctua, pa mi svakakve ideje padaju na pamet Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 8:51 (mali a vrijedan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mali a vrijedan kaže...

cele,

glede b) i c), onda bi memorijski slotovi bili full slobodni i mogle bi memorije ići

eh da, nemoj se smijat kad čitaš gore navedeno nisam imao crosshaira i dh-14 u ruci

da vidim je li to ide i na koji način je konstruirana noctua, pa mi svakakve ideje padaju na pamet Nevinašce

sry, sto ulijecem na pitanje, ali sto ce tebi pobogu tolika mrcina od coolera kad nemislis clockat proc.

mislim da ima puno elegantnijih rijesenja za tvoje potrebe.

Prednost noctue se ocituje u tome sto ces s njom mozda izvuci veci stabilni clock recimo 4.200 naspram

recimo 4.000 s nekim drugim coolerom.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

sry, sto ulijecem na pitanje, ali sto ce tebi pobogu tolika mrcina od coolera kad nemislis clockat proc.

mislim da ima puno elegantnijih rijesenja za tvoje potrebe.

Prednost noctue se ocituje u tome sto ces s njom mozda izvuci veci stabilni clock recimo 4.200 naspram

recimo 4.000 s nekim drugim coolerom.

sve ok, samo ti uleti

negdje prije sam napisao da ne podcjenjujem mišljenja i savjete drugih forumaša

ako nekoga naslovim glede upita to ne znači da drugi nemogu ili nesmiju odgovoriti na taj upit

cele manje više to ima sve doma i igra se s time pa ga zato i pitam

ma ja samo hoću da to hladi kako treba jer se igram po 10-tak sati dnevno (recimo 5 sati pa pol sata odmora pa opet 5 sati)

uzmi u obzir da se u kućištu još nalaze i diskovi, grafička, memorija, sve to proizvodi zagrijavanje okolnog zraka

pa nek cooler samo drži proc na što nižim temperaturama

ne želim da mi se zbog 100-200 kn razlike komponente zagrijavaju do graničnih vrijednosti koje mogu podnijeti

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 9:27 (mali a vrijedan).
15 godina
neaktivan
mali a vrijedan kaže...

ma ja samo hoću da to hladi kako treba jer se igram po 10-tak sati dnevno (recimo 5 sati pa pol sata odmora pa opet 5 sati)

uzmi u obzir da se u kućištu još nalaze i diskovi, grafička, memorija, sve to proizvodi zagrijavanje okolnog zraka

pa nek cooler samo drži proc na što nižim temperaturama

ne želim da mi se zbog 100-200 kn razlike komponente zagrijavaju do graničnih vrijednosti koje mogu podnijeti

pa onda radje gledaj kako napraviti sto bolju cirkulaciju zraka u kucistu, i ajde na fulltower kuciste,

recimo corsair obsidan 800D i neces imat nikakvih problema sa zagrijavanjem komponenti i da igras

mjesec dana u komadu na stocku sa bilo kojim aftermarket coolerom.

Vecina novijih igrica ne opterecuje toliko procesor koliko grafičku, zato na grafu trebas vise obracat

paznju, a procesor ce tesko doc do granicnih vrijednosti hladio ga bilo cim, a kamoli noctuom na stocku.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 10:51 (Jurky).
15 godina
neaktivan

biće dovoljan i haf922

obsidian je malo precijenjen

možda bi i razmišljao o njemu da košta 1500kn

volim funkcionalna i kompaktna kućišta

čak mi i 932 nije nekaj

922 mi je baš optimala između funkcionalnosti i izgleda

grafa će se sama brinuti za sebe (ide vapor-x)

možda me drugačije percipiraš zbog odabira komponenti,

ali nisam sklon bacanju novaca na nepotrebno, ali radije ću dati

više novaca za ono za što mislim da ću s time biti miran

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 10:57 (mali a vrijedan).
15 godina
neaktivan
mali a vrijedan kaže...

možda me drugačije percipiraš zbog odabira komponenti,

ali nisam sklon bacanju novaca na nepotrebno, ali radije ću dati

više novaca za ono za što mislim da ću s time biti miran

ali ovo ti je stvarno overkill za stock frekvencije i bacanje para, ali ostavlja

puno mogucnosti za clockanje, jer su te komponente namijenjene bas tome.

ma navuc cemo te kad tad da malo clocknes tu konfiguraciju

pa nam se mozda i pridruzis u BUG.HR OC TeamuNamigiva

pa onda nece bit bacanje para nego opravdana investicija.

Google is your friend
15 godina
neaktivan
mali a vrijedan kaže...

biće dovoljan i haf922

obsidian je malo precijenjen

možda bi i razmišljao o njemu da košta 1500kn

volim funkcionalna i kompaktna kućišta

Usporedivati Obsidian i bilo koji HAF je u krajnju ruku neozbiljno.

Hoces reci da Obsidian nije "funkcionalan"!? Jesi ikada uzeo u ruke Obsidan i HAF...znaci stavio jedno kuciste pored drugoga i lijepo ih i detaljno proucio, "prevrtio" u rukama i usporedio? Da jesi, onda ne bi pricao ovakve gluposti.

Obsidan je na zalost trenutno sada skuplji nego prije, ali vrijedi svake lipe....a to ti kaze osoba koja je bogme promjenila dosta kucista.

Precjenjen!? Ni malo...kada gledas cijene drugih kucista.

Toliko od mene...OAO.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
po meni je preko 800kn za kućište ludost,osim za pc od 10000kn+. A tek dati 2000kn+?! Za 800 kn možeš nabaviti atraktivno,prozračno i prostrano kućište solidne kvalitete.
15 godina
neaktivan
win32 kaže...
mali a vrijedan kaže...

biće dovoljan i haf922

Usporedivati Obsidian i bilo koji HAF je u krajnju ruku neozbiljno.

Hoces reci da Obsidian nije "funkcionalan"!? Jesi ikada uzeo u ruke Obsidan i HAF...znaci stavio jedno kuciste pored drugoga i lijepo ih i detaljno proucio, "prevrtio" u rukama i usporedio? Da jesi, onda ne bi pricao ovakve gluposti.

Obsidan je na zalost trenutno sada skuplji nego prije, ali vrijedi svake lipe....a to ti kaze osoba koja je bogme promjenila dosta kucista.

Precjenjen!? Ni malo...kada gledas cijene drugih kucista.

Toliko od mene...OAO.

ne kažem ja da obsidian nije odlično kućište

ali ja nedam za njega 2000 kn

nisam imao u rukama niti 922 niti d800 pa ih nemogu uspoređivati

i vjerujem da obsidian ima prednosti

no meni ne treba

pregledao sam spec i karakteristike 922

pročitao i pregledao oko 20 reviewa na netu (teško da u svih 20 reviewa muljaju)

i zaključio da je za ono što meni treba 922 vrlo dobra solucija

vjerujem da je onako kako ti kažeš, no smatram da svatko ima pravo na svoj izbor

pa ti zahvaljujem na mišljenju, ali i smatram da sam sa 922 napravio dobar izbor

btw.

ako se ne varam, nigdje nisam spomenuo da obsidian nije funkcionalan, niti sam ga uspoređivao s haf922

samo sam rekao da me obsidian ne zanimaOsmijeh

btw 2,

mislim da smo otišli malo u offtopic Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 13:13 (mali a vrijedan).
15 godina
neaktivan
mali a vrijedan kaže...
zaključio da je za ono što meni treba 922 vrlo dobra solucija

Ovo je najvaznije od svega..... Namigiva

Nego, kupovao si kuciste na "slijepo"? Hmm....nadam se samo da se neces razocarat. Meni je osobno "presareno"...ali to je stvar ukusa.

Daleko od toga da je HAF los no da sam na tvome mjestu dodao mozda jos cca 200 kn i uzeo Zalmana koji je po meni bolje kuciste. Toliko mi je bio dobar da sam se prije dvoumio izmedu njega i Cosmosa.

No svatko zna sta je za njega najbolje i naravno da postujem tvoj odabir......tako da nemoj mislit da mislim nesto lose ili nesto sl.

P.S.

Sretno sa slaganjem kucista, jer u HAF-u se da sve lijepo poslagat! Cool

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 13:33 (win32).
15 godina
x4 965 BE ili x6 1090T

u vezi kucista, zasto jednostavno ne piknes cm 690 2 advanced, lijepo malo ne preskupo i jako prozracno kuciste, moze se ogroman airflow napravit unutra, ima napajanje na dnu, cable manegment, dobar izgled, nisku cijenu, filtere za prasinu i sve sto ti treba, u vezi hladnjaka ta noctua je stvarno overkill ako neces clockat, ali svejedno uzmi ti nju pa ces se lakse navuc na clockanje ahhaha, prvi dan ce bit ma idem samo provat, pa ce ti se onda svidit kako visoko ide pa ces ga na kraju ostavit na tom taktu hahahahaha, a sa def coolerom vjerojatno neces ni pokusavat :) .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zato jer je po mojem mišljenju

haf 922 bolji u večini karakteristika od cm690 2 advanced,

čvršća konstrukcija, bolja termalna svojstva, prostraniji, bolji cable managment, protok zraka bolji, jedino što nema,

i to mislim da nema - nisam siguran, su filteri za prašinu, i slabija mu je zvučna izolacija za kaj me boli briga

no sve ok, samo vi dajte svoja mišljenja

više mišljenja bolje krajnje riješenje

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 15:52 (mali a vrijedan).
15 godina

pa dobro, istina je sve to, ja sam hafa vidio, kuciste je savrseno, jedino u cemu se neslazem je protok zraka, naslazes li u cm 690 sve ventove koji stanju imat ce i bolji protok nego haf, ja sam cm 690 2 vidio i materjali mi se takoder cine jako dobri, puno bolji nego na staroj verziji, inace haf kosta i malo vise ali mi nije lijep pa zato nebi bio moj izbor, inace je super kuciste.

17 godina
mali a vrijedan kaže...

cele,

a) na default frekvenciji brijem da bi Noctua hladila dobro bez oba venta

b) na AMD-u Noctua se montira u smjeru I/O panela <-> memorija, pa vidiš kako ti je najbolje stavit ventove, da li da pušu prema stražnjoj 12ici na kućištu ili prema memoriji... 14cm u sredini je dosta nisko pa hladi usput i ostale komponente koje se nađu na putu... Na Intelu se Noctua može okrenuti u svim smjerovima

c) može

glede b) i c) nažalost ne, kako god okrenuo hladnjak uvijek on sam pokriva dva memorijslka slota, a ako staviš vent na drugu stranu ( znači obrnuto od moje slike gdje ventovi pušu prema memoriji) onda će ti taj vent pokriti i preostala dva slota...

Moj savjet je da uzmeš ili drugu ploču ili drugi hladnjak, ako voliš dobre hladnjake razmisli o Prolimatech Megahalems koji je također high end hladnjak a fizički je manji od Noctue i dostupan je u HR

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 16:34 (Cele303).
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Moj savjet je da uzmeš ili drugu ploču ili drugi hladnjak, ako voliš dobre hladnjake razmisli o Prolimatech Megahalems koji je također high end hladnjak a fizički je manji od Noctue i dostupan je u HR

1) ako uzmem taj prolimatech megahalems će mi svi memorijski slotovi biti slobodni u visinu da ako hoću popunim sva 4 slota

i stavim heatspredere 20 cm visoke na svaki keks memorije

2) da li ovih crosshairovih 5200 stvarno duplo brže od recimo neke druge ploče koja ima 2600 fsb

( jel ona stvarno toliko moćnija overall od drugih ili je to sve samo marketing, baš mi i nekak nije jasno da ploča koja je 500 kn skuplja od drugih 

a dođe 1700 kn ubija druge u pojam po performansama, ali rekoh sebi valjda nekaj vrijedi, ali primarno sam je uzel u obzir zbog ovih 5200 )

16 godina
Cele303 kaže...

ako moze link ducana u kojem je dostupan,ja sam trazio ali nisam nasao

17 godina
mali a vrijedan kaže...
Cele303 kaže...

1) ako uzmem taj prolimatech megahalems će mi svi memorijski slotovi biti slobodni u visinu da ako hoću popunim sva 4 slota

i stavim heatspredere 20 cm visoke na svaki keks memorije

2) da li ovih crosshairovih 5200 stvarno duplo brže od recimo neke druge ploče koja ima 2600 fsb

( jel ona stvarno toliko moćnija overall od drugih ili je to sve samo marketing, baš mi i nekak nije jasno da ploča koja je 500 kn skuplja od drugih 

a dođe 1700 kn ubija druge u pojam po performansama, ali rekoh sebi valjda nekaj vrijedi, ali primarno sam je uzel u obzir zbog ovih 5200 )

1) Da, svi će biti slobodni, jedino obavezno navedi da ti treba B revizija zbog AMD mountinga kojeg A revizija nema (hmm, vidim da prodaju posebno mounting za AMD, pitaj za svaki slučaj da li dolazi sa B revizijom jer bi od 9. mjeseca prošle godine trebali biti uključeni u sadržaj pakiranja)

2) 5200 je u oba smjera, 2600 je u jednom smjeru, dakle nije ništa veći "FSB" od ostalih, a ti ćeš ionako držat na defaultu na 2000(x2) pa ti je to svejedno... Činjenica je da je propusnost između procesora i periferije na matičnoj toliko velika već na defaultu da ti ni ne treba ništa više od 2000...

lollik91 kaže...
Cele303 kaže...

ako moze link ducana u kojem je dostupan,ja sam trazio ali nisam nasao

Oprić Informatika je i uvoznik i prodaje u maloprodaji, cca 380kn, imaju sve i svašta što valja a što drugi uvoznici nemaju... Ako si iz Rijeke imaju i besplatnu dostavu

http://www.opric-informatika.hr/

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 17:45 (Cele303).
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
po meni je preko 800kn za kućište ludost,osim za pc od 10000kn+. A tek dati 2000kn+?! Za 800 kn možeš nabaviti atraktivno,prozračno i prostrano kućište solidne kvalitete.

Svatko ima neke prioritete...no kada zbrojim sav hardveraj koji imam i koliko je kostao kada je bio nov, dolazimo pa do cifre od 10 k kn tj. debelo preko toga...jer gledaj da je samo grafa bila preko 4 k kn (naravno, sada je jeftinjak)....ali nakon ove konfiguracije ide ionako unutra druga koja ce opet biti preko 10000 kn i ovaj puta bar kuciste ne moram mjenjat te samo rokam drugi hardveraj u njega.

No kazem, svatko ima neke svoje prioritete....samo ne znam kako bih neke graficke stavio uopce u neka kucista (no to je vec druga prica), a i volim imati prostrano kuciste da u njemu mogu kao covjek radit i sve poslozit kako treba.

Evo koliko je kostala konfiguracija.....sve su cijene cca jer se ne sjecam tocno u lipu koliko je sta kostalo!

MBO: 1300 kn

RAM:  1700 kn

CPU:  700 kn

HDD x 2: 1500 kn

Monitor: 2200 kn (da, toliko je kostao kada sam ga kupovao)

GPU: cca 4000 kn

Accelero Extreme: 500 kn

Hladnjak za CPU:  600 kn

Tipkovnica: 700 kn

Mis: 500 kn

Vanjski HDD WD 500 GB i case: 500 kn

PSU: 750

DVD-RW: 150 kn

120 mm ventovi: 300 kn

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Znaci cca 15400 kn bez Obsidian-a, a sa Obisidian-om ispada cca 17600 kn.

Tako da je meni drago sto mi je konfiguracija u takvome kucistu i ne bih ga mjenjao za ni jedno drugo posto sam vecinu ok kucista ionako isprobao....bar ona dobavljiva kod nas.

No i nova konfiguracija ce opet biti cijenom preko 10 k kn tako da mi se definitivno isplati Obisidian...bar meni i ne, nisam zadovoljan sa drugim kucistem (makar kao sto se vidi iz nekih mojih slika imao i jeftinija kucista, kao npr. Chieftec Aegis).

Sada kada budem mjenjao konfiguraciju opet idem na AMD i sam citam ovu temu i dvoumim se......no znam da cu uzeti sto bolji AMD CPU koji cu si moci pristit....ista stvar i sa GPU.

Hardove ne mjenjam....mjenjam jedino CPU, GPU, MBO i RAM. Sve ostalo ostaje.... Jedino sto monitor ide zarucnici, a ja sebi uzimam veci.

No ne idemo dalje u OT....jer ovo je samo moj odgovor na post iznad.

Izvinjavam se modovima!

16 godina
neaktivan
x4 965 BE ili x6 1090T

kod tebe je to isplativo,al u većini ostalih slučavema nije,npr. uzima antec 1200 a unutra amd x2 240,740G čipset i 1gb rama,a psu je 350W Neodlučan

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice