Upgrade ili ne? zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Upgrade ili ne?
Pozdrav ljudi,
trenutna konfiguracija mi je:
Asrock 960GM-VGS3-FX
AMD FX-6300 Black Edition
AMD Radeon HD7850 OC
Intenso SSD 128 GB (2,5", SATA III, 300/400 MB/s write/read)
1 TB Western Digital Blue HDD (SATA III, 64 MB Cache)
Chieftec GPS-450AA napajanje, 450 W
6 GB RAM (4+2) Kingston Hyper X.

Trenutna ploča mi ne dozvoljava clockanje procesora, pa da bih clockao fx 6300 morao bih se upustiti u nabavku nove ploče, i nekakvog hladnjaka (212 EVO? ), sto bi me kostalo 800+ kuna.
Zbog toga razmišljam vec neko vrijeme da prodam ploču, procesor i Ram, i kupim i3-6100, nekakvu h110 ploču i ddr4 (2600 MHz) ram.
Ako bih prodao trenutnu ploču za 150ak kn, procesor za 600-650 i ram za nezz, 300? Tu bih onda za i3 sa plocom morao uloziti istu količinu novaca (ili tu negdje) kao i da krenem u clockanje ovoga sto imam.

Moje pitanje je: da li bolje onda odmah uzeti i3, jer koliko vidim po svim benchmarkima je bolji od fx-6300 čak i clockanog, nego davati skoro isto svotu novca za clockanje lošijeg procesora (koliko sam ja vidio benchmarke)?

I jos jedna stvar, planiram kupiti rx 480 kad izađe. Pretpostavljam da s tom promjenom bih osjetio znatno vecu razliku nego s promjenom procesora?
Da li bi fx 6300 na stock clocku bio dovoljno dobar za tu grafičku i gaming na 1080p, da mogu sve igrati na ultra, ili je ipak i3 puno poželjniji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Upgrade ili ne?

Ne znam zašto bi mijenjao procesor uopce, kupis grafičku gtx 970 otprilike i igras sve na max. Ako ja na phenom x6 koji je slabiji od tvog procesora igram apsolutno sve na ultra,čak i witcher 3, onda možeš i ti sa tim procesorom, ljudi bacaju novce bez veze.Samo promijeni grafičku i problem je riješen.Možeš i gtx 770 ,meni je radilo skoro sve na ultra, witcher 3 na very high.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Re: Upgrade ili ne?
Nerevar kaže...
Pozdrav ljudi,
trenutna konfiguracija mi je:
...
I jos jedna stvar, planiram kupiti rx 480 kad izađe. Pretpostavljam da s tom promjenom bih osjetio znatno vecu razliku nego s promjenom procesora?
Da li bi fx 6300 na stock clocku bio dovoljno dobar za tu grafičku i gaming na 1080p, da mogu sve igrati na ultra, ili je ipak i3 puno poželjniji?

imaš temu za to

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

11 godina
neaktivan
Upgrade ili ne?

U redu, onda za sada neću mjenjati. I ja sam mislio da je moguće da čak fx 6300 bude dovoljan za 1080p na max detaljima, ali sam htio pitati da li će funkcionirati na stock clocku dovoljno dobro.

Hvala na odgovorima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice